Fietsvakantie Duitsland - Rond de Mecklenburgse Meren

8 dgn incl. verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport, GPS-tracks en fietsroutes door dit prachtige natuurgebied

6Mecklenburgse_Seenplatte_Duitsland_01
v
6Mecklenburgse_Seenplatte_Duitsland_01
7,7
K
  • Prachtig fietsen door onontdekt Duitsland
  • Mekka voor natuurliefhebbers en vogelspotters
  • Inclusief verblijf, ontbijt en bagagetransport
  • Met Nederlandstalige fietsroutes en GPS-tracks
"Fietsregio’s in Mecklenburg een aanrader. Prachtige omgeving nog niet echt ontdekt."
G VAN DER WORP - juni 2019
7,7
Beoordeeld door 3 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 7 nachten verblijf in hotels Cat I of Cat II in een kamer zoals beschreven
• 7 x ontbijt
• Parkeerplaats bij het kantoor van Mecklenburger Radtour
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• GPS-tracks (op aanvraag)
• Entree tot het Müritzeum in Waren

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele borg voor de huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies
• Toeristenbelasting (ca. € 1 tot 5 p.p.p.n.)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• Huur toerfiets € 70
• Huur E-bike € 180

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Mecklenburger Radtour

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie Mecklenburgse Meren

v
+1

Het grootste en misschien wel het mooiste aaneengesloten merengebied van Duitsland is de Mecklenburger Seenplatte. Meer dan 1000 meren staan hier via riviertjes en kanalen met elkaar in verbinding. Rond de meren strekken dichtbegroeide bossen zich uit, met hier en daar een kloostercomplex, kasteel of een vorstelijke residentie. Naast een adembenemend mooie natuur zijn er ook leuke dorpjes en steden. Door schaduwrijke lanen, soms geplaveid met kasseien, rijdt u langs vakwerkhuizen de karakteristieke dorps- of stadskern in, waar barokke raadhuizen en gezellige marktpleinen u verwelkomen.

Open alle items
Dag 1 - naar Waren
U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in of nabij Waren, midden in het merengebied van Mecklenburg. Waren is een klein stadje aan het meer Müritz, met een fraaie oude binnenstad. Eet u vanavond een hapje op een van de terrasjes aan het meer?
Dag 2 - Neustrelitz (ca. 55 km)
v
Heerlijke tocht door het Nationaal Park Müritz. Het pad voert u mee door een betoverend mooi natuurgebied, dat meer dan 130 meren, oude beukenbossen en moerassen omvat. U maakt kennis met een natuurgebied dat door de ijstijd werd gevormd en vandaag de dag met name als broedplaats dient voor zeldzame vogels als de zeearend en kraanvogel. Maak in Neustrelitz nog een wandeling door het slotpark of geniet van de zonsondergang aan het Zierkermeer.
Dag 3 - Wesenberg (ca. 55 km)
v
+1
Maakt u vanochtend nog wat tijd vrij voor Neustrelitz? In het centrum van deze barokke stad valt genoeg te zien en te doen. Zo is er een leuke promenade en marktplein. Eenmaal op de fiets rijdt u langs vele kleine meertjes naar de Müritz-Havel-Wasserstrasse, even ten zuiden van Wesenberg. De bootjes op de meren en in de sluizen zorgen voor een gezellige bedrijvigheid. Overnachting in de omgeving van Wesenberg.
Dag 4 - Röbel (ca. 45 km)
v
U fietst over glooiende heuvels en langs de rand van Müritz Nationaal Park terug richting het Müritz-meer. Onderweg naar het eindpunt van vandaag passeren we enkele prehistorische grafheuvels. We overnachten in of nabij Röbel, een prachtig ambachtsstadje ten zuiden van het meer. Twee grote kerken domineren het stadsbeeld: de St. Nicolaikerk en de St. Marienkerk, die met haar spitse toren overal bovenuit steekt.
Dag 5 - Plau (ca. 40 km)
v
Hup op de fiets, voor een mooie tocht naar Plau. U volgt vandaag de Mecklenburgischen Seenradweg, die u van het meer Müritz naar de Plauer See leidt. Het is een prachtig bos- en waterrijk gebied. Op uw route ligt een van de mooiste natuurbelevenissen die Mecklenburg rijk is: het Bärenwald Müritz. In dit berenbos leven een tiental bruine beren, die uit erbarmelijke omstandigheden zijn gered. Spot deze dieren tijdens een wandeling door het bos en kom op verschillende informatiepunten meer te weten over deze machtige dieren. Langs de westelijke oever van de Plauer See fietst u tenslotte Plau binnen. Fiets tussen de vakwerkhuizen naar de kleine boulevard, waar aan het meer leuke restaurantjes zijn gevestigd.
Dag 6 - Malchow (ca. 32 km)
v
+1
Langs de westelijke oever van het meer Plauer See fietst u richting Karow. Hierna ligt het museumdorp Alt Schwerin op uw route. Een leuke stop waarbij u alles te weten komt over het voormalige boerenleven in Mecklenburg. Ook kunt u hier de uitkijktoren ‘Moorochse’ beklimmen voor een prachtig panorama over het blauwe water van de Plauer See en het omliggende veengebied. Het laatste stuk gaat door de heidenvelden naar Malchow, dat al vele (fiets)toeristen wist te betoveren met haar unieke flair. Het stadje wordt omringd door heuvels, bos en water en is een geliefd uitgangspunt voor een boottocht over de Mecklenburgse meren.
Dag 7 - Waren (ca. 35 km)
v
De laatste fietstocht van deze vakantie is aangebroken. Langs het geliefde vakantie en vrijetijdsgebied ‘Fleesensee’ fietst u naar het vissersdorp Sietow, begin- en eindpunt van het rondje om het Müritz-meer. Even voor Waren kunt u het tot hotel omgetoverde kasteel Schloss Klink bekijken.
Dag 8 - terugreis
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van deze prachtige regio, eventueel de huurfietsen in te leveren en op eigen gelegenheid naar huis te gaan.
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Hotels
Hotels

Voor deze reis heeft u de keuze uit 2 hotelcategorieën:
Cat I: 2-/3-sterrenhotels en pensions
Cat II: 3-/4-sterrenhotels

De kamers zijn ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u verzorgd.

U kunt uw auto gratis parkeren bij het kantoor van Mecklenburger Radtour in Waren (geen reservering nodig). Indien gewenst kunt u tegen betaling parkeren bij het eerste hotel (ca. € 6 tot € 12 per dag, indien beschikbaar).

Beoordelingen