Een rijkdom aan bossen, wateren en culturele schatten; dat is wat u ervaart tijdens een vakantie Schwerin. De stad van zeven meren en grote kunsten wacht op u in de deelstaat Mecklenbrug - Vorpommern. Bezoek tijdens een vakantie Schwerin het sprookjesslot Schweriner Schloss en wandel door de historische Altstad. Maak ook een smakelijke stop bij een Konditorei voor 'Kaffee und Kuchen'.

Schwerin: de stad van zeven meren

In het schilderachtige landschap van Mecklenburg - Vorpommern ligt de hoofdstad van de Duitse deelstaat: Schwerin. Met een rijkdom aan wateren en culturele schatten, is Schwerin de stad van de grote kunsten en zeven meren. Verblijf tijdens een autovakantie Schwerin in het 4 sterren hotel van Kras nabij de Ostorfermeer. Met zoveel natuurschoon in de buurt is het de perfecte bestemming voor de natuurliefhebber, maar het ontbreekt Schwerin ook niet aan cultuur. Op een eiland in de Schweriner See ligt hét symbool van de stad: Schweriner Schloss. Het is een waar sprookjesslot en wordt het 'Neuschwanstein van het Noorden' genoemd. Loop tijdens een vakantie Schwerin via de brug richting de weelderige tuinen die het kasteel omringen. Hier kunt u het neorenaissance uiterlijk van het kasteel vast leggen voordat u naar binnen gaat. De rijkversierde woonvertrekken, overdadige troonzaal en galerij met portretten nemen u terug naar tijd van de hertogen.

Kinderkopjes en historische panden in Altstad

Het centrum van Schwerin ligt als een bloeiende waterlelie te midden van de meren. Wandel tijdens een rondreis Schwerin over de straten met kinderkopjes en bewonder de historische panden en gezellige pleinen. Zet bijvoorbeeld koers richting het marktplein waar het 14e eeuwse stadhuis met zijn neogotische gevel meteen in het oog springt. Ook zal het Leeuwenmonument uw aandacht trekken dat doet herinneren aan Heinrich den Löwen, de oprichter van Schwerin. Bezoek tijdens een vakantie Schwerin ook een van de musea zoals het Staatliches Museum vol Nederlandse schilderkunst uit de 17e en 18e eeuw. Of gaat u liever winkelen in de historische Altstad? Vervolgens kunt u bijkomen in een Konditorei met 'Kaffee und Kuchen'.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Schwerin
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
24 beoordelingen Vakantie Duitsland Schwerin door reizigers van Kras