Single Reis Fietsen Zwarte Woud & Rijndal

7-daagse fietsvakantie Duitsland door het rustige en landelijke rivierengebied van de Rijn

Zwartewoudlandschaps
v
Zwartewoudlandschaps
a
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Kleine groep van maximaal 12 deelnemers
  • Toerfiets met 24 versnellingen inbegrepen
  • Mogelijkheid tot bezoek aan Straatsburg of Baden-Baden
  • Reis comfortabel per trein naar uw bestemming
Single Reis Fietsen Zwarte Woud & Rijndal
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 2e klas treinticket vanaf elk station in Nederland of België naar Bühl v.v.
• 6 nachten verblijf in de Gästehaus Kloster Maria Hilf in een 1-persoonskamer met douche en toilet
• 6 x ontbijt en diner
• Rondleiding door het klooster (ca. 1 uur)
• Nederlandse fiets-/reisleider
• Batavus toerfiets met 24 versnellingen
• Nederlandse routebeschrijving
• Het beschreven fietsprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours
• Fietsniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie
• Deelnemers krijgen een ticket vanaf het door u gekozen station naar 1 van de 3 opstappunten van de internationale trein (ICE). Dit zijn Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS. Vanaf daar zijn er plaatsen gereserveerd in de internationale trein (ICE). Op het reserveringsbewijs dat u bij uw reispapieren ontvangt, staat het door ons voor u gereserveerde wagon- en stoelnummer. Vanaf Arnhem is de groep compleet en zit u dus bij elkaar. De reservering voor het internationale traject wordt ca. 3 weken voor vertrek door ons gemaakt. Boekt u nadat we de plaats reservering hebben gemaakt, dan kan het zijn dat u niet bij de groep kunt zitten. U zit dan echter wél in dezelfde trein.

Vertrektijden internationale trein (ICE):
Amsterdam - 07:32 uur
Utrecht - 08:08 uur
Arnhem - 09:08 uur

Let op! Vertrektijden onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk hier de actuele dienstregeling, reisinformatie en werkzaamheden aan het spoor.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 8
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 12
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

Gästehaus Kloster Maria Hilf

v
+2
+1

Kloster Maria Hilf ligt rustig aan de rand van het provincieplaatsje Bühl. Afstand tot het centrum en het station ca. 1 km.

Faciliteiten

Het goed georganiseerde en sympathieke gastenverblijf van een groot zusterklooster beschikt over ca. 50 gastenkamers, een restaurant, grote tuin rondom. In het nonnenklooster zijn een grote kerk en een kleinere huiskapel.

Kamers

U verblijft in eenvoudige, maar nette kamers met douche en toilet.

Dagprogramma

v
Zwartewoudlandschaps
+1
Zwartewoudlandschaps

Fietsen door een riviergebied is ideaal: vlak, en links en rechts toch de bergachtige omgeving als décor. Tijdens deze fietsvakantie volgen we de oevers van de Rijn waarbij de rustige en landeljke omgeving zich uitstekend leent om te fietsen. Omdat de routes niet al te lang zijn, is er vaak tijd en gelegenheid om even af te stappen en te genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft.

Open alle items

Dag 1 - heenreis

We reizen comfortabel per trein naar Duitsland. U kunt opstappen op elk station in Nederland of België. De aankomst is in de namiddag. 's Avonds is er tijd om gezellig kennis te maken met elkaar en geeft onze reisleider informatie over de komende dagen en de routes.

Dag 2 - Fietsroute Bühler Landpartie (ca. 37 km/3,5 uur)

We maken een eerste fietstocht in de omgeving van het hotel. Tijdens deze rondrit fietsen we via Balzhofen naar het natuurgebied Waldhägenich. We vervolgen de route via Moos en Hildmanssfeld en komen lang oude tabaksdrogerijen. We maken nog een stop bij het Baden Airpark Museum met historische Duitse/Canadese vliegtuigen en de vroegkeltische grafheuvel van Heiligenbuck.

Dag 3 - Fietsroute Zum Fischpass am Rhein (ca. 44 km/4 uur)

We fietsen vandaag allereerst naar Scherzheim Muckenschopf en Memprechtshofen waar vakwerkhuizen het straatbeeld vormen. Daarna steken we de Rijn over naar Gamsheim. Met panorama-uitzicht op het Schwarzwald vervolgen we onze weg via Freistett terug naar onze verblijfsplaats.

Dag 4 - vrije dag

Vandaag een vrije dag. Trekt u er met wat reisgenoten op uit voor een bezoek aan de chique badplaats Baden-Baden per fiets of bus of aan Straatsburg per bus of trein?

Dag 5 - Fietsroute Zum Schwarzacher Münster (ca. 24 km/2,5 uur)

Een fraaie route voert ons vandaag naar Schwarzach waar we de mogelijkheid hebben om de historische Schwarzachter Münster-kerk te bezoeken. Vervolgens komen we via verschillende dorpjes aan de oevers van de Rijn door het natuurgebied Wörthwald.

Dag 6 - Fietsroute Vond Achern ins Badische Obstparadis (ca. 34 km/3,5 uur)

We fietsen vandaag door het dal van de Rench. Onderweg hebben we de mogelijkheid om het Naturlehrpfad van Renchen be bezoeken en komen we langs verschillende fruitboomgaarden met kersen-, pruimen-, appel- en perenbomen. In de dorpjes zoals Renchen, Erlach en Mösbach komen we de mooiste vakwerkhuizen tegen.

Dag 7 - terugreis

Per trein van Bühl keren we weer terug huiswaarts (vertrek ca. 13.00 uur, aankomst in de avond). Wellicht zien we u nog eens terug op een van onze singlereizen.

Fietsniveau

• Fietsniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsinfo

Algemene informatie fietsreizen

Aansprakelijkheid - verzekering

Fietsverzekering huurfiets
Net als bij het gebruik van een huurauto zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. Wanneer u gebruikmaakt van een huurfiets kan het voorkomen dat de verhuurder de fiets verstrekt onder de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de huurfiets.

Verzekering eigen fiets
Mogelijk heeft u een doorlopende reisverzekering afgesloten die ook dekking biedt voor fietsreizen én uw eigen fiets tijdens de fietsreis. Indien dit niet het geval is, kunt u uiteraard zelf een verzekering afsluiten. Via Kras is het mogelijk om een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. De basisdekking voor uw fiets bedraagt dan € 300. Indien gewenst, kunt u ervoor kiezen om als aanvulling ook de ‘extra sportuitrusting verzekering’ af te sluiten. Met deze verzekering is uw fiets verzekerd tot € 2500.

Indien u de ´extra sportuitrusting verzekering´ af wilt sluiten, dan kunt u contact opnemen met de onze klantenservice via 0900 9697 (70 cpg) of stuur een e-mail naar info@kras.nl

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereeen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Fietsroutes

v
+1
De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan het definitieve programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet. De reisleid(st)er bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.

Veiligheid - Helm is hoofdzaak!

v
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!