Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Kerstcruise over de Rijn

- Riviercruise vanaf Arnhem

Boppard
Rüdesheim_039_26_s
1952057_Rudesheim_s
v
© Koblenz Touristik
Boppard
Rüdesheim_039_26_s
1952057_Rudesheim_s
L
 • Per luxe MS Rhein Prinzessin
 • Arnhem,Keulen,Koblenz,Boppard
 • Volledig verzorgd: Alle maaltijden, busreis terug
 • Uitverkocht: kies voor onze alternatieve kerstreis onder reisnummer www.kras.nl/91205
 • Alléén vertrek op 21 december 2017
9.01028
"De vakantie vloog kabbelend voorbij"
M VAN SCHAIK - december 2016
9,0
Beoordeeld door 28 reizigers van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Kerstcruise over de Rijn
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Uw schip
 • Extra info
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Deze reis is helaas uitverkocht. Bent u op zoek naar een kerstreis voor december 2017? Kies dan voor onze alternatieve kerstreis onder reisnummer www.kras.nl/91205.


• 7 dagen / 6 nachten verblijf aan boord van het MS Rhein Prinzessin in een hut naar keuze zoals beschreven (zie tabblad `Uw schip` voor een beschrijving en `Prijsberekening voor de reissommen per huttype)
• Verzorging aan boord van het MS Rhein Prinzessin op basis van volpension (beginnende met de lunch op de eerste dag en eindigend met een warme lunch op de laatste dag van de cruise)
• Havengelden
• Het beschreven vaarprogramma
• Dagelijks live muziek aan boord
• Feestelijk kerstdiner
• Nederlandssprekende reisleiding van de rederij aan boord
• Vervoer Düsseldorf-Arnhem per Comfort Class touringcar

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)
• Vervoer naar en van Arnhem
• Niet genoemde maaltijden en drankjes

Bijkomende kosten ter plaatse
• Excursies en entreegelden
• Fooien (€5-€7 per dag)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
Excursiepakket (€ 35 p.p.)
• Extra nacht aan boord van het MS Rhein Prinzessin incl. ontbijt € 35 per persoon, aan boord te betalen (optioneel, u scheept dan op 20/12 in v.a. 20.00 uur in Arnhem)

Extra informatie

• U dient voor deze cruise te beschikken over een geldig paspoort of identiteitskaart

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 100
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Dagprogramma Kerstcruise over de Rijn

Deze reis is helaas uitverkocht. Bent u op zoek naar een kerstreis voor december 2017? Kies dan voor onze alternatieve kerstreis onder reisnummer www.kras.nl/91205.

Dag 1: Arnhem, inscheping tussen 09.00 uur en 10.00 uur, start cruise 11.00 uur // Düsseldorf, aankomst 21.00 uur
Dag 2: Düsseldorf, vertrek 06.00 // Keulen, aankomst 11.00 uur, vertrek 23.00 uur
Dag 3: Koblenz, aankomst 09.00 uur
Dag 4: Koblenz, vertrek 08.00 uur // Boppard, aankomst 10.00 uur, vertrek 13.00 uur // Oberwesel, aankomst 16.00 uur
Dag 5: Oberwesel, vertrek 09.00 uur // Rüdesheim, aankomst 12.00 uur
Dag 6: Rüdesheim, vertrek 08.00 uur // Königswinter, aankomst 13.00 uur
Dag 7: Königswinter, vertrek 08.00 uur // Düsseldorf, aankomst 13.00 uur, ontscheping, busreis terug naar Nederland
Vaarschema en vaartijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1: Arnhem, inscheping, start cruise 11.00 uur

v

U reist op eigen gelegenheid naar Arnhem waar u tussen 10.00 uur en 11.00 uur kunt inschepen op het schip MS Rhein Prinzessin. Rond 11.00 uur vertrekt het schip richting Düsseldorf. Aankomst in Düsseldorf zal rond 21.00 uur zijn.

Dag 2: Düsseldorf - Keulen

v
+2
+1

Rond 06.00 uur vertrekt het schip richting Keulen waar we rond 11.00 uur aan zullen komen. U heeft de hele dag de tijd om domstad Keulen te ontdekken! In de middeleeuwen hadden de bisschoppen in Keulen de macht, wat resulteerde in 150 kerken binnen de stadsmuren! Het werd de grootste Duitse stad van die tijd en de eerste met een gemeentelijke universiteit. Blikvanger van Keulen is natuurlijk de imposante Dom. Het gotische bouwwerk torent boven alles uit en na het leggen van de eerste steen in 1248 duurde het tot in de 19e eeuw voordat de kerk af was. De stad is rijk aan (herbouwde) historische monumenten, musea en natuurlijk niet te vergeten de uitgestrekte winkelstraten, waar ieders winkelhart sneller van gaat kloppen! U kunt ook een bezoek brengen aan een van de vele kerstmarkten in Keulen. De kerstmarkten route loopt niet alleen langs de Dom maar ook langs verschillende wijken, waaronder de 'Belgisches Viertel', bekend voor zijn vele snuister- en designwinkels. Rond 23.00 uur varen we verder richting Koblenz.

Dag 3: Koblenz

v
+3
+2

Rond 09.00 uur varen we de haven van Koblenz binnen. Deze stad ligt te midden van wijnbergen en bossen en is een van de mooiste en oudste steden van Duitsland met een geschiedenis van meer dan 2000 jaren. Een bezoek aan het Weindorf zeker niet ontbreken. Hier is het elke avond feest en de wijn vloeit rijkelijk. In Koblenz wordt ook ‘Sekt’, de Duitse champagne, gemaakt.

Dag 4: Koblenz - Boppard - Oberwesel (kerstavond)

v
Boppard
Boppard

We vertrekken al vroeg vanuit Koblenz richting Boppard, waar we na twee uurtjes varen aankomen. Dit wijnstadje, waar de bekende wijn Bopparder Hamm geproduceerd wordt, was vroeger een Keltische nederzetting en kwam daarna in handen van de Romeinen. Resten van de vesting en de middeleeuwse stadsversterkingen die in die tijd ontstonden, zijn nog steeds te zien. Boppard wordt ’bewaakt’ door het hoger gelegen 12e-eeuwse klooster Marienberg. Rond 13.00 uur vertrekken we richting Oberwesel.

Dag 5: (1e kerstdag) - Oberwesel - Rüdesheim

v
Rüdesheim_039_26_s
1952057_Rudesheim_s
Rüdesheim_039_26_s
1952057_Rudesheim_s

Rond 09.00 uur varen we verder richting Rüdesheim. Dit wijnstadje is gelegen aan de voet van het Niederwald en staat bekend om de authentieke wijnlokalen, historische vakwerkhuizen en de 'Drosselgasse'. In deze smalle beroemde steeg kunt u in één van de gezellige Weinstuben genieten van een heerlijke Riesling uit de streek.

Dag 6: (2e kerstdag) - Rüdesheim - Königswinter

Vroeg in de morgen varen we verder richting Königswinter. Dit is één van de drukst bezochte plaatsen aan de Rijn. Het kent ook succes door zijn goede ligging aan het Siebengebirge en natuurlijk ook door de Drachenfels, gelegen op een legendarische rots van 321 meter. De Drachenfels is een vroeg-middeleeuwse burchtruïne, met een prachtig uitzicht op het Rijndal.

Dag 7: Königswinter - Düsseldorf, ontscheping, busreis naar Arnhem

Rond 13.00 uur komen we aan in Düsseldorf. Ontscheping is na de lunch. Per comfortabele touringcar wordt u teruggebracht naar Arnhem.

In enkele gevallen kan het voorkomen dat het schip niet in het centrum van de genoemde plaats ligt. Hierover wordt u aan boord geïnformeerd.

Excursiepakket

Om uw vakantie nog completer te maken hebben wij voor deze reis een passend excursiepakket samengesteld. Indien u voor vertrek boekt, betaalt u beduidend minder dat wat u aan boord zou betalen. U bent bovendien verzekerd van beschikbaarheid.

Aanrader: boek bij deze reis het excursiepakket bij voor slechts € 35,00 per persoon (inclusief entreegelden). De volgende excursies zijn inbegrepen:
• busexcursie naar Limburg an der Lahn
Na de lunch vertrekt u per touringcar (13.00 uur) vanuit Koblenz om kennis te maken met het Idyllische Lahndal, genoemd naar de rivier de Lahn. Het schilderachtige riviertje de Lahn ontspringt in het Rothaargebergte, stroomt dan tussen het Westerwald en het Taunusgebergte door en mondt na 245 km. bij Lahnstein uit in de Rijn. Tijdens de rit kunt u genieten van de prachtige natuur, kastelen en burchten. Via het Kuurort Bad Ems en bekende plaatsen als Nassau en Diez rijden we naar het mooie stadje Limburg an der Lahn. Tijdens de stop van circa 2 uur kunt u een bezoek brengen aan de kerstmarkt of de Limburger Dom. Rond 18.00 uur bent u weer terug aan boord van de Rhein Prinzessin.
• Bezoek aan Siegfried’s Muziekmuseum in Rüdesheim
Na de lunch wordt u opgehaald door een treintje voor het schip. Dit treintje rijdt door het centrum van Rüdesheim naar Siegfried’s Musikkabinett. Dit museum herbergt een unieke verzameling van z’n 350 zelfspelende muziekinstrumenten uit 3 eeuwen. De uiteenlopende verzameling gaat van de kleinste speelklok tot het reusachtige Orkestrion. De rondleiding door het museum wordt verzorgd door een Nederlandstalige gids, die u een uitgebreide uitleg zal geven over de muziekinstrumenten maar ook de muziek ervan ten gehore brengt. Deze rondleiding duurt c.a. 45 minuten. Na de rondleiding brengt het treintje u weer terug naar het schip of kunt u op eigen gelegenheid door de beroemde Drosselgasse terugwandelen naar het schip.

Uw schip

Princess Rivercruises AG

v

Princess Rivercruises AG is in het bezit van twee riviercruise-schepen: het MS Rhine Princess en het MS Rhein Prinzessin. Princess Rivercruises AG voert riviercruises uit door Nederland, België en Duitsland.

Uw schip: MS Rhein Prinzessin

v

MS Rhein Prinzessin van rederij Princess Rivercruises AG staat gelijk aan de klassieke elegantie, vriendelijke bediening, degelijke inrichting, ruime kajuiten deels met balkon, een smaakvol ingerichte en ruime lounge en een groot zonnedek. “U stapt binnen in een wereld van comfort.”

Specificaties

Lengte: 110 m • breedte: 11 m • maximum aantal passagiers: 146 • voertaal aan boord: Nederlands en Duits • munteenheid: Euro • passagiersdekken: 4 (inclusief zonnedek) • voltage: 220 volt

Faciliteiten

v
+9
+8

Receptie met boordwinkeltje • salon met wifi verbinding • bar • dansvloer • Captainspub • royale restaurant • lobby • kleine bibliotheek • fitnessruimte (met sauna, douche, twee-persoons whirlppol en fitness apparaten) • lift
Zonnedek:
- zonnetent
- terrasmeubilair
- ligstoelen

Hutten

v

Alle buitenhutten (73 hutten) zijn verdeeld over het Orion- Saturnus en Neputusdek. De hutten zijn comfortabel en elegant ingericht en ongeveer 15 vierkante meter groot.

Benedendek, Neptunesdek
(14 hutten)
Deze hutten zijn beneden gelegen, hebben kleine ramen (niet te openen) en zijn niet per lift bereikbaar.

Middendek, Saturnusdek (44 hutten)
Deze hutten zijn midden voor en midden achter gelegen. De hutten beschikken over panoramaramen (niet te openen) en zijn per lift bereikbaar. Op het middendek zijn twee verschillende huttypes beschikbaar: de standaardhut en de comforthut. De comforthutten liggen een half dek hoger, deze hutten zijn te bereiken met 6 traptreden en ook met een lift.

Bovendek, Oriondek (15 hutten)
Deze hutten zijn gelegen op het bovenste dek en beschikken over een balkon (inclusief 2 stoelen) met ramen en schuifdeur van vloer tot plafond. Deze hutten zijn per lift beschikbaar.

Alle hutten beschikken over douche/toilet, vaste wastafel, föhn, airconditioning, TV met satellietontvangst en radio, safe en telefoon weksysteem.

Extra info

Extra informatie riviercruises

Open alle items

Bagage

Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

Betalingen aan boord

De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). U krijgt bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend d.m.v. pinnen of contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk (zie tabblad 'Uw schip' voor de juiste informatie). Het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. Aan boord is geen pinautomaat aanwezig. Pinnen is alleen mogelijk om de boordrekening mee te betalen, voor betalingen van excursies kunt u niet pinnen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Bus/vliegreizen

Bij veel riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland is de comfortabele busreis standaard inbegrepen. Consumpties tijdens de bus- of vliegreis, zoals lunches, zijn voor eigen rekening. Per reis staan de op- en uitstapplaatsen in het programma vermeld. Indien uw reis begint en/of eindigt in Nederland dan reist u op eigen gelegenheid van en/of naar het schip. Bij diverse cruises komt het voor dat u een hotelnacht heeft tijdens de busreis (op de heen- en/ of terugreis). In dit geval zijn diner en ontbijt inbegrepen, lunches zijn voor eigen rekening. In het geval van een vliegreis zijn uw transfers naar en van het schip inbegrepen, tenzij anders vermeld op de website.

Dieet

Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Wij geven uw wensen dan door aan de rederij.

Wanneer u bij boeking aangeeft dat u gebruik wilt maken van een lactose en/of glutenvrij dieet, is het niet nodig om hiervoor eigen brood (en andere voedingsmiddelen) mee te nemen aan boord. Dit wordt dan voor u geregeld op het schip.

Excursies

U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken. Meer informatie over excursiepakketten vindt u op de website of in de brochure. Prijswijzigingen van de genoemde excursies, zoals onder meer vermeld in de brochure of op de website, zijn mogelijk.

Faciliteiten aan boord

Kijkt u voor de exacte faciliteiten aan boord van het schip op het tabblad 'Uw schip' of op de website van de rederij. Nb. de schepen/ faciliteiten zijn niet te vergelijken met zeecruiseschepen. Uw hut, de ruimte op het dek en de openbare ruimtes zijn kleiner.

Fooien

Het geven van fooien is een persoonlijke zaak en afhankelijk van uw tevredenheid over de verleende service. Een richtlijn hiervoor is 10% van de boordrekening.

Gezondheid

In de meeste gevallen is er geen arts aan boord aanwezig (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis, bij het tabblad 'Uw schip' op de website van Kras bij het desbetreffende reisnummer van uw reis). De purser heeft een lijst met artsen in de aanleghavens. Bij een medisch noodgeval zal de kapitein besluiten direct bij de eerst mogelijke haven te stoppen. Als u medicijnen gebruikt raden wij u dringend aan voldoende hiervan mee te nemen aangezien het verkrijgen van medicijnen in het buitenland problemen op kan leveren.

In- en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip dat in het reisprogramma staat vermeld. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet.

Wegens onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld hoge waterstand of langere wachttijden in de havens/ sluizen kan het voorkomen dat de tijden van in- en ontscheping aangepast moeten worden. Vaarprogramma’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat het schip in de haven naast een ander riviercruiseschip ligt. Bij het in- en ontschepen kan het dus voorkomen dat u via een ander schip naar wal loopt. Houdt er in dit geval ook rekening mee dat het kan voorkomen dat u vanuit uw hut een belemmerd uitzicht heeft.

Internationaal publiek

Het kan voorkomen dat u tijdens uw reis buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Kras nooddienst

Ons kantoor is ook buiten kantooruren voor zeer dringende gevallen bereikbaar via telefoonnummer: 073-5 999 777. Het is raadzaam om dit telefoonnummer bij uw familieleden en/of kennissen achter te laten.

Kleding

Kies overdag en tijdens excursies voor praktische en gemakkelijke kleding, en schoenen met platte zolen. In de restaurants is nette kleding gewenst maar niet verplicht. Wanneer u tijdens de excursies eventueel religieuze plaatsen bezoekt, raden wij u aan gepaste kleding te dragen.

Ligstoelen

Deze vindt u op het zonnedek. Wij vragen u geen persoonlijke spullen op de ligstoelen te leggen wanneer u ze niet gebruikt. De ligstoelen worden u gratis ter beschikking gesteld. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat er niet voor elke passagier een ligstoel is.

Maaltijden

De meeste riviercruises zijn o.b.v. volpension, dit houdt in dat ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De (kerst)shoppingcruises zijn o.b.v. halfpension, hierbij is alleen het ontbijt en diner inbegrepen. Per cruise kan het verschillen of dit in buffetvorm of aan tafel wordt opgediend. U eet op vastgestelde tijden, deze tijden worden aan boord bekend gemaakt. In het buitenland zijn vaak andere bereidingswijze gebruikelijk, de maaltijden kunnen dus anders smaken dan u wellicht thuis gewend bent. Indien u speciale dieetwensen heeft, kunt u dit opgeven bij de boeking.

Mindervaliden

Het is mogelijk om een rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Dit kunt u terug vinden bij het tabblad 'Uw schip' of op de website van rederij. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Rollators kunnen niet aan boord gebruikt worden. U dient zich dus zonder rollator op het schip te kunnen verplaatsen. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord.
In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.

Minimum aantal deelnemers

Voor de meeste reizen uit ons programma geldt een minimum aantal deelnemers, dat vermeld wordt op de website. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden door ons wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan tijdig bericht.

Post

U kunt uw brieven/ansichtkaarten aan boord overhandigen, dit wordt dan gepost bij de eerste haven die het schip aandoet. In de meeste gevallen kunt u ook kaartjes en postzegels aan boord verkrijgen, de prijzen zijn vaak hoger dan de prijzen aan wal. Het schip kan geen verantwoordelijkheid dragen voor het evt. niet aankomen van post die aan boord is afgegeven.

Parkeren bij vertrek uit Asten

Vertrekt uw cruise vanuit Asten? Dan kunt u voordelig gebruik maken van lang parkeren bij Hotel Nobis Asten.
De kosten hiervoor zijn € 20 voor het gehele verblijf. Wanneer u gebruik maakt van een voorovernachting betaald u slechts € 10 voor het gehele verblijf. Dit hoeft u vooraf niet te reserveren.

Let op: u moet wel uw auto parkeren op 'lang parkeren', wanneer u parkeert voor aan straat dan wordt uw auto na 2 dagen weggesleept.

Reisdocumenten

U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: www.visumdienst.nl of via de visumafdeling van Kras (tel. 0900-96 97, €0,70 per gesprek).

Rookbeleid

De schepen zijn rookvrij, tenzij anders vermeld aan boord. Op de buitendekken mag wel gerookt worden.

Uw hut

De hutten aan boord hebben vaak wel de faciliteiten, maar lang niet altijd de grootte van een hotelkamer. Riviercruiseschepen hebben alleen buitenhutten. Uw hut beschikt dus altijd over een raam die al dan niet geopend kan worden. Verder beschikt uw hut in alle gevallen over een douche, toilet en een wastafel. De meeste hutten beschikken over losse bedden. De exacte faciliteiten van uw hut kunt u terugvinden bij het tabblad 'Uw schip' of op de website van de rederij.
In het geval van een 3e en of 4e bed in de hut, is de hut vaak niet groter. Het 3e en of 4e bed is vrijwel altijd een opklapbaar bed die opgeklapt wordt tegen de wand. De hoeveelheid ruimte per persoon is vaak vrij beperkt. Al het linnengoed dat u nodig hebt voor uw verblijf (lakens en handdoeken) is voorzien en wordt regelmatig vervangen. De temperatuur in de hutten kunt u zelf regelen met een thermostaat.

Vaarprogramma

Door hoog en laag water, wachttijden en drukte bij sluizen en bruggen blijven de vaarschema’s altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In uiterste gevallen kan gekozen worden voor vervangen van deeltrajecten door bus of trein. Mocht de rederij ons op voorhand berichten dat een route gewijzigd wordt, dan stellen wij u zo snel mogelijk hiervan op de hoogte.

Reis(bege)leiding aan boord

Bij verschillende riviercruises is er Nederlandssprekende Kras-reisleiding aan boord en is een bus- en/of vliegreis inbegrepen. Dit kunt u terug vinden bij het tabblad 'Data en prijzen' of op de website van de rederij. Verder is er vrijwel altijd reisleiding van de rederij aan boord.

Voltage

De voltage aan boord van de meeste schepen is 220 Volt. Checkt u dit voor de zekerheid op de website bij het betreffende reisnummer van uw reis. Uit veiligheidsoverwegingen mogen strijkijzers aan boord niet gebruikt worden.

Noot

Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.

Praktische info

Praktische info Duitsland

Open alle items

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar Duitsland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit?
Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor u noodzakelijk zijn

Bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Leest u de informatie van alle landen door, zodat u precies weet welke reisdocumenten u nodig heeft.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Geldzaken

In Duitsland kunt u betalen met de euro. Overal zijn er geldautomaten aanwezig, waar u geld kunt pinnen. Let er op dat het logo van uw pasje hetzelfde is als het logo dat wordt getoond op de automaat. Ook kunt u betalen via betaalautomaten in winkels. Ook worden bij geld- en betaalautomaten de meeste grote creditcards geaccepteerd.

Telefoon & internet

Binnen de Europese Unie (EU) betaalt u tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten naast uw gewone belkosten. U betaalt hetzelfde als wanneer u in Nederland zou bellen, sms'en of internetten en die kosten zijn dus afhankelijk van uw abonnement. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw telefoonprovider. In de meeste landen in Europa kunt u steeds vaker gratis gebruik maken van wifi in openbare gelegenheden. In de hotels is het gebruik van wifi vaak nog wel tegen betaling.

Tijdverschil

In Duitsland is er is geen tijdverschil met Nederland.

Voltage

Wanneer u naar Duitsland reist, heeft u geen wereldstekker nodig. In Duitsland worden dezelfde soorten stekkers en stopcontacten (230V) gebruikt als in Nederland.

Informatie voor groepsreizen

Onze groepsrondreizen worden altijd begeleid door deskundige reisleiders en/of chauffeurs. Tijdens de reis zijn zij uw eerste aanspreekpunt en staan u met raad en daad terzijde.

Mobiliteit
Tijdens de reis ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Vervoertips

Als u met de auto naar uw vakantiebestemming gaat kan het zijn dat u op uw route landen aandoet waar een milieusticker of tolvignet nodig is. Daarnaast is ook een veiligheidsvest verplicht in de meeste landen binnen Europa. U dient tenminste één veiligheidsvest in uw auto te hebben. AutoTolVignetten biedt een handig overzicht van verplichte tolvignetten, milieustickers, veiligheidsvesten etc. per land. Alle vignetten en toebehoren zijn in één keer te bestellen via AutoTolVignetten.

Winteruitrusting
In de winter wordt er op de Duitse wegen streng opgetreden tegen vakantiegangers die hun auto onvoldoende hebben uitgerust voor winterse omstandigheden. Sinds mei 2006 moeten auto's in Duitsland in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting, waaronder winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof. Deze maatregel treft vooral vakantiegangers die via Duitsland naar de wintersportgebieden in de Alpen willen. Mocht uw auto niet voldoende uitgerust zijn, dan bestaat de kans op een geldboete én het risico van (mede-)aansprakelijkheid bij een ongeval, óók als de schuld bij de andere partij ligt. De wet wordt ruim geïnterpreteerd, de kans om beboet te worden is groot.