Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Fietsvakantie Kent, 'de Tuin van Engeland'

v
I
Weergave van locatie Fietsvakantie Kent, 'de Tuin van Engeland' op landkaart
Fietsvakantie Kent, 'de Tuin van Engeland'
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen en boeken
 • Inbegrepen
 • Accommodatie
 • Dagprogramma
 • Opstapplaats
 • Extra's
 • Fietsinfo
 • Plaatsinfo
 • Praktische info

Prijzen en boeken

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Of chat direct met een medewerkerStart uw chat
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Ferryovertocht Duinkerke-Dover v.v.
• 6 nachten verblijf in het Grand Burstin Hotel in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 6 x ontbijt en diner
• Ervaren Nederlandssprekende fiets-/reisleiding
• Het beschreven fietsprogramma
• Gebruik Gazelle hybride fiets (zie tabblad `Fietsinfo`)
• € 7,- brandstoftoeslag

Niet inbegrepen

• Niet genoemde maaltijden
• Facultatieve excursies en entreegelden
• Eventuele verplichte stadsgidsen
• Reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen

reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)

bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

overnachting voorafgaand aan van uw reis in Rotterdam, inclusief ontbijt en gratis parkeren (optioneel, zie tabblad 'Extra')

fietsverzekering € 10 (met € 25 verplicht eigen risico) of € 15 (geen eigen risico). Kijk voor uitleg en meer informatie op het tabblad 'Fietsinfo'

Extra informatie

• Kijk voor op-/uitstapplaatsen op het tabblad 'Busreis'
• Reisprogramma en routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 7 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Weergave van locatie Fietsvakantie Kent, 'de Tuin van Engeland' op landkaartWeergave van locatie Fietsvakantie Kent, 'de Tuin van Engeland' op landkaart

Accommodatie

Grand Burstin Hotel

v
+1

Ligging

Het Britannia Grand Burstin Hotel biedt uitzicht op de zee en de haven van Folkestone. In slechts 10 minuten lopen bereikt u het centrum van Folkestone en de zandstranden bevinden zich op slechts op 3 minuten loopafstand. Folkstone ligt op zo'n 20 minuten rijden van de haven van Dover.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een lift, restaurant, fitnesscentrum, zwembad en gratis wifi in de openbare ruimtes. Het Harbour restaurant serveert buffetgerechten voor ontbijt en diner en in de Maritime Lounge kunt u terecht voor hapjes en drankjes.

Kamers

De eenvoudige maar nette kamers zijn voorzien van televisie, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet.

Dagprogramma

v

Wegens succes van het wandelprogramma, kunt u deze zomer ook gaan fietsen in Kent! Het gebied wordt ook wel ‘De tuin van Engeland’ genoemd, ideaal voor sportieve tochten en om lekker tot rust te komen. Bovendien is Kent het eerste graafschap van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is slechts een halve dag! Stel u eens voor: fietsen langs de verbluffende krijtrotsen van de North Downs, langs vrijwel lege kuststranden en over rustige kronkelwegen de dorpen verkennen. En, voor de sportievelingen onder u: in 2007 werd in Kent de eerste etappe van de Tour de France gehouden gehouden.

Reisprogramma

v

Via een verkorte opstaproute rijden we naar Duinkerke waar we de oversteek maken met de boot naar Dover. Tijdens de 2e t/m 6e dag maken we 5 fietstochten. Bij een aantal routes kunt u vanaf het hotel direct op de fiets stappen en bij een aantal routes brengt de bus u naar het beginpunt. Zo kan het ook zijn dat u aan het einde van de dag wordt opgehaald door de bus of dat u zelf terug fietst naar het hotel. U fietst dus elke dag in een andere verrassende omgeving. De routes hebben een gemiddelde lengte van ca. 50 km en gaan door een glooiend tot heuvelachtig landschap met af en toe een pittige klim.

Dag 1 - heenreis

v

In de ochtend wordt u opgehaald en brengt de bus u naar Duinkerke voor de overtocht naar Dover. Na aankomst in Dover rijden we verder naar Folkostone, waar we halverwege de middag zullen arriveren. Na het inchecken ontvangt u informatie over de reis en de routes door de reisleider. De klippen van Folkestone zijn anders dan de witte krijtrotsen van het naburige Dover. In Folkestone bestaan de klippen uit zandsteen. Het strand van Folkestone ligt tegen de klippen aan. Vanaf deze klippen, The Leas, heeft u een prachtig uitzicht over het kanaal. U kunt via een lift op The Leas naar het strand. In het centrum van Folkstone is altijd wat te doen met zijn winkeltjes, cafés en restaurants.

Dag 2 - Ashford (ca. 50 km)

v

De route van vandaag staat garant voor weidse uitzichten en indrukwekkende luchten. De Kent Downs zijn niet alleen bekend dankzij de specifieke flora en fauna, maar ook vanwege de vele boerenwinkeltjes. Hier kunt u terecht voor typische streekproducten, zoals Kent Lamb en appel- en kersenproducten die onder het 'produced-in-Kent'-logo worden verkocht.

Dag 3 - Rye (ca. 55 km)

v

Wanneer we het centrum van Folkstone verlaten volgen we de autovrije kustlijn. De tocht gaat verder langs het Royal Military water naar Hythe. Vanaf Hythe gaat de National Route 2 een paar kilometer het binnenland in, langs de pittorekse dorpen Old Romney en New Romney. Vanaf New Romney kunt u met de 'kleinste' spoorwegmaatschappij reizen. Het smalspoorlijntje voert u via Dymchurch naar Hythe en weer terug. Fietst u verder naar de historische stad Lydd dan komt u weer op de autovrije route. Vlak voor eindpunt Rye passeert u Camber, geniet hier van de duinen en het strand. In Rye, gelegen op een heuvel heeft u prachtig uitzicht over de Rother rivier en Romney Marsh. Rye is een oude stad die je niet veel meer ziet, met zijn betoverende straatjes, middeleeuwse kerk en huizen welke nog in goede staat bewaard zijn gebleden. Bent u in Rye dan lijkt het net of de tijd even stil heeft gestaan.

Dag 4 - Sandwich (ca. 50 km)

v

De landelijke route van vandaag voert u door het gebied tussen Dover en Sandwich met gezellige kustplaatsjes als Kingsdown en Deal. Even voor Walmer vindt u Walmer Castle waar u een bezoek kunt brengen aan zowel de tuinen als het kasteel.

Dag 5 - Canterbury, Dover en Folkstone (ca. 50 km)

v

De bus zal u vanuit Folkstone naar de sfeervolle studentenstad Canterbury brengen. Mooie oude panden, leuke winkeltjes en tal van pubs en restaurants zorgen voor de unieke charme van deze stad! Brengt u ook een bezoek aan de indrukwekkende Noormaanse kathedraal, waar onder meer Koning Hendrik IV begraven ligt. Vanuit Canterbury gaat u op de fiets via Dover terug naar Folkstone. De tocht is afwisselend met lommerrijke paden, glooiende heuvels en landelijke dorpen. Kortom de perfecte ingrediënten voor een mooie fietstocht. Onderweg fiets u vlak langs het Goodnestone Garden Park, hier kunt u genieten van een oase van rust. Richting Dover wordt de route steiler en brengt een stevige klim u naar de top van de kliffen. Eenmaal boven kunt u nog een laatste blik werpen over Dover en het kanaal. Vanuit Dover is het nog een klein stukje terug naar hotel.

Dag 6 - Canterbury (ca. 45 km)

v

Vandaag maken we de ‘Coast to Cathedral’ route af. Gisteren hebben we al een deel van de route die de steden Canterbury, Dover en Folkstone verbindt gefietst. Wanneer u nog maar net op de fiets zit passeert u het Kent Battle of Britain museum, waar nog oude vliegtuigen uit de oorlog te bewonderen zijn. Verderop kunt u in Elham het Gate Down Nature reservaat bezoeken, een klein natuurreservaat maar met een van de mooiste orchidee tuinen van het land. Bent u na gisteren nog niet uitgekeken in Canterbury dan heeft u vandaag alle tijd om de stad beter te leren kennen.

Canterbury heeft een mooi en levendig centrum met veel historische gebouwen. Het is een stad rond rivier de Stour en is omringt door delen van de oude stadsmuur. In de middeleeuwse straten zijn tegenwoordig vele winkels te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Canterbury zijn de kathedraal van Canterbury, de ruïnes van St. Augustine's Abbey en St. Martin's Church en Westgate. Vlakbij het centrum van Canterbury vindt u de Westgate Gardens met de Westgate Tower. De veertiende eeuwse Westgate Tower maakte deel uit van de vroegere stadsmuur van Canterbury.

Dag 7 - terugreis

v

Helaas is het alweer tijd om naar huis te vertrekken. In Dover pakken we de ferry die ons naar Duinkerke brengt, vanwaar de bus u weer naar Nederland brengt.

Fietsniveau

2 'krasjes'. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Opstapplaats

Open alle items

Comfort Class

De Comfort Class touringcars van Kras hebben aanzienlijk meer beenruimte, een fris interieur en zijn minimaal voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast en DVD- of videospeler. Door de aanwezigheid van o.a. voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.
v
Opstapschema D1 en D2 januari 2015, schema D1, Schema D2, busopstapschema
Opstapschema D1 en D2
Opstapschema D1 en D2 januari 2015, schema D1, Schema D2, busopstapschema

Let op: Alle genoemde vertrektijden zijn een indicatie. Kijk in uw reispapieren voor de definitieve vertrektijden.

Chauffeur/reisleider en Kras-reisleiding

v
Chauffeur/reisleider en Kras-reisleiding Bij alle reizen is de chauffeur tevens uw reisleider (met uitzondering van de reis Hoogtepunten van Italië, Klassiek Spanje en Themareis Zuid-Engeland). Er wordt wel in veel gevallen gebruik gemaakt van plaatselijke gidsen en vertegenwoordigers. In enkele steden en bij enkele bezienswaardigheden is een officiële stadsgids zelfs verplicht. De kosten van de gids zullen hoofdelijk over de deelnemers worden verdeeld. Deelname aan de excursies staat vrij.

In de touringcar

v
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage

v
Name-red-(2)
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollator of opvouwbare rolstoel is op aanvraag. Elektrische rolstoelen en/ of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit ten allen tijd voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

Met een veilig gevoel op reis!

v
keurmerk touringcarbedrijf
Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-reisorganisaties, dus ook Kras, werken uitsluitend met vervoerders, die zijn erkend met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze touringcarbedrijven houden zich strikt aan strenge veiligheidseisen. En dat betekent voor u als reiziger de beste garantie voor een aangename en ongestoorde busreis.

Extra's

Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis

Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in onderstaande accommodatie(s), waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren bij het door u gekozen hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt.

Onderstaande overnachting(en) zijn indien beschikbaar direct bij uw boeking te reserveren. Wanneer u kiest voor één van onderstaande overnachting(en), dient u bij boeking deze plaats als opstapplaats te kiezen (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kiest u voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)

v
Brasserie Nobiss
+1
Brasserie Nobiss
Standaard kamer
2-persoonskamer € 32,50 p.p.
1-persoonskamer € 55 p.p.

Deluxe kamer
2-persoonskamer € 52,50 p.p.

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,10 p.p.
- Parkeren € 10 per auto

Hotel Golden Tulip West-Ende (Helmond)

v
Helmond-West-Ende1_s
Helmond-West-Ende7_s
Helmond-West-Ende1_s
+1
Helmond-West-Ende7_s
2-persoonskamer € 30,00 p.p.
1-persoonskamer € 55 p.p.

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

Let op: dit hotel is geen opstapplaats! U dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
Parkeren in Helmond is gratis. Wel dient u in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à €10 per munt.

Hotel Mercure in Zwolle

v
+1
2-persoonskamer v.a. € 27,50 p.p.
1-persoonskamer v.a. € 55 p.p.

- Exclusief toeristenbelasting à € 0,60 p.p.
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijgt u bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.

Hotel Novotel Breda

v
tui_577174
tui_577173
tui_577170
tui_577174
tui_577173
+1
tui_577170
2-persoonskamer v.a. € 37,50 p.p.
1-persoonskamer v.a. € 72,50 p.p.

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,50 per kamer
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

Fietsinfo

Algemene informatie fiets-/busreizen

Open alle items

Nieuwe fietsen van Gazelle

v
Optimaal vakantieplezier is alleen mogelijk als uw fiets óók optimaal is! Aangezien de klant bij Kras voorop staat, kozen we ervoor om ook dit zomerseizoen weer gloednieuwe fietsen aan te schaffen bij Gazelle. En niet zomaar een model, maar fietsen die speciaal voor Kras worden gemaakt, zodat ze aan al onze eisen
voldoen. Redenen om voor onze speciale Gazelle Hybride fietsen te kiezen zijn:
• 27 versnellingen
• extra comfort omdat het stuur, de stuurpen, de handvatten, de verende voorvork en de verende zadelpen helemaal naar wens kunnen worden ingesteld
• altijd veilig fietsen in het donker: de verlichting voor en achter werkt ook als u stilstaat
• wielen stabiel en sportief 8 x 4 spaakpatroon
• enkel gebruik van fietsen met een sportieve, lage instap, dus gemakkelijk op- en afstappen
• meer zitcomfort dankzij verende zadelpen en een extra licht RVL-zadel
• Schwalbe anti-lekbanden (als beste getest!)

De fietsen zijn geschikt voor deelnemers tussen de 1.55 m en 1.90 m. Beschikbare framehoogtes: 48-, 53-, 57- en 61 cm. Onze fietsen zijn niet voorzien van fietstassen. Uw eigen fiets meenemen op de busreizen is niet mogelijk.

Aansprakelijkheid

Net als bij het gebruik van een huurauto zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. Wanneer u gebruikmaakt van een huurfiets kan het voorkomen dat de verhuurder de fiets verstrekt onder de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de huurfiets.

Bij nagenoeg alle fiets-/busreizen is Kras de verhuurder van de fietsen. Kras behoudt zich het recht voor om diefstal, schade aan de fiets of schade tengevolge van verlies (van onderdelen) van de fiets te verhalen op de deelnemer. Het risico bedraagt maximaal de nieuwwaarde van de fiets, bij een Gazelle Innergy fiets (of gelijkwaardig) is dit maximaal € 1999, bij een Gazelle Hybride (of gelijkwaardig) is dit maximaal € 899. U kunt uw huurfiets verzekeren voor € 10 (met € 25 verplicht eigen risico) of € 15 (geen eigen risico) per fiets. Schade tengevolge van opzet of grove schuld van de gebruiker van een fiets kan niet worden afgekocht en valt dus niet
onder de verzekering.

Het aansprakelijkheidsrisico ten aanzien van derden bijvoorbeeld in verband met toegebracht letsel, materiële schade, etc. valt niet onder de verzekering. Dit dient u zelf te verzekeren.

Fietsreizen voor elk niveau

v
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem van ’krasjes’ ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang. De ’krasjes’ zijn dan ook bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring.

1 'krasje': gemakkelijk tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling
2 'krasjes': gemakkelijke tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden
3 'krasjes': stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Fietservaring is wenselijk.

Fietsroutes

v
De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure.

Bij de busreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Iedere dag wordt u met de bus naar het beginpunt gebracht, vanwaar de fietstocht begint. De tochten worden begeleid door een ervaren fiets-/reisleider, maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig fietsen. Per dag zijn routebeschrijvingen en kaarten voorhanden. Meestal kunt u kiezen uit korte en langere routes. Bij de kortere afstanden kunt u onderweg op een afgesproken plaats in de touringcar stappen en uw fiets in de aanhanger zetten. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Kras Fietsdag

v
Op 21 april 2013 vindt onze (inmiddels bekende!) Kras Fietsdag weer plaats op ons hoofdkantoor in Ammerzoden! Tijdens deze informatieve dag staan onze reisleiders u met raad en daad ter zijde én u kunt alles te weten komen over de vele bestemmingen of ideeën opdoen voor uw volgende vakantie. Bovendien heeft u de mogelijkheid om onze Gazelle (Innergy) fietsen te testen en een mooie route naar bijvoorbeeld Den Bosch of Slot
Loevestein te fietsen. Kijk voor meer informatie op www.kras.nl/21765

Fietsen te koop

v
Om onze fiets-/busreizen op een kwalitatief hoog niveau te houden, vervangen we per dit jaar 50% van onze fietsen. Hierdoor hebt u tijdens uw fietsvakantie altijd de beschikking over moderne en relatief nieuwe fietsen. Sinds september 2011 kunt u weer gebruikte fietsen kopen: Gazelle Hybride Extra fietsen worden aangeboden v.a. € 375, Gazelle Innergy fietsen (e-bike) worden aangeboden v.a. € 1025. De fietsen zijn slechts 2 seizoenen gebruikt en worden uitsluitend verkocht door Cyclecenter Valkenburg (hybride en innergy fietsen) en Holiday Wheels BV in Neeritter (innergy fietsen).

Plaatsinfo

Ashford

Deze mideleeuwse stad is zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat gelaten. De kleine cottages, historische gebouwen en bomen rondom het kerkhof, roepen een heel aparte sfeer op.

Kent

v

Kent wordt ook wel 'De Tuin van Engeland' genoemd door het mooie vlakke groene landschap, ideaal voor sportieve tochten en om lekker tot rust te komen. Ook beschikt Kent over een mooie kust en historische kastelen en kerken. En mochten dat nog niet genoeg redenen zijn dan is de reisafstand ook een pluspunt, Kent is namelijk het eerste graafschap van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover.

Engeland

Lekker dichtbij en makkelijk te bereiken per boot, via de tunnel of met het vliegtuig. Groot-Brittannië heeft eeuwenlang de belegeringen van vijanden moeten doorstaan en veelal met groot succes. Ten gevolge van deze succesvolle verdedigingen, zult u in Engeland een mooie eigen cultuur ontdekken met prachtige monumenten en bezienswaardigheden.

Groot-Brittannië

v
Londen - Big Ben
Londen - Big Ben
Londen - Big Ben

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland vormen samen het Verenigd Koninkrijk, stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard. Of u nu een wandelvakantie zoekt of een citytrip, hier vindt u het allemaal. Groot-Brittanië bezit behalve schitterende kustlijnen met lieflijke vissersdorpjes, groene heuvellandschappen en sprookjesachtige kastelen en paleizen ook prachtige moderne steden met een rijke historie zoals Edinburgh en London. Groot-Brittanië is tevens het land van de vele pubs, de deftige High Tea's, de paardenraces en de crickettoernooien. Kortom, er valt in het Verenigd Koninkrijk genoeg te ontdekken!

Praktische info

Belangrijke informatie Groot-Brittannië

Open alle items

Algemeen

Engeland
Oppervlakte: 130.395 km²
Ligging: Engeland is het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië, grenzend aan Wales en Schotland.
Hoofdstad: Londen
Inwoners: ca. 51 miljoen
Taal: Engels
Staatsvorm: constitutionele monarchie
Valuta: Engelse pond
Tijdverschil: -1 uur
Voltage: 220-240 Volt (adapter/wereldstekker aanbevolen, andere stopcontacten!)
Verkeer: linksrijdend

Schotland
Oppervlakte: 78.772 km²
Ligging: Schotland is het noordelijke deel van het eiland Groot-Brittannië, grenzend aan Engeland
Hoofdstad: Edinburgh
Inwoners: ca. 5,1 miljoen
Taal: Engels, Schots-Gaelisch, Schots
Staatsvorm: constitutionele monarchie
Valuta: Engelse pond
Tijdverschil: -1 uur
Voltage: 220-240 Volt (adapter/wereldstekker aanbevolen, andere stopcontacten!)
Verkeer: linksrijdend

Noord-Ierland
Oppervlakte: 13.843 km²
Ligging: het noordelijke deel van het eiland Ierland
Hoofdstad: Belfast
Inwoners: ca. 1,8 miljoen
Taal: Engels
Staatsvorm: constitutionele monarchie
Valuta: Engelse pond
Tijdsverschil: -1 uur
Voltage: 220-240 Volt (adapter/wereldstekker aanbevolen, andere stopcontacten!)
Verkeer: linksrijdend

Grensdocumenten/visum

Voor Engeland en Schotland heeft u een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart nodig. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij u aan voor de benodigde grensdocumenten navraag te doen bij de ambassade.

Hotels kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).

Hotels in Groot Britannië kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).

Rondreizen

Voor rondreizen geldt dat een goede mobiliteit en basisconditie noodzaak is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. De programma-invulling is vaak dermate complex dat een dat een rolstoel of rollator van invloed kan zijn op de haalbaarheid van het reisschema. Wij kunnen dan ook helaas nauwelijks reizigers met een rolstoel of rollator op deze reizen aannemen.

Telefoon/internet

Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten. In de meeste grote steden zijn internetcafés aanwezig en ook in veel hotels kunt u gebruikmaken van internet.

Veiligheid

Net zoals in andere landen van de wereld, moet u ook in Engeland en Schotland op uw spullen letten. Pas op voor zakkenrollers, draag geen waardevolle objecten te opzichtig en maak gebruik van het kluisje (indien aanwezig) in uw hotel of appartement om waardevolle spullen op te bergen.

Klimaat

Het weer in Groot-Brittannië staat algemeen bekend als wisselvallig.
In Engeland heerst een gematigd zeeklimaat (getypeerd door koele zomers en zachte winters). Aan de westkust valt de meeste neerslag, terwijl de neerslag aan de oostkust vergelijkbaar is met de hoveelheid in Nederland. Mei en juni zijn de maanden met gemiddeld de minste neerslag. In juli en augustus is de temperatuur het hoogst, maar kan het ook met regelmaat regenen.
In Schotland heerst een gematigd zeeklimaat, met over het algemeen zachte winters en koele zomers. Aan de oostkust is het over het algemeen droog en koel, terwijl er aan de westkust sprake is van een milder, maar natter klimaat. De meest aangename reistijd voor Schotland is mei/juni, de warmste maanden zijn juli en augustus. Aan de kust is er regelmatig opkomende mist ('haar' genoemd). Van mei tot september ligt de gemiddelde dagtemperatuur aan de oostkust tussen 18 en 20 graden. In de rest van Schotland is het dan over het algemeen een paar graden koeler.
Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.klimaatinfo.nl.Eten en drinken

Traditionele gerechten, zoals lamb- en beefgerechten en de beroemde 'pies' (bijvoorveeld kidney) zijn overal verkrijgbaar, net als fish and chips. Maar in Groot-Brittannië zijn alle wereldkeukens vertegenwoordigd.

Gezondheid

Vaccinaties
Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor reisbestemmingen, verwijzen wij naar Reisprik of uw eigen huisarts. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.


Mobiliteit
Wilt u een (groeps)rondreis Groot-Brittannië boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

In Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland wordt het Engelse pond gebruikt. In bijna elke plaats is wel een pinautomaat te vinden (let er goed op dat het logo dat op uw pasje staat hetzelfde is als op de automaat staat). Internationale creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Bij veel banken kunt u met uw creditcard contant geld opnemen. Hiervoor wordt echter een forse provisie gerekend.

Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs* lunch EUR 6 tot 9, diner EUR 15 tot 25
- indicatieprijs* kop koffie EUR 2 tot 5, glas fris EUR 2 tot 4, glas bier EUR 2 tot 6, glas wijn EUR 4 - EUR 6.
* omgerekend