Tijdens een rit per paardenkoets maakt u tijdens een vakantie in Weimar in stijl kennis met de vele bezienswaardigheden. Het barokke voormalige woonhuis van Goethe en het imposante residentiekasteel bijvoorbeeld. Kunt u daarna uitstappen voor een bezoek aan een van de vele musea, zoals het Bauhaus Museum met werken van Klee en Gropius. Hapje eten? Echte Thüringer knoedels vindt u tijdens een weekendje Weimar overal!

Culturele stedentrip Weimar

Cultuurstad Weimar, gelegen in deelstaat Thüringen in het midden van Duitsland, staat bekend om de vele historische bezienswaardigheden. Een ideale manier om tijdens een vakantie in Weimar kennis te maken met de vele culturele trekpleisters, is tijdens een rondrit door de stad. In stijl natuurlijk: per paardenkoets! Langs het barokke huis van Goethe, waar tegenwoordig het Goethe-Nationalmuseum met verschillende werken van Goethe is gehuisvest. En langs het indrukwekkende residentiekasteel, met prachtige classicistische vertrekken. Om ook het barokke Wittumspaleis, een goed voorbeeld van de adellijke cultuur in Weimar, niet te vergeten. En boekt u een stedentrip Weimar als onderdeel van een bus- of autorondreis door Duitsland? Dan regelen wij goede hotels voor u. Inclusief ontbijtbuffet. Zo bent u al vroeg helemaal klaar voor een wandeling door de stad. Of door het nabijgelegen Thüringer Woud natuurlijk: het groene hart van Duitsland.

Typisch Duitse specialiteiten!

Liefhebbers van musea komen tijdens een vakantie in Weimar ogen te kort. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Bauhaus Museum, met werken van verschillende beroemde Bauhaus-meesters als Gropius en Klee. Of bewonder de 19e eeuwse Bechstein-vleugel in het voormalige huis van de Hongaarse componist Franz Liszt. Kunt u daarna een gezellig restaurant uitzoeken aan de Marktplatz. Want tijdens een weekendje Weimar van Kras mogen natuurlijk ook lokale specialiteiten als Thüringer braadworst en Thüringer knoedels niet ontbreken!

Verfijn uw keuze
8 vakanties Weimar
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
169 beoordelingen Vakantie Duitsland Weimar door reizigers van Kras