Voor het schieten van romantische plaatjes bent u in Cornwall aan het goede adres. Deze regio in het zuidwesten van Engeland kent een woeste kustlijn met sfeervolle badplaatsen, vissersdorpjes en eeuwenoude bezienswaardigheden. Zo kunt u tijdens een vakantie Cornwall in het kustplaatsje St. Ives genieten van witte zandstranden, azuurblauwe baaien en vele kunstgalerieën. Of maak een wandeling langs de imposante kliffen van Land's End.

Wandelen langs Land's End van Engeland


Tijdens een vakantie Cornwall zal het ene na het andere romantische plaatje aan u voorbij trekken. Cornwall is een schiereiland dat het meest zuidwestelijk punt van Engeland vormt. Schilderachtige vissersplaatjes, pittoreske baaien met dobberende zeilboten en ruige kliffen vormen het decor in Cornwall. Een decor dat het goed doet op foto's en ansichtkaarten. Zo kunt u een wandeling maken langs Land's End. Zoals de naam al die vermoeden is dit het einde van Engeland. Granieten kliffen, woeste rotsen, hoge golven van de Atlantische Oceaan en verder niks. Misschien hier en daar een dolfijn of zeehond. Een natuurlijk de Longships vuurtoren die op een rots middenin de zee staat.

Een bezoek aan getijdeneiland St. Michael's Mount


Ook St. Michael's Mount is een rots dat voor de kust van Cornwall in de Atlantische Oceaan staat. Dit getijdeneiland is vanuit het dorpje Mount's Bay te bereiken. Als het eb is. Met vloed ligt het geplaveide weggetje verscholen onder het woeste water. St. Michael's Mount dankt zijn gezicht vooral aan het middeleeuwse kasteel dat bovenop een groene heuvel staat. U kunt deze heuvel beklimmen door de kronkelige, met keien versierde wegen te volgen naar de top. Tijdens een vakantie Cornwall kunt u het kasteel van binnen bekijken en onder andere de keuken, de bibliotheek en de wapenkamer aanschouwen. Vanaf het kasteel heeft u ook een indrukwekkend uitzicht op het vaste land van Cornwall en de Atlantische Oceaan.

Het sfeervolle kustplaatsje St. Ives


Het vaste land van Cornwall laat zich vooral kenmerken door idyllische badplaatsen en traditionele vissersdorpjes. Zo kunt u tijdens de vakantie Cornwall een bezoek brengen aan St. Ives. Dit kustplaatsje kent een wirwar aan kleurige huizen, cottages en kunstgalerieën. Maar ook twee witte zandstranden die beide aan een azuurblauwe baai liggen. De perfecte plek om even te luieren onder de zon. De kleurrijke vissersbootjes die in de baai dobberen maken het vakantieplaatje compleet. Aan Porthmeor Beach liggen vele restaurants en pubs waar u zowel tussen de middag als 's avonds kunt eten. Probeer zeker eens de Cornish Pasty. Een Engels deeghapje met vlees, aardappel en een aantal geheime ingrediënten.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Cornwall
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,9
26 beoordelingen Vakantie Engeland Cornwall door reizigers van Kras