Vakantie Marsa Alam - Genieten aan de Rode Zee

Paradijselijke stranden en een rijke onder waterwereld

Marsa Alam ligt aan de Rode Zee en heeft uitstekende stranden. De Rode Zee is hier op zijn mooist door de onderwater flora en -fauna. De riffen met koralen en kleurrijke vissen vormen een aantrekkelijk schouwspel voor duikers en snorkelaars. En grijp de kans van uw leven om het antieke Egypte te zien: Luxor en Karnak zijn zonder meer een reisje waard. Dichterbij huis kunt u op een kameel op avontuur in de woestijn.

Vakantie Marsa Alam: ontdek de woestijn

Marsa Alam ligt aan de Rode Zee aan de oostkust van Egypte. Het is een oud vissersdorpje dat in relatief korte tijd is uitgegroeid tot een mooie badplaats. En dat is natuurlijk niet voor niets, Marsa Alam ken veel mooie stranden, zonneschijn en interessante bezienswaardigheden. Hetgeen dat u vast niet wilt missen tijdens deze vakantie in Egypte is een bezoek aan de fascinerende woestijn. In het westen van Marsa Alam kunt u kennis maken met deze woestijn die doorloopt tot aan de Nijl. Wat is mooier om dat met het ‘schip van de woestijn’ te doen: per kameel. Maar per quad of jeep kan ook. U ontmoet dan de plaatselijke bedoeïenen, een uiterst vriendelijk volk van nomaden. Ook zijn er indrukwekkende prachtige rotsformaties te zien ten oosten van Marsa Alam.

Vanuit Marsa Alam naar het culturele Luxor

Om het Egypte uit vroegere tijden te zien moet u landinwaarts. Zo’n 350 kilometer oostelijk van Marsa Alam ligt het Luxor-complex, waar u per bus in ongeveer 4 uur bent. Een reis die wordt beloond met een bezoek aan wat ook wel het grootste openluchtmuseum van Egypte wordt genoemd. U kunt hier de restanten van de oude hoofdstad Thebe van de Farao’s bezoeken en de kolossen van Memnon, de Luxortempel en de koningsgraven, waaronder die van Toetanchamon. Een paar kilometer verderop ligt het tempelcomplex Karnak. Buiten de tempels en zuilengalerijen is de laan met de sfinxen zeer indrukwekkend. Om Luxor en Karnak recht te doen is het goed om er een meerdaagse excursie van te maken vanuit Marsa Alam.

Geweldige duikvakantie in Marsa Alam

Na het zanderige binnenland is het weer fijn de zee te zien. Tijdens een vakantie Marsa Alam kunt u intens genieten van de mooie stranden aan de warme Rode Zee. Een daarvan is het Abu Dabab strand een paar kilometer noordelijk van Marsa Alam. Het is een langgerekt zandstrand aan een baai vol kleurrijke koraalriffen. Een hele fijne plek om te duiken of te snorkelen dus. Kras heeft een paar uitstekende 4- en 5 sterren hotels in Marsa Alam die ook gelieerd zijn aan een duikschool. Misschien leuk om uw eerste duikervaring op te doen of als u ervaring heeft, direct het ruime sop te kiezen en de rijke onderwaterwereld van de Rode Zee te ontdekken. Met een beetje geluk kunt u zeekoeien spotten. Deze dieren doen zich tegoed aan het zeegras dat aan de kust groeit en bij de rustige stukken willen ze nog wel eens aan land komen. Verder zijn hier schildpadden en gitaarroggen te vinden. De koralen zijn gelukkig altijd aanwezig evenals de vele scholen kleinere vissen. Voor de niet-duikers is een glasbodemboot een mooi alternatief om het spektakel onderwater te bekijken tijdens deze fijne zonvakantie in Marsa Alam.

4 vakanties in Rode Zee - Marsa Alam gevonden
Egypte
v
Rode Zee - Marsa Alam
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Afrika(4)
Land
xEgyptev
SAlle landen
Streek
xRode Zee - Marsa Alamv
Plaats
Soort vakantie
All inclusive(4)
Zonvakantie(4)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(4)
Luchthaven
Amsterdam(4)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(4)
10-14 dagen(4)
15-22 dagen(4)
Klantbeoordeling
8 en hoger(4)
7 en hoger(4)
6 en hoger(4)
Accommodatie Type
Hotel(4)
Aantal sterren
4 sterren(1)
5 sterren(3)
Faciliteiten
Airco(4)
Al la Carte Restaurant(3)
Aquapark(1)
Binnenzwembad(1)
Buitenzwembad(4)
Discotheek(1)
Duurzame accommodatie(2)
Entertainment(4)
Fitnessruimte(4)
Kindvriendelijk(3)
Privé strand(3)
Restaurant(4)
Sauna(3)
Speeltuin(3)
Tennisbaan(2)
Waterglijbaan(1)
Wellness center(2)
Wifi aanwezig(3)
Wifi gratis(2)
Winkeltjes(2)
Afstand tot strand
Direct(3)
< 500m(4)
< 1km(4)
< 2km(4)
Afstand tot luchthaven
< 10km(1)
< 25km(2)
< 50km(4)
< 100km(4)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(1)
€ 600 - € 799(4)
€ 800 - € 999(4)
Vanaf € 1000(4)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,4
Beoordeling Vakantie Egypte Rode Zee - Marsa Alam door reizigers van Kras
Gebaseerd op 205 reviews