Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer

5/6 dgn incl. verblijf in hotel in het centrum van Saarburg, ontbijt, diner en fietsroutes naar o.a. Trier

v
Copyright Rheinland Pfalz Tourismus GmbH
8,3
K
  • Heerlijk fietsen langs rivieren
  • Nederlandstalige routes naar o.a. Trier en de Saarschleife
  • Verblijf in een hotel in het centrum van Saarburg
  • Dagelijks ontbijt en 4-gangendiners inbegrepen
8,3
Beoordeeld door 28 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 4 of 5 nachten verblijf in Hotel Saar Galerie of Hotel Wirtshaus zum Pferdemarkt
• 4 of 5 x ontbijt en 4-gangendiner
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Kabelbaan in Saarburg
• Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• Huur toerfiets € 55
Diefstalverzekering huurfiets € 12

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele borg bij huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies
• Parkeerkosten ca. € 5 per week

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzgingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• U ontvangt de fietsroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uitgeprint mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.
Op aanvraag is het mogelijk om een hond mee te nemen.

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer

v
+1

Dat u helemaal niet ver hoeft te reizen om mooie dingen te zien, wordt met deze fietsvakantie langs vier prachtige Duitse rivieren bewezen. Eigenlijk ligt deze bestemming een beetje voor de hand, want het is algemeen bekend hoe mooi de Duitse valleien zijn en hoe fantastisch het is om er langs het water te fietsen. De routes die we voor u uitstippelden bezorgen u gegarandeerd vijf dagen lang onvervalst plezier in onder meer Trier en aan de Saarschleife. Na elke fietstocht zit u op één van de vele terrasjes in Saarburg om uzelf te verwennen met een Moezelwijntje. Een mooie afsluiter van een fantastische fietsdag.

Open alle items
Dag 1 - naar Saarburg
U reist op eigen gelegenheid naar Saarburg. Verblijft u in Hotel Saar Galerie, dan kunt u uw auto parkeren bij het hotel (ca. € 5 per week). Plaatst u uw auto in een parkeergarage, dan betaalt u hiervoor ca. € 7 per dag.
Dag 2 - Trier (ca. 55 km)
v
Copyright Rheinland Pfalz Tourismus GmbH
Copyright Rheinland Pfalz Tourismus GmbH
+1
Langs de rechteroever van de Saar fietst u naar Konz. Hier heeft u de keuze om een vlakke route langs de Moezel naar Trier te volgen of te gaan voor een iets uitdagendere route. In het laatste geval volgt u een route via Oberemmel, met twee pittige klimmen (één van 400 m en één van 900 m). De klimmen zijn zeker de moeite waard, de vergezichten zijn prachtig! De tocht gaat verder door een bos, tot bijna in het centrum van Trier. Trier vormt hét punt voor een welverdiende pauze. Op de Hauptmarkt is het altijd gezellig druk en vullen terrasjes en knusse cafés het beeld. U vervolgt de route vanaf de authentieke stadspoort Porta Nigra, het symbool van Trier. Langs de Moezel fietst u terug naar Saarburg.
Dag 3 - Echternach (ca. 62 of 84 km)
v
Dit is de langste rit van deze fietsvakantie. Laat u niet afschrikken door de 84 km; het is een totaal vlakke rit. Bovendien passeert u onderweg vele bruggen, waardoor de route gemakkelijk in te korten is. U fietst langs de Saar, Moezel en Sauer naar Echternach. De oude Patriciërshuizen, nauwe straatjes en stadswallen hebben de stad haar middeleeuws karakter doen behouden. Ook de terugweg gaat langs de rivieren, waarbij u geniet van als maar nieuwe uitzichten. U kunt de route inkorten tot 62 km.
Dag 4 - de Saarschleife (ca. 62 km)
v
+1
Langs de Saar fietst u voorbij aan Mettlach. Neemt u de tijd om hier de bekende porseleinfabriek Villeroy & Boch te bezoeken? Daarna fietst u verder naar de Saarschleife. U ziet hier dat de Saar een bocht maakt, maar het plaatje dat op ansichtkaarten prijkt, ziet u alleen vanaf het uitkijkpunt Cloef. Gaat u de uitdaging aan voor de klim naar boven? In dit geval zijn de volgende 25 kilometers een opeenvolging van klimmen en dalen, met uiteraard ook enkele vlakke stukken. Eenmaal boven is het uitzicht over de vallei met zijn heuvels, bossen en de slingerende Saar-rivier adembenemend. Wenst u een vlakke route, dan fietst u vanaf de Saarschleife langs dezelfde route, maar met andere panorama's terug naar Saarburg.
Dag 5 - Moezel & Saar (ca. 55 km)
Een leuk begin van vandaag: u neemt de 700 meter lange kabelbaan naar boven. De fietsen kunnen mee aan een speciale haak. Vanaf de kabelbaan volgen er twee hellingen en langere afdalingen. Eens aan de Moezel is het opnieuw makkelijk fietsen. Omdat de kabelbaan u al een behoorlijk eind omhoog heeft geholpen, is het eenvoudig genieten van fraaie vergezichten over de Moezel met zijn talloze wijngaarden. Tip: pik in Temmels recht tegenover de kerk een terras aan de Moezel. Genieten!
6-daagse reis
Boekt u een 6-daagse reis, dan heeft u nog een extra overnachting in Saarburg.
Fietsniveau
Fietsniveau 1,5. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in het 3-sterren Hotel Saar Galerie of Hotel Wirtshaus zum Pferdemarkt, beide gelegen in het centrum van Saarburg. Beide hotels zijn ten minste voorzien van bar of terras en (afgesloten) fietsenstalling. De kamers zijn ten minste voorzien van televisie en badkamer met douche en toilet. Bij uw verblijf is dagelijks een ontbijtbuffet en 4-gangendiner inbegrepen. Hotel Saar Galerie heeft geen restaurant, wanneer u hier verblijft ontbijt/dineert u in Hotel Wirtshaus zum Pferdemarkt.

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Klimaat
Weersverwachting
  • Deze week
  • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Woensdag
13-11
zwaar bewolkt ZW3 85
Donderdag
14-11
zwaar bewolkt Z2-3 90
Vrijdag
15-11
zwaar bewolkt Z2 70
Zaterdag
16-11
vrij veel bewolking Z2-3 45
Zondag
17-11
zwaar bewolkt NO3 55
Maandag
18-11
zwaar bewolkt ZW2-3 65
Dinsdag
19-11
zwaar bewolkt Z2 55
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Woensdag
20-11
vrij veel bewolking Z2-3 60
Donderdag
21-11
vrij veel bewolking ZO3 55
Vrijdag
22-11
zwaar bewolkt en af en toe regen ZO2-3 75
Zaterdag
23-11
bewolkt met lichte regen of motregen Z2-3 70
Zondag
24-11
zwaar bewolkt Z2-3 60
Maandag
25-11
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen Z2-3 65
Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
Jan -1° 1 12 60
Feb -1° 3 10 55
Mrt 4 12 64
Apr 13° 5 10 53
Mei 18° 7 12 68
Jun 21° 11° 7 11 73
Jul 23° 13° 7 10 70
Aug 23° 12° 7 10 71
Sep 20° 10° 5 9 59
Okt 14° 3 9 65
Nov 2 12 74
Dec 1 12 72
Bron: Weeronline
Beoordelingen