Tijdens een vakantie in Oxford kan een bezoek aan Oxford University niet ontbreken. Bewonder de oude landkaarten in de Bodleian Library en de gotische architectuur van de Divinity School. Maar u kunt tijdens een stedentrip in Engeland ook een boottocht maken langs compleet andere bezienswaardigheden van Oxford. De kleurrijke botanische tuinen bijvoorbeeld, of de rozentuinen van Magdalen College aan de Cherwell River.

Oxford: een van de mooiste steden van Engeland

De beroemde Zuid-Engelse studentenstad Oxford wordt om de prachtige architectuur ook wel de 'City of Dreaming Spires' genoemd. Wandel bijvoorbeeld langs de imposante middeleeuwse gebouwen van Oxford University, zoals de Bodleian Library. In deze bibliotheek, een van de oudste van Europa, vindt u onder andere 14e-eeuwse landkaarten en werken van Shakespeare. Ook kunt u meteen een kijkje nemen in de naastgelegen Divinity School: een middeleeuws universiteitsgebouw met een imposant gewelfd gotisch plafond. Misschien herkent u dit gebouw en de bibliotheek wel uit de films van Harry Potter! Voor nog meer culturele bezienswaardigheid kunt u tijdens een vakantie in Oxford een bezoek brengen aan het Ashmolean Museum. Hier bevinden zich behalve tekeningen van onder andere Michelangelo en Da Vinci ook verschillende ceremoniële gewaden, schilderijen en kostbare juwelen.

Actieve stedentrip Oxford

Behalve te voet kunt u tijdens een vakantie in Oxford het gezellige centrum ook per traditionele punt verkennen. Volg in dit kenmerkende houten bootje de River Cherwell richting de Theems-rivier, langs de kleurrijke wilde bloemen van de Oxford Botanical Gardens en de uitgestrekte groene weides van Christ Church Meadow. Of volg tijdens een stedentrip Oxford de Cherwell rivier naar het noorden en bewonder de vele bruggetjes en de rozentuinen van Magdalen College. Tijdens een actieve vakantie in Engeland is er 's avonds in George Street altijd wel een gezellige pub te vinden om heerlijk bij te komen met een 'English Ale'. Of woont u liever een musical of concert bij in het New Theatre Oxford?

Verfijn uw keuze
4 vakanties Oxford
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
125 beoordelingen Vakantie Engeland Oxford door reizigers van Kras