Single Reis Wandelen Ahrsteig - Rotweinwanderweg

5 dagen wandelen door het de wijngaarden van het Ahrtal

©Archiv Ahr Rhein Eifel, Tourismus & Service GmbH
v
©Archiv Ahr Rhein Eifel, Tourismus & Service GmbH
Vanaf440per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 23-09-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten € 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
I
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Ontbijt en diner inbegrepen
 • Wandelroutes door heuvels en rivierdalen
 • Kleine groep van maximaal 16 deelnemers
 • Inclusief route-uitleg en kaartmateriaal
 • 5 dagen
 • Bewaren
Weergave van locatie Single Reis Wandelen Ahrsteig - Rotweinwanderweg op landkaart
Single Reis Wandelen Ahrsteig - Rotweinwanderweg
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vervoer NS Station Eindhoven - Insul en Dernau - NS Station Eindhoven per minibus
• 4 nachten verblijf in Landhotel Ewerts in een 1-persoonskamer
• 4 x ontbijt en diner
• Transfers per minibus
• Ervaren reisleider
• Route-uitleg en gebruik kaartmateriaal

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• Vervoer naar en van NS Station Eindhoven

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours.
• Wandelniveau 1,5. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 16
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 6
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Weergave van locatie Single Reis Wandelen Ahrsteig - Rotweinwanderweg op landkaartWeergave van locatie Single Reis Wandelen Ahrsteig - Rotweinwanderweg op landkaart

Accommodatie

Landhotel Ewerts

v

Het 3-sterrenhotel ligt aan de rand van het kleine dorpje Insul (gem. Adenau), aan een rustige woonstraat. Aan de achterzijde grenst het hotel aan de rivier de Ahr, vrijwel direct aan de wandelroute van de Ahrsteig.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant, ontbijtruimte en een grote eigen tuin aan de achterzijde.

Kamer

Uw kamer beschikt over tv, gratis wifi en badkamer met douche en toilet.

Dagprogramma

Van de heuvels van de Eifel naar het dal van de Ahr

v
+1

Het Ahrtal is een van de noordelijkste wijnregio's van Europa. Tijdens deze wandelvakantie volgen we de 'Rotweinwanderweg'. De gehele wandelroute is 35 kilometer welke langs rivier de Ahr loopt. Het landschap kenmerkt zich door stevig heuvelterrein en een bochtig rivierendal met glooiingen rondom. We maken prachtige tochten dwars door wijngaarden terwijl we kunnen genieten van schilderachtige uitzichten en leuke dorpjes in het Ahrtal.

Open alle items

Dag 1 - heenreis - Insul - Schuld (ca. 7 km/2 uur)

U reist op eigen gelegenheid naar NS Station Eindhoven, waar uw gezelschap opgehaald wordt door een minibusje (11.00-13.30 uur) en naar Insul gebracht wordt (ca. 195 km). Na aankomst in ons hotel maken we een eerste korte wandeling naar Schuld en terug via de oever van de Ahr. Onderweg komen we langs drie voormalige mijnbouwtunnels en de pelgrimskapel Schornkappelle.

Dag 2 - Blankenheim - Aremberg (ca. 21 of 10 km/6,5 of 3 uur)

Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur, inkortbaar tot ca. 10 km/3 uur) van Blankenheim (met de bron van de Ahr in de kelder van een vakwerkhuis vlak bij de hoofdstraat!) of van de Freilinger See (stuwmeer van de Ahr) naar Aremberg over de Ahrsteig via het Friedenskreuz auf dem Hühnerberg (534 m) en de Schutzengelkapelle. Het eindpunt Aremberg is een hooggelegen Eifeldorp met een spectaculair vergezicht over de omgeving.

Dag 3 - Aremberg - Insul (ca. 19 km/6 uur)

v
©Archiv Ahr Rhein Eifel, Tourismus & Service GmbH
+2
©Archiv Ahr Rhein Eifel, Tourismus & Service GmbH
+1
Wandeling (ca. 19 km/6 uur) van Aremberg naar Insul over de Ahrsteig. Eerst een steil begin naar de Schlossruïne Aremberg met 623 meter het hoogste punt van de Ahrsteig, dan via de picknickplaats Kapelle Eichenbach naar de rivierbocht de Ahrschleife.

Dag 4 - Insul - Kreuzeberg (ca. 18 km/5,5 uur)

Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Insul naar Kreuzberg over de Ahrsteig. Eerst door het dal van de Liers en later over de hoogvlakte Linder Höhe.

Dag 5 - Altenahr - Dernau (ca. 10 km/3,5 uur)

Wandeling (ca. 10 km/3,5 uur) van Altenahr naar Dernau over de Rotweinwanderweg, via de wijnplaatsjes Mayschoss en Recht, met uitzicht over wijnvelden aan de op het zuiden gerichte hellingen langs de Ahr. V anuit Dernau worden we per minibus (14.30-17.00 uur) naar Eindhoven Station NS gebracht vanwaar u huiswaarts kunt keren. Wellicht zien we u nog eens terug op een van onze singlereizen.

Goed om te weten

Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wilt u zich goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.

Wandelniveau

Wandelniveau 1,5. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Anderen bekeken ook
Single Reis Wandelen Sauerland
Single Reis Wandelen Sauerland
 • 1-persoonskamer inclusief
 • Kleine groep van maximaal 16 deelnemers
 • Ontbijt en diner inbegrepen
 • 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 18-09-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten € 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf445
Single Reis - Wandelen Eifelsteig Aachen-Steinfeld
Single Reis - Wandelen Eifelsteig Aachen-Steinfeld
 • Deel 1 van 4 Eifelsteig Routes
 • Wandelen in een kleine groep
 • Incl. route-uitleg en kaartmateriaal
 • 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 22-07-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten € 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf385
Single Reis - Wandelen Kleine Luxemburger Schweiz
Single Reis - Wandelen Kleine Luxemburger Schweiz
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Wandelen in een kleine groep
 • Afwisselende wandelingen van de Müllerthal Trail
 • 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 29-09-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten € 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf475
Single Reis - Wandelen Eifelsteig Steinfeld-Hillesheim
Single Reis - Wandelen Eifelsteig Steinfeld-Hillesheim
 • Deel 2 van 4 Eifelsteig Routes
 • Wandelen in een kleine groep
 • Incl. route-uitleg en kaartmateriaal
 • 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 19-08-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten € 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf385