Wandelvakantie Zwarte Woud

7 dgn incl. verblijf in hotel met uitstekende keuken, vele maaltijden en wandelroutes door een prachtige bosrijke streek

v
Vanaf465per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 07-04-2018
Reisduur 7 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
K
 • Zeer populaire wandelbestemming
 • Hotel met wellness en uitstekende keuken
 • Inclusief 6 x ontbijt en diner en 5 x lunchpakket
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen
 • 7 dagen
8.61045
"Zeer geslaagd"
J CLOUT - juni 2017
8,6
Beoordeeld door 45 reizigers van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Wandelvakantie Zwarte Woud
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Accommodatie
 • Dagprogramma
 • Wandelen
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6 nachten verblijf in Flair-hotel Adlerbad in een kamer zoals beschreven
• 6 x ontbijtbuffet en 4-gangendiner
• 5 x lunchpakket
• Welkomstcocktail
• Gebruik Finse sauna en Turks stoombad
• Transfer per shuttlebus naar wandelstartpunten
• Voordelen Schwarzwald Card
• Toeristenbelasting
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• GPS-tracks (op aanvraag)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• U ontvangt de wandelroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart

Accommodatie

Flair-Kurhotel Adlerbad

Het 3-sterren Flair-hotel Adlerbad ligt in het centrum van het kuuroord Bad Griesbach.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lift, wifi in de openbare ruimtes, restaurant, bar, terras, kegelbaan, parkeergelegenheid en wellnesscenter met sauna, whirlpool, fitnessruimte en massage-/schoonheidssalon.

Kamer

De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, kluisje en badkamer met bad, douche, toilet en föhn. De meeste kamers hebben ook een balkon.

Dagprogramma

Wandelen in het Zwarte Woud

Weinig streken in Europa zijn zo wandelvriendelijk als het Zwarte Woud. Het aantal bewegwijzerde paden is enorm groot en ieder jaar wordt het routenet uitgebreid. Het landschap kenmerkt zich door vriendelijke dorpjes, kuuroorden, bossen en groene heuvels; alle ingrediënten voor een vakantie volop wandelplezier en ontspanningsmogelijkheden.

Open alle items

Dag 1 - naar Bad Griesbach

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Bad Griesbach, een bekend en geliefd vakantieplaatsje in het hart van het Zwarte Woud. Bad Griesbach is een mengeling van gezelligheid, levendigheid, cultuur, ontspanning en wellness. De heilzame baden met een constante temperatuur van 34 graden, doen iedereen goed.

De groene Longen van Duitsland

v
+1
Het Zwarte Woud wordt ook wel de groene longen van Duitsland genoemd. Bossen wisselen af met wijn- en boomgaarden, die wandelaars uitnodigen tot eindeloze verkenningen in de natuur. Uw hotel ligt in het kuuroord Bad Peterstal-Griesbach, dat een mengeling is van gezelligheid, levendigheid, cultuur, ontspanning en wellness. Iedereen voelt zich er lekker, zeker op een terrasje in de zon of in het heilzame water dat 34 ºC warm is. Vanaf het hotel brengt een shuttlebus u iedere dag bij de mooiste wandelpaden. Er zijn tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld naar de nabijgelegen Glaswaldsee met zijn bijzonder romantische omgeving of naar de dorpjes Heidenstein en Urselstein. De Teufelskanzel is een rotsformatie die door erosie grillig gevormd is en waarin u bizarre figuren kunt ontdekken. Op de Haberer Turm kunt u na de wandeling uitrusten, terwijl u geniet van een adembenemend panorama over het Rechtal. En na elke wandeling is het lekker ontspannen in het wellnesscenter van uw kuurhotel.

Dag 2 t/m 6 - Zwarte Woud

U ontvangt van ons zeven wandelroutes. Voor sommige routes dient u gebruik te maken van het openbaar vervoer. Met de Schwarzwald Card tot uw beschikking kunt u gratis gebruik maken van de bus en de trein. Soms brengt de hotelshuttlebus u naar uw beginpunt.

Route 1: Oppenau (ca. 24,5 km)

v
De shuttlebus brengt u naar de Alexanderschanze, op ca. 990 m hoogte. Hier volgt u een natuurweg richting Zuflucht. Het uit zicht op het Hintere Renchtal is prachtig. Op de achtergrond ziet u zelfs de Alpen en de Vogezen. Na een pauze bij het kloostercafé van Allerheiligen wandelt u langs watervallen naar beneden. Eindpunt is Oppenau, een bekend luchtkuuroord omgeven door bergen.

Route 2: Glaswaldsee (ca. 20,5 km)

Een mooie route langs de Glaswaldsee. Vanaf hier volgt een kleine klim naar See Ebene, met onderweg geweldig uitzicht op het meer. Over de Renchtalsteig wandelt u naar de Mülbensattel en Bad Peterstal. Aan het begin van uw vakantieplaats is een kleine Schnaps-stokerij. Een leuke afsluiter van de wandeling.

Route 3: de Wilde Rench (ca. 12 km)

Vanuit het hotel loopt u naar de Renchtalhut. Hier kunt u even uitrusten en genieten van de stilte en het uitzicht over de Dollenberg. Dan gaat de route verder door de Wilde Rench.

Route 4: Spinnersberg (ca. 15,5 km)

Een relatief korte wandelroute via Bästenbach en de Spinnersberg. De wandeling staat met name in het teken van mooie uitzichten.

Route 5: Sexauerhütte & Thomasberg (ca. 13,5 km)

De wandeling gaat van start op de Sexauer Strässle. Na 2 km bereikt u de Sexauerhütte, een ideale plaats voor een eerste kleine pauze. Na te hebben genoten van een bescheiden waterval, wandelt u de Thomasberg op. De route voert u door een bos naar de Haberer Turm. Beklim zeker deze toren voor een mooi uitzicht over de omgeving. Langs de springschans en de Antoniuskapel komt u weer aan bij het hotel.

Route 6: Dollenberg (ca. 11 km)

Deze route leidt u door het groene paradijs van de Dollenberg. Het is zeker de moeite waard om de kapel en het parklandschap te verkennen.

Route 7: Sankenbach See (ca. 17,5 km)

Over de Seensteig wandelt u naar de Sankenbach See en de gelijknamige waterval. Ook heeft u zicht op de Baiersbron en passeert u de Glasmännle Hütte.

Dag 7: terugreis

U reist op eigen gelegenheid terug naar huis.

Wandelniveau

Wandelniveau 1,5. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één vast hotel, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar het hotel is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal. Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Praktische info

Praktische info Duitsland

Open alle items

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar Duitsland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit?
Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor u noodzakelijk zijn.

Bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Leest u de informatie van alle landen door, zodat u precies weet welke reisdocumenten u nodig heeft.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Geldzaken

In Duitsland kunt u betalen met de euro. Overal zijn er geldautomaten aanwezig, waar u geld kunt pinnen. Let er op dat het logo van uw pasje hetzelfde is als het logo dat wordt getoond op de automaat. Ook kunt u betalen via betaalautomaten in winkels. Ook worden bij geld- en betaalautomaten de meeste grote creditcards geaccepteerd.

Telefoon & internet

Binnen de Europese Unie (EU) betaalt u tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten naast uw gewone belkosten. U betaalt hetzelfde als wanneer u in Nederland zou bellen, sms'en of internetten en die kosten zijn dus afhankelijk van uw abonnement. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw telefoonprovider. In de meeste landen in Europa kunt u steeds vaker gratis gebruik maken van wifi in openbare gelegenheden. In de hotels is het gebruik van wifi vaak nog wel tegen betaling.

Tijdverschil

In Duitsland is er is geen tijdverschil met Nederland.

Voltage

Wanneer u naar Duitsland reist, heeft u geen wereldstekker nodig. In Duitsland worden dezelfde soorten stekkers en stopcontacten (230V) gebruikt als in Nederland.

Onze groepsrondreizen worden altijd begeleid door deskundige reisleiders en/of chauffeurs. Tijdens de reis zijn zij uw eerste aanspreekpunt en staan u met raad en daad terzijde.

Mobiliteit
Tijdens de reis ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Vervoertips

Als u met de auto naar uw vakantiebestemming gaat kan het zijn dat u op uw route landen aandoet waar een milieusticker of tolvignet nodig is. Daarnaast is ook een veiligheidsvest verplicht in de meeste landen binnen Europa. U dient tenminste één veiligheidsvest in uw auto te hebben. AutoTolVignetten biedt een handig overzicht van verplichte tolvignetten, milieustickers, veiligheidsvesten etc. per land. Alle vignetten en toebehoren zijn in één keer te bestellen via AutoTolVignetten.

Winteruitrusting
In de winter wordt er op de Duitse wegen streng opgetreden tegen vakantiegangers die hun auto onvoldoende hebben uitgerust voor winterse omstandigheden. Sinds mei 2006 moeten auto's in Duitsland in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting, waaronder winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof. Deze maatregel treft vooral vakantiegangers die via Duitsland naar de wintersportgebieden in de Alpen willen. Mocht uw auto niet voldoende uitgerust zijn, dan bestaat de kans op een geldboete én het risico van (mede-)aansprakelijkheid bij een ongeval, óók als de schuld bij de andere partij ligt. De wet wordt ruim geïnterpreteerd, de kans om beboet te worden is groot.