Wie op vakantie naar het Zwarte Woud gaat, kan prachtige wandelingen maken door de bossen en langs de zeven watervallen bij het dorpje Triberg. De oorsprong van ‘die schöne blauen Donau’ is te bewonderen bij de Donauquelle in de kasteeltuin van Schloss Fürstenberg. En al fietsend over de Donau Radweg, de bekendste fietsroute van Europa, bereikt u het hooggelegen Hohenzollern Kasteel. Een mooiere plek om te lunchen tijdens uw dagtrip bestaat bijna niet.

Watervallen bij Triberg

Luid uw vakantie in het Zwarte Woud in met een ‘kaffee und kuchen’, en dan wel een Schwarzwalder Kirsch natuurlijk. Samen met de koekoeksklok zijn dit dé symbolen van het Zwarte Woud. In het zuidwesten van Duitsland ligt deze dichtbeboste regio in de deelstaat Baden-Württenberg, vlak bij de Franse en Zwitserse grens. Zowel in de winter als in de zomer is het Zwarte Woud een geliefd vakantiegebied. Wandelaars en fietsers kunnen hier dan ook prachtige excursies maken door de natuur. Het landschap is bergachtig en versierd met mooie dalen, meren en watervallen. De Triberger watervallen, bij het plaatsje Triberg onderaan in de vallei, zijn waarschijnlijk de bekendste en bovendien het hoogste van het Zwarte Woud. De zeven watervallen hebben een gezamenlijke hoogte van 163 meter en het water dat afkomstig is van de rivier de Gutach gaat verder in de Donau.

De bron van ‘die schöne blauen Donau’

‘Die schöne blauen Donau’ ontspringt in het Zwarte Woud. In twintig minuutjes loopt u vanaf het 4 sterren hotel van Kras naar de Donauquelle in het dorpje Donaueschingen, aan de rand van het oostelijke deel van het Zwarte Woud. De bron ligt in de mooi aangelegde kasteeltuin van Schloss Fürstenberg en aan de voet van de geelwitte St. Johann kerk. Het heldere water borrelt ophoog tussen de muntjes die erin gegooid zijn, onder toeziend oog van het Grieks-Romeinse beeld van de ‘jonge Donau’ en haar ‘moeder’ die op de balustrade schitteren. Iets verderop ligt een klein tempeltje met vier zuilen vanwaar de Donau maar liefst 2.840 kilometer door verschillende Europese landen stroomt om uit te monden in de Zwarte Zee.

‘Grüße aus’ Hohenzollern Kasteel

Nu u toch in de buurt bent kunt u ook gelijk een stukje meepakken van de Donau Radweg. Het is Europa’s bekendste fietsroute en komt dan ook langs geweldige bezienswaardigheden, zoals het Hohenzollern Kasteel bij het plaatsje Hechingen. Op een hoge beboste berg van zo’n 850 meter, genaamd Zollern, torent dit immense kasteel er letterlijk boven uit. Een sprookjesachtige locatie met prachtig panorama uitzicht en heerlijk terras om te lunchen tijdens uw dagtrip. Een rondje over de binnenplaats en langs de kasteelmuren zijn al een bezoek waard. Binnen is er ook nog een kunstcollectie uit de Pruisische geschiedenis tentoongesteld en is het antieke interieur te bewonderen. Het Hohenzollern Kasteel is meer dan fotogeniek, dus dat levert vast een mooi ‘Grüße aus’ vakantiekaartje op van een vakantie in het Zwarte Woud.

Verfijn uw keuze
10 vakanties Zwarte Woud
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Zwarte Woud & Rijndal
Fietsvakantie Zwarte Woud & Rijndal
  • Zeer populaire fietsvakantie door Duitsland en Frankrijk
  • Lichte tochten langs de Kinzig en naar o.a. Colmar en Straatsburg
  • Inclusief busreis, verblijf, ontbijt, diner en Nederlandse reisleiding
  • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum08-08-2020
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf489
I
8,3
erg goed66 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
Stuttgart - Mercure Sindelfingen (hotel)
Stuttgart - Mercure Sindelfingen (hotel)
  • Fijn hotel met binnenzwembad en sauna
  • Om de hoek van een groot winkelcentrum
  • Maak een uitstapje naar cultuurrijk Stuttgart
  • 2, 3, 4 of 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-04-2020
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf39
K
8,1
erg goed44 beoordelingen
KaartBekijk reis
8,1
331 beoordelingen Vakantie Duitsland Zwarte Woud door reizigers van Kras