Fietsvakantie Langs de Weser

7 dgn incl. verblijf, ontbijt, diner, bagagetransport, transfer op laatste dag en fietsroutes naar o.a. Hamelen

2eg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
653268028_Standbeeld_Hamelen
v
Hameln Marketing und Tourismus GmbH
2eg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
653268028_Standbeeld_Hamelen
Vanaf569per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-08-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,0
K
 • Beleef op sportieve wijze de Sprookjesroute van Grimm
 • Met o.a. Kassel, Höxter en Hamelen
 • Verblijf in goede 3-sterrenhotels incl. ontbijt en diner
 • Bagagetransport en NL-talige fietsroutes inbegrepen
 • Inclusief transfer op de laatste dag
 • 7 dagen
  K
 • Bewaren
8.01023
8,0
Beoordeeld door 23 reizigers van Kras
Fietsvakantie Langs de Weser
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6 nachten verblijf in goede 3/4-sterrenhotels in een kamer zoals beschreven
• 6 x ontbijt en diner
• Gebruik sauna in Hannoversch Münden en gebruik zwembad in Beverungen
• Bagagetransport tussen de hotels
• Transfer op de laatste dag, van Hamelen naar Hannoversch Münden (inclusief fiets)
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 5 dagen huur toerfiets € 70
• 5 dagen huur E-Bike € 165
diefstalverzekering huurfiets:
- toerfiets € 15 voor 5 dagen
- E-bike € 25 voor 5 dagen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies
• Eventuele parkeerkosten (ca. € 4 per dag)

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• U ontvangt de fietsroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart

Dagprogramma

Fietsvakantie Langs de Weser

v
2eg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
2eg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
+1

Een van de populairste fietsroutes van Duitsland is de Weser Radweg. Parallel aan deze weg loopt de ‘Sprookjesroute’ die zijn naam dankt aan de verhalen van de gebroeders Grimm. De vallei van de Weser wordt gekenmerkt door een typisch rivierlandschap; een romantische omgeving van burchten, kastelen en gezellige vakwerkdorpen. Fietsen langs de Weser is voor iedereen weggelegd. Bovendien fietst u stroomafwaarts waardoor het nóg makkelijker wordt. Pak dus uw koffer en ga voor een rustige, maar toch sportieve vakantie door de sprookjeswereld van Assepoester en Doornroosje.

Open alle items

Dag 1 - aankomst in Hannoversch Münden

U reist op eigen gelegenheid naar Hannoversch Münden. Heeft u fietsen via Kras gehuurd, dan kunt u deze vanavond of in de ochtend van dag 2 ophalen bij het hotel.

Dag 2 - rondrit naar Kassel (ca. 55 km)

v
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
Bij deze route fietst u over de Fulda-Radweg die in zijn geheel zo'n 194 kilometer lang is. Tijdens deze route heeft u een prachtig uitzicht op de samenvloeiing van de rivier de Fulda en de Werra met op de punt van het schierland de bekende Weserstein. Eenmaal aangekomen in Kassel zal u merken dat deze plaats voor elke smaak wel een highlight heeft. Kassel is een must voor cultuurliefhebbers!

Dag 3 - Beverungen (ca. 54 km)

Al na een paar kilometer fietst u de deelstaat Hessen binnen. Langs de Weser gaat de rit naar Bad Karlshafen, de mooiste barokstad van de streek. Verderop ziet u in Helmarshausen de ruïne van de 1000 jaar oude benedictijnenabdij St. Maria en Petrus, ooit geroemd om haar goudsmeedwerk. Daarna is het nog zo’n 10 km fietsen naar Beverungen.

Dag 4 - rondrit Höxter (ca. 42 km)

v
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
2rg-(c)-Weserbergland-Tourismus-e-V_kl
Vandaag staat er een leuk rondje naar Höxter op het programma. Höxter is een leuk stadje met vakwerkhuizen, winkels en volop horecagelegenheden.

Dag 5 - Bodenwerder (ca. 61 km)

v
De route van vandaag is een wat langere, maar het landschap is volledig vlak. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om even te pauzeren, gewoon op een rustbank aan de Weser of op een terrasje. Langs de enorme abdij van Corvey en langs de rivier de Weser fietst u naar Bodenwerder. In deze stad leefde Baron von Münchhausen, beter bekend als de ‘leugenbaron’. Hij beleefde allerlei fantastische avonturen, maar nam het niet zo nauw met de realiteit. Tijdens zijn leven werd hij als leugenaar versleten, maar nu wordt hij door de inwoners van Boden werder als held vereerd. In de hele stad herinnere n beelden aan zijn daden.

Dag 6 - Hamelen (ca. 30 of 60 km)

v
653268028_Standbeeld_Hamelen
653268028_Standbeeld_Hamelen
+1
Ook vandaag is de route vlak met twee mogelijkheden. U kunt er voor kiezen om tot Hamelen te fietsen en daarna uitgebreid te stad te bezoeken of u kiest ervoor om vanaf Hamelen nog een rondrit te maken door de omgeving. Hamelen is beroemd geworden door zijn rattenvanger. Deze verloste de stad van een rattenplaag maar kreeg er geen geld voor. Uit wraak ontvoerde hij de kinderen van de stad. Met zijn fluitspel lokte hij hen op dezelfde manier mee als de ratten. Bekijk de gebouwen en monumenten die u vertellen over de rattenvanger en proef in de vele eetcafés eens ‘geflambeerde rattenstaarten'.

Dag 7 - terugreis

Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan, om ca. 10.00 uur vertrekt de transfer vanaf uw hotel naar de startplaats in Hannoversch Münden. U bent ongeveer 2,5 tot 3 uur onderweg, afhankelijk van de eventuele verkeersdrukte. Wanneer u uw eigen fiets heeft meegenomen wordt deze ook meegenomen naar de startplaats. Heeft u bij boeking voor een huurfiets gekozen, dan levert u deze na de laatste fietstocht bij het hotel in.

Fietsniveau

Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Noot: het is mogelijk dat uw fietsreis start/eindigt in een andere plaats dan aangegeven (afhankelijk van de beschikbaarheid). De routes blijven gelijk, echter in een andere volgorde.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Overnachtingen

U fietst van hotel naar hotel, waarbij de bagage voor u wordt getransporteerd. De accommodaties liggen in of nabij de genoemde plaatsen. Uw kamer beschikt ten minste over een badkamer met bad of douche en toilet. In Hotel Freizeit-Auefeld kunt u gratis gebruikmaken van de sauna, in Hotel Stadt Bremen in Beverungen is het gebruik van het zwembad inbegrepen.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Hannoversch-Münden
Hotel Schmucker Jäger ***
Hotel Freizeit Auefeld ****

Beverungen
Hotel Stadt Bremen ***
Hotel Böker
Waldhotel Forsthof

Bodenwerder
Parkhotel Deutsches Haus ***
Hotel Königszinne ***
Hotel Weserstuben ***

Hamelen
Hotel Zur Krone ***
Hotel Zur Börse ****
Hotel Birkenhof ***

Fietsinfo

Algemene informatie individuele fietsvakanties

v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero

v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)

Toerfietsen met 21 versnellingen

Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra

Toerfietsen met 24+ versnellingen

Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden

Aktiva Tours

v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.

v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel

v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen

Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.

Veiligheid

Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)

Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Fietsvakantie Duitsland - door het Taubertal
Fietsvakantie Duitsland - door het Taubertal
 • Een van Duitslands mooiste fietsstreken
 • Genieten van wijnvelden en wellness
 • Verblijf in sfeervol 4-sterrenhotel
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum22-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf484
Fietsvakantie Het Altmühltal
Fietsvakantie Het Altmühltal
 • Boek nu een E-bike voor de prijs van een toerfiets!*
 • Fietsen door het grootste natuurpark van Duitsland
 • Terrasjes pikken in het leuke Rothenburg en Regensburg
 • 7 of 8 of 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum22-09-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf420
Fietsvakantie Duitsland - Beleef het eiland Rügen
Fietsvakantie Duitsland - Beleef het eiland Rügen
 • Beleef deze onontdekte parel van Duitsland
 • Eiland boordevol natuur en charmante badplaatsen
 • Met Binz, Kaap Arkona en langs majestueuze krijtrotsen
 • 7 of 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-09-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf499
Fietsvakantie Duitsland - het Münsterland
Fietsvakantie Duitsland - het Münsterland
 • Perfecte fietsbestemming
 • Niet ver van de Nederlandse grens
 • Verblijf in uitstekend 4-sterrenhotel
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf466