Fietsvakantie Thüringen

8/9 dgn incl. verblijf in 3-/4-sterrenhotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar

Weimar.Markt_2s
Weimar.Markt_1s
v
Weimar.Markt_2s
Weimar.Markt_1s
8,2
K
  • Fietsen door het groene hart van Duitsland
  • Cultuur & terrassen in o.a. Weimar en Erfurt
  • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt en diner
  • Bagagetransport tussen de hotels
  • Nederlandstalige fietsroutes
8,2
Beoordeeld door 11 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 7 of 8 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels in een kamer zoals beschreven
• 7 of 8 x ontbijt en diner
• Gebruik van de sauna in de hotels in Apolda en Apfelstädt
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• Huur toerfiets € 80
Diefstalverzekering toerfiets € 18

Bijkomende kosten ter plaatse
• Treinrit op dag 6
• Eventuele borg voor de huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• U ontvangt de fietsroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie Thüringerwald

v
+1

Thüringen per fiets ontdekken… dat is pas écht vakantie! Fietsen door een landschap met burchten en kastelen aan de horizon, van de ene muzikale herinnering naar de andere (met Johann Sebastian Bach voorop) en cultuursteden die elkaar in rap tempo opvolgen. Leidraad van deze nieuwe fietsvakantie is de ‘Klassiker Strasse’, met bekende hoogtepunten als Weimar, Erfurt, Gotha en Jena en met groene oases waar sprookjes zijn ontstaan. Fietsen in Thüringen is makkelijk; er moet wel eens wat geklommen worden maar dat kan voor u als recreatieve fietser zeker geen probleem zijn. Bovendien zijn er veel rustpunten onderweg en kunt u uw fietstocht onderbreken in leuke stadjes, waar terrasjes uitnodigen tot een welverdiende pauze. Ook vindt u op verschillende plaatsen informatieborden die u alles vertellen over de flora en fauna van dit groene hart van Duitsland.

Open alle items
Dag 1 - naar Weissensee
U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Weissensee, waar u uw auto kunt parkeren op de parkeerplaats van het hotel. Als u tijdig arriveert, kunt u alvast de omgeving van het hotel verkennen.
Dag 2 - Apolda (ca. 65 km)
Vandaag fietst u een heerlijke tocht van Weissensee naar Apolda. U rijdt door groene zones over goed geasfalteerde fietspaden, langs kerkjes en spoorlijnen. Bezienwaardig in Apolda zijn het Rathaus, het station en het stadshuis.
Dag 3 - Weimar (ca. 69 km)
v
Weimar.Markt_2s
Weimar.Markt_1s
Weimar.Markt_2s
Weimar.Markt_1s
+1
Vandaag staat u wederom een lange, maar mooie fietstocht te wachten. Op weg naar Weimar passeert u de stad Jena. Las hier zeker een (lunch)pauze in, want in Jena is genoeg te zien en de vele terrasjes nodigen u uit tot ontspanning. Door het groen van het Thüringerwald fietst u vervolgens verder naar Weimar, een van de belangrijkste culturele pronkstukken van Duitsland. Met name het barokke Wittumspaleis is een cultureel hoogstandje. Daarnaast sieren kleurige gebouwen, terrassen, winkelstraten en romantische pleinen de charmante Altstadt.
Dag 4 - rondrit Buchenwald (ca. 26 km)
v
Wilt u na de lange tochten van gisteren en eergisteren de fiets een dagje laten staan, dan kunt u er een rustig dagje in Weimar van maken. Pakt u tocht de fiets, dan hebben we voor u een rit naar Buchenwald uitgestippeld. De route is niet zo lang, maar wel zwaar door het vele klimmen en dalen. Via Bad Berka komt u bij het Gedenkstätte Buchenwald, een van de meest beruchte concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan de musea zal grote indruk op u maken. NB: vindt u de fietstocht te zwaar, dan kunt u ook de lijndienstbus nemen. Nabij het hotel is een bushalte vanwaar elk half uur een bus naar Buchenwald rijdt. Let op: de musea zijn op maandag gesloten.
Dag 5 - Apfelstädt (ca. 44 km)
v
+1
Via Erfurt, de hoofdstad van Thuringen, fietst u vandaag naar Apfelstädt. Erfurt is de grootste stad van Thüringen en al ruim 1200 jaar oud. In het historische stadshart is nog veel moois te zien, zoals pittoreske straatjes, fraaie panden en tal van bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard zijn onder andere de Dom, de Fischmarkt, de Peterskirche en het Rathaus. Een absoluut hoogtepunt in deze stad is de Krämerbrücke, de brug over de Gera die aan weerszijden bebouwd is met hoge, smalle vakwerkhuizen, waarin voornamelijk antiekzaken gevestigd zijn. Na Erfurt is het nog maar een klein stukje naar uw hotel in Apfelstadt.
Dag 6 - rondrit Gotha / Eisenach (ca. 28 of 63 km)
v
+1
U stapt in Neudietendorf op de trein naar Gotha of Eisenach. Kiest u voor Gotha dan fietst u vandaag ca. 28 km, stapt u in Eisenach uit dan bedraagt de fietstocht ca. 63 km. Neemt u voordat u op de pedalen gaat staan zeker evn de tijd om Gotha en/of Eisenach te bekijken. Beide stadjes staan bol van cultuur en tonen u vol trots onder meer het indrukwekkende Schloss Friedenstein en het Lutherhuis.
Dag 7 - Weissensee (ca. 53 of 65 km)
U fietst op deze laatste fietsdag terug naar uw starthotel in Weissensee. Onderweg passeert u nogmaals de stad Erfurt.
Dag 8 - terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan de reis. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis.
9-daagse reis
Boekt u de 9-daagse reis, dan heeft u aan het einde van de reis een extra overnachting in Weissensee.
Fietsniveau
Fietsniveau 1,5. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Noot
Het is mogelijk dat uw fietsreis start/eindigt in een andere plaats dan aangegeven (afhankelijk van de beschikbaarheid). De routes blijven gelijk, echter in een andere volgorde.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-/4-sterrenhotels in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. De kamers zijn ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Uw verblijf is inclusief ontbijt en diner/ Het bagagetransport tussen de hotels is voor u geregeld. U kunt uw auto gratis parkeren bij het eerste hotel.

U fietst van hotel naar hotel, waarbij de bagage voor u wordt getransporteerd. De goede 3- en 4-sterrenhotels liggen in of nabij de genoemde plaatsen. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad of douche en toilet. Het bagagetransport tusen de hotels is voor u geregeld. U kunt uw auto gratis parkeren bij het eerste hotel.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Weissensee
Hotel-Restaurant Promenadenhof***

Apolda
Hotel Am Schloss****

Weimar
Hotel-Restaurant Alt-Weimar***

Apfelstädt
Best Western Erfurt-Apfelstädt****

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen