Fietsvakantie langs de Moezel - van Trier naar Koblenz

6 dgn incl. verblijf in 3-/4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Cochem

v
© Koblenz Touristik
7,9
K
  • Lekker fietsen & terrassen pikken in wijnstadjes
  • Met o.a. Bernkastel-Kues, Cochem en Koblenz
  • Lichte, vlakke fietsroutes langs de rivier
  • Verblijf in 3/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • Bagagetransport en Nederlandstalige fietsroutes
7.91037
7,9
Beoordeeld door 37 reizigers van Kras
Fietsvakantie langs de Moezel - van Trier naar Koblenz
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 5 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels in een kamer zoals beschreven
• 5 x ontbijt
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik fietstas
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Terugtransfer Koblenz-Trier per trein

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 5 x diner € 136
• Huur toerfiets € 68
• Huur E-Bike € 150
• Terugtransfer eigen fiets € 22 (dagelijks mogelijk)
• Terugtransfer per bus € 25 (deze transfer gaat alléén op zaterdag en is dus alleen bij te boeken indien u vertrekt op maandag).

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele parkeerkosten
• Eventuele borg bij huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik
• Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een beknopte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Kaart
Dagprogramma

Individuele fietsvakantie langs de Moezel

v
+1

Deze fietsreis langs de Moezel volgt de slingerende rivierloop tussen Trier en Koblenz. Tussen deze steden ligt de Moezelstreek, met name geliefd vanwege de overheerlijke witte wijnen die hier geproduceerd worden. Tijdens de tocht passeren charmante wijndorpen, waaronder het gezellige Cochem, de revue. Op terrassen, in knusse restaurants en in de vele wijnhuizen staan uiteraard lekkere moezelwijnen op de kaart. Kiest u voor de 6-daagse reis of de 8-daagse reis die u ook de Franse en Luxemburgse zijde van de Moezel toont? Laat u bekoren door wijnhellingen, middeleeuwse kastelen en stadjes met vakwerkhuizen.

Open alle items
Dag 1 - heenreis naar Trier
v
+1
U reist op eigen gelegenheid naar het beginpunt van deze reis, Trier. Hier ontvangt u uw routebeschrijving, kaart en eventuele huurfiets. U kunt uw auto parkeren bij het hotel (parkeerplaats ca. € 6,50 per dag).

Trier, vermoedelijk oudste stad van Duitsland, ligt in een streek waar een gastvrije bevolking, natuurschoon, rijke historie en cultuur trefwoorden zijn. Tevens kunt u hier gezellig winkelen en ronddwalen door de schilderachtige straatjes of op één van de terrasjes (of in knusse cafés en restaurants) neerstrijken. Het bekendste Romeinse bouwwerk in Trier is zonder twijfel de stadspoort Porta Nigra, opgetrokken uit enorme zwarte zandsteenblokken. Maar ook de Romeinse basiliek, het amfitheater en de Romeinse baden, die ook ondergronds verkend kunnen worden, verdienen uw aandacht. Voor een onbezorgd avondje uit raden wij u zeker aan om naar de Zurlauben Ufer te wandelen. Deze schilderachtige straat met karakteristieke vissershuisjes bevindt zich direct aan de oever van de Moezel en biedt u een uitgebreid gastronomisch aanbod!
Dag 2 - Trittenheim/Neumagen-Dhron (ca. 40 of 45 km)
v
+1
De heerlijke tocht van vandaag neemt u mee over de 'Deutsche Weinstrasse'. De tocht voert u via Schweiz naar Trittenheim. Dit schilderachtige dorpje ligt direct aan een van de vele bochten van de Moezel en wordt omgeven door groene wijnbergen. Daarna verder via de rechteroever van de Moezel naar Neumagen-Dhron, bekend om de talrijke vondsten uit de Romeinse tijd en omdat het het oudste wijndorp van Duitsland is. Gaat u vanavond nog een lekker Moezeltje drinken? Proost!
Dag 3 - Zell/Alf (ca. 62 of 67 km)
v
+1
U volgt de rivierloop en rijdt naar het fraaie plaatsje Bernkastel-Kues, ooit een Keltische nederzetting en tegenwoordig bekend om haar wijn. Het is zeker een aanrader om een verfrissend glas Riesling wijn te drinken in deze prachtige entourage. Aan de pracht en praal van de vroegere koopmanshuizen hier valt af te lezen dat de wijnhandel er vroeger floreerde. Deze plaats wordt ook wel de mooiste stad aan de Moezel genoemd… volkomen terecht. Jugendstil bouwwerken beheersen de Moezelzijde van het stadje, dat omstreeks het einde van de 19e eeuw door de wijnhandel tot rijkdom gekomen was. De Trarbacher brugpoort van 1898 is hier een goed voorbeeld van. Eindbestemming van vandaag is het gezellige en historische plaatsje Zell of het iets verder gelegen Alf. Het beroemde wijnstadje Zell ligt in het landschappelijk mooiste deel van het Moezeldal. De rivier slingert zich hier in talloze lussen door het groene dal. In Zell zijn talloze fraaie vakwerkhuizen en tevens valt het stadje op vanwege de ronde toren die in het verleden deel uitmaakte van de middeleeuwse verdedigingsmuren en het standbeeld van de legendarische ‘Schwarze Katze’. Zo heet overigens ook de wijn die uit deze streek komt!
Dag 4 - Cochem (ca. 40 km)
v
+1
U vervolgt uw tocht via het pittoreske Bullay naar het kleine Beilstein, één van de meest romantische plekjes aan de Moezel. Vanuit het pittoreske middeleeuwse stadje voeren 108 treden u omhoog naar het uit 1686 stammende Karmelie­ten­kloos­ter. U fietst verder naar het sfeervolle stadje Cochem, geliefd vanwege de pittoreske straatjes en steegjes met vakwerkhuizen, de unieke delen van de middeleeuwse muur en een gezellig marktplein, waar u de heerlijke moezelwijn kunt drinken. Het is één van de populairste plaatsen aan de Moezel, fraai gelegen met op de wijnhellingen een romantisch kasteel.
Dag 5 - Koblenz (ca. 50 km)
v
© Koblenz Touristik
© Koblenz Touristik
+1
Via Klotten met de burchruïne Coraidelstein, Moselkern, Hatzenport en Burg Thurant bereikt u de mooie stad Koblenz. Deze vroegere Keltische nederzetting, later in handen van de Romeinen, herbergt vele bezienswaardigheden die herinneren aan dit verleden. Brengt u eens een bezoekje aan het Deutsches Eck, het Blumenhof en het Slot Ehren­breitstein, die tot een van de grootste vestingen ter wereld behoort.

Tip: de route van vandaag is in te korten door in Cochem de boot naar Treis-Karden te nemen. Een leuke (en ontspannen!) manier om de streek eens vanaf het water te bekijken.

Tip: neem in Koblenz de kabelbaan naar de vesting Ehrenbreitstein. Met een snelheid van 16 km per uur zweeft u over de Rijn naar boven, waarbij het volop genieten is van spectaculaire vergezichten over de rivier en op de 'Deutsche Ecke' het punt waar de Rijn en Moezel samenvloeien.
Dag 6 - terugreis naar Nederland
Vandaag is de transfer terug naar Trier. Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid.
Transfer van Koblenz naar Trier
Bij dit arrangement is een treinticket Koblenz-Trier inbegrepen. De eventuele bus- of taxikosten vanaf uw hotel naar het station en vanaf het station naar uw auto zijn voor eigen rekening.

Op zaterdag rijdt er een transferbus van Koblenz naar Trier. Voor deze transfer geldt een meerprijs van € 22 per persoon. U wordt bij het hotel opgehaald. Voor de duidelijkheid: deze transfer is alléén bij te boeken indien u vertrekt op een maandag.

Terugtransfer fiets
De transfer Koblenz-Trier is exclusief het meenemen van een fiets. Wie gebruikmaakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel achterlaten. Voor eigen fietsen geldt dat treintickets op het station te verkrijgen zijn (voor eigen rekening). Houdt u er rekening mee dat u zowel uw bagage als eigen fiets dient mee te nemen!

Ook is het dagelijks mogelijk om uw eigen fiets per bus naar Trier te laten vervoeren. De kosten voor deze transfer bedragen € 25 per fiets (bij boeking te reserveren). Het laten vervoeren van uw fiets geschiedt op eigen risico. Indien u voor deze optie kiest, dient u uw fiets op de voorlaatste dag vóór 17.00 uur in te leveren bij de receptie van het hotel. Tenzij u zelf ook met de transferbus naar Trier reist, dan wordt uw fiets op zaterdagochtend pas in de fietsaanhanger geplaatst.
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.
Liever fietsen van Metz naar Koblenz?

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in zeer goede middenklasse hotels, veelal met een 3- of 4-sterrenclassificatie. De hotels liggen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Uw kamer is ten minste voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u verzorgd.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houdt er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Trier
Hotel Deutscher Hof***
Hotel Vienna House Easy ****

Neumagen-Dhron
Hotel Lekker***
Hotel am Römerweinschiff***

Trittenheim
Ferienhaus Moselkloster***

Zell/Alf
Hotel Zum Grünen Kranz***
Ringhotel Bömers Mosellandhotel***

Cochem
Hotel Cochemer Jung***
Moselstern Hotel Brixiade & Triton****
Hotel Zehnthof***

Koblenz
Ghotel***
Hotel Hohenstaufen***
Mercure Hotel Koblenz****

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen