Tijdens een vakantie in Treis-Karden kunt u de bezienswaardigheden van beide stadsdelen ontdekken. Bewonder de hagelwitte Sint Castor in Karden en kom alles te weten over de geschiedenis van de kerk in het Stiftsmuseum. Of steek de Moezel over naar stadsdeel Treis, voor een wandeling naar de hooggelegen burchtruïne. Vanaf welke oever u het ook bekijkt: het uitzicht over de Moezel en de groene omgeving is betoverend mooi!

Bezienswaardigheden aan de Moezel

Direct aan de oevers van de meanderende Moezel, ligt het charmante Duitse plaatsje Treis-Karden. Tijdens een vakantie in Treis-Karden van Kras kunt u de bezienswaardigheden van beide stadsdelen bewonderen, prachtig gelegen aan weerszijden van de rivier. Struin door de pittoreske straatjes van Karden, gelegen op de linkeroever. Hier vindt u onder andere de neogotische kloosterkerk Sint Castor, ook wel de Moseldom genoemd, met maar liefst drie hagelwitte torens. Binnen in dit heiligdom vindt u onder andere een 18e-eeuws barokorgel, een gotische schrijn en een bijzonder middeleeuws hoogaltaar met beelden van terracotta. Vlak achter de Sint Castor bevindt zich het bijbehorende Stiftsmuseum, waar u tijdens een vakantie in Duitsland van alles te weten komt over de geschiedenis van de kerk.

Treis-Karden en Cochem: betoverend mooi

Wie vanuit Karden de brug over de Moezel oversteekt, komt terecht in het levendige stadsdeel Treis. Volg vanaf de kerk het weggetje Am Mönchelskopf, en wandel langs groene wijnranken en het kabbelende water van de Dünnbach naar de hooggelegen ruïne van Burg Treis. Dit is toch Duitsland op zijn mooist? Vanaf hier heeft u tijdens een vakantie in Treis-Karden een betoverend uitzicht over de plaats, het groene landschap en de verschillende wateren. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon neerstrijken op een van de gezellige terrasjes aan het centrale marktplein, met uitzicht op de vakwerkhuizen en de fontein. Wie meer historie wil vind op slechts een kwartier rijden de rijksburcht van Cochem met het omliggende middeleeuwse centrum. Volgens velen is dit de mooiste stad van het Moezeldal.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Treis-Karden
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,9
10 beoordelingen Vakantie Duitsland Treis-Karden door reizigers van Kras