Loopt u straks tijdens een vakantie Teutoburgerwald over het Hermannspad, de wandelroute die over de toppen van dit laaggebergte in West-Duitsland voert? Centraal in het ‘Woud’ ligt Bielefeld waar het kasteel Sparrenburg te bezoeken is. Hier is ook een fraaie Altstadt waar u kunt shoppen. Het Teutoburgerwald heeft ook veel te bieden op wellness gebied, bijvoorbeeld in Bad Salzuflen waar veel natuurlijke zoute bronnen zijn.

Het hart van het Teutoburgerwald

Een vakantie Teutoburgerwald met Kras is niet alleen aantrekkelijk vanwege de prachtige natuur en mooie stadjes. Deze bergrug ligt ook nog eens ‘naast de deur’ in de West-Duitse deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Bielefeld is de grootste stad van het Teutoburgerwald. In de Altstadt van Bielefeld kunt u uitstekend winkelen en rondstruinen. Hier kunt u shoppen in een van de zes winkelpassages die de stad rijk is, waarvan de exclusieve speciaalzaken en boetiekjes vooral in de oude binnenstad te vinden zijn. Een bijzondere plek om even halt te houden is het Sparrenburg in Bielefeld. Dit fraai gerestaureerde en middeleeuwse kasteel ligt op een heuvel in het stadscentrum, waardoor u tijdens een wandeling door de kasteeltuinen een prachtig panorama heeft over de stad. Het slot heeft bovendien een onderaards gangenstelsel dat bezichtigd kan worden, waarbij u zichzelf laat omringen door een mystieke sfeer.

Wandelen over ‘Der Hermannshöhen

Een van de hoogtepunten van een vakantie Teutoburgerwald is de ‘Hermannshöhen’: het Hermannspad waarmee u over de toppen van de bergrug wandelt. Dit 156 kilometer lange wandelpad is een van de mooiste van Duitsland en heeft zijn naam te danken aan de oppergermaan die in het jaar negen de Romeinen versloeg. De wandelroute voert langs tal van bezienswaardigheden zoals het Hermann-monument en de Externsteine. Die laatste is een rechtopstaande rotsformatie waarbij het omringende gebergte inmiddels geërodeerd is en de overgebleven stenen veel weg hebben van sculpturen. De rotsformaties zijn toegankelijk gemaakt met trappen en bruggetjes, zodat het mogelijke is om alle details van deze natuurlijke ‘kunstwerken’ te ontdekken. Het Hermannspad loopt over de hoogste punten van het gebergte, dus hoe dan ook zit u nooit om een indrukwekkend uitzicht verlegen.

Thermische baden van Bad Salzuflen

Het Teutoburgerwald staat verder bekend om zijn natuurrijke bronnen en thermen. Op veel plekken kan gebaad worden in natuurlijke baden. Volgens de mythe hebben deze baden een geneeskrachtige werking, maar in ieder geval zijn ze ontspannend. Op tien kilometer noordoostelijk van Bielefeld ligt Bad Salzuflen, waar naar hartenlust gebaad kan worden in zout bronwater. Tijdens een excursie door het stadje stuit u op het 'Erlebnis Gradierwerk'. In dit aparte bouwwerk, bekleed met ontelbare takken, wordt zoutwater verneveld. Vroeger was het een methode om zout te winnen, nu om de gezonde zoute nevels te kunnen inhaleren. Naast de wellness faciliteiten heeft Bad Salzuflen zich ook ontwikkeld tot golfparadijs. Binnen een straal van tien kilometer zijn al vier golfbanen te vinden, waarvan de ‘Golf- und Landclub Bad Salzuflen’ een hele gerenommeerde is en slechts drie kilometer verwijderd is van het luxe hotel van Kras.

Verfijn uw keuze
10 vakanties Teutoburgerwald
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
468 beoordelingen Vakantie Duitsland Teutoburgerwald door reizigers van Kras