Cruise Groenland, IJsland & Denemarken

- Cruise vanuit Bremerhaven

Stadszicht Reykjavik
Reykjavik.jpg_s
v
Stadszicht Reykjavik
Stadszicht Reykjavik
Reykjavik.jpg_s
8,6
L
 • Cruise-only
 • Vertrek vanuit Bremerhaven
 • Faroer eilanden, Reykjavik
 • Alléén vertrek op 16 juli 2017
 • Per MS Astor
8.6105
8,6
Beoordeeld door 5 reizigers van Kras
Cruise Groenland, IJsland & Denemarken
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Uw schip
 • Extra info
 • Parkeerinfo
 • Praktische info
 • Beoordelingen

Prijzen

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 23 overnachtingen aan boord van het MS Astor in een hut naar keuze (klik op een prijs en zie `Bekijk de prijsberekening en boek` voor de reissommen per hutcategorie).
• Verzorging aan boord inclusief ontbijt, lunch en diner (beginnend met diner op de eerste dag, eindigend met ontbijt op de laatste dag)
• Het beschreven vaarprogramma
• Havengelden
• Captain's Dinner en feestelijke gala-avond
• Welkomst- en afscheids-cocktail

Niet inbegrepen

• Vervoer naar en van Bremerhaven
• Reserveringskosten € 25,00 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Fooien (niet verplicht), richtlijn € 7 à € 10 per persoon per nacht.
• Excursies en entreegelden

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Extra informatie

• Bij boeking dient u uw volledige naam, juiste geboortedatum en paspoortgegevens door te geven. U dient te beschikken over een Nederlands geldig paspoort of een geldig Nederlands identiteitsbewijs, dat tot minstens 6 maanden na terugkomst geldig is.
• Dinerzittingen: aan boord vindt het diner in twee zittingen plaats, om 18:00 uur en om 20:00 uur. U wordt automatisch ingedeeld op de eerste zitting van 18:00 uur. Indien u liever aan de 2e zitting deel neemt, kunt u dit aan boord nog laten wijzigen.

• Afwijkende annuleringsvoorwaarden:
De volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
- tot 90 dagen voor vertrek: 20% van de totale reissom
- 89 tot 30 dagen: 30% van de totale reissom
- 29 tot 22 dagen: 40% van de totale reissom
- 21 tot 15 dagen: 60% van de totale reissom
- 14 dagen tot 1 dag: 80% van de totale reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de totale reissom

Kaart

Dagprogramma

Dagprogramma Cruise Groenland, Ijsland & Denemarken

Open alle items

Dag 1: Bremerhaven (Duitsland), inscheping, start cruise

U reist op eigen gelegenheid naar de haven van Bremerhaven hier ligt de MS Astor al op u te wachten.

Start cruise: 16.00 uur

Dag 2 en 3: op zee

Vandaag heeft u volop de tijd om alle faciliteiten van het schip te ontdekken.

Dag 4: Seydisfjördur (IJsland)

Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 17.00 uur

Seyðisfjörður is een stadje gelegen aan het gelijknamige fjord. Het plaatsje wordt aan drie kanten omringd door bergen, wat ervoor zorgt dat er veel watervallen in de directe omgeving te zien zijn. In dit bijzondere stadje wonen slechts 700 inwoners, waardoor het voelt alsof u thuiskomt bij een familie. Het stadje zelf kent niet veel bezienswaardigheden, naast een cultureel centrum en wat musea. Bewonder het authentieke centrum van dit pittoreske dorpje met de prachtige in staat gebleven houten vakwerkhuizen en breng een bezoekje aan de bijzondere blauwe kerk.

Dag 5: Akureyri (IJsland)

v
+1
Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 20.00 uur

Akureyri is de vierde plaats van IJsland en de grootste plaats in de regio, en wordt daarom ook wel 'de hoofdstad van het noorden van IJsland' genoemd. De letterlijke vertaling van Akureyri betekent zoiets als 'landtong met akkers'. De stad is bekend om haar fraaie botanische tuin en de vele goed onderhouden particuliere tuinen rondom de woningen met bomen, planten en bloemen. Dit is zeker gezien de geografische ligging van de stad (net beneden de poolcirkel) een bijzonderheid. De rivier Glerí loopt dwars door de stad, en deelt deze in tweeën. Ten zuiden van de rivier vindt u het gedeelte dat interssant is voor toeristen met o.a. een grote winkelpromenade.

Dag 6: Passage Straat Denemarken

Dag 7: Tasiilaq, Ammassalik (Groenland)

v
Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 12.00 uur

Aan de oostkust van Groenland ligt het plaatsje Tasiilaq. Tasiilaq maakt deel uit van de gemeente Sermersoog, dat pas in 2009 ontstaan is door een samenvoeging van verschillende gemeenten. De stad heeft zo’n 2000 inwoners en is dan ook een grote stad voor Groenlandse begrippen. De stad heeft veel gezellige gekleurde huisjes, die bovenop een heuvel staan. Vanaf hier heeft u tevens een mooi uitzicht over de nabijgelegen fjorden. In Tasiilaq ligt het Ammassalik Museum, een klein maar interessant museum waar u meer leert over de Groenlandse cultuur en gebruiken. In en rondom Tasiilaq kunt u heerlijk wandelen en uitwaaien. De natuur is er prachtig, rust staat centraal en de fjorden zijn adembenemend. Een leuk feitje: in Tasiilaq zijn maar liefst 300 hondensledes aanwezig en in de koude maanden worden deze ook daadwerkelijk door de lokale bevolking gebruikt!

Dag 9: Passage Straat Davis / Oversteek Poolcircel

De Passage Straat Davis is een passage tussen Groenland en Baffineiland. De straat is de verbinding tussen de Baffinbaai en de Labradorzee.

Dag 10: Qeqertarsuag, Diskoinsel (Groenland)

v
Aankomst: 17.00 uur
Vertrek: 21.45

In het westen van Groenland bevindt zich het stadje Qeqertarsuaq. De stad ligt op het Disko eiland, dat haar naam te danken heeft aan de discus-vorm. Qeqertarsuaq heeft minder dan 1000 inwoners en het is dan ook een knus plaatsje. De lokale bevolking leeft vooral van de jacht en de visvangst. De vrolijk gekleurde huisjes geven een gezellige en hartelijke sfeer. In de lokale restaurantjes kunt u de beste vis eten, wat hoogst waarschijnlijk vers voor u gevangen is! Op het Disko eiland kunt u heerlijk wandelen in de prachtige natuur. De bergen zijn ruig, u vindt er veel ijsbergen en de flora en fauna zijn uniek. Op het eiland zijn tevens veel vulkanen die niet werken, maar wel prachtig om te zien zijn.

Dag 11: Uummannaq (Groenland)

v
Aankomst: 10.00 uur
Vertrek: 16.00 uur

In het westen van Groenland ligt het kleine plaatsje Uummannaq. De stad is fraai gelegen aan de voet van een 1170 meter hoge berg. Deze berg is hartvormig en is daarom ook bekend in de wijde omgeving. De huisjes in het centrum zijn vrolijk gekleurd, wat een sfeervol en gezellig aanbeeld geeft. De plaats staat voornamelijk bekend om de internationale ijsgolfwedstrijden die jaarlijks worden gehouden. Een absolute must-see tijdens uw bezoek aan Uummannaq is de Uummannaq Fjord. Dit stukje Groenland zal u versteld doen staan en het gevoel geven alsof u aan het einde van de wereld bent. De fjord is per boot, helikopter of lopend te bereiken en zelfs de locals komen hier nog vaak om tot rust te komen. Eén ding is zeker, een bezoekje aan Uummannaq zal u nooit meer vergeten!

Dag 12 en 13: Ilulissat (Groenland)

v
+4
+3
Aankomst: 12.30 uur
Vertrek: 18.00 uur (dag 13)

In het westen van Groenland bevindt zich het plaatsje Ilulissat. Met zo’n 4500 inwoners is dit de derde stad van Groenland. De plaatsnaam betekent ‘IJsberg’ en is te danken aan de ligging van de Isfjord, wat tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De Kangiagletsjer mondt uit in de zee bij Ilulissat en is één van de meest productieve gletsjers van het noordelijk halfrond. De enorme ijsmassa’s die in de ijsfjord vallen zijn fascinerend om te zien. Het centrum van Ilulissat bestaat uit gezellige bontgekleurde huisjes. Hier vindt u tevens het Ilulissat museum, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Ilulissat en Groenland. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Eqip Sermia gletsjer en het Ilulissat Art Museum, waar verschillende tentoonstellingen te bewonderen zijn.

Dag 14: Sisimiut (Groenland)

v
Aankomst: 07.00 uur
Vertrek: 14.00 uur

Sisimiut is een stad gelegen in het zuidwesten van Groenland. Op de hoofdstad Nuuk na, is Sisimiut de grootste stad van Groenland. De belangrijkste inkomstenbron van de stad, is net als in vele andere plekken in Groenland de visserij. De stad staat dan ook voornamelijk bekend om zijn kleurrijke haven en prachtige rotsen.

Dag 15: Kangerlussuaq (Groenland)

v
Aankomst: 08.00 uur
Vertrek: 17.30 uur

Vertaald naar het Nederlands betekent Kangerlussuaq ‘groot fjord’ en deze Groenlandse plaats ligt dan ook aan de kop van het 180 kilometer lange Søndre Strømfjord. Voor Groenlandse begrippen is deze plaats relatief groot en de stad heeft dan ook de beschikking tot een supermarkt, een busdienst, een VVV kantoor en een vliegveld. Tevens beschikt de stad over een museum: het Kangerlussuaq Museum. In dit museum leert u meer over de geschiedenis, de Tweede Wereldoorlog en de vroegere Amerikaanse uitvalbasis van Kangerlussuaq. In de Groenlandse wateren leven naar schatting twee miljoen zeehonden en zijn bovendien veel verschillende soorten walvissen te vinden, waaronder de blauwe en de gewone vinvis. Met een beetje geluk kunt deze prachtige zeedieren ook vanaf Kangerlussuaq waarnemen in de open zee.

Dag 16: Nuuk (Groendland)

Aankomst: 08.00 uur
Vertrek: 17.30 uur

Nuuk is het economische en educatieve centrum van Groenland en is tevens de grootste- en de hoofdstad van het land. Nuuk is gelegen in aan de westkust van Groenland. Ontdek de prachtige historische bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft of sla de actieve weg in en maak een prachtige wandeling door de adembenemde omgeving.

Dag 17: Nanortalik (Groenland)

Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 20.00 uur

Nanortalik is een gemeente en plaats in Groenland. Het is de meest zuidelijk gelegen grotere plaats van het land. De gemeente telde 2281 inwoners in 2007, waarvan er 1450 in de hoofdplaats Nanortalik leefden. De rest woont verdeeld in de dorpen. Door de zuidelijke ligging, op ongeveer 100 km van het zuidelijkste punt van Groenland, was deze nederzetting één van de vroegste op Groenland, zowel door Inuit als door Scandinavische kolonisatoren. De inwoners leven vooral van de lokale visserij, wat zich kenmerkt door vele vissershuisjes langs de kust. In Nanortalik vindt u het Nanortalik Open Air Museum, waar u meer leert over de geschiedenis van Nanortalik en Groenland. In de omgeving kunt u goed wandelen en genieten van de prachtige, uitgestrekte natuur.

Dag 18: Passage Kaap Vaarwel

Kaap Vaarwel is het meest zuidelijke punt van Groenland. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden hier vele schepen tot zinken gebracht. Zo is de naam 'Kaap Vaarwel' ontstaan.

Dag 19: op zee

Golven en een oneindig uitzicht. Dat is wat u vandaag zult zien omdat het schip de gehele dag op zee zal zijn.

Dag 20: Reykjavik (IJsland)

v
Stadszicht Reykjavik
Reykjavik.jpg_s
+5
Stadszicht Reykjavik
+4
Aankomst: 07.00 uur
Vertrek: 19.00 uur

De IJslandse hoofdstad Reykjavik is prachtig gelegen met heuvels en bergketens op de achtergrond. Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld en is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Het stadsbeeld wordt bepaald door historische huizen, brede wegen, kerken met zeer moderne architectuur en supermoderne winkelcentra. Bezoek ook zeker de Hallgrimskirkja kerk, het hoogste kerkgebouw van IJsland en hierdoor hét symbool van de stad. Ook de Grasagardur Botanische Tuin is de moeite waard om heen te gaan. In dit rustgevende park in de wijk Laugardal vindt u unieke plantsoorten van IJslandse bodem. De wandelpaden leiden u langs mooie waterpartijen, rotstuinen en verschillende bloemenpracht. Ook is er een kleine dierentuin in het vijf hectare tellende park aanwezig. In de omgeving van Reykjavik zijn diverse heetwaterbronnen te vinden, waaronder het zeer bekende Blue Lagoon.

Dag 21: op zee

Vandaag is de ideale dag om even helemaal tot rust te komen, verken het schip en ontdek alle faciliteiten!

Dag 22: Tórshavn (Faeröer Eilanden, Denemarken)

v
+1
Aankomst: 06.30 uur
Vertrek: 11.30 uur

Torshavn is de hoofdstad van de Deense eilandengroep Faroër. De Faerøer Eilanden bestaan uit een groep van 18 eilanden, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Noorse Zee. Maak een wandeling door Tinganes, de goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad van Torshavn. Smalle steegjes, schattige huisjes, zwarte kerkjes en huizen met typische turfdaken vormen het schilderachtige decor van de stad. Voor een prachtig uitzicht over de haven moet u een wandeling maken naar het Skansinfort, dat in de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd door het Briste leger. Meer over de geschiedenis van de stad en de zeevaart komt u te weten in het Nationaal Museum van de Faeröer, met een tal van religieuze expositiestukken en voorwerpen uit de tijd van de Vikingen.

Dag 23: op zee

Vandaag is een zeedag, ontdek alle faciliteiten aan boord of ga voor een heerlijk dagje ontspanning in de wellness!

Dag 24: Bremerhaven (Duitsland), ontscheping, einde cruise

Aankomst: 11.00 uur

Na het ontbijt vindt de ontscheping palats. Einde van een fantastische cruise door Groenland, IJsland en Denemarken. U reist vervolgens op eigen gelegenheid verder.

* Vaarschema's- en tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Informatie m.b.t. excursies is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Uw schip

Transocean Tours

v
Logo TransOcean Tours
Logo TransOcean Tours
Logo TransOcean Tours

TransOcean Tours is een merknaam van South Quay Travel & Leisure Ltd., die onder meer de merken Cruise & Maritime Voyages en CMV Signature River Cruises voert. De firma is onderdeel van CMV Holdings London Ltd. en vervoert meer dan 80.000 passagiers per jaar. De groep biedt zowel zee- als riviercruises aan op de Engelse, Amerikaanse, Australische en Duitse markt.
TransOcean Tours biedt al meer dan vijf decennia met succes zee- en riviercruises in het 4-sterren-segment aan op de Duitse cruisemarkt. Cruisen met Transocean Tours is echt iets voor fijnproevers. Een unieke ervaring om in te schepen op een wat kleiner cruiseschip waar de zeer persoonlijke service hoog in het vaandel staat. De vaarroutes van Transocean Tours zijn vaak langer, waardoor ze erg interessant zijn. De passagiers zijn vaak senioren en de cruises zijn uitermate geschikt voor gasten die geen prijs stellen op uitgebreid amusement en de vele faciliteiten van een megaliner.

Uw schip: MS Astor****

v
+1

Het MS Astor behoort tot de Duitse rederij TransOcean Tours, met Duits als voertaal. Het MS Astor is een intiem schip en biedt plaats aan ca. 578 gasten. De Astor, een aantrekkelijk en modern ogend schip, heeft een klassieke uitstraling met teakhouten dekken en gepolijst houtwerk. Het schip biedt u alle comfort om u thuis te voelen. De persoonlijke sfeer met zeer moderne faciliteiten reflecteren overal aan boord, in de prachtige suites, de spa, het scala aan gerechten en natuurlijk de uitstekende service. Het voordeel van een kleiner schip zoals de MS Astor is, dat ze veel kleine en bijzondere havens kan aandoen.’s Zomers vertrekt het schip voornamelijk uit Bremerhaven of Hamburg, gemakkelijk aan te reizen per auto.

Let op: het schip is niet rolstoelvriendelijk

Technische gegevens

Bouwjaar: 1987 • gemoderniseerd: 2010 • lengte: ca. 176,5 m. • breedte: ca. 23,6 m • tonnage: 21.000 • snelheid: 16,5 knopen • aantal passagiers: 578 • passagiersdekken: 7 • voltage aan boord: 220 v • bemanning: internationaal • voertaal aan boord: Duits • land van registratie: Bahama's

Scheepsindeling

v
+2
+1

Dek 1 - Caribic Deck
• Hospital (met o.a. Dialysestation, Boordarts)
• Wellness met o.a. Sauna, Massage, (klein) verwarmd zwembad, kapsalon, beauty-salon

Dek 2 - Baltic Deck
• 48 tweepersoons binnenhutten categorie 3
• 4 vierpersoons buitenhutten categorie 2
• 92 tweepersoons buitenhutten categorie 4
• liften

Dek 3 - Atlantic Deck
• 2 vierpersoons binnenhutten categorie 1
• 30 tweepersoons binnenhutten categorie 3
• 52 tweepersoons buitenhutten categorie 4
• 8 tweepersoons binnenhut suites categorie 6
• 20 tweepersoons buitenhut suites categorie 7
• Receptie
• Excursiebalie
• liften

Dek 4 - Promenaden Deck
• Waldorf restaurant (vooraf reserveren en tegen een toeslag)
• Specialiteitenrestaurants (zonder meerprijs)
- 'Commodore's Salon (Mediterraans)
- 'Admiral's Salon (Romantisch)
• Boetiek/shop/juwelier
• Internethoek/WLAN
• Scheeps-bibliotheek
• Kaart- en bridgeruimte
• Astor-lounge (showlounge)
• Liften

Dek 5 - Boots Deck
• 19 tweepersoons buitenhutten categorie 5 (uitzicht op de wandelpromenade)
• 3 tweepersoons binnenhut suites categorie 6
• 8 tweepersoons buitenhut suites categorie 8
• 2 tweepersoons buitenhut Senator suites categorie 9
• 1 tweepersoons buitenhut Astor suite categorie 10
• Wandelpromenade (loopt langs de buitenhutten categorie 5)
• Buitenzwembad gevuld met zeewater
• Buffetrestaurant 'Übersee Club'
• liften

Dek 6 - Brücken Deck
• Zonneterras
• Fitness met uitzicht op zee
• Hanse Bar
• Liften

Dek 7 - Sonnen Deck
• Diverse buitenspellen (o.a. groot schaakspel)
• Jogging-track
• Diverse sportfaciliteiten

Hutten

Het schip MS Astor heeft een totaal van 289 hutten voor maximaal 578 passagiers. De stijlvol ingerichte hutten zijn verdeeld over drie dekken: Boots dek, Atlantic dek en Baltic dek. De hutten zijn in 2010 gemoderniseerd.

Binnenhutten

v

De binnenhutten cat. 3 zijn ca. 13m² en beschikken over flatscreen TV & radio, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.

Categorie 3: gelegen op het Baltic en Atlantic dek. Deze hutten zijn voorzien van aparte bedden.

De zgn. voordeel binnenhutten zijn gelijk aan de binnenhutten, echter voordeliger in prijs en beperkt beschikbaar.

Buitenhutten

v

De buitenhutten categorie 4 en 5 zijn ca.13m² groot en beschikken over een flatscreen TV & radio, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.

Categorie 4: gelegen op het Baltic en Atlantic dek. Deze hutten hebben aparte bedden, een aantal hutten beschikken over een comfortabel 2-persoonsbed.

Categorie 5: gelegen op het Boots dek. Deze hutten beschikken over een comfortabel 2-persoonsbed.Suites

v

De suites cat. 6, 7 en 8 zijn ca. 26m² groot en beschikken over een comfortabel tweepersoonsbed, zitgelegenheid, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas/badslippers, flatscreen TV & radio, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.
De buitenhut suites categorie 6 en 7 hebben extra grote ramen van plafond tot vloer.

Categorie 6: binnenhut Suite - gelegen op Atlantic en Boots deck
Categorie 7: buitenhut Suite - gelegen op het Atlantic deck
Categorie 8: buitenhut Suite - gelegen op het Boots deck

Extra's voor suite-gasten:
• Voorrang bij check-in en check-out (zolang beschikbaar)
• Welkomstgroet uit de keuken en verse bloemen
• Room-service van 06.00 tot 24.00 uur

Belangrijk! Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie.

Extra info

Extra informatie Transocean Tours

v

Tijdens deze cruise met Transocean Tours geniet u van een unieke ervaring op een wat kleiner cruiseschip met zeer persoonlijke service.

Amusement

De avonden worden gevuld met een veelsoortig aanbod aan amusement zoals muziek, folklore en dans.

Bagage

Normaal gesproken zijn er geen grenzen voor het aantal kilo’s bagage dat u mee kunt nemen aan boord. Indien er ook een vlucht bij zit, dan dient u zich te houden aan de regels van de vliegtuigmaatschappij.

Excursies

Presentaties over komende excursies, lezingen over veelsoortige onderwerpen, een filmvoorstelling of sportief bezig zijn, er wordt van alles georganiseerd aan boord. U vindt er in uw hut dagelijks informatie over. Excursies kunt u aan boord boeken en betalen.

Fooien

Het geven van fooien is niet verplicht. Wanneer u tevreden bent over de service aan boord en de bemanning wilt belonen, kunt u aan het einde van de cruise een gift doen in de fooienbox bij de receptie. Deze wordt verdeeld over het gehele personeel aan boord. Desgewenst kunt u ook iets extra's laten afrekenen op uw boordrekening. Als richtlijn voor zeecruises wordt een bedrag van € 7 à € 10 per persoon per nacht geadviseerd. Bij riviercruises is dat € 5 à € 7 p.p.p.n.

Fotograaf

De scheepsfotograaf maakt tijdens de reis foto’s van de diverse activiteiten en evenementen die u later kunt kopen. Ook wordt er een film gemaakt van de hele reis die ook gekocht kan worden. Uiteraard bent u tot niets verplicht.

Geldzaken

Aan boord ontvangt u een persoonlijke ‘interne creditcard’ waarmee uw naam automatisch op de inschepinglijst kan worden gevonden. Het is die kaart die u tijdens de cruise gebruikt om te betalen voor de extra diensten die u kunt aanvragen (bijv. excursies). Alle bedragen worden automatisch op de rekening van uw hut gezet die u aan het einde van de cruise met een creditcard of met contant geld kunt betalen.

De munteenheid aan boord is de Euro. Ook de meest gangbare creditcards wordt geaccepteerd, evenals reischeques.

Gezondheid

Aan boord van elk schip is een ziekenhuis met een Duitssprekende dokter. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een dialyse-behandeling aan boord van het schip. Er wordt aanbevolen om een reisongevallenverzekering en een reisverzekering met ziektekostendekking af te sluiten voor u op vakantie gaat. Neem daarnaast ook voldoende medicijnen mee die u al gebruikt.

Havengelden

Alle havengelden zijn bij uw reissom inbegrepen. Wanneer een haven niet kan worden aangedaan in verband met slechte weersomstandigheden is het niet mogelijk uw havengeld terug te vragen. De kosten van de lang van tevoren gereserveerde havenplaats dient in dit geval toch te worden voldaan aan de havenautoriteiten.

Kleding

Het leven aan boord is heel ongedwongen. Gedurende de dag en tijdens de excursies is sportieve kleding natuurlijk het meest op zijn plaats. Ook gemakkelijke schoenen zijn aan te raden. Voor de diners geldt dat het niet is toegestaan om in badkleding of sportkleding de restaurants te betreden.

Post, telefoneren en internet

U kunt ansichtkaarten en brieven aan boord afgeven (kaarten en postzegels zijn ook aan boord te verkrijgen), deze worden dan in de eerstvolgende haven verzonden.

Informeert u vooraf of uw mobiele telefoon geschikt is voor bellen en gebeld worden in de door u te bezoeken landen. Houdt u er rekening mee dat er aan boord/op zee vrijwel nooit bereik is.

Aan boord heeft u ook de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van het internet. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de receptie aan boord.

Reisleiding

Tijdens de cruise is reisleiding van Transocean Tours aanwezig. Deze reisleiding spreekt voornamelijk Duits. Voor vragen kunt u zich tot hen wenden.

Reisdocumenten

De benodigde reisdocumenten worden ca. 10 dagen voor aanvang van de reis naar u toegestuurd. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Neemt u voor exacte informatie contact op met Kras 0900 - 96 97 (€ 0,70 per gesprek). Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: www.visa.nl of via de visumafdeling van Kras (tel. 073 – 5 999 985).

Restaurant/zitting

De hoofdmaaltijden in het restaurant vinden plaats in twee zittingen aan een vooraf voor u gereserveerde tafel (waar u tijdens de gehele cruise plaatsneemt). Wilt u met vrienden/bekenden een tafel delen, maakt u dit dan direct kenbaar aan boord. Roken is in het restaurant niet toegestaan. Bij het zeer uitgebreide ontbijtbuffet staat een kok klaar om uw speciale wensen in te vullen. Ook het assortiment bij de lunch is zo gevarieerd dat het moeilijk kiezen is uit de veelsoortige warme en koude gerechten. Wilt u binnen of buiten eten? Alles is mogelijk. En bij het diner biedt de menukaart weer een grote keuze uit vele gerechten die aan tafel worden opgediend door uw ‘eigen’ ober.

Roken

In Marco’s en Waldorf restaurant als ook in de Marco Polo Lounge is het niet toegestaan om te roken. In de overige bars en salons zijn rookruimtes. We verzoeken u om niet te roken in uw hut.

Rolstoelvriendelijk

De schepen zijn rolstoelvriendelijk mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de gewenste bijstand kan verlenen. Houdt u er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in havens waar het cruiseschip niet aan de kade ligt. Gelieve bij boeking aangeven dat u een rolstoel meeneemt.

Taal

De officiële voertaal aan boord is Duits.

Uw hut

Alle hutten beschikken over privé-sanitair (met douche), airconditioning, satelliettelevisie, telefoon, kluisje en een föhn. Al het linnengoed dat u nodig hebt voor uw verblijf (lakens en handdoeken) is voorzien en wordt regelmatig vervangen.

Voltage

Het voltage aan boord is 220 Volt.

Online check-in

Het is mogelijk om thuis online in te checken. Kijk voor meer informatie op https://transocean.de/meine-buchung. Hier kunt u inchecken met uw reserveringsnummer van Transoceans tours dat op de papieren staat vermeldt welke zij per email versturen.

Parkeerinfo

Tegenover de cruiseterminal in Bremerhaven is parkeergelegenheid voor 380 auto`s (buiten, direct bij de terminal, bewaakt) en 500 auto's (buiten, binnen 1000 meter van de terminal, onbewaakt). Het is niet mogelijk, en ook niet nodig, om voor vertrek uw parkeerplaats te reserveren.

Parkeertarief per auto:
dagticket € 10
verblijf tot 8 dagen ca. € 10 tot € 8,00 per dag
langere parkeerduren varieren van ca. € 7,50 tot € 6,00 per dag (afhankelijk van parkeerduur).
Informatie onder voorbehoud van wijzigingen en afkomstig van derden.

Valet-parking
Wij kunnen u de volgende service ook aanbevelen: u rijdt uw auto direct tot aan de cruiseterminal, waarna u eenvoudig en snel uw bagage kunt uitladen. Een medewerker van de firma Kühne + Nagel rijdt uw auto vervolgens veilig naar een overdekte en bewaakte parkeergarage. Op de dag van ontscheping zorgt een medewerker van deze firma er ook voor dat uw auto weer veilig vanuit de parkeergarage naar de cruiseterminal wordt gebracht, waarna u eenvoudig en snel terug naar huis kunt rijden. Indien u gebruik wilt maken van deze service, raden wij u aan tijdig te reserveren, bij voorkeur uiterlijk 1 week voor vertrek. In bepaalde periodes kan het erg druk zijn. U dient diverse gegevens op te geven, zoals telefoonnummer, adres, registratie van de auto e.d. In een aantal gevallen is het mogelijk om korter dan 1 week voor vertrek een parkeerplaats te reserveren, echter is dit altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen. De prijs is afhankelijk van de reisduur van uw cruise en deze kunt u bij Kühne + Nagel opvragen. De betaling is contant en wordt ter plaatse afgehandeld.

Kühne + Nagel AG & Co. KG
Barkhausenstrasse 11, 27568 Bremerhaven
Telefoon: + 49 (0) 471 94541-16
Fax: + 49 (0) 471 9454141
E-mail: knbre.lo@kuehne-nagel.com

Beoordelingen