De Duitse Oostzeekust is een ideale bestemming voor een actieve vakantie in Duitsland. Zo fietst u tijdens een vakantie in Rostock langs de rivier de Warnow zo naar het breedste strand aan deze lange kustlijn. Maar ook de middeleeuwse bezienswaardigheden van Rostock, zoals de Marienkirche met een imposant astronomisch uurwerk en de goed bewaard gebleven stadsmuren zijn een bezoek tijdens een vakantie Rostock zeker waard.

Middeleeuwse bezienswaardigheden in Rostock

Helemaal in het noorden van Duitsland, niet ver van de Oostzee, ligt de grootste stad van deelstaat Mecklenburg-Vorpommern: Rostock. Tijdens een vakantie in Rostock kunt u een bezoek brengen aan de goed bewaard gebleven middeleeuwse bezienswaardigheden in het hart van de stad. De Marienkirche bijvoorbeeld, een belangrijk gebouw uit de Noord-Duitse baksteengotiek. In deze kerk vindt u onder andere een middeleeuws astronomisch uurwerk en een rijkelijk versierd hoofdaltaar. Ook is in de stad een groot gedeelte van de middeleeuwse stadsmuur bewaard gebleven, zodat u tijdens een stedentrip Rostock nog altijd over de muren naar verschillende poorten en kerken in de stad kunt lopen.

Actieve vakantie aan de Oostzee

Voor moderne bezienswaardigheden kunt u tijdens een vakantie in Rostock terecht in de Kunsthalle Rostock. In deze kunsthal voor hedendaagse kunst vindt u onder andere sculpturen van Margret Middell en schilderijen van Bernhard Kretschmar. Maar u kunt bij Kras ook een fietsvakantie aan de Oostzeekust boeken en vanuit Rostock de rivier de Warnow volgen naar Warnemünde: een populaire badplaats aan de Oostzee. Dit voormalige vissersdorpje beschikt over niets minder dan het breedste zandstrand aan de Duitse Oostzeekust! Ideaal om heerlijk uit te waaien tijdens een strandwandeling. Of neemt u tijdens een vakantie in Duitsland liever een duik in het heldere water?

Verfijn uw keuze
3 vakanties Rostock
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Oostzeekust, van Lübeck naar Stralsund
Fietsvakantie Oostzeekust, van Lübeck naar Stralsund
  • Langs prachtige Hanzesteden en stranden
  • Met o.a. Wismar, Rostock en Lübeck
  • Verblijf in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt
  • 8, 9 of 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf559
K
8,4
46 beoordelingen Vakantie Duitsland Rostock door reizigers van Kras