Fietsvakantie Donau: Passau-Wenen (korte variant)

6/7 dgn incl. verblijf in 3-/4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Melk en Dürnstein

1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
v
©Fotograf: Osterreich Werbung-Eisenhut & Mayer
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
8,3
K
  • Gratis upgrade naar een E-bike!*
  • Gemakkelijke, vlakke tochten langs de Donau
  • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • Bagagetransport en Nederlandstalige fietsroutes inbegrepen
8.31017
8,3
Beoordeeld door 17 reizigers van Kras
Fietsvakantie Donau: Passau-Wenen (korte variant)
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenExtra informatie

*Altijd al een keer willen weten hoe het is om op een E-bike te fietsen? Profiteer nu van een gratis upgrade naar een E-bike als u aankomt vóór 23 mei of na 22 september.

Inbegrepen

• 5 of 6 nachten verblijf in 3-/4-sterren hotels
• 5 of 6 x ontbijt
• Parkeerplaats bij Donau Touristik in Passau
• Bagagetransport tussen de hotels
• Boottocht Passau-Kasten (inclusief fiets)
• Boottocht Melk-Krems (inclusief fiets)
• Gebruik fietstas
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 5 x diner € 109 (niet tijdens de extra overnachting in Wenen)
• Huur toerfiets € 68
• Huur E-Bike € 150
• terugtransfer Wenen-Passau per bus (exclusief eigen fiets) € 33 per persoon
• terugtransfer Wenen-Passau per bus (inclusief eigen fiets) € 57 per persoon (enkel mogelijk als u zelf óók per bus terugreist)
• terugtransfer Wenen-Passau per trein (exclusief eigen fiets) € 33 per persoon

Bijkomende kosten ter plaatse
• Treinrit Ottensheim - Linz
• Treinrit Tulln - Wenen
• Eventuele toeristenbelasting ca. € 1 - € 3 per persoon per nacht, ter plekke te voldoen
• Eventuele borg bij huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een beknopte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Kaart
Dagprogramma

v
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
+1

Beleef de Donau Radweg, de bekendste en misschien wel mooiste fietsroute van Europa! Langs de rivier slingert het pad zich door het vlakke landschap, langs oude barokstadjes, dorpen met kleurige marktpleinen, de wijngaarden en geurende fruitgaarden van de Wachau en rijkelijk versierde kloosters. We bieden u een scala aan arrangementen aan; wilt u een extra nachtje in Wenen verblijven of aan boord van een cruiseschip overnachten? Kras biedt het aan!

Open alle items
Dag 1 - naar Passau
v
U reist op eigen gelegenheid naar Passau, waar u uw auto gratis kunt parkeren op het onbewaakte parkeerterrein van Donau Touristik (niet overdekt en op eigen risico). U ontvangt hier de informatiemap met de routebeschrijving en indien u een fiets heeft gehuurd, neemt u deze hier in ontvangst. Overnachting in een 3-sterrenhotel.
Dag 2 - Linz (ca. 58 km fietsen, 50 min. per boot en 15 min. per trein)
v
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
1chlogener_Schlinge1_C_Tourismus_Erber
+1
Na het ontbijt start uw fietstocht richting Wenen. Het eerste deel is lekker ontspannen, want tussen Passau en Kasten pakt u de boot. Daarna fietst u via de rechteroever van de Donau naar Engelhartszell, de zomerresidentie van de bisschoppen uit Passau en bekend om de mooie trappistenabdij. Met het pontje (niet inbegrepen) of bij de krachtcentrale Jochenstein steekt u over naar de noordelijke oever en fietst u verder tot Au. Hier neemt u weer een pontje (niet inbegrepen) naar Schlögen. Via de rechteroever door het hier bijna onbewoonde Donaudal langs Aschch naar Ottensheim. Het laatste deel gaat per trein naar Linz (niet inbegrepen, ca. € 5 per persoon).
Dag 3 - Wallsee/Ardagger (ca. 49 km)
v
Maakt u zich op voor een heerlijke dag op de pedalen! U verlaat Linz en fietst door een landschap van weiden en bossen naar de oudste stad van Oostenrijk, Enns. Via Ennsdorf en de burchten van Wallsee en Dormach, komt u uit in de omgeving van Ardagger, waar u de nacht doorbrengt.
Dag 4 - Krems (ca. 48 km fietsen en 2 uur per boot)
v
+1
Via de bedevaartsplaats Maria Taferl fietst u naar Melk, waar de prachtige abdij zeker een bezoek waard is. Dit indrukwekkende bouwwerk, één van de mooiste van Oostenrijk, ligt op een 50 m hoge rotswand. Onderaan deze wand ligt het stadje Melk, met leuke straatjes, prachtige burgerhuizen en een 15e-eeuwse parochiekerk. Hier stapt u aan boord van een schip voor een boottocht naar Krems. U overnacht in de omgeving van Krems.
Dag 5 - Wenen (ca. 61 km fietsen en 30 min. per trein)
v
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
+1
Vanuit Krems fietst u door vruchtbare valleien naar Tulln. Hier levert u uw eventuele toerfiets in en reist u per trein naar Wenen (niet inbegrepen, ca. € 10 excl. fiets). Wie gebruikmaakt van een gehuurde E-bike (deze moeten bij het Informatiepunt in Wenen-Nussdorf ingeleverd worden) of eigen fiets, kan een fietstreinticket kopen op het station. Nadat u uw intrek heeft genomen in het hotel, zult u ongetwijfeld nog even willen rondkijken in het historische centrum van deze heerlijke stad. Wenen is de stad van opera en zang (Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond, hun aanwezigheid is hier welhaast nog voelbaar). De Obere Belvédère is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd. Even pauzeren? Dat doet u natuurlijk met een lekker stuk Sachertorte!
Dag 6 - terugreis naar Nederland
Vandaag is de transfer terug naar Passau. Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid.
7-daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 7-daagse fietsreis van Passau naar Wenen. In dit geval heeft u aan het einde van de reis (dag 6) een extra overnachting in Wenen. Op dag 7 reist u met de transfer(exclusief, bij boeking te reserveren) terug naar Passau, om vervolgens huiswaarts te keren.
Transfer van Wenen naar Passau
v
+1
De terugtransfer van Wenen naar Passau per trein (in april en oktober) of per bus (overige maanden) is exclusief en kan bijgeboekt worden voor € 33 per persoon. Wij wijzen u er op dat u bij de transfer per trein zowel uw bagage als eventuele eigen fiets mee dient te nemen. Wie gebruik maakt van een huurfiets kan deze gemakkelijk achterlaten in het laatste hotel. De eventuele bus-/taxikosten vanaf uw hotel naar het station, vanaf het station naar uw auto en een treinticket voor uw eigen fiets (ca. € 5) indien u deze bij u heeft zijn voor eigen rekening.

Voor de transfer per bus wordt u 's ochtends bij uw hotel in Wenen opgehaald en naar Passau gebracht. Deze transfer is exclusief het meenemen van uw eigen fiets. Wilt u deze wel meenemen, dan betaalt u € 24 per persoon extra. U kunt uw eigen fiets alleen laten vervoeren als u zelf ook met de bus terug reist, per trein gaat dit helaas niet. Het laten vervoeren van uw fiets geschiedt op eigen risico. LET OP: De transfer per bus is mogelijk vanaf 1 mei t/m 30 september, in april en oktober zal deze uitsluitend uitgevoerd worden per trein.

Ook dit jaar biedt Kras de terugtransfer per boot aan. In twee dagen cruiset u van Wenen terug naar Passau. Een zeer comfortabele manier van terugreizen, waarbij u ook nog een stop maakt in het bekende Dürnstein en inclusief een 4-gangen (diner)buffet aan boord. Zie kras.nl/46213
"Snel-naar-Wenen-garantie"
Zit het weer niet mee, heeft u een blessure opgelopen of heeft u gewoonweg geen zin meer om te fietsen, laat ons dan vóór 15.00 uur weten dat u wilt stoppen met fietsen en de resterende overnachtingen worden vanaf de volgende dag kosteloos (exclusief transfer) voor u omgeboekt naar een comfortabel hotel in of nabij het centrum van Wenen. Een unieke service!
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
v

Tijdens deze reis verblijft u in 3-/4-sterren hotels in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad of douche en toilet.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die u aandoet tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houdt er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Passau
Hotel Dormero****
Hotel Weißer Hase****
Hotel Passauer Wolf****
Hotel IBB City****

Linz
Park Inn by Radisson Linz****
Austria Trend Hotel Schillerpark****
Hotel Steigenberger Linz****
Hotel Prielmayerhof****
Hotel Courtyard By Mariott****

Wallsee/Ardagger
Landgasthof Sengstbratl***
Gasthof-pension Wallseerhof***

Krems
Gasthof Klinglhuber***
Arte Hotel****

Wenen
NH Danube City****
Arcotel Kaiserwasser****
Hotel Park Inn By Radisson Uno City Vienna****
Arcotel Wimerberger Wien****
Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel****
Hotel Mercure Wien Westbahnhof****

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen