Wie de Rennsteig, de grootste en langste wandelroute van Duitsland, wil afleggen kiest voor een vakantie Thüringen. Deze deelstaat ligt in het midden van het land en bevat vele hoogtepunten. Zo kunt u in het Nationaalpark in Hainich tussen de toppen van de bomen door het Baumkronenpfad bewandelen. Bewonder de langste bebouwde brug van Europa in het centrum van Erfurt en het Goethemuseum in het culturele stadje Weimar.

Wandelen door het Thüringer Woud

Bij onze oosterburen zijn zoveel mooie plekken te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een rondreis tijdens een vakantie naar Thüringen, in het midden van Duitsland. De heuvels in het noorden en het middelgebergte, het Thüringer Woud, in het midden van het land kenmerken het landschap van deze deelstaat. Voor de actieve vakantieganger is de Rennsteig een must-do. Dit langeafstand pad loopt van het plaatsje Werra, bij Eisenach, via het Thüringer Woud naar het dorpje Blankenstein aan de rivier de Saale. En verbindt de hoogste toppen van het Thüringerwald. De Rennsteig is niet alleen een van de populairste, maar met 168 kilometer ook de langste en oudste wandelroute van Duitsland.

Baumkronenpfad: het hoofd in de wolken

Deelstaat Thüringen beschikt over een groot aantal natuurparken. In een kwartiertje rijdt u vanaf Eisenach naar het Nationaalpark Hainich voor een mooie dagtrip in de buitenlucht. Wandel door een van de laatste oerbossen van Europa en over het Baumkronenpfad; de trekpleister van het natuurpark. Deze 500 meter lange wandeling zou lang niet zo spectaculair zijn als het niet op 24 meter hoogte tussen de toppen van de bomen zou bevinden. U loopt in het groene hart van Duitsland letterlijk en figuurlijk met uw hoofd in de wolken. En het uitzicht over de boomtoppen is er dan ook echt een die u gewoon moet beleven tijdens een vakantie in Thüringen.

Weimar, het culturele pronkstuk van Duitsland

Op driekwartier afstand van het Baumkronenpfad ligt Erfurt, de hoofdstad van Thüringen. Een van de must-sees in Erfurt is de Krämerbrug. Dit is namelijk de langste met vakwerkhuisjes bebouwde brug van Europa. 6 minuten ten westen van de brug ligt de Domplatz. Beklim via een 70 treden tellende trap de Domheuvel om de St. Severikirche en de gotische St. Mariendom te bewonderen. In de middelste toren van de Mariendom, die ook wel bekend staat als de Dom van Erfurt, hangt de Gloriosa. Dit is de grootste vrij bewegende middeleeuwse klok ter wereld. Vanaf Erfurt rijdt u in een half uurtje naar Weimar. Deze stad wordt gezien als het culturele pronkstuk van Duitsland. Er hebben namelijk vele kunstenaars, zoals Goethe en Liszt, in de stad gewoond en gewerkt. Het luxe 4 sterren hotel van Kras ligt aan de voet van het Goethepark, ofwel Park an der Ilm. Aan de noordzijde van dit park kunt u het Goethe-Nationaal Museum bezoeken. De werkkamer en bibliotheek geven u een kijkje in het leven van de historische dichter.

Verfijn uw keuze
16 vakanties Thüringen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
439 beoordelingen Vakantie Duitsland Thüringen door reizigers van Kras