Fietsvakantie Oostzeekust, van Lübeck naar Stralsund

8/9/10 dgn incl. verblijf, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Wismar en Rostock

v
8,0
K
  • Langs prachtige Hanzesteden en stranden
  • Met o.a. Wismar, Rostock en Lübeck
  • Verblijf in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt
  • Met bagagetransport en Nederlandstalige fietsroutes
8.0107
8,0
Beoordeeld door 7 reizigers van Kras
Fietsvakantie Oostzeekust, van Lübeck naar Stralsund
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 7, 8 of 9 nachten verblijf in goede middenklasse hotels
• 7, 8 of 9 x ontbijt
• Bagagetransport tussen de hotels
• Ferryovertocht Warnemünde-Hohe Düne (dag 5)
• Entree Meeresmuseum Stralsund
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• GPS-tracks (op aanvraag)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• Huur toerfiets € 80
• Huur E-bike € 190
• Transfer Stralsund-Lübeck (inclusief fiets) € 60

Bijkomende kosten ter plaatse
• Parkeerkosten
• Eventuele toeristenbelasting ca. € 1 - € 5 per persoon per nacht, ter plaatse te voldoen
• Eventuele borg voor de huurfiets
• Eventuele entreegelden
• Eventuele optionele excursies
• Trein- en bootkosten op dag 2 (ca. € 5 p.p. exclusief fiets)

Extra informatie

• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Mecklenburger Radtour

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie Oostzeekust, van Lübeck naar Stralsund

v
+1

Beleef de Duitse Oostzee van Lübeck tot aan Stralsund, een geheel ‘ander’ stukje van Duitsland. In deze streek vindt de natuurliefhebbende vakantieganger alles wat hij zoekt. Wonderschone landschappen, cultuurhistorische hoogtepunten en honderden meren in een glooiende omgeving vol bossen zorgen voor prachtige panorama’s. Daarnaast bevinden zich hier oude vissersdorpjes en gaan de routes langs rijke Hanzesteden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Geen wonder dat dit deel van Duitsland zo geliefd is!

Open alle items
Dag 1 - naar Lübeck
U reist op eigen gelegenheid naar Lübeck waar u vanavond zult overnachten. Lübeck is een prachtjuweel van een stad en met de talloze vijvers, verschillende winkels, cafés, restaurants en schilderachtige locaties is het zeker een bezoek waard.
Dag 2 - Wismar (ca. 57 of 77 km)
v
+1
De fietstocht die vandaag op het programma staat is vrij lang, maar kunt u eventueel inkorten met 20 km door in Lübeck de trein naar Travemünde te nemen. Hier stapt u aan boord van de veerboot voor de overtocht naar het schiereiland Priwall. Langs de kust en via de badplaats Boltenhagen fietst u naar de Hanzestad Wismar. Op de historische Marktplatz proeft u nog de sfeer van de bloeiperiode van de 14e eeuw.
Dag 3 - Rerik/Kühlungsborn (ca. 31 of 46 km)
Neem voor u op de fiets stapt nog even de tijd voor een wandeling door Wismar. Sinds de middeleeuwen is de plattegrond van de stad nauwelijks veranderd en door minimale beschadigingen in de Tweede Wereldoorlog zijn de gebouwen uit de baksteengotiek grotendeels behouden. Het vervolg van de fietsroute brengt u over de Kühlung, een landschap gevormd in de laatste IJstijd, naar Külungsborn.

Dag 4 - Bad Doberan/Warnemünde/Rostock (ca. 27 of 40 km)
v
+1
Vandaag fietst u langs de kust naar eindbestemming Warnemünde, een typische Duitse badplaats met een prachtig, breed en wit zandstrand. Wie wil kan de route inkorten door gebruik te maken van stoomtrein Molli. Deze brengt u via het achterland naar Bad Doberan, vanwaar u naar uw overnachtingshotel fietst.

Dag 5 - Fischland/Darss (ca. 40 of 52 km)
v
+1
Maakt u vanochtend nog wat tijd vrij voor Warnemünde, met haar levendige straat aan de ‘Alten Strom’. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op alle aangemeerde vissersboten en zeiljachten. Over de Rostocker Heide fietst u naar de badplaats Wustrow en het kunstenaarsdorp Ahrenshoop.

Dag 6 - Zingst/Barth (ca. 30 of 42 km)
Kilometerslange witte zandstranden verleiden u vandaag steeds weer om een verfrissende duik in zee te nemen. Op uw route naar het hotel in Zingst of Barth liggen o.a. het bos van Darss, Prerow en het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aangezien het gebied bekend staat als broedplaats voor o.a. kraanvogels en grijze ganzen.
Dag 7 - Stralsund (ca. 45 of 55 km)
v
+1
Vanaf Barth fietst u langs de Bodden naar Stralsund. Eeuwen terug in de tijd zou in deze streek de ‘verloren stad’ Vineta hebben gelegen. Vanuit de verte komen de drie beroemde torens van Stralsund steeds dichterbij. Neem vooral nog even een kijkje in deze prachtige Hanzestad voordat u weer op huis aan gaat. Een aanrader!
Dag 8 - terugreis
Na het ontbijt levert u de huurfietsen in en reist u op eigen gelegenheid naar huis. Wie wil kan tegen een meerprijs de bustransfer van Stralsund naar Lübeck bijboeken. Liever uw reis verlengen? Dat kan! Tijdens de 9-daagse reis heeft u op dag 2 een extra overnachting in Lübeck en tijdens de 10-daagse ook nog een extra overnachting in Stralsund op dag 9.
Fietsniveau
Fietsniveau 1,5. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. De kamers zijn ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u verzorgd. U kunt uw auto gratis parkeren in de straat bij het eerste hotel of (afhankelijk van beschikbaarheid en tegen betaling) op de parkeerplaats van het hotel.

Onder voorbehoud van wijzigingen maken we gebruik van de volgende hotels:
• Hotel Lindenhof in Lübeck
• Hotel Am Alten Hafen in Wismar
• Hotel Villa Ludwigsburg in Kühlungsborn
• Hotel Die Kleine Sonne in Rostock
• Hotel Deutsches Haus in Wustrow
• Pommernhotel in Barth
• Hotel An Den Bleichen in Stralsund

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen