Een bijna altijd stralende zon, felblauwe zee, oosterse markten en het rijke onderwaterleven van de Rode Zee. Dat is Hurghada in Egypte. De prachtige stranden vormen ook de basis voor een snorkeltocht op zoek naar tropische vissen en waterplanten. Iets verderop kan naar koraal gedoken worden tijdens een boottrip. Of ontdek tijdens een vakantie Hurghada een deel van de immense woestijn van Egypte tijdens een spannende woestijnsafari per jeep.

Duik in het vakantieparadijs Hurghada

Vier uw vakantie dit jaar in Hurghada, een fraai en zonnige oord aan de kust van de Rode Zee in het oosten van Egypte. Het land van de farao's vormt dankzij de glooiende stranden en betoverende onderwaterwereld een ideale bestemming voor een zonvakantie. Hurghada heeft uitgestrekte zandstranden waar voor de kust kleurige koraalriffen liggen die een schat aan zeeleven bevatten. Een paradijs voor duikers en snorkelaars die met een beetje geduld de kleurige koraalvis kunnen zien of de zeldzame anemoonvis. Met een boot van een lokale duikschool kunt u een dagtrip maken en duiken op de mooiste plekken in de Rode Zee bij Hurghada. Voor de kust liggen ook een paar onbewoonde eilandjes, de Giftun-eilanden, die te bezoeken zijn om het echte ‘paradijsgevoel’ te ervaren. Hier ontdekt u ongerepte stranden en geen mens in de buurt.

Sfeervolle markten in Hurghada-stad

De stad Hurghada strekt zich over ruim 30 kilometer uit langs de Rode Zee met de vele stranden. Een van de centrale stranden is de Old Vic Village Beach. Het ligt in een baai en is voorzien van een paar gezellige strandtenten. Dat zeeleven van de Rode Zee kunt u ook van dichtbij bekijken tijdens een bezoek aan het Hurghada Aquarium. De vele vissen, planten en koralen van de Rode Zee kunt u hier bewonderen. Zo weet u tijdens het duiken of snorkelen precies wat er allemaal voorbij schiet onder water. Een paar kilometer noordelijker van het aquarium ligt El-Dahar, het oude centrum van Hurghada, waar dagelijks een verrassende markt is. Op deze Arabische markt worden onder meer Egyptische kruiden, sieraden en kaftans verkocht. Het is een echte belevenis om op deze markt met duizend-en-een-nacht-sfeer rond te lopen. Het is helemaal fijn als u nog een leuk souvenir voor thuis kunt scoren. Vergeet niet te onderhandelen over de prijs tijdens deze zonvakantie in Hurghada.

De immense woestijn van Egypte

Met al die mooie stranden en het geweldige zeeleven zou je bijna de woestijn vergeten. Egypte bestaat voor het grootste deel uit een grote zandvlakte. En daar is voldoende te beleven. Laat u meenemen op een woestijnsafari om vanaf de woestijnduinen uitzicht te hebben over de imposante woestijnvlakte. Onderweg komt u ook een oase tegen waar even halt gehouden kan worden. Bezoek dan ook het bij Hurghada gelegen bedoeïendorp en maak kennis met hun leefwijze. De safari kan gedaan worden per jeep of quad én u kunt met een kameel de strijd met de woestijn aangaan. Sluit de excursie af met een zonsondergang in de woestijn en geniet van de fonkelende sterrennacht boven uw hoofd. Eenmaal weer aangekomen bij het All Inclusive 4 of 5 sterren hotel van Kras kunt u weer bijkomen van het woestijnavontuur.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Hurghada
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,8
25 beoordelingen Vakantie Egypte Hurghada door reizigers van Kras