Fietsvakantie Bodensee - Hotel Seeterasse

8 dgn incl. verblijf in een uitstekend hotel, ontbijt, diner, ferryovertochten en Nederlandstalige fietsroutes

Insel-Mainau-Luftbilds
v
© Curt Huber
Insel-Mainau-Luftbilds
8,4
K
  • Beleef op sportieve wijze de prachtige Bodensee
  • Verblijf in een heerlijk hotel, direct aan het meer
  • Dagelijks ontbijt en diner inbegrepen
  • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Meersburg en Mainau
  • Oók 2 ferryovertochten en een treinrit inclusief
8.4105
8,4
Beoordeeld door 5 reizigers van Kras
Fietsvakantie Bodensee - Hotel Seeterasse
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 7 nachten verblijf in Hotel Seeterasse in een kamer zoals beschreven
• 7 x ontbijt en 6 x diner (géén diner op donderdag)
• Parkeerplaats in de buurt van het hotel
• Gebruik fietstas
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Ferryovertocht Friedrichshafen-Konstanz v.v., inclusief fiets
• Ferryovertocht Wasserburg-Rorschach, inclusief fiets
• Treinrit Bregenz-Langenargen, exclusief fiets

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• Huur toerfiets € 68
• Huur E-Bike € 150 (op aanvraag)
• Upgrade naar kamer met meerzicht € 158 (op aanvraag)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting (ca. € 3 p.p.p.n.)
• Eventuele borg bij huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

Let op: het dragen van een fietshelm is in Zwitserland verplicht (niet te huur via Kras)
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik
• Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een verkorte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Kaart
Accommodatie

Hotel Seeterasse

v
+4
+3

Dit geliefde 3-sterren-superior hotel ligt direct aan de Bodensee, op een centrale maar rustige locatie in Langenargen. Vanuit het hotel heeft u prachtig zicht op de Zwitserse oever van de Bodensee.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een lift, restaurant (gesloten op donderdag, dan kan in het hotel alleen worden ontbeten), café, panoramaterras, wifi, ligweide met kiezelstrand, verwarmd buitenzwembad en parkeerplaats en -garage.
Kamers
De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, radio, kluisje en badkamer met douche, toilet en föhn.
Verzorging
U verblijft op basis van 6 x halfpension en 1 x logies en ontbijt. Het ontbijt is in buffetvorm. Bij het 3-gangendiner kunt u kiezen uit 2 hoofdgerechten. Het restaurant is op donderdag gesloten, die dag kunt u er alleen ontbijten.
Dagprogramma

Beleef de Bodensee vanuit Langenargen

v
Insel-Mainau-Luftbilds
Insel-Mainau-Luftbilds
+1

Kras biedt u een scala aan fietsvakanties aan naar de geliefde Bodensee. Wilt u het comfort van één hotel, dan kiest u voor deze reis. We reserveren voor u het 3-sterren-plus Hotel Seeterasse, een hotel met buitenzwembad en uitzicht over het meer. Per boot, trein en fiets ontdekt u de volgende hoogtepunten: Schaffhausen, het eiland Mainau en Meersburg.

Open alle items
Dag 1 - naar Langenargen
U rijdt op eigen gelegenheid naar het Duitse Langenargen, een stad gelegen tussen Friedichshafen en Lindau, direct aan de oever van de Bodensee. U kunt uw auto gratis parkeren nabij het hotel. Na het inchecken ontvangt u de route-informatie en fietskaarten. Indien bijgeboekt, ontvangt u tevens uw huurfiets. Vanavond wordt u warm welkom geheten met een een welkomstdiner.
Dag 2 - Meersburg (ca. 56 km)
v
+1
Vandaag op pad voor de eerste fietstocht van deze vakantie. Over de Bodensee-Radweg fietst u via Friedrichshafen naar Meersburg. In Friedrichshafen heeft u de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan het Zeppelin-museum of het oude kasteel van Friedrichshafen. Aangekomen in Meersburg kunt u genieten van prachtige vakwerkhuisjes, kronkelende steegjes en het kasteel van Meersburg. Dit kasteel stamt uit de 6e of 7e eeuw en wordt tot de dag van vandaag bewoond, het is daarmee het oudste nog bewoonde kasteel van Duitsland.
Dag 3 - Konstanz en Reichenau of Mainau (ca. 35 km)
v
Insel-Mainau-Luftbilds
Insel-Mainau-Luftbilds
+1
De route van vandaag start wederom met een ritje naar Friedrichshafen. Vanuit hier neemt u de ferry naar Konstanz (ca. 45 min. varen). Konstanz is de grootste stad aan het meer en een bezoekje aan de Romaanse kathedraal is ook zeker aan te bevelen. Vanuit Konstanz heeft u twee mogelijkheden voor het vervolg van de route, een bezoek aan bloemeneiland Mainau of een bezoek aan kloostereiland Reichenau.

Mainau
Kiest u voor Mainau (entree exclusief, ca. € 19 p.p.), dan kunt u genieten van het zeer fraaie mediterrane beeld. De begroeing op Mainau wordt o.a. bepaald door een diversiteit aan bloemen, tropische planten, sinaasappelbomen en bananenbomen.

Reichenau
De tweede optie is een tocht naar Reichenau. De trots van dit eiland, dat inmiddels verbonden is met het vasteland, is de benedictijnenabdij, waarvan de oudste delen uit de 8e eeuw stammen!

Per ferry vaart u in de middag weer terug van Konstanz naar Friederichshafen. Daarna op de pedalen terug naar het hotel.
Dag 4 - vrije dag aan de Bodensee
v
+1
Vandaag is ter vrije besteding. Wat dacht u van een kijkje op het bloemeneiland Mainau, de stad Ravensburg of de indrukwekkende Rheinfall bij Schaffhausen? U kunt natuurlijk ook een relaxte dag in uw hotel doorbrengen en bijvoorbeeld lekker aan het zwembad gaan liggen.
Dag 5 - 3-merenroute langs de Schlein-, Deger & Muttelsee (ca. 38 km)
v
+1
Op de pedalen door natuurgebied de Argenmündung. Over de hangbrug en via Argen fietst u naar Giessenbrücke. Tussen velden vol hop fietst u vervolgens langs de Schleinsee en Degersee, om te eindigen bij de kleinere Muttelsee. Voor actieve fietsers is er nog een extra route naar kasteel Achberg. Vervolgens fietst u door het achterland naar Lindau, vanwaar u langs de Bodensee weer terug fietst naar Langenargen.
Dag 6 - Hop-route (ca. 42 km)
v
Via Eriskirch en Friedrichshafen fietst u vandaag naar de hopstad Tettnand. Onderweg is het genieten van hopvelden en gaarden met geurende fruitbomen. In Tettnand heeft u de mogelijkheid tot een individuele bezichtiging van het hopmuseum. Via Laimnau fietst u weer terug richting uw hotel.
Dag 7 - Wasserburg, Rheinspitz en Bregenz (ca. 45 km)
v
+1
Vandaag kunt u zich alweer opmaken voor de laatste fietstocht van deze vakantie. U fietst naar de stad Wasserburg, vanwaar u de boot neemt naar het Zwitserse Rorschach (duur ca. 45 min.). U fietst vervolgens door het natuurgebied Rheinspitz richting Bregenz en vervolgens naar Lindau. Vanuit Lindau neemt u de trein (duur ca. 45 min.) terug naar Langenargen waar u de eventuele huurfietsen weer inlevert en waar u nog eenmaal kunt genieten van een 3-gangen diner in het hotel.
Dag 8 - terugreis naar Nederland
Na het ontbijt is het tijd om terug naar huis te rijden.
Fietsniveau
Fietsniveau 1,5. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Klimaat
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
Jan -2° 1 10 52
Feb -1° 3 9 51
Mrt 10° 4 10 51
Apr 14° 5 11 68
Mei 19° 6 13 85
Jun 22° 12° 7 12 105
Jul 24° 14° 8 12 102
Aug 23° 13° 7 12 88
Sep 20° 11° 6 8 71
Okt 14° 3 8 54
Nov 2 10 65
Dec -1° 1 10 57
Bron: Weeronline
Beoordelingen