Fietsvakantie langs de Donau - van Passau naar Wenen

8/9/10 dgn incl. verblijf, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Melk en Dürnstein

copy_Oostenrijk_06
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
v
©Fotograf: Osterreich Werbung-Eisenhut & Mayer
copy_Oostenrijk_06
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
8,1
K
  • Gratis upgrade naar een E-bike!*
  • Populairste fietsroute van Europa
  • Inclusief dagelijks ontbijt en bagagetransport
  • Met Nederlandstalige fietsroutes
8.110144
"zorgeloos fietsen in mooie omgeving"
G HENDRIKS - mei 2019
8,1
Beoordeeld door 144 reizigers van Kras
Fietsvakantie langs de Donau - van Passau naar Wenen
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenExtra informatie

*Altijd al een keer willen weten hoe het is om op een E-bike te fietsen? Profiteer nu van een gratis upgrade naar een E-bike als u aankomt vóór 23 mei of na 22 september.

Inbegrepen

• 7, 8 of 9 nachten verblijf in goede hotels (Cat. A, B of C) in een kamer zoals beschreven
• 7, 8 of 9 x ontbijt
• Parkeerplaats bij Donau Touristik in Passau
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik fietstas
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Ferryovertocht Melk-Spitz, inclusief fiets (alléén bij Cat. B en C)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 7 x diner vanaf € 131 per persoon (geen diners tijdens de extra nachten in Wenen en Passau)
• 6 dagen huur toerfiets € 68
• 6 dagen huur E-Bike € 150
• terugtransfer Wenen-Passau per bus (exclusief eigen fiets) € 33 per persoon
• terugtransfer Wenen-Passau per bus (inclusief eigen fiets) € 57 per persoon (enkel mogelijk als u zelf óók per bus terugreist)
• terugtransfer Wenen-Passau per trein (exclusief eigen fiets) € 33 per persoon

Bijkomende kosten ter plaatse
• Treinrit Greifenstein - Wenen (Cat. A)
• Eventuele toeristenbelasting ca. € 1 - € 3 per persoon per nacht, ter plekke te voldoen
• Eventuele borg bij huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik
• Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een beknopte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie van Passau naar Wenen

v
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
+1

Beleef de Donau Radweg, de bekendste en misschien wel mooiste fietsroute van Europa! Langs de rivier slingert het pad zich door het vlakke landschap, langs oude barokstadjes, dorpen met kleurige marktpleinen, de wijngaarden en geurende fruitgaarden van de Wachau en rijkelijk versierde kloosters. We bieden u een scala aan arrangementen aan; wilt u een extra nachtje in Wenen verblijven of aan boord van een cruiseschip overnachten? Kras biedt het aan!

Open alle items
Dag 1 - heenreis naar Passau
v
U reist op eigen gelegenheid naar Passau, waar u uw auto gratis kunt parkeren op het onbewaakte parkeerterrein van Donau Touristik (niet overdekt en op eigen risico). U ontvangt hier de informatiemap met de routebeschrijving en indien u een fiets heeft gehuurd, neemt u deze hier in ontvangst. Overnachting in Passau.
Dag 2 - Schlögen (ca. 43 km) of Obermühl (ca. 53 km)
v
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
Misschien maakt u vanmorgen nog even tijd vrij om de mooie Altstadt van Passau te bewonderen. Daarna gaat u fietsvakantie van start. Onderweg komt u langs het mooie plaatsje Obernzell, met een prachtig slot, en langs Kramesau. Overnachting in Schlögen (Cat. A en B). Kiest u voor Cat C, dan fietst u via de Schlögener Schlinge nog wat verder naar Obermühl/Untermühl.
Dag 3 - Linz (ca. 60 of 50 km)
v
+1
Na een goed ontbijt neemt u plaats op het zadel voor een mooie tocht naar Linz. Door de bijna onbewoonde vallei tussen Kaiserau en Aschach fietst u naar Wilhering, waar u bijvoorbeeld een pauze kunt inlassen voor een bezoek aan de kloosterkerk met zijn rococo-interieur. Via het aardige Ottensheim arriveert u in Linz, met een mooie oude binnenstad.
Dag 4 - Ardagger/Grein/Bad Kreuzen (ca. 57 of 64 km)
v
Maakt u zich op voor een heerlijke dag op de pedalen! U verlaat Linz en fietst door een landschap van weiden en bossen naar de oudste stad van Oostenrijk, Enns. Via Ennsdorf en de burchten van Wallsee en Dormach, komt u uit in Ardagger, Grein of Bad Kreuzen, waar we in de omgeving een hotel voor u reserveerden.
Dag 5 - Melk (ca. 51 km) of Spitz/Arnsdorf (ca. 51 km + boottocht)
v
+1
Via Persenbeug met een mooi Habsburger slot, fietst u naar Melk, waar de plaatselijke abdij zeker een bezoek waard is. Dit enorme bouwwerk ligt op een 50 m hoge rotswand. Onderaan deze wand ligt het stadje Melk, met leuke straatjes en prachtige burgerhuizen. Kiest u voor Cat. A, dan verblijft u in een hotel in/nabij Melk. Wie kiest voor Cat. B of C stapt in Melk aan boord van een ferry voor een boottocht over de Donau naar Spitz. Overnachting in/nabij Spitz (Cat C) of in/nabij Arnsdorf (Cat B).
Dag 6 - Tulln (ca. 66 km)
v
+1
De fietstocht van vandaag voert u door de Wachau. Sfeervolle wijndorpen, hooggelegen burchten en groene heuvels met duizenden wijnstokken... de Wachau is betoverend. Een van de mooiste plaatsjes op uw route van vandaag is zonder twijfel Dürnstein. We reserveren voor u een hotel in Tulln. Het is mogelijk om deze dagetappe te verkorten, bijvoorbeeld met een overtocht van Spitz naar Krems (11.40 uur - 12.50 uur, ca. € 18) of een treinrit van Krems naar Tulln (ca. 35 minuten, ca. € 14).
Dag 7 - Wenen (ca. 36 km)
v
+1
Deze laatste tocht gaat onder andere door het vruchtbare Tullner Feld en het Wienerwald. Tevens fietst u vandaag naar Wenen, de prachtige Oostenrijkse hoofdstad. Nadat u uw intrek heeft genomen in het hotel, zult u ongetwijfeld nog even willen rondkijken in het historische centrum van deze heerlijke stad. Wenen is de stad van opera en zang (Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond, hun aanwezigheid is hier welhaast nog voelbaar). De Obere Belvédère is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd. Even pauzeren? Dat doet u natuurlijk met een lekker stuk Sachertorte!
Dag 8 - terugreis naar Nederland
Vandaag is de transfer terug naar Passau (exclusief, optioneel bij te boeken). Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid.
9-daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 9-daagse fietsreis van Passau naar Wenen. In dit geval heeft u aan het einde van de reis (dag 8) een extra overnachting in Wenen. Op dag 9 reist u per trein of per bus (bij boeking te reserveren) terug naar Passau, om vervolgens huiswaarts te keren.
10-daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 10-daagse fietsreis van Passau naar Wenen. In dit geval heeft u aan het einde van de reis (dag 8) een extra overnachting in Wenen. Op dag 9 reist u per trein of per bus (exclusief, bij boeking te reserveren) naar Passau, waar we voor u nog een overnachting reserveren. Op dag 10 keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Transfer van Wenen naar Passau
v
©Fotograf: Osterreich Werbung-Eisenhut & Mayer
©Fotograf: Osterreich Werbung-Eisenhut & Mayer
+1
De terugtransfer van Wenen naar Passau per trein (in april en oktober) of per bus (overige maanden) is exclusief en kan bijgeboekt worden voor € 33 per persoon. Wij wijzen u er op dat u bij de transfer per trein zowel uw bagage als eventuele eigen fiets mee dient te nemen. Wie gebruikmaakt van een huurfiets kan deze gemakkelijk achterlaten in het laatste hotel. De eventuele bus-/taxikosten vanaf uw hotel naar het station, vanaf het station naar uw auto en een treinticket voor uw eigen fiets (ca. € 5) indien u deze bij u heeft zijn voor eigen rekening.

Voor de transfer per bus wordt u 's ochtends bij uw hotel in Wenen opgehaald en naar Passau gebracht. In Passau heeft u de keuze om uit te stappen bij het Centraal Station of de parkeerplaats van Donau Touristik. De bustransfer is exclusief het meenemen van uw eigen fiets. Wilt u deze wel meenemen, dan betaalt u € 24 per persoon extra. U kunt uw eigen fiets alleen laten vervoeren als u zelf ook met de bus terug reist, per trein gaat dit helaas niet. Het laten vervoeren van uw fiets geschiedt op eigen risico. LET OP: De transfer per bus is mogelijk vanaf 1 mei t/m 30 september, tot 30 april en vanaf 1 oktober zal deze uitsluitend uitgevoerd worden per trein.

Ook dit jaar biedt Kras de terugtransfer per boot aan. In twee dagen cruiset u van Wenen terug naar Passau. Een zeer comfortabele manier van terugreizen, waarbij u ook nog een stop maakt in het bekende Dürnstein en inclusief een 4-gangen (diner)buffet aan boord. Zie kras.nl/46213
"Snel-naar-Wenen-garantie"
Zit het weer niet mee of heeft u geen zin meer om te fietsen, laar ons dit vóór 15.00 uur weten en wij regelen de volgende dag de transfer (exclusief) naar Wenen. De resterende nachten verblijft u in een hotel in/nabij deze stad. Een unieke service! Deze service geldt voor alle Passau-Wenen-arrangementen m.u.v. de fietscruise.
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Voor deze fietsvakantie heeft u de keuze uit 3 hotelcategorieën, namelijk:
Cat A: uitstekende 4-sterrenhotels
Cat B: goede middenklasse hotels, veelal met een 3- of 4-sterrenclassificatie
Cat C: eenvoudige, maar goed onderhouden hotels en Gasthöfe

Uw kamer is te allen tijde voorzien van badkamer met douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels is voor u geregeld. U kunt uw auto in Passau gratis parkeren op het parkeerterrein van Donau Touristik. Het dagelijks ontbijt is inbegrepen. Tegen een meerprijs kunt u het dagelijkse diner bijboeken.

Categorie A
Kiest u voor Categorie A, dan betekent dit dat u kiest voor verblijf in uitstekende 4-sterrenhotels. Onder voorbehoud van wijzigingen maken we gebruik van de volgende accommodaties.

Passau
Hotel Weisser Hase****
Hotel Passauer Wolf****
Hotel IBB City****

Wesenufer/Schlögen
Hotel Donauschlinge****
Hotel Seminarkultur Wesenufer****

Linz
Austria Trend Hotel Schillerpark****
Arcotel Nike****
Trans World Hotel Donauwelle****

Grein
Wellnesshotel Aumühle****
Wellnesshotel Aumühle is de enige 4-sterrenaccommodatie in Grein. Indien deze niet beschikbaar is, wordt er gebruikt gemaakt van 3*** Pension Martha.

Melk
Hotel Restaurant Zur Post****

Tulln/Traismauer/Stockerau
Diamond City Hotel Tulln****
Das Römerhof Design Hotel Tulln****
Hotel Nibelungenhof Tulln****

Wenen
Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel****
Arcotel Wimberger****
Arcotel Kaiserwasser****
Categorie B
Kiest u voor Categorie B, dan betekent dit dat u kiest voor verblijf in goede middenklasse hotels, veelal met een 3- of 4-sterrenclassificatie. Onder voorbehoud van wijzigingen maken we gebruik van de volgende accommodaties.

Passau
IBB Hotel***
Dormero Hotel Passau****

Wesenufer/Schlögen
Hotel Donauschlinge***

Linz
Trendhotel Schillerpark****
Arcotel Nike****
Park Inn by Radisson Linz****
Courtyard by Marriott Linz****

Grein/Bad Kreuzen
Pension Martha***
Wellnesshotel Aumühle****

Spitz/Mitterarnsdorf
Gasthof Zur Wachau***

Tulln
Hotel Nibelungenhof****
Design-Hotel Römerhof****

Wenen
NH Danube City****
Hotel Mercure Wien Westbahnhof****
Arcotel Kaiserwasser****
Imperial Riding School Renaissance Vienna****
Categorie C
Kiest u voor Categorie C, dan betekent dit dat u kiest voor verblijf in eenvoudige, maar goed onderhouden hotels en Gasthöfe. Onder voorbehoud van wijzigingen maken we gebruik van de volgende accommodaties.

Passau
Dormero Hotel***

Obermühl/Untermühl
Freizeitanlage Schlögen***
Gasthof Ernst***

Linz
Trendhotel Schillerpark****
Arcotel Nike****
Park Inn Radisson****
Hotel Prielmayerhof****

Ardagger/Bad Kreuzen
Gasthof Schatzkammer***
Landgasthof Zur Zugbrücke***

Spitz/Mitterarnsdorf
Hotel-Restaurant Wachauerhof***
Gasthof Zur Wachau***
Weinhotel Wachau***

Tulln
Gasthof Adlerbräu***
Hotel Nibelungenhof****

Wenen
NH Danube City****
Park Inn Radisson****
Arcotel Wimberger****
Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen