Fietsvakantie 4-landenreis Vennbahn

8 dgn inclusief verblijf in 3-/4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes door de Ardennen en Eifel

v
Copyright Eifel Tourismus GmbH
8,2
K
  • Op de pedalen door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland
  • Unieke fietsroute over een voormalig spoortracé
  • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • Aan alles is gedacht: ook het bagagetransport wordt voor u geregeld
  • Uitgebreide Nederlandstalige fietsroutes
8.21027
8,2
Beoordeeld door 27 reizigers van Kras
Fietsvakantie 4-landenreis Vennbahn
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 7 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels
• 7 x ontbijt(buffet)
• 1 x welkom met koffie en vlaai
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Bagagetransport tussen de hotels
• Trein- en fietskaartje Kerkrade-Maastricht Randwyck
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel bij te boeken
7 x diner € 217
• huur toerfiets € 105
• huur E-bike € 160
• Diefstalverzekering toerfiets € 24
• Diefstalverzekering E-bike € 48
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€ 2,50 p.p.p.d.)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting
• Eventuele borg bij huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fietsvakantiewinkel

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie 4-landenreis Vennbahn

v

De Vennbahn-fietsroute bestaat nog niet zo heel lang, maar is al eens uitgeroepen tot ‘fietsroute van het jaar’. Het geeft aan hoe bijzonder deze route is . De Vennbahn is een van de langste tot fietspad omgebouwde spoorlijnen in Europa en doorkruist vier landen: Nederland, Luxemburg, België en Duitsland. Door de Vennbahn te koppelen aan de ‘Benjaminse route’ is een fraaie rondreis door de Eifel en Ardennen ontstaan. Hoogteverschillen worden zo geleidelijk mogelijk overbrugt; toch zijn er op sommige dagen enkele langere stijgingen. Geoefende fietsers zullen echter iedere dag optimaal genieten.

Open alle items
Dag 1 - naar Limburg
U reist op eigen gelegenheid naar Maastricht of 's-Gravenvoeren. In het hotel wordt u ontvangen met koffie/thee en een stuk vlaai.
Dag 2 - Eupen (ca. 45 of 59 km)
v
+1
Na het vertrek uit Maastricht staat u al snel in België. Via 's-Gravenvoeren, Hombourg, het voormalige dwergstaatje Moresnet (1816-1920) en de burcht Raeren bereikt u uiteindelijk Eupen. Start u in 's-Gravenvoeren, dan is uw route vandaag ca. 14 km korter (totaal 45 km).
Dag 3 - St. Vith (ca. 59 km)
Vandaag staat er een lange route op het programma, maar u fietst weg van het gemotoriseerde verkeer wat de route extra aantrekkelijk maakt. Door de unieke natuur van de Hoge Venen ‘klimt’ u geleidelijk naar een hoogte van 660 m. In Kalterherberg pakt u de Vennbahn op, die u door de heiden van Natuurpark Hoge Venen-Eifel leidt. Voorbij het goed bewaard gebleven stationsgebouw van Sourbrodt baant de Vennbahn zich een weg tussen het meer van Robertville en het meer van Bütgenbach naar Waimes. De overnachting staat gepland in St. Vith.
Dag 4 - Clervaux (ca. 32 of 50 km)
v
Na het ontbijt pakt u de Vennbahn op in St. Vith. Op weg naar Luxemburg zijn, evenals gisteren, riviertjes en beekjes in grote getale aanwezig. Ongemerkt steekt u de grens met Duitsland over, om na enkele kilometers weer België binnen te fietsen. Hier verschijnt plots de fraai gelegen kapel van Weweler boven op de Ourberg. Een bezoek aan de nabijgelegen burchtruïne van Reuland is een stop meer dan waard. Even verderop wordt de grens met Luxemburg gepasseerd en Troisvierges bereikt, wat tevens het einde van de Vennbahn is. Hier is de keus: met een treintje verder naar Clervaux of via een schitterende route naar dit eindpunt van vandaag. Wél met een paar maal ‘bergop’, maar dus ook een paar verrukkelijke afdalingen.
Dag 5 - Bütgenbach (ca. 65 km)
v
Op naar het drielandenpunt Luxemburg-België-Duitsland. Daarna volgt u het riviertje de Our door het gelijknamige groene dal. Na een lekkere lunch in Schönberg ´klimt´ de route naar een hoogte van 500 m en is het laatste deel van het traject naar Bütgenbach rijk aan panorama´s.
Dag 6 - Monschau (ca. 38 km)
v
+1
Vandaag even rustig aan! Over de stuwdam van het meer van Robertville, wordt dit levendige stadje bereikt. Daarna leidt de route weer terug naar de Hoge Venen en is het op weg naar het sfeervolle, zwart-witte vakwerkstadje Monschau volop genieten van prachtige natuurlandschappen.
Dag 7 - Maastricht of 's-Gravenvoeren (ca. 60 km per fiets en 35 km per trein)
Op deze slotdag volgt u weer een deel van de ‘Vennbahn’. Onderweg is een bezoek aan het monumentale Kornelimünster een ‘must’. Na een lange afdaling bereikt u tenslotte Aken, de stad van Karel de Grote, met een lange geschiedenis en een bekende Dom. Na een bezoek aan deze prachtige stad fietst u verder richting Kerkrade, waar u op de trein naar Maastricht stapt en glijden de contouren van het Zuid-Limburgse heuvellandschap ter afscheid van een prachtige tocht aan u voorbij. Bent u de reis begonnen in 's Gravenvoeren dan fietst u vanaf het station Maastricht Centraal nog 15 heerlijke kilometers naar uw eindbestemming.
Dag 8 - terugreis
Na het ontbijt op eigen gelegenheid naar huis.
Fietsniveau
2,5 'krasje'. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Voor deze fietsvakantie reserveren we hotels in of nabij de genoemde plaatsen. De hotels variëren van prima 3-sterrenhotels tot zeer comfortabele 4-sterren hotels. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagevervoer tussen de hotels wordt voor u verzorgd.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die we reserveren voor deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Houdt er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Open alle items
Maastricht - NH Hotel****
Het prachtige 4-sterren NH Maastricht ligt aan de rand van Maastricht bij het bekende MECC congrescentrum. Het hotel beschikt over een lift, receptie met gratis kluisjes, à la carte restaurant, bar, terras, fitnessruimte en spa. Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, koffie-/theefaciliteiten, gratis wifi en een badkamer met douche, toilet en föhn.
's-Gravenvoeren - Hotel Blanckthys***
Op slechts 15 minuten rijden van Maastricht ligt dit charmante hotel met haar pittoreske binnenplaats. Het hotel is een gerestaureerde 16e-eeuwse boerderdij in het centrum van 's-Gravenvoeren.
Eupen - Ambassador Hotel Bosten****
Dit goede hotel ligt aan de rand van Eupen. Het restaurant biedt liefhebbers de verfijnde Franse keuken met heerlijk bijpassende wijnen.
St. Vith - Relaxhotel Pip Markgraff***
In het hart van het romantische stadje St. Vith vindt u dit heerlijke hotel van de familie Pip-Markgraff, in een sfeer die het midden houdt tussen traditie en modernisme.
Clervaux - Hotel Koener***
Een familiair hotel in het centrum van Clervaux, in de Luxemburgse Ardennen. Rustig gelegen in het voetgangersgebied en al sinds 1886 eigendom van de familie Koener.
Bütgenbach - Hotel Bütgenbacher Hof****
Welkom in dit paradijsje te midden van ongerepte natuur. Geniet van uw tijd in dit fantastische hotel, dat met een persoonlijke touch en met veel liefde is ingericht.
Monschau - Michel & Friends Hotel****
Dit sfeervolle hotel ligt in Monschau, een van de mooiste plaatsen van de Eifel. Het hotel beschikt onder meer over een binnenzwembad en sauna.
Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen