Wandelvakantie Langs de Donau, van Passau naar Linz

7-/8-/9-daagse wandelreis incl. ontbijt, bagagetransport en Nederlandstalige routes

Donau
lusen.jpg_s
v
Donau
Donau
lusen.jpg_s
7,2
K
 • Individuele wandelreis
 • Fantastische uitzichtpunten
 • Verblijf in 3/4-sterren hotels
 • Incl. ontbijt en bagagetransport
 • Nederlandstalige wandelroutes
7.2105
7,2
Beoordeeld door 5 reizigers van Kras
Wandelvakantie Langs de Donau, van Passau naar Linz
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Accommodatie
 • Wandelen
 • Praktische info
 • Beoordelingen

Prijzen

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6, 7 of 8 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels in een kamer zoals beschreven
• 6, 7 of 8 x ontbijtbuffet
• Parkeerplaats in Passau
• Bagagetransport tussen de hotels
• Boottocht Passau-Obernzell
• Rit per lijndienstbus naar Wilhering
• Afdaling per Pöstlingbergbahn
• Tramrit in Linz
• Terugtransfer van Linz naar Passau per trein
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Overtochten (ca. € 6,50 p.p.)
• Eventuele entreegelden
• Eventuele optionele excursies

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 6 x diner € 118 p.p. NB: kiest u voor de 8- of 9-daagse reis dan heeft u geen diner op de verlengingsdag(en) in Linz en Passau.

Extra informatie

• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik
• Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een beknopte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig

Kaart

Dagprogramma

Wandelen langs de Donau, van Passau naar Linz

v

In 2010 werd de Donausteig officieel geopend. Een gewild langeafstandspad, dat meteen een succes was. Weg van het verkeer wandelt u over bergruggen langs de Donau, waarbij het beleven van de natuur centraal staat. Vrijwel geen geasfalteerde paden dus, maar ´echte´ wandelpaden door beschermde natuurgebieden als Donauleiten en het Pesenbachtal. Uitzichtpunten zijn er in overvloed, o.a. over de Donauslinge, de haarspeldbocht in de Donau bij Schlögen. Op uw route volgen ook barokke kloosters en burchten zich in razend tempo op en herleven de tijden van Sissi in de charmante dorpen.

Open alle items

Dag 1 - naar Passau

Op eigen gelegenheid naar Passau. Het IBB Hotel is centraal, maar toch rustig gelegen in het centrum. U kunt uw auto gratis parkeren op een parkeerplaats aan de rand van de stad of tegen betaling van ca. in een nabijgelegen parkeergarage.

Dag 2 - Engelhartszell (ca. 23 km, 450 hoogtemeters, 5,5-6,5 uur wandelen)

v
Donau
Donau
Donau
De reis start met een ca. 1 uur durende cruise over de Donau naar Obernzell. Hier pakt u de Donausteig op en wandelt u langs het barokke kasteel en door het Krottental naar het uitzichtspunt Ebenstein. Ook in Penzenstein heeft u een prachtig zicht over de Donau. In Kramesau pakt u het pontje (ca. € 2 p.p.) naar Engelhartszell waar u overnacht.

Dag 3 - Schlögen (ca. 25 km, 400 hoogtemeters, 6,5-7,5 uur wandelen)

v
Wat dacht u ervan om de dag te beginnen met een kijkje in het klooster Engelszell. Langs de Donau wandelt u naar Wesenufer, door de beschermde natuur van Kösslbach. Even verderop is het genieten van prachtige vergezichten op maar liefst 3 burchten, die van Rannariedl, Marsbach en Haichenbach. Aan het einde van de dag kunt u bijkomen in uw 4-sterren hotel in Schlögen.

Dag 4 - Untermühl (ca. 20 km, 430 hoogtemeters, 5,5-6,5 uur wandelen)

v
lusen.jpg_s
Met het pontje (ca. € 2 p.p.) vaart u naar Au aan de linkeroever van de Donau. Ook vandaag is het een aaneenschakeling van schitterende vergezichten op de route naar Grafenau en Obermühl. Zo ligt onder meer het uitzichtspunt Burgstall op de route, met zijn 613 m het hoogste punt langs de Donau. Eindpunt van vandaag is Untermühl, een oud stadje aan de voet van slot Neuheus.

Dag 5 - Eferding/Brandstatt (ca. 21 km, 110 hoogtemeters ca. 6 uur wandelen)

v
Door het natuurgebied Pesenbach wandelt u naar de barokstad Aschach. Het beschermde Pesenbachtal is doordrenkt met mythen en sagen dankzij uniek gevormde rotsformaties en kloven. Langs de Donau wandelt u het laatste stuk naar Eferding/Brandstatt

Dag 6 - Linz (ca. 15 km, 470 hoogtemeters, 4,5-5 uur wandelen)

v
Even voor het middaguur neemt u de bus naar Wilhering. Een bezoek aan de Abdij der Duizend Engelen is hier zeker een aanrader. Een pontje (ca. € 2,50 p.p.) varend op waterkracht brengt u naar Ottenheim. Hier pakt u de Donausteig op en wandelt u naar de Pöstlingberg (537 m), de huisberg van Linz op. Bij goed weer kunt u vanaf de top tot aan de Alpen kijken! Met de steilste spoorbaan van Europa daalt u vervolgens af naar Linz. Het is vanavond weer genieten van het comfort van een 4-sterren hotel. Gaat u zeker ook nog even het sfeervolle centrum van Linz in. Dat het stadje de bijnaam “Bunte Stadt’ heeft, zal u bij het zien van de vele kleurrijke vakwerkhuizen niet verbazen.

Dag 7- terugreis

Per trein terug naar Passau en vervolgens op eigen gelegenheid terug naar huis.

8- of 9-daagse reis

v
Deze reis is te verlengen met 1 extra nacht aan het einde van de reis in Linz of met 2 nachten, 1 in Linz en 1 in Passau.

Wandelniveau

Het wandelniveau van deze reis is ingeschaald op 2,5 krasje. De wandelingen variëren tussen de 15 en 25 kilometer met hoogteverschillen van tussen de 110 en 470 meter per dag.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

v

Tijdens deze reis verblijft u onder voorbehoud van wijzigingen in de volgende hotels:
• 1 nacht in het 3-sterren IBB Hotel in Passau
• 1 nacht in het 3-sterren Hotel Goldenes Schiff in Engelhartszell
• 1 nacht in het 4-sterren Hotel Donauschlinge in Schlögen
• 1 nacht in het 3-sterren Hotel Ernst in Untermühl
• 1 nacht in Hotel Dieplinger in Eferding/Brandstatt
• 1 nacht in het 4-sterren Hotel Park Inn in Linz

Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagevervoer wordt voor u geregeld. U kunt uw auto in Passau gratis parkeren aan de rand van de stad of tegen betaling in een nabij het hotel gelegen parkeergarage.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Beoordelingen