Cruise naar Noorwegen & de Noordkaap

- Cruise vanuit Bremerhaven

1ght_Johan_Wildhagen___Visitnorway.com
1Arrepia_Photography___Visitnorway.com
v
1ght_Johan_Wildhagen___Visitnorway.com
1Arrepia_Photography___Visitnorway.com
L
 • Per MS Astor****
 • Vertrek vanuit Bremerhaven
 • Alle maaltijden aan boord
 • Flåm, Ålesund en Honningsvåg
 • Vertrek alléén 23 mei 2017
Cruise naar Noorwegen & de Noordkaap
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Uw schip
 • Extra info
 • Parkeerinfo
 • Praktische info

Prijzen

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 12 overnachtingen aan boord van het MS Astor in een hut naar keuze (klik op een prijs en zie `Bekijk de prijsberekening en boek` voor de reissommen per hutcategorie).
• Verzorging aan boord inclusief ontbijt, lunch en diner (beginnend met diner op de eerste dag, eindigend met ontbijt op de laatste dag)
• Het beschreven vaarprogramma
• Havengelden
• Captain's Dinner en feestelijke gala-avond
• Welkomst- en afscheids-cocktail

Niet inbegrepen

• Vervoer naar en van Bremerhaven
• Reserveringskosten € 25,00 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Fooien (niet verplicht), richtlijn € 7 à € 10 per persoon per nacht.
• Excursies en entreegelden

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Extra informatie

• Bij boeking dient u uw volledige naam, juiste geboortedatum en paspoortgegevens door te geven. U dient te beschikken over een Nederlands geldig paspoort of een geldig Nederlands identiteitsbewijs, dat tot minstens 6 maanden na terugkomst geldig is.
• Dinerzittingen: aan boord vindt het diner in twee zittingen plaats, om 18:00 uur en om 20:00 uur. U wordt automatisch ingedeeld op de eerste zitting van 18:00 uur. Indien u liever aan de 2e zitting deel neemt, kunt u dit aan boord nog laten wijzigen.

• Afwijkende annuleringsvoorwaarden:
De volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
- tot 90 dagen voor vertrek: 20% van de totale reissom
- 89 tot 30 dagen: 30% van de totale reissom
- 29 tot 22 dagen: 40% van de totale reissom
- 21 tot 15 dagen: 60% van de totale reissom
- 14 dagen tot 1 dag: 80% van de totale reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de totale reissom

Kaart

Dagprogramma

Dagprogramma Cruise naar Noorwegen & de Noordkaap

Open alle items

Dag 1: Bremerhaven (Duitsland), inscheping, start cruise

U reist op eigen gelegenheid naar de haven van Bremerhaven waar de MS Astor al op u ligt te wachten.

Start cruise: 16.00 uur

Dag 2: op zee

Vandaag heeft u volop de tijd om alle faciliteiten van het schip te ontdekken.

Dag 3: Vik* ** (Noorwegen) // Flåm

v
+6
+5
Aankomst Vik: 08.00 uur
Vertrek Vik: 09.00 uur

Aankomst Flåm: 13.00 uur
Vertrek Flåm: 18.00 uur

Het dorpje Flåm ligt langs het Aurlandsfjord en wordt omgeven door steile bergen en donderende watervallen. De meest beroemde attractie van het dorp is de unieke Flåmbaan: een treinrit van 20 kilometer die vanaf het fjord tot bovenin de bergtoppen gaat. De treinrit gaat langs het prachtige berglandschap, vele rotspartijen, woeste watervallen en tunnels: dit alles bij een overbrugging van 864 meter. De Flåmbaan is uitgeroepen tot de op één na meest indrukwekkende treinreis ter wereld, een absolute must tijdens u bezoek dus! Tevens is Flåm ideaal om bergwandelingen te maken of om de fjorden eens per boot of kajak te bekijken. Flåm wordt bovendien veel bezocht door vissers. De rivier Flåmselven is overgoten door vissen en is dus ideaal om eens een hengeltje uit te werpen. Uiteraard is ook in het centrum genoeg te beleven: struin door de gezellige winkelstraten en proef lokale gerechten in een van de knusse restaurantjes.

Dag 4: Ålesund (Noorwegen)

v
+1
Aankomst: 13.30 uur
Vertrek: 20.00 uur

Ålesund is de grootste vissershaven van Noorwegen. De stad is gelegen op drie verschillende eilanden die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn, met de Sunnmore Bergen op de achtergrond. De vissersschepen liggen in de buitenhaven, in de kleine en gezellige binnenhaven liggen de kleine schepen en plezierjachten. Ålesund is bekend om zijn bijzondere ‘Art Nouveau’ architectuur en neemt op dit gebied een belangrijke positie in binnen Europa. In 1904 werd vrijwel de gehele stad door brand verwoest, waarna de stad in baksteen werd herbouwd. De mooiste huizen in de stad staan in de Apotekergate en de Kongensgate.

Dag 5: op zee

Vandaag brengt u de hele dag door op het schip. Ontdek alle faciliteiten en geniet van het uitzicht!

Dag 6: Leknes (Noorwegen)

v
Aankomst: 07.00 uur
Vertrek: 14.00 uur

Leknes is een kleine plaats in de gemeente Vestvågøy (provincie Nordland). Geniet van dit sfeervolle en rustige stadje dat in zijn bestaan afhankelijk is van de visserij. Rondom Leknes zijn prachtige natuurparken te vinden. In dit gebied is in de wintermaanden het unieke noorderlicht te zien. Wanneer u Leknes aandoet in de zomer, wordt het vanaf half mei enkel schemerig maar nooit helemaal donker.

Dag 7: Honningsvag (Noordkaap, Noorwegen)

v
1ght_Johan_Wildhagen___Visitnorway.com
1ght_Johan_Wildhagen___Visitnorway.com
+1
Aankomst: 19.00 uur
Vertrek: 23.30 uur

Honningsvåg is een populaire toeristenbestemming, omdat het de dichtstbijzijnde plaats is bij de Noordkaap. Dit kleine plaatsje heeft ongeveer 3000 inwoners en is geheel afhankelijk van de visserij, dit is al zo sinds de pre-historie. Bijzonder is dat in de winterperiode het altijd donker is, omdat de zon niet opkomt en in de zomerperiode het altijd dag is, omdat de zond niet onder gaat.
Dit is ook het vertrekpunt voor excursies naar de Noordkaap, het meest noordelijkste puntje van Europa. Kenmerkend is de grote wereldbol, het symbool van deze plek. Vanaf de rotswand, die ruim 300 meter boven de zeespiegel uitsteekt, is het uitzicht werkelijk spectaculair.

Dag 8: Tromsø (Noorwegen)

v
Aankomst: 12.30 uur
Vertrek: 18.00 uur

Tromsø ligt in het hoge Noorden van Noorwegen, op dezelfde breedtegraad als Noord-Alaska en maar liefst 300 kilometer boven de Poolcirkel! Het is een belangrijke havenstad, die al in de tijd van de Vikingen bestond. Het was ook de plek waarvandaan de eerste poolexpedities vertrokken. De bezienswaardigheden in dit `Parijs van het Noorden` zijn onder meer de prachtige IJskathedraal, het Poolmuseum (met interessante tentoonstellingen over de poolreizigers en de jacht in de poolgebieden) en het Tromsømuseum. Leuk is ook het tochtje met de kabelbaan Fjelheisen naar boven, voor een prachtig panorama over de stad en de omgeving!

Dag 9: op zee

Vandaag is een zeedag, ontdek alle faciliteiten aan boord of ga voor een heerlijk dagje ontspanning in de wellness!

Dag 10: Hellesylt* // Geiranger** (Noorwegen)

v
Aankomst Hellesylt: 10.00 uur
Vertrek Hellesylt: 10.30 uur

Aankomst Geiranger: 13.00 uur
Vertrek Geiranger: 18.30 uur

Geiranger is een klein dorpje en staat bekend om zijn prachtige fjorden. Dit stuk natuurschoon staat sinds 2005 op de wereldnatuurerfgoed lijst van UNESCO. Vanaf het schip maar ook aan land kunt u de fjorden bewonderen. Wandel omhoog en breng een bezoek aan het fjordcentrum. Geniet van al het groen om u heen en adem de frisse lucht in. Vanaf het fjordcentrum lopen wandelroutes tot de mooiste uitkijkpunten die uw adem benemen. Deze mooie uitkijkpunten zijn ook te bereiken met de bus. De waterval in de Geirangerfjord zorgt voor een spectaculaire aanblik. De zeven zusters, waaronder deze waterval bekend staat, dankt zijn naam aan de zeven afzonderlijke stromen die vanaf 300 meter naar beneden glijden. Een kans die u zeker niet mag missen! De streek rond Geiranger is een Mekka voor natuurliefhebbers die graag actief bezig zijn. In de omgeving kunt u gaan kajakken, varen, wandelen, vissen, raften en fietsen.

Dag 11: Bergen (Noorwegen)

v
1Arrepia_Photography___Visitnorway.com
1Arrepia_Photography___Visitnorway.com
+2
+1
Aankomst: 12.00 uur
Vertrek: 19.00 uur

Tijd voor een kennismaking met het mooie Bergen! In deze oude Hanzestad zult u zich niet vervelen. Wandel langs de oude vissershaven en vismarkt, bewonder de statige pakhuizen, de vesting, het openluchtmuseum Gamle Bergen of neem een kijkje in het zeeaquarium. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer Bryggen met de oude houten winkels uit de Hanzeperiode, de Haakons Hallen, de 13e-eeuwse Rosenkratz Toren, de Heilige Maria-kerk en de Grieghallen. Vanaf de berg Fløien, waarvan u de top met een kabeltreintje kunt bereiken, heeft u een schitterend uitzicht over de 7 bergen en 7 fjorden die de stad omringen!

Dag 12: op zee

Vandaag is het de ideale dag om het schip te verkennen, we zijn namelijk de hele dag op zee!

Dag 13: Bremerhaven (Duitsland), ontscheping, einde cruise

Aankomst: 08.00 uur

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Einde van een geweldige cruise door Noorwegen. U reist vervolgens op eigen gelegenheid verder.

* U gaat alleen van boord indien u een excursie heeft geboekt
** Er wordt gebruikt gemakakt van tenderbootjes, is weersafhankelijk

Vaarschema's- en tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Uw schip

Transocean Tours

v
Logo TransOcean Tours
Logo TransOcean Tours
Logo TransOcean Tours

TransOcean Tours is een merknaam van South Quay Travel & Leisure Ltd., die onder meer de merken Cruise & Maritime Voyages en CMV Signature River Cruises voert. De firma is onderdeel van CMV Holdings London Ltd. en vervoert meer dan 80.000 passagiers per jaar. De groep biedt zowel zee- als riviercruises aan op de Engelse, Amerikaanse, Australische en Duitse markt.
TransOcean Tours biedt al meer dan vijf decennia met succes zee- en riviercruises in het 4-sterren-segment aan op de Duitse cruisemarkt. Cruisen met Transocean Tours is echt iets voor fijnproevers. Een unieke ervaring om in te schepen op een wat kleiner cruiseschip waar de zeer persoonlijke service hoog in het vaandel staat. De vaarroutes van Transocean Tours zijn vaak langer, waardoor ze erg interessant zijn. De passagiers zijn vaak senioren en de cruises zijn uitermate geschikt voor gasten die geen prijs stellen op uitgebreid amusement en de vele faciliteiten van een megaliner.

Uw schip: MS Astor****

v
+1

Het MS Astor behoort tot de Duitse rederij TransOcean Tours, met Duits als voertaal. Het MS Astor is een intiem schip en biedt plaats aan ca. 578 gasten. De Astor, een aantrekkelijk en modern ogend schip, heeft een klassieke uitstraling met teakhouten dekken en gepolijst houtwerk. Het schip biedt u alle comfort om u thuis te voelen. De persoonlijke sfeer met zeer moderne faciliteiten reflecteren overal aan boord, in de prachtige suites, de spa, het scala aan gerechten en natuurlijk de uitstekende service. Het voordeel van een kleiner schip zoals de MS Astor is, dat ze veel kleine en bijzondere havens kan aandoen.’s Zomers vertrekt het schip voornamelijk uit Bremerhaven of Hamburg, gemakkelijk aan te reizen per auto.

Let op: het schip is niet rolstoelvriendelijk

Technische gegevens

Bouwjaar: 1987 • gemoderniseerd: 2010 • lengte: ca. 176,5 m. • breedte: ca. 23,6 m • tonnage: 21.000 • snelheid: 16,5 knopen • aantal passagiers: 578 • passagiersdekken: 7 • voltage aan boord: 220 v • bemanning: internationaal • voertaal aan boord: Duits • land van registratie: Bahama's

Scheepsindeling

v
+2
+1

Dek 1 - Caribic Deck
• Hospital (met o.a. Dialysestation, Boordarts)
• Wellness met o.a. Sauna, Massage, (klein) verwarmd zwembad, kapsalon, beauty-salon

Dek 2 - Baltic Deck
• 48 tweepersoons binnenhutten categorie 3
• 4 vierpersoons buitenhutten categorie 2
• 92 tweepersoons buitenhutten categorie 4
• liften

Dek 3 - Atlantic Deck
• 2 vierpersoons binnenhutten categorie 1
• 30 tweepersoons binnenhutten categorie 3
• 52 tweepersoons buitenhutten categorie 4
• 8 tweepersoons binnenhut suites categorie 6
• 20 tweepersoons buitenhut suites categorie 7
• Receptie
• Excursiebalie
• liften

Dek 4 - Promenaden Deck
• Waldorf restaurant (vooraf reserveren en tegen een toeslag)
• Specialiteitenrestaurants (zonder meerprijs)
- 'Commodore's Salon (Mediterraans)
- 'Admiral's Salon (Romantisch)
• Boetiek/shop/juwelier
• Internethoek/WLAN
• Scheeps-bibliotheek
• Kaart- en bridgeruimte
• Astor-lounge (showlounge)
• Liften

Dek 5 - Boots Deck
• 19 tweepersoons buitenhutten categorie 5 (uitzicht op de wandelpromenade)
• 3 tweepersoons binnenhut suites categorie 6
• 8 tweepersoons buitenhut suites categorie 8
• 2 tweepersoons buitenhut Senator suites categorie 9
• 1 tweepersoons buitenhut Astor suite categorie 10
• Wandelpromenade (loopt langs de buitenhutten categorie 5)
• Buitenzwembad gevuld met zeewater
• Buffetrestaurant 'Übersee Club'
• liften

Dek 6 - Brücken Deck
• Zonneterras
• Fitness met uitzicht op zee
• Hanse Bar
• Liften

Dek 7 - Sonnen Deck
• Diverse buitenspellen (o.a. groot schaakspel)
• Jogging-track
• Diverse sportfaciliteiten

Hutten

Het schip MS Astor heeft een totaal van 289 hutten voor maximaal 578 passagiers. De stijlvol ingerichte hutten zijn verdeeld over drie dekken: Boots dek, Atlantic dek en Baltic dek. De hutten zijn in 2010 gemoderniseerd.

Binnenhutten

v

De binnenhutten cat. 3 zijn ca. 13m² en beschikken over flatscreen TV & radio, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.

Categorie 3: gelegen op het Baltic en Atlantic dek. Deze hutten zijn voorzien van aparte bedden.

De zgn. voordeel binnenhutten zijn gelijk aan de binnenhutten, echter voordeliger in prijs en beperkt beschikbaar.

Buitenhutten

v

De buitenhutten categorie 4 en 5 zijn ca.13m² groot en beschikken over een flatscreen TV & radio, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.

Categorie 4: gelegen op het Baltic en Atlantic dek. Deze hutten hebben aparte bedden, een aantal hutten beschikken over een comfortabel 2-persoonsbed.

Categorie 5: gelegen op het Boots dek. Deze hutten beschikken over een comfortabel 2-persoonsbed.Suites

v

De suites cat. 6, 7 en 8 zijn ca. 26m² groot en beschikken over een comfortabel tweepersoonsbed, zitgelegenheid, moderne badkamer met bad/douche met haardroger en vergrootspiegel, badjas/badslippers, flatscreen TV & radio, individueel regelbare air-conditioning, mini-bar en een kluisje.
De buitenhut suites categorie 6 en 7 hebben extra grote ramen van plafond tot vloer.

Categorie 6: binnenhut Suite - gelegen op Atlantic en Boots deck
Categorie 7: buitenhut Suite - gelegen op het Atlantic deck
Categorie 8: buitenhut Suite - gelegen op het Boots deck

Extra's voor suite-gasten:
• Voorrang bij check-in en check-out (zolang beschikbaar)
• Welkomstgroet uit de keuken en verse bloemen
• Room-service van 06.00 tot 24.00 uur

Belangrijk! Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie.

Extra info

Extra informatie Transocean Tours

v

Tijdens deze cruise met Transocean Tours geniet u van een unieke ervaring op een wat kleiner cruiseschip met zeer persoonlijke service.

Amusement

De avonden worden gevuld met een veelsoortig aanbod aan amusement zoals muziek, folklore en dans.

Bagage

Normaal gesproken zijn er geen grenzen voor het aantal kilo’s bagage dat u mee kunt nemen aan boord. Indien er ook een vlucht bij zit, dan dient u zich te houden aan de regels van de vliegtuigmaatschappij.

Excursies

Presentaties over komende excursies, lezingen over veelsoortige onderwerpen, een filmvoorstelling of sportief bezig zijn, er wordt van alles georganiseerd aan boord. U vindt er in uw hut dagelijks informatie over. Excursies kunt u aan boord boeken en betalen.

Fooien

Het geven van fooien is niet verplicht. Wanneer u tevreden bent over de service aan boord en de bemanning wilt belonen, kunt u aan het einde van de cruise een gift doen in de fooienbox bij de receptie. Deze wordt verdeeld over het gehele personeel aan boord. Desgewenst kunt u ook iets extra's laten afrekenen op uw boordrekening. Als richtlijn voor zeecruises wordt een bedrag van € 7 à € 10 per persoon per nacht geadviseerd. Bij riviercruises is dat € 5 à € 7 p.p.p.n.

Fotograaf

De scheepsfotograaf maakt tijdens de reis foto’s van de diverse activiteiten en evenementen die u later kunt kopen. Ook wordt er een film gemaakt van de hele reis die ook gekocht kan worden. Uiteraard bent u tot niets verplicht.

Geldzaken

Aan boord ontvangt u een persoonlijke ‘interne creditcard’ waarmee uw naam automatisch op de inschepinglijst kan worden gevonden. Het is die kaart die u tijdens de cruise gebruikt om te betalen voor de extra diensten die u kunt aanvragen (bijv. excursies). Alle bedragen worden automatisch op de rekening van uw hut gezet die u aan het einde van de cruise met een creditcard of met contant geld kunt betalen.

De munteenheid aan boord is de Euro. Ook de meest gangbare creditcards wordt geaccepteerd, evenals reischeques.

Gezondheid

Aan boord van elk schip is een ziekenhuis met een Duitssprekende dokter. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een dialyse-behandeling aan boord van het schip. Er wordt aanbevolen om een reisongevallenverzekering en een reisverzekering met ziektekostendekking af te sluiten voor u op vakantie gaat. Neem daarnaast ook voldoende medicijnen mee die u al gebruikt.

Havengelden

Alle havengelden zijn bij uw reissom inbegrepen. Wanneer een haven niet kan worden aangedaan in verband met slechte weersomstandigheden is het niet mogelijk uw havengeld terug te vragen. De kosten van de lang van tevoren gereserveerde havenplaats dient in dit geval toch te worden voldaan aan de havenautoriteiten.

Kleding

Het leven aan boord is heel ongedwongen. Gedurende de dag en tijdens de excursies is sportieve kleding natuurlijk het meest op zijn plaats. Ook gemakkelijke schoenen zijn aan te raden. Voor de diners geldt dat het niet is toegestaan om in badkleding of sportkleding de restaurants te betreden.

Post, telefoneren en internet

U kunt ansichtkaarten en brieven aan boord afgeven (kaarten en postzegels zijn ook aan boord te verkrijgen), deze worden dan in de eerstvolgende haven verzonden.

Informeert u vooraf of uw mobiele telefoon geschikt is voor bellen en gebeld worden in de door u te bezoeken landen. Houdt u er rekening mee dat er aan boord/op zee vrijwel nooit bereik is.

Aan boord heeft u ook de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van het internet. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de receptie aan boord.

Reisleiding

Tijdens de cruise is reisleiding van Transocean Tours aanwezig. Deze reisleiding spreekt voornamelijk Duits. Voor vragen kunt u zich tot hen wenden.

Reisdocumenten

De benodigde reisdocumenten worden ca. 10 dagen voor aanvang van de reis naar u toegestuurd. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Neemt u voor exacte informatie contact op met Kras 0900 - 96 97 (€ 0,70 per gesprek). Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: www.visa.nl of via de visumafdeling van Kras (tel. 073 – 5 999 985).

Restaurant/zitting

De hoofdmaaltijden in het restaurant vinden plaats in twee zittingen aan een vooraf voor u gereserveerde tafel (waar u tijdens de gehele cruise plaatsneemt). Wilt u met vrienden/bekenden een tafel delen, maakt u dit dan direct kenbaar aan boord. Roken is in het restaurant niet toegestaan. Bij het zeer uitgebreide ontbijtbuffet staat een kok klaar om uw speciale wensen in te vullen. Ook het assortiment bij de lunch is zo gevarieerd dat het moeilijk kiezen is uit de veelsoortige warme en koude gerechten. Wilt u binnen of buiten eten? Alles is mogelijk. En bij het diner biedt de menukaart weer een grote keuze uit vele gerechten die aan tafel worden opgediend door uw ‘eigen’ ober.

Roken

In Marco’s en Waldorf restaurant als ook in de Marco Polo Lounge is het niet toegestaan om te roken. In de overige bars en salons zijn rookruimtes. We verzoeken u om niet te roken in uw hut.

Rolstoelvriendelijk

De schepen zijn rolstoelvriendelijk mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de gewenste bijstand kan verlenen. Houdt u er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in havens waar het cruiseschip niet aan de kade ligt. Gelieve bij boeking aangeven dat u een rolstoel meeneemt.

Taal

De officiële voertaal aan boord is Duits.

Uw hut

Alle hutten beschikken over privé-sanitair (met douche), airconditioning, satelliettelevisie, telefoon, kluisje en een föhn. Al het linnengoed dat u nodig hebt voor uw verblijf (lakens en handdoeken) is voorzien en wordt regelmatig vervangen.

Voltage

Het voltage aan boord is 220 Volt.

Online check-in

Het is mogelijk om thuis online in te checken. Kijk voor meer informatie op https://transocean.de/meine-buchung. Hier kunt u inchecken met uw reserveringsnummer van Transoceans tours dat op de papieren staat vermeldt welke zij per email versturen.

Parkeerinfo

Tegenover de cruiseterminal in Bremerhaven is parkeergelegenheid voor 380 auto`s (buiten, direct bij de terminal, bewaakt) en 500 auto's (buiten, binnen 1000 meter van de terminal, onbewaakt). Het is niet mogelijk, en ook niet nodig, om voor vertrek uw parkeerplaats te reserveren.

Parkeertarief per auto:
dagticket € 10
verblijf tot 8 dagen ca. € 10 tot € 8,00 per dag
langere parkeerduren varieren van ca. € 7,50 tot € 6,00 per dag (afhankelijk van parkeerduur).
Informatie onder voorbehoud van wijzigingen en afkomstig van derden.

Valet-parking
Wij kunnen u de volgende service ook aanbevelen: u rijdt uw auto direct tot aan de cruiseterminal, waarna u eenvoudig en snel uw bagage kunt uitladen. Een medewerker van de firma Kühne + Nagel rijdt uw auto vervolgens veilig naar een overdekte en bewaakte parkeergarage. Op de dag van ontscheping zorgt een medewerker van deze firma er ook voor dat uw auto weer veilig vanuit de parkeergarage naar de cruiseterminal wordt gebracht, waarna u eenvoudig en snel terug naar huis kunt rijden. Indien u gebruik wilt maken van deze service, raden wij u aan tijdig te reserveren, bij voorkeur uiterlijk 1 week voor vertrek. In bepaalde periodes kan het erg druk zijn. U dient diverse gegevens op te geven, zoals telefoonnummer, adres, registratie van de auto e.d. In een aantal gevallen is het mogelijk om korter dan 1 week voor vertrek een parkeerplaats te reserveren, echter is dit altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen. De prijs is afhankelijk van de reisduur van uw cruise en deze kunt u bij Kühne + Nagel opvragen. De betaling is contant en wordt ter plaatse afgehandeld.

Kühne + Nagel AG & Co. KG
Barkhausenstrasse 11, 27568 Bremerhaven
Telefoon: + 49 (0) 471 94541-16
Fax: + 49 (0) 471 9454141
E-mail: knbre.lo@kuehne-nagel.com