Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Cruise Groenland, IJsland & Denemarken

- Cruise vanuit Bremerhaven

Stadszicht Reykjavik
Reykjavik.jpg_s
v
Stadszicht Reykjavik
Stadszicht Reykjavik
Reykjavik.jpg_s
L
 • Cruise-only
 • Vertrek vanuit Bremerhaven
 • Faroer eilanden, Reykjavik
 • Alléén vertrek op 16 juli 2017
 • Per MS Astor
8.6105
8,6
Beoordeeld door 5 reizigers van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Cruise Groenland, IJsland & Denemarken
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Uw schip
 • Extra info
 • Parkeerinfo
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 23 overnachtingen aan boord van het MS Astor in een hut naar keuze (klik op een prijs en zie `Bekijk de prijsberekening en boek` voor de reissommen per hutcategorie).
• Verzorging aan boord inclusief ontbijt, lunch en diner (beginnend met diner op de eerste dag, eindigend met ontbijt op de laatste dag)
• Het beschreven vaarprogramma
• Havengelden
• Captain's Dinner en feestelijke gala-avond
• Welkomst- en afscheids-cocktail

Niet inbegrepen

• Vervoer naar en van Bremerhaven
• Reserveringskosten € 25,00 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Fooien (niet verplicht), richtlijn € 7 à € 10 per persoon per nacht.
• Excursies en entreegelden

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Extra informatie

• Bij boeking dient u uw volledige naam, juiste geboortedatum en paspoortgegevens door te geven. U dient te beschikken over een Nederlands geldig paspoort of een geldig Nederlands identiteitsbewijs, dat tot minstens 6 maanden na terugkomst geldig is.
• Dinerzittingen: aan boord vindt het diner in twee zittingen plaats, om 18:00 uur en om 20:00 uur. U wordt automatisch ingedeeld op de eerste zitting van 18:00 uur. Indien u liever aan de 2e zitting deel neemt, kunt u dit aan boord nog laten wijzigen.

• Afwijkende annuleringsvoorwaarden:
De volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
- tot 90 dagen voor vertrek: 20% van de totale reissom
- 89 tot 30 dagen: 30% van de totale reissom
- 29 tot 22 dagen: 40% van de totale reissom
- 21 tot 15 dagen: 60% van de totale reissom
- 14 dagen tot 1 dag: 80% van de totale reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de totale reissom

Kaart

Dagprogramma

Dagprogramma Cruise Groenland, Ijsland & Denemarken

Open alle items

Dag 1: Bremerhaven (Duitsland), inscheping, start cruise

U reist op eigen gelegenheid naar de haven van Bremerhaven hier ligt de MS Astor al op u te wachten.

Start cruise: 16.00 uur

Dag 2 en 3: op zee

Vandaag heeft u volop de tijd om alle faciliteiten van het schip te ontdekken.

Dag 4: Seydisfjördur (IJsland)

Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 17.00 uur

Seyðisfjörður is een stadje gelegen aan het gelijknamige fjord. Het plaatsje wordt aan drie kanten omringd door bergen, wat ervoor zorgt dat er veel watervallen in de directe omgeving te zien zijn. In dit bijzondere stadje wonen slechts 700 inwoners, waardoor het voelt alsof u thuiskomt bij een familie. Het stadje zelf kent niet veel bezienswaardigheden, naast een cultureel centrum en wat musea. Bewonder het authentieke centrum van dit pittoreske dorpje met de prachtige in staat gebleven houten vakwerkhuizen en breng een bezoekje aan de bijzondere blauwe kerk.

Dag 5: Akureyri (IJsland)

v
+1
Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 20.00 uur

Akureyri is de vierde plaats van IJsland en de grootste plaats in de regio, en wordt daarom ook wel 'de hoofdstad van het noorden van IJsland' genoemd. De letterlijke vertaling van Akureyri betekent zoiets als 'landtong met akkers'. De stad is bekend om haar fraaie botanische tuin en de vele goed onderhouden particuliere tuinen rondom de woningen met bomen, planten en bloemen. Dit is zeker gezien de geografische ligging van de stad (net beneden de poolcirkel) een bijzonderheid. De rivier Glerí loopt dwars door de stad, en deelt deze in tweeën. Ten zuiden van de rivier vindt u het gedeelte dat interssant is voor toeristen met o.a. een grote winkelpromenade.

Dag 6: Passage Straat Denemarken

Dag 7: Tasiilaq, Ammassalik (Groenland)

v
Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 12.00 uur

Aan de oostkust van Groenland ligt het plaatsje Tasiilaq. Tasiilaq maakt deel uit van de gemeente Sermersoog, dat pas in 2009 ontstaan is door een samenvoeging van verschillende gemeenten. De stad heeft zo’n 2000 inwoners en is dan ook een grote stad voor Groenlandse begrippen. De stad heeft veel gezellige gekleurde huisjes, die bovenop een heuvel staan. Vanaf hier heeft u tevens een mooi uitzicht over de nabijgelegen fjorden. In Tasiilaq ligt het Ammassalik Museum, een klein maar interessant museum waar u meer leert over de Groenlandse cultuur en gebruiken. In en rondom Tasiilaq kunt u heerlijk wandelen en uitwaaien. De natuur is er prachtig, rust staat centraal en de fjorden zijn adembenemend. Een leuk feitje: in Tasiilaq zijn maar liefst 300 hondensledes aanwezig en in de koude maanden worden deze ook daadwerkelijk door de lokale bevolking gebruikt!

Dag 9: Passage Straat Davis / Oversteek Poolcircel

De Passage Straat Davis is een passage tussen Groenland en Baffineiland. De straat is de verbinding tussen de Baffinbaai en de Labradorzee.

Dag 10: Qeqertarsuag, Diskoinsel (Groenland)

v
Aankomst: 17.00 uur
Vertrek: 21.45

In het westen van Groenland bevindt zich het stadje Qeqertarsuaq. De stad ligt op het Disko eiland, dat haar naam te danken heeft aan de discus-vorm. Qeqertarsuaq heeft minder dan 1000 inwoners en het is dan ook een knus plaatsje. De lokale bevolking leeft vooral van de jacht en de visvangst. De vrolijk gekleurde huisjes geven een gezellige en hartelijke sfeer. In de lokale restaurantjes kunt u de beste vis eten, wat hoogst waarschijnlijk vers voor u gevangen is! Op het Disko eiland kunt u heerlijk wandelen in de prachtige natuur. De bergen zijn ruig, u vindt er veel ijsbergen en de flora en fauna zijn uniek. Op het eiland zijn tevens veel vulkanen die niet werken, maar wel prachtig om te zien zijn.

Dag 11: Uummannaq (Groenland)

v
Aankomst: 10.00 uur
Vertrek: 16.00 uur

In het westen van Groenland ligt het kleine plaatsje Uummannaq. De stad is fraai gelegen aan de voet van een 1170 meter hoge berg. Deze berg is hartvormig en is daarom ook bekend in de wijde omgeving. De huisjes in het centrum zijn vrolijk gekleurd, wat een sfeervol en gezellig aanbeeld geeft. De plaats staat voornamelijk bekend om de internationale ijsgolfwedstrijden die jaarlijks worden gehouden. Een absolute must-see tijdens uw bezoek aan Uummannaq is de Uummannaq Fjord. Dit stukje Groenland zal u versteld doen staan en het gevoel geven alsof u aan het einde van de wereld bent. De fjord is per boot, helikopter of lopend te bereiken en zelfs de locals komen hier nog vaak om tot rust te komen. Eén ding is zeker, een bezoekje aan Uummannaq zal u nooit meer vergeten!

Dag 12 en 13: Ilulissat (Groenland)

v
+4
+3
Aankomst: 12.30 uur
Vertrek: 18.00 uur (dag 13)

In het westen van Groenland bevindt zich het plaatsje Ilulissat. Met zo’n 4500 inwoners is dit de derde stad van Groenland. De plaatsnaam betekent ‘IJsberg’ en is te danken aan de ligging van de Isfjord, wat tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De Kangiagletsjer mondt uit in de zee bij Ilulissat en is één van de meest productieve gletsjers van het noordelijk halfrond. De enorme ijsmassa’s die in de ijsfjord vallen zijn fascinerend om te zien. Het centrum van Ilulissat bestaat uit gezellige bontgekleurde huisjes. Hier vindt u tevens het Ilulissat museum, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Ilulissat en Groenland. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Eqip Sermia gletsjer en het Ilulissat Art Museum, waar verschillende tentoonstellingen te bewonderen zijn.

Dag 14: Sisimiut (Groenland)

v
Aankomst: 07.00 uur
Vertrek: 14.00 uur

Sisimiut is een stad gelegen in het zuidwesten van Groenland. Op de hoofdstad Nuuk na, is Sisimiut de grootste stad van Groenland. De belangrijkste inkomstenbron van de stad, is net als in vele andere plekken in Groenland de visserij. De stad staat dan ook voornamelijk bekend om zijn kleurrijke haven en prachtige rotsen.

Dag 15: Kangerlussuaq (Groenland)

v
Aankomst: 08.00 uur
Vertrek: 17.30 uur

Vertaald naar het Nederlands betekent Kangerlussuaq ‘groot fjord’ en deze Groenlandse plaats ligt dan ook aan de kop van het 180 kilometer lange Søndre Strømfjord. Voor Groenlandse begrippen is deze plaats relatief groot en de stad heeft dan ook de beschikking tot een supermarkt, een busdienst, een VVV kantoor en een vliegveld. Tevens beschikt de stad over een museum: het Kangerlussuaq Museum. In dit museum leert u meer over de geschiedenis, de Tweede Wereldoorlog en de vroegere Amerikaanse uitvalbasis van Kangerlussuaq. In de Groenlandse wateren leven naar schatting twee miljoen zeehonden en zijn bovendien veel verschillende soorten walvissen te vinden, waaronder de blauwe en de gewone vinvis. Met een beetje geluk kunt deze prachtige zeedieren ook vanaf Kangerlussuaq waarnemen in de open zee.

Dag 16: Nuuk (Groendland)

Aankomst: 08.00 uur
Vertrek: 17.30 uur

Nuuk is het economische en educatieve centrum van Groenland en is tevens de grootste- en de hoofdstad van het land. Nuuk is gelegen in aan de westkust van Groenland. Ontdek de prachtige historische bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft of sla de actieve weg in en maak een prachtige wandeling door de adembenemde omgeving.

Dag 17: Nanortalik (Groenland)

Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 20.00 uur

Nanortalik is een gemeente en plaats in Groenland. Het is de meest zuidelijk gelegen grotere plaats van het land. De gemeente telde 2281 inwoners in 2007, waarvan er 1450 in de hoofdplaats Nanortalik leefden. De rest woont verdeeld in de dorpen. Door de zuidelijke ligging, op ongeveer 100 km van het zuidelijkste punt van Groenland, was deze nederzetting één van de vroegste op Groenland, zowel door Inuit als door Scandinavische kolonisatoren. De inwoners leven vooral van de lokale visserij, wat zich kenmerkt door vele vissershuisjes langs de kust. In Nanortalik vindt u het Nanortalik Open Air Museum, waar u meer leert over de geschiedenis van Nanortalik en Groenland. In de omgeving kunt u goed wandelen en genieten van de prachtige, uitgestrekte natuur.

Dag 18: Passage Kaap Vaarwel

Kaap Vaarwel is het meest zuidelijke punt van Groenland. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden hier vele schepen tot zinken gebracht. Zo is de naam 'Kaap Vaarwel' ontstaan.

Dag 19: op zee

Golven en een oneindig uitzicht. Dat is wat u vandaag zult zien omdat het schip de gehele dag op zee zal zijn.

Dag 20: Reykjavik (IJsland)

v
Stadszicht Reykjavik
Reykjavik.jpg_s
+5
Stadszicht Reykjavik
+4
Aankomst: 07.00 uur
Vertrek: 19.00 uur

De IJslandse hoofdstad Reykjavik is prachtig gelegen met heuvels en bergketens op de achtergrond. Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld en is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Het stadsbeeld wordt bepaald door historische huizen, brede wegen, kerken met zeer moderne architectuur en supermoderne winkelcentra. Bezoek ook zeker de Hallgrimskirkja kerk, het hoogste kerkgebouw van IJsland en hierdoor hét symbool van de stad. Ook de Grasagardur Botanische Tuin is de moeite waard om heen te gaan. In dit rustgevende park in de wijk Laugardal vindt u unieke plantsoorten van IJslandse bodem. De wandelpaden leiden u langs mooie waterpartijen, rotstuinen en verschillende bloemenpracht. Ook is er een kleine dierentuin in het vijf hectare tellende park aanwezig. In de omgeving van Reykjavik zijn diverse heetwaterbronnen te vinden, waaronder het zeer bekende Blue Lagoon.

Dag 21: op zee

Vandaag is de ideale dag om even helemaal tot rust te komen, verken het schip en ontdek alle faciliteiten!

Dag 22: Tórshavn (Faeröer Eilanden, Denemarken)

v
+1
Aankomst: 06.30 uur
Vertrek: 11.30 uur

Torshavn is de hoofdstad van de Deense eilandengroep Faroër. De Faerøer Eilanden bestaan uit een groep van 18 eilanden, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Noorse Zee. Maak een wandeling door Tinganes, de goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad van Torshavn. Smalle steegjes, schattige huisjes, zwarte kerkjes en huizen met typische turfdaken vormen het schilderachtige decor van de stad. Voor een prachtig uitzicht over de haven moet u een wandeling maken naar het Skansinfort, dat in de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd door het Briste leger. Meer over de geschiedenis van de stad en de zeevaart komt u te weten in het Nationaal Museum van de Faeröer, met een tal van religieuze expositiestukken en voorwerpen uit de tijd van de Vikingen.

Dag 23: op zee

Vandaag is een zeedag, ontdek alle faciliteiten aan boord of ga voor een heerlijk dagje ontspanning in de wellness!

Dag 24: Bremerhaven (Duitsland), ontscheping, einde cruise

Aankomst: 11.00 uur

Na het ontbijt vindt de ontscheping palats. Einde van een fantastische cruise door Groenland, IJsland en Denemarken. U reist vervolgens op eigen gelegenheid verder.

* Vaarschema's- en tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Informatie m.b.t. excursies is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Uw schip

Transocean Tours

v
Logo TransOcean Tours
Logo TransOcean Tours
Logo TransOcean Tours

TransOcean Tours is een merknaam van South Quay Travel & Leisure Ltd., die onder meer de merken Cruise & Maritime Voyages en CMV Signature River Cruises voert. De firma is onderdeel van CMV Holdings London Ltd. en vervoert meer dan 80.000 passagiers per jaar. De groep biedt zowel zee- als riviercruises aan op de Engelse, Amerikaanse, Australische en Duitse markt.
TransOcean Tours biedt al meer dan vijf decennia met succes zee- en riviercruises in het 4-sterren-segment aan op de Duitse cruisemarkt. Cruisen met Transocean Tours is echt iets voor fijnproevers. Een unieke ervaring om in te schepen op een wat kleiner cruiseschip waar de zeer persoonlijke service hoog in het vaandel staat. De vaarroutes van Transocean Tours zijn vaak langer, waardoor ze erg interessant zijn. De passagiers zijn vaak senioren en de cruises zijn uitermate geschikt voor gasten die geen prijs stellen op uitgebreid amusement en de vele faciliteiten van een megaliner.

Uw schip: MS Astor****

v
+1

Het MS Astor behoort tot de Duitse rederij TransOcean Tours, met Duits als voertaal. Het MS Astor is een intiem schip en biedt plaats aan ca. 578 gasten. De Astor, een aantrekkelijk en modern ogend schip, heeft een klassieke uitstraling met teakhouten dekken en gepolijst houtwerk. Het schip biedt u alle comfort om u thuis te voelen. De persoonlijke sfeer met zeer moderne faciliteiten reflecteren overal aan boord, in de prachtige suites, de spa, het scala aan gerechten en natuurlijk de uitstekende service. Het voordeel van een kleiner schip zoals de MS Astor is, dat ze veel kleine en bijzondere havens kan aandoen.’s Zomers vertrekt het schip voornamelijk uit Bremerhaven of Hamburg, gemakkelijk aan te reizen per auto.

Let op: het schip is niet rolstoelvriendelijk

Technische gegevens

Bouwjaar: 1987 • gemoderniseerd: 2010 • lengte: ca. 176,5 m. • breedte: ca. 23,6 m • tonnage: 21.000 • snelheid: 16,5 knopen • aantal passagiers: 578 • passagiersdekken: 7 • voltage aan boord: 220 v • bemanning: internationaal • voertaal aan boord: Duits • land van registratie: Bahama's

Scheepsindeling

v
+2
+1

Dek 1 - Caribic Deck
• Hospital (met o.a. Dialysestation, Boordarts)
• Wellness met o.a. Sauna, Massage, (klein) verwarmd zwembad, kapsalon, beauty-salon

Dek 2 - Baltic Deck
• 48 tweepersoons binnenhutten categorie 3
• 4 vierpersoons buitenhutten categorie 2
• 92 tweepersoons buitenhutten categorie 4
• liften

Dek 3 - Atlantic Deck
• 2 vierpersoons binnenhutten categorie 1
• 30 tweepersoons binnenhutten categorie 3
• 52 tweepersoons buitenhutten categorie 4
• 8 tweepersoons binnenhut suites categorie 6
• 20 tweepersoons buitenhut suites categorie 7
• Receptie
• Excursiebalie
• liften

Dek 4 - Promenaden Deck
• Waldorf restaurant (vooraf reserveren en tegen een toeslag)
• Specialiteitenrestaurants (zonder meerprijs)
- 'Commodore's Salon (Mediterraans)
- 'Admiral's Salon (Romantisch)
• Boetiek/shop/juwelier
• Internethoek/WLAN
• Scheeps-bibliotheek
• Kaart- en bridgeruimte
• Astor-lounge (showlounge)
• Liften

Dek 5 - Boots Deck
• 19 tweepersoons buitenhutten categorie 5 (uitzicht op de wandelpromenade)
• 3 tweepersoons binnenhut suites categorie 6
• 8 tweepersoons buitenhut suites categorie 8
• 2 tweepersoons buitenhut Senator suites categorie 9
• 1 tweepersoons buitenhut Astor suite categorie 10
• Wandelpromenade (loopt langs de buitenhutten categorie 5)
• Buitenzwembad gevuld met zeewater
• Buffetrestaurant 'Übersee Club'
• liften

Dek 6 - Brücken Deck
• Zonneterras
• Fitness met uitzicht op zee
• Hanse Bar
• Liften

Dek 7 - Sonnen Deck
• Diverse buitenspellen (o.a. groot schaakspel)
• Jogging-track
• Diverse sportfaciliteiten

Hutten

Het schip MS Astor heeft een totaal van 289 hutten voor maximaal 578 passagiers. De stijlvol ingerichte hutten zijn verdeeld over drie dekken: Boots dek, Atlantic dek en Baltic dek. De hutten zijn in 2010 gemoderniseerd.

Binnenhutten

v

De binnenhutten cat. 3 zijn ca. 13m² en beschikken over flatscreen TV & radio, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.

Categorie 3: gelegen op het Baltic en Atlantic dek. Deze hutten zijn voorzien van aparte bedden.

De zgn. voordeel binnenhutten zijn gelijk aan de binnenhutten, echter voordeliger in prijs en beperkt beschikbaar.

Buitenhutten

v

De buitenhutten categorie 4 en 5 zijn ca.13m² groot en beschikken over een flatscreen TV & radio, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.

Categorie 4: gelegen op het Baltic en Atlantic dek. Deze hutten hebben aparte bedden, een aantal hutten beschikken over een comfortabel 2-persoonsbed.

Categorie 5: gelegen op het Boots dek. Deze hutten beschikken over een comfortabel 2-persoonsbed.Suites

v

De suites cat. 6, 7 en 8 zijn ca. 26m² groot en beschikken over een comfortabel tweepersoonsbed, zitgelegenheid, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas/badslippers, flatscreen TV & radio, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.
De buitenhut suites categorie 6 en 7 hebben extra grote ramen van plafond tot vloer.

Categorie 6: binnenhut Suite - gelegen op Atlantic en Boots deck
Categorie 7: buitenhut Suite - gelegen op het Atlantic deck
Categorie 8: buitenhut Suite - gelegen op het Boots deck

Extra's voor suite-gasten:
• Voorrang bij check-in en check-out (zolang beschikbaar)
• Welkomstgroet uit de keuken en verse bloemen
• Room-service van 06.00 tot 24.00 uur

Belangrijk! Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie.

Extra info

Extra informatie Transocean Tours

v

Tijdens deze cruise met Transocean Tours geniet u van een unieke ervaring op een wat kleiner cruiseschip met zeer persoonlijke service.

Amusement

De avonden worden gevuld met een veelsoortig aanbod aan amusement zoals muziek, folklore en dans.

Bagage

Normaal gesproken zijn er geen grenzen voor het aantal kilo’s bagage dat u mee kunt nemen aan boord. Indien er ook een vlucht bij zit, dan dient u zich te houden aan de regels van de vliegtuigmaatschappij.

Excursies

Presentaties over komende excursies, lezingen over veelsoortige onderwerpen, een filmvoorstelling of sportief bezig zijn, er wordt van alles georganiseerd aan boord. U vindt er in uw hut dagelijks informatie over. Excursies kunt u aan boord boeken en betalen.

Fooien

Het geven van fooien is niet verplicht. Wanneer u tevreden bent over de service aan boord en de bemanning wilt belonen, kunt u aan het einde van de cruise een gift doen in de fooienbox bij de receptie. Deze wordt verdeeld over het gehele personeel aan boord. Desgewenst kunt u ook iets extra's laten afrekenen op uw boordrekening. Als richtlijn voor zeecruises wordt een bedrag van € 7 à € 10 per persoon per nacht geadviseerd. Bij riviercruises is dat € 5 à € 7 p.p.p.n.

Fotograaf

De scheepsfotograaf maakt tijdens de reis foto’s van de diverse activiteiten en evenementen die u later kunt kopen. Ook wordt er een film gemaakt van de hele reis die ook gekocht kan worden. Uiteraard bent u tot niets verplicht.

Geldzaken

Aan boord ontvangt u een persoonlijke ‘interne creditcard’ waarmee uw naam automatisch op de inschepinglijst kan worden gevonden. Het is die kaart die u tijdens de cruise gebruikt om te betalen voor de extra diensten die u kunt aanvragen (bijv. excursies). Alle bedragen worden automatisch op de rekening van uw hut gezet die u aan het einde van de cruise met een creditcard of met contant geld kunt betalen.

De munteenheid aan boord is de Euro. Ook de meest gangbare creditcards wordt geaccepteerd, evenals reischeques.

Gezondheid

Aan boord van elk schip is een ziekenhuis met een Duitssprekende dokter. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een dialyse-behandeling aan boord van het schip. Er wordt aanbevolen om een reisongevallenverzekering en een reisverzekering met ziektekostendekking af te sluiten voor u op vakantie gaat. Neem daarnaast ook voldoende medicijnen mee die u al gebruikt.

Havengelden

Alle havengelden zijn bij uw reissom inbegrepen. Wanneer een haven niet kan worden aangedaan in verband met slechte weersomstandigheden is het niet mogelijk uw havengeld terug te vragen. De kosten van de lang van tevoren gereserveerde havenplaats dient in dit geval toch te worden voldaan aan de havenautoriteiten.

Kleding

Het leven aan boord is heel ongedwongen. Gedurende de dag en tijdens de excursies is sportieve kleding natuurlijk het meest op zijn plaats. Ook gemakkelijke schoenen zijn aan te raden. Voor de diners geldt dat het niet is toegestaan om in badkleding of sportkleding de restaurants te betreden.

Post, telefoneren en internet

U kunt ansichtkaarten en brieven aan boord afgeven (kaarten en postzegels zijn ook aan boord te verkrijgen), deze worden dan in de eerstvolgende haven verzonden.

Informeert u vooraf of uw mobiele telefoon geschikt is voor bellen en gebeld worden in de door u te bezoeken landen. Houdt u er rekening mee dat er aan boord/op zee vrijwel nooit bereik is.

Aan boord heeft u ook de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van het internet. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de receptie aan boord.

Reisleiding

Tijdens de cruise is reisleiding van Transocean Tours aanwezig. Deze reisleiding spreekt voornamelijk Duits. Voor vragen kunt u zich tot hen wenden.

Reisdocumenten

De benodigde reisdocumenten worden ca. 10 dagen voor aanvang van de reis naar u toegestuurd. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Neemt u voor exacte informatie contact op met Kras 0900 - 96 97 (€ 0,70 per gesprek). Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: www.visa.nl of via de visumafdeling van Kras (tel. 073 – 5 999 985).

Restaurant/zitting

De hoofdmaaltijden in het restaurant vinden plaats in twee zittingen aan een vooraf voor u gereserveerde tafel (waar u tijdens de gehele cruise plaatsneemt). Wilt u met vrienden/bekenden een tafel delen, maakt u dit dan direct kenbaar aan boord. Roken is in het restaurant niet toegestaan. Bij het zeer uitgebreide ontbijtbuffet staat een kok klaar om uw speciale wensen in te vullen. Ook het assortiment bij de lunch is zo gevarieerd dat het moeilijk kiezen is uit de veelsoortige warme en koude gerechten. Wilt u binnen of buiten eten? Alles is mogelijk. En bij het diner biedt de menukaart weer een grote keuze uit vele gerechten die aan tafel worden opgediend door uw ‘eigen’ ober.

Roken

In Marco’s en Waldorf restaurant als ook in de Marco Polo Lounge is het niet toegestaan om te roken. In de overige bars en salons zijn rookruimtes. We verzoeken u om niet te roken in uw hut.

Rolstoelvriendelijk

De schepen zijn rolstoelvriendelijk mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de gewenste bijstand kan verlenen. Houdt u er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in havens waar het cruiseschip niet aan de kade ligt. Gelieve bij boeking aangeven dat u een rolstoel meeneemt.

Taal

De officiële voertaal aan boord is Duits.

Uw hut

Alle hutten beschikken over privé-sanitair (met douche), airconditioning, satelliettelevisie, telefoon, kluisje en een föhn. Al het linnengoed dat u nodig hebt voor uw verblijf (lakens en handdoeken) is voorzien en wordt regelmatig vervangen.

Voltage

Het voltage aan boord is 220 Volt.

Online check-in

Het is mogelijk om thuis online in te checken. Kijk voor meer informatie op https://transocean.de/meine-buchung. Hier kunt u inchecken met uw reserveringsnummer van Transoceans tours dat op de papieren staat vermeldt welke zij per email versturen.

Parkeerinfo

Tegenover de cruiseterminal in Bremerhaven is parkeergelegenheid voor 380 auto`s (buiten, direct bij de terminal, bewaakt) en 500 auto's (buiten, binnen 1000 meter van de terminal, onbewaakt). Het is niet mogelijk, en ook niet nodig, om voor vertrek uw parkeerplaats te reserveren.

Parkeertarief per auto:
dagticket € 10
verblijf tot 8 dagen ca. € 10 tot € 8,00 per dag
langere parkeerduren varieren van ca. € 7,50 tot € 6,00 per dag (afhankelijk van parkeerduur).
Informatie onder voorbehoud van wijzigingen en afkomstig van derden.

Valet-parking
Wij kunnen u de volgende service ook aanbevelen: u rijdt uw auto direct tot aan de cruiseterminal, waarna u eenvoudig en snel uw bagage kunt uitladen. Een medewerker van de firma Kühne + Nagel rijdt uw auto vervolgens veilig naar een overdekte en bewaakte parkeergarage. Op de dag van ontscheping zorgt een medewerker van deze firma er ook voor dat uw auto weer veilig vanuit de parkeergarage naar de cruiseterminal wordt gebracht, waarna u eenvoudig en snel terug naar huis kunt rijden. Indien u gebruik wilt maken van deze service, raden wij u aan tijdig te reserveren, bij voorkeur uiterlijk 1 week voor vertrek. In bepaalde periodes kan het erg druk zijn. U dient diverse gegevens op te geven, zoals telefoonnummer, adres, registratie van de auto e.d. In een aantal gevallen is het mogelijk om korter dan 1 week voor vertrek een parkeerplaats te reserveren, echter is dit altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen. De prijs is afhankelijk van de reisduur van uw cruise en deze kunt u bij Kühne + Nagel opvragen. De betaling is contant en wordt ter plaatse afgehandeld.

Kühne + Nagel AG & Co. KG
Barkhausenstrasse 11, 27568 Bremerhaven
Telefoon: + 49 (0) 471 94541-16
Fax: + 49 (0) 471 9454141
E-mail: knbre.lo@kuehne-nagel.com

Praktische info

Belangrijke informatie Denemarken

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Koninkrijk Denemarken
Oppervlakte: 42.338 km²
Ligging: in Scandinavië, in Noord-Europa. ten zuiden van Noorwegen, ten zuidwesten van Zweden en met in het zuiden de landgrens met
Duitsland
Hoofdstad: Kopenhagen
Inwoners: ca. 5,6 miljoen
Taal: Deens
Staatsvorm: constitutionele monarchie
Valuta: Deense kroon (DKK)
Tijdverschil: niet van toepassing
Voltage: 220 Volt

Grensdocumenten/visum

Voor Denemarken dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart.

LET OP: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Denemarken noodzakelijk is/zijn!

Noot: u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Telefoon/internet

Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten.
Vrijwel alle hotels beschikken over internetfaciliteiten (veelal tegen betaling).

Veiligheid

Denemarken is een veilig land. Normale voorzichtigheid is altijd verstanding. Let op uw spullen, vooral op drukke plaatsen (markten, busstations, pleinen e.d.) en ben altijd alert op zakkenrollers.

Bevolking/cultuur

Ook Groenland en de Faeröer behoren tot het Deense koninkrijk, waarmee het inwoneraantal ruim 5,50 miljoen is. Deens is de officiële taal. Het is een Noord-Germaanse taal met dialecten. Het merendeel van de Denen is lid van de Folkekirke, de gevestigde Evangelisch-Lutherse kerk.

Klimaat

Net zoals in Nederland heerst in Denemarken een gematigd zeeklimaat, zodat de zomers over het algemeen koel zijn en de winters nooit extreem koud. Wat betreft de temperatuur verschilt het weer in Denemarken weinig van dat bij ons. Doordat het land aan alle kanten door zee omgeven wordt, is er over het algemeen wel meer wind. Denemarken kent echter wel meer zonuren in de zomermaanden. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl.

Eten en drinken

Het bekendste Deense produkt is het smørrebrød, prachtig belegde sneetjes (rogge)brood. Beroemd is in Denemarken ook het zogeheten 'koldt bord' (koud buffet), een misleidende naam voor een buffet dat ook kleine warme hapjes bevat. Het wordt meestal aangeboden tegen een vaste prijs, waarbij zoveel mag worden gegeten als men wil. De Deense herbergen (kro's) hebben uitstekende streekgerechten op de menukaart staan. Populair bij de Denen zelf zijn de kleine rode worstjes ('Pølser'), die worden verkocht aan de worstkarretjes die u her en der op straat tegenkomt. Stapt u ook eens binnen bij een banketbakkerij ('konditori'), waar u absoluut niet alleen met brood de deur uitgaat. Een typisch sterk Deens drankje is akvavit, dat zeer koud dient te worden gedronken en vooral goed smaakt bij haring. Wie wil toasten roept: SKÅL!

Gezondheid

Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen per reisbestemming, verwijzen wij naar Reisprik of uw eigen huisarts.
Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).


Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.


Mobiliteit
Wilt u een (groeps)rondreis Denemarken boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

De munteenheid in Denemarken is de Deense kroon (DKK). Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.
U kunt overal geld pinnen (pas met cirrus logo) en ook met creditcards kunt u overal betalen.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs lunch v.a. ca. EUR 15, diner v.a. c.a. EUR 20
- indicatieprijs kop koffie v.a. ca. EUR 3, bier v.a. ca. EUR 4, glas wijn v.a. ca. EUR 5

Belangrijke informatie Duitsland

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Bondsrepubliek Duitsland
Oppervlakte: 356.735 km² (ca. 8,5 x Nederland)
Ligging: Midden-Europa, grenzend aan Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen en Zwitserland
Hoofdstad: Berlijn
Inwoners: 82 miljoen
Taal: Duits
Staatsvorm: Federale republiek
Valuta: Euro

Grensdocumenten/visum

Voor Duitsland heeft u een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart nodig.

LET OP: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Duitsland noodzakelijk is/zijn! Visumaanvragen voor niet-Nederlanders kunnen door Kras niet geregeld worden. Ook hiervoor dient u, indien nodig voor uw reis, zélf te zorgen.

Noot: u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Toeristenbelasting/kurtax en citytax

In sommige plaatsen in Duitsland wordt toeristenbelasting geheven, ook wel bekend onder de naam kurtax (zo ook, sinds juli 2013, in Berlijn). De hoogte van het bedrag varieert van ca. 1 tot enkele euro's per nacht per persoon (afhankelijk van de gemeente en het aantal sterren van uw accommodatie). In sommige plaatsen krijgt u hiervoor een gastenkaart waarmee u kortingen ontvangt op toegangsbewijzen van o.a. zwembaden, musea, dierentuinen e.d..

Toeristenbelasting/kurtax/citytax is niet bij de reissom inbegrepen en dient ter plaatse betaald te worden.

Veiligheid

Zoals in andere landen, moet u ook in Duitsland goed op uw spullen letten. In de grote steden kunt u het beste niet met dure juwelen of fotocamera's rondlopen. Draag uw tas niet aan de straatzijde of koop een heuptasje waarin u uw waardevolle spullen en contant geld kunt bewaren. Neemt u daarnaast kopieën mee van uw rijbewijs en paspoort/ identiteitskaart. Als deze gestolen worden kunt u zich in ieder geval legitimeren bij de politie.

Bevolking/cultuur

In Duitsland wonen ruim 82 miljoen mensen. Hiermee heeft het land de grootste bevolking van de Europese Unie. De bevolking is niet gelijkmatig over het land verdeeld. Er zijn stedelijke- dichtbevolkte gebieden, maar ook relatief lege- landelijke gebieden. De grootste bevolkingsconcentratie bevind zich rond het Ruhrgebied. Ongeveer 34% van de bevolking is rooms-katholiek, 35% is protestants. De Duitse bevolking stelt het beleefd aanspreken van mensen zeer op prijs. Men zal hier niet snel tutoyeren, maar spreekt elkaar juist aan met 'u'.

Eten en drinken

Duitsland kent diverse typisch Duitse gerechten en producten. De bekendste zijn: het brood in allerlei vormen en groottes, de worst waar er maar liefst 500 verschillende soorten van zijn, zuurkool, 'Spätzle' (verse pasta), 'Schwarzwälder Kirschtorte' (chocoladekersentaart met Kirsch) en 'Lebkuchen' (kruidige koeken). Daarnaast heeft Duitsland vele regionale biersoorten, wijnen die per regio verschillen in smaak en de sterke drank 'Schnapps'.

Klimaat

In het westen van Duitsland heerst het maritieme klimaat dat goed te vergelijken is met het klimaat van Nederland. In het oosten heerst een continentaal klimaat, dat wil zeggen hete, droge zomers en koude winters. In het zuidoosten van Duitsland heerst een bergklimaat met warme zomers en koude, vochtige winters. Dit betekent dus veel sneeuw met temperaturen ver onder het vriespunt, met name in het zuiden van het land. In Zuid-Beieren kan in ieder seizoen de Föhn waaien. Dit is een warme wind die zorgt voor plotselinge temperatuursveranderingen en een blauwe hemel. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.klimaatinfo.nl.

Gezondheid

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Mobiliteit
Wilt u een Kras (groeps)rondreis Duitsland boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Indien u een busreis boekt met tussenovernachting in Duitsland kan het voorkomen dat er geen lift is in het overnachtingshotel. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

Met de euro kunt u uiteraard ook in Duitsland terecht. U kunt er in vrijwel alle plaatsjes en steden moeiteloos geld pinnen bij de banken en ook creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Lokaal prijsniveau

Het prijsniveau in Duitsland ligt gelijk aan dat van Nederland.

Belangrijke informatie IJsland

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Ísland
Oppervlakte: 103.000 km²
Ligging: IJsland is gelegen ten noorwesten van het vasteland van Europa en wordt omringd door de Atlantische Oceaan, de Straat van Denemarken en de Groenlandzee
Hoofdstad: Reykjavik
Inwoners: ca. 313 duizend
Taal: IJslands
Staatsvorm: parlementaire republiek
Valuta: IJslandse kroon (ISK)
Voltage: 220 Volt

Grensdocumenten/visum

Voor IJsland dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of een geldige identiteitskaart, dat tot minstens 3 maanden na terugkomst geldig is. Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar IJsland noodzakelijk is/zijn.

Noot: bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen, dan wijzen wij u erop dat voor elk land andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten van toepassing zijn. Leest u derhalve de informatie van álle landen door • u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Telefoon/internet

Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten.
Vrijwel alle hotels beschikken over internetfaciliteiten (veelal tegen betaling). Er zijn ook internetcafés.

Veiligheid

Net zoals in andere landen van de wereld, moet u ook in IJsland op uw spullen letten. We raden u aan om kostbare zaken en waardepapieren op te bergen in een kluisje op uw kamer of bij de receptie van uw accommodatie.

Bevolking/cultuur

De IJslanders zijn nakomelingen van de Vikingen, vermengd met Schotse en Ierse immigranten. Onder de buitenlanders wordt de grootste groep gevormd door de Denen. Maar 18% van de totale oppervlakte van het eiland is bewoond, met name de zuid- en de westkust.

Klimaat

Het klimaat is gematigd, met milde, winderige winters en koele, vochtige zomers. De beste reistijd ligt tussen half juni en begin september. Van november tot en met februari moet u rekening houden met korte dagen. In de maand juli wordt het bijna niet donker. Aan de kust zijn de temperaturen 's winters iets beneden het vriespunt, in het binnenland kan het daarentegen flink vriezen. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.klimaatinfo.nl.

Eten en drinken

De IJslanders eten veel vis en schapenvlees. Een aantal traditionele IJslandse gerechten zijn o.a. Hakarl; dit is gefermenteerd haaienvlees dat 3 tot 6 maanden onder het zand is begraven. Harofiskur is schelvis die schoongemaakt en gedroogd wordt in de buitenlucht zodat het uitgedroogd en broos wordt. Dit wordt in stukken gesneden en gegeten met boter als een soort tussendoortje. De traditionele IJslandse borrel heet Brennivin, gemaakt van aardappelen en karwij. Uit eten gaan is een dure zaak, er zijn wel plaatsen waar toeristenmenu's tegen een redelijke prijs aangeboden worden, maar die restaurants zijn erg schaars.

Gezondheid

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Mobiliteit
Wilt u een Kras (groeps)rondreis IJsland boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. In de winter is het raadzaam om naast goede schoenen ook anti-slip grips mee te nemen. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

De IJslandse valuta is de Kroon (ISK) (voor de actuele koers zie bijvoorbeeld www.wisselkoers.nl). Op de luchthaven van Reykjavik vindt u een bank, wisselkantoren (u betaalt hier een hogere commissie dan bij een bank) en een pinautomaat. Ook op andere plaatsen in IJsland is het overal mogelijk om te pinnen, ook kleine bedragen. Creditcards (zoals VISA en Eurocard) worden over het algemeen landelijk geaccepteerd.

Lokaal prijsniveau

Het prijsniveau in IJsland ligt een stuk hoger dan in Nederland.

Kopje koffie : 4-5 €
Stukje gebak : 6-10 €
Glas lokaal bier (2,5 % alcohol, 0,5 liter) : 8 à 10 €
Pizza: vanaf 15 €
Kop soep: 16 €
Hoofdgerecht: 30-45 €
Flesje frisdrank : 3 €
Belegd broodje (voorverpakt) : vanaf 6 €
Bekertje yoghurt/skyr : vanaf 2 €

's Lands wijs, 's lands eer

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, andere gewoonten, andere culturen, ander eten, kortom: anders dan thuis. U dient hier uw vakantieverwachting op aan te passen. Ook dient u er rekening mee te houden dat het comfort van transport/infrastructuur, verblijf, maaltijden en het klimaat anders zijn dan thuis. Het is belangrijk dat u als reiziger flexibel ingesteld bent. Door u zo goed mogelijk aan te passen aan de lokale gewoonten en gebruiken, zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.