Wandelvakantie Duitsland - Vulkaaneifel & Moezel

5 dgn incl.verblijf in een 4-sterrenhotel met wellness, ontbijt, diner en wandelroutes over de Eifelsteig

2_Wandelen_Moezel_Cochem_Duitsland
1_Vulkaaneifel_Eifel_Duitsland
754791988_Daun_Eifel_Duitsland
513228718_Eifel_Daun_Duitsland
1_Manderscheid_Eifelsteig_Duitsland
1_Weinfelder_Maar_Eifelsteig_Duitsland
244494583_Cochem
v
2_Wandelen_Moezel_Cochem_Duitsland
1_Vulkaaneifel_Eifel_Duitsland
754791988_Daun_Eifel_Duitsland
513228718_Eifel_Daun_Duitsland
1_Manderscheid_Eifelsteig_Duitsland
1_Weinfelder_Maar_Eifelsteig_Duitsland
244494583_Cochem
8,3
K
  • Prachtige wandeltochten over de beroemde Eifelsteig
  • Verblijf in een fantastisch 4-sterren wellnesshotel
  • Dagelijks ontbijt en diner inbegrepen
  • Met Nederlandstalige wandelroutes
8,3
Beoordeeld door 31 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 4 nachten verblijf in Sporthotel & Resort Grafenwald in een kamer zoals beschreven
• 4 x ontbijt en diner
• Welkomstdrankje
• Gebruik zwembad en sauna
• Parkeerplaats
• Toeristenbelasting
• Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Gebruik openbaar vervoer ca. € 9 p.p.
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• U ontvangt de wandelroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart
Accommodatie

Sporthotel & Resort Grafenwald

v

Het luxe 4-sterren familiehotel Sporthotel & Resort Grafenwald ligt in de bosrijke Vulkaaneifel, net buiten Daun. Het hotel ligt tegen een heuvelrug.

Faciliteiten
Laat u zich verwennen in de uitgebreide wellness met sauna’s, zwembad, schoonheidssalon en fitnesscenter waar diverse groepslessen worden gegeven (zwembad en sauna inclusief, overige faciliteiten tegen betaling). Verder heeft het hotel een restaurant, zomerterras, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.
Kamer
De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, zithoek en badkamer met bad/douche en toilet.
Dagprogramma

Wandelen Vulkaaneifel & Moezel

v
2_Wandelen_Moezel_Cochem_Duitsland
1_Vulkaaneifel_Eifel_Duitsland
2_Wandelen_Moezel_Cochem_Duitsland
+1
1_Vulkaaneifel_Eifel_Duitsland

Een heerlijke combinatie van wandelen en wellness. Standplaats van deze reis is het luxe Sporthotel & Resort Grafenwald, een oase in de Vulkaaneifel. Goed eten, comfortabele kamers, een gezellig zomerterras en bovenal een modern wellness center met sauna’s, een schoonheidssalon en fitnessruimte. Start uw dag met een yoga-les, de perfecte manier om vol energie aan uw dag te beginnen. Energie die u perfect kwijt kunt in de Vulkaaneifel. Twee van de vier routes gaan over de ‘Eifelsteig’, een bijzonder wandelpad dat voor slechts 5% over verharde wegen gaat, waardoor u op de meest onontdekte plekjes komt.

Open alle items
Dag 1 - naar Daun
U reist op eigen gelegenheid naar Sporthotel & Resort Grafenwald in Daun. U kunt uw auto gratis parkeren bij het hotel.
Dag 2 t/m 4
Ontdek de Vulkaaneifel en Moezel te voet. U ontvangt vooraf 4 wandelroutes, 3 door de Vulkaaneifel en 1 door de Moezel.
Route 1: Kratermeren rond Daun (ca. 17 km)
v
754791988_Daun_Eifel_Duitsland
513228718_Eifel_Daun_Duitsland
754791988_Daun_Eifel_Duitsland
513228718_Eifel_Daun_Duitsland
Vandaag is het ontspannen wandelen door de Vulkaaneifel met zijn korenvelden, bossen en heldere meertjes. Intrigerend is het idee dat de omgeving van deze meertjes ooit het decor was van sensationele vulkaanuitbarstingen. In het onrustige landschap ontstonden daarna kratermeren, waar u vandaag langs wandelt. Tip: op sommige plaatsen kunt u zwemmen of wat dacht u van een picknick aan de oever?
Route 2: over de Eifelsteig van Daun naar Manderscheid (ca. 25 km)
In de ochtend pakt u vanuit Daun de bus naar Gerolstein waar deze route start. Tijdens de tocht van vandaag maakt u kennis met vul kanen en koraalriff en. De route is ideaal voor warmere dagen, want tot aan Neroth (ca. 3 uur wandelen) loopt het pad door een bebost gebied. Uitzondering hierop is de vulkaankop Dietzenley. Hier moet u trouwens zeker de uitkijktoren beklimmen, want het uitzicht op het Kylldal is onovertroff en. Daarna voert de route grotendeels door een open landschap over hoogvlakten, vulkaankegels en door groene dalen. Wandelduur: ca. 6 uur, hoogtemeters: 770 meter.
Route 3: over de Eifelsteig van Manderscheid naar Daun (ca. 23 km)
v
1_Manderscheid_Eifelsteig_Duitsland
1_Weinfelder_Maar_Eifelsteig_Duitsland
1_Manderscheid_Eifelsteig_Duitsland
1_Weinfelder_Maar_Eifelsteig_Duitsland
+1
In de ochtend pakt u vanuit Daun de bus naar het beginpunt van de route in Manderscheid. De start is spectaculair: een rotspad boven de rivier langs de burchten van Manderscheid. Hierna gaat het pad langzaamaan naar beneden door de groene weiden van het dal van de Lieser. Hier pikt u het Lieserpad op, een route die door wandelliefhebbers al jaren wordt doorgegeven als geheime tip. Aan dit pad liggen maar liefst drie maaren, namelijk de Schlkenmehrener Maar, de Weinfelder Maar en de Gemündener Maar. Het spiegelgladde donkerblauwe wateroppervlak wordt omzoomd door goudgele vlinderstruiken, wat zorgt voor een waar kleurenspektakel. De tocht is pittig, maar ook een van de mooiste.
Wandelduur ca. 6,5 à 7 uur, hoogtemeters: 560 meter.
Route 4: rondom Cochem (ca. 14 km)
v
244494583_Cochem
244494583_Cochem
Met uw auto rijdt u naar het beginpunt van de volgende tocht in Cochem. De ligging aan een bocht van de Moezel maakt Cochem misschien wel nog romantischer dan dit stadje al is. De gekleurde vakwerkhuizen en talrijke gezellige terrassen op het marktplein geven het stadje sfeer. Van vlakke paden langs de rivier tot uitdagende wandelroutes door de wijnbergen rondom Cochem, voor ieder type wandelaar zijn hier routes. Wie de heuvels trotseert, wordt getrakteerd op een adembenemend panorama over de rivier. Met een goed glas Rieslingwijn toast u in de middag op een geslaagde vakantie.
Dag 5 - terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan de reis. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis.
Wandelniveau
Wandelniveau 2. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wandelen
Algemene informatie wandelreizen
v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Groepswandelreizen
Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.
Individuele wandelreizen
Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.
Nordic Walking reizen
Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.
Winterwandelreizen
Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.
Wandelreizen voor elk niveau
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.
Wandelroutes
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.
Routeboeken en kaarten
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.
Veiligheid
Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Klimaat
Weersverwachting
  • Deze week
  • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Donderdag
21-11
nevel -1° ZO2 20
Vrijdag
22-11
zwaar bewolkt O3 50
Zaterdag
23-11
zwaar bewolkt O3 25
Zondag
24-11
zwaar bewolkt ZW2 15
Maandag
25-11
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen ZW4 75
Dinsdag
26-11
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen ZW3-4 85
Woensdag
27-11
zwaar bewolkt en af en toe regen ZW3-4 75
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Donderdag
28-11
zwaar bewolkt en af en toe regen ZW3-4 80
Vrijdag
29-11
bewolkt en af en toe regen ZW3 75
Zaterdag
30-11
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen ZW3 70
Zondag
01-12
bewolkt met lichte regen of motregen W3 70
Maandag
02-12
zwaar bewolkt en af en toe regen ZW3 65
Dinsdag
03-12
bewolkt en natte sneeuw W3 75
Woensdag
04-12
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen W3 75
Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan -2° 1 18 71 90
Feb -2° 3 15 62 83
Mrt 4 17 70 77
Apr 12° 6 16 61 71
Mei 17° 7 16 81 70
Jun 20° 10° 7 15 82 71
Jul 22° 12° 8 13 68 70
Aug 21° 12° 7 14 72 74
Sep 18° 5 13 70 79
Okt 13° 4 14 75 85
Nov 2 16 83 88
Dec -1° 1 17 80 90
Bron: Weeronline
Beoordelingen