Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Transatlantische Cruise van Amerika naar Amsterdam

92a_liricadx_HRs
usa.miamis
strand.2mensjess
Camara.de.lobos.madeiras
Portugal.Belem.Lissabons
4382692_SantiagoDe Compostellas
Honfleur
Londen.BigBens
v
Honfleur
92a_liricadx_HRs
usa.miamis
strand.2mensjess
Camara.de.lobos.madeiras
Portugal.Belem.Lissabons
4382692_SantiagoDe Compostellas
Honfleur
Londen.BigBens
LG
Transatlantische Cruise van Amerika naar Amsterdam
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Dagprogramma
  • Uw schip
  • Extra info
  • Praktische info

Prijzen

x
  • -
  • +
n
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Koningsdag: 09.00 - 23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vliegreis Amsterdam–Miami per Lufthansa (met overstap)
• Luchthavenbelastingen à € 196
• Vliegbelasting € 45: door de Nederlandse overheid ingevoerd voor alle vertrekken vanaf 1 juli 2008
• Transfers op dag 1 en 2
• 1 overnachting in het Best Western Atlantic Beach Resort (of gelijkwaardig) in Miami South Beach op basis van logies
• 17 overnachtingen aan boord van het MSC Lirica in een hut naar keuze (zie `Prijsberekening` voor de reissommen per hutcategorie) zoals beschreven
• Verzorging aan boord op basis van volpension (beginnende met het diner op de tweede dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag)
• Het beschreven vaarprogramma

Niet inbegrepen

• Niet genoemde maaltijden
• Excursies en entreegelden
• Stadsgidsen
• Fooien
• Persoonlijke uitgaven
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen

Extra informatie

bij boeking dient u uw volledige naam en paspoortgegevens door te geven. Uw paspoort moet minimaal tot 3 maanden geldig zijn na thuiskomst, identiteitsbewijs is niet voldoende! Kinderen moeten een eigen paspoort hebben en mogen dus niet op het paspoort van de ouder staan. BELANGRIJK: lees aandachtig de informatie onder het kopje 'Grensdocumenten' van de Verenigde Staten op het tabblad 'Reistips'.

volgens de Amerikaanse wet is het passagiers jonger dan 21 jaar niet toegestaan om in een 1-persoonshut te verblijven. Zij moeten te allen tijde verblijven bij een persoon van 21 jaar of ouder.

vaarprogramma en genoemde vertrek- en aankomsttijden onder voorbehoud van wijzigingen

u dient bij boeking door te geven hoe laat u wenst te dineren (19.00 of 20.45 uur)

het MSC Lirica is rolstoeltoegankelijk, mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de gewenste bijstand kan verlenen. Houdt u er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in havens waar het cruiseschip niet aan de kade ligt.

AFWIJKENDE ANNULERINGSVOORWAARDEN
De volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
• Tot 43 dagen voor vertrek: 20% van reissom
• Van 42 tot 31 dagen voor vertrek: 35% van reissom
• Van 30 tot 16 dagen voor vertrek: 50% van reissom
• Van 15 tot 6 dagen voor vertrek: 75% van reissom
• Van 0 to 5 dagen voor vertrek: 100% van reissom
WIJZIGINGSKOSTEN
• Tot 90 dagen voor vertrek € 40 p.p.
• 89-60 dagen voor vertrek € 50 p.p.
• 59-29 dagen voor vertrek € 75 p.p.
• 28-0 dagen voor vertrek: annuleringsvoorwaarden MSC van toepassing

Vluchttijden (onder voorbehoud van wijzigingen)
Amsterdam - Frankfurt 07.15 - 08.25 uur
Frankfurt - Miami 09.55 - 13.40 uur

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Reisprogramma

Vaarprogramma

v

Dag 1: vliegreis Amsterdam-Miami (met tussenstop) / transfer naar hotel
Dag 2: transfer naar de haven / inscheping / Fort Lauderdale: vertrek 19.00 uur
Dag 3: op zee
Dag 4 & 5: San Juan (Puerto Rico): aankomst 07.00 uur / vertrek 17.00 uur
Dag 6: Fort-de-France (Martinique): aankomst 13.00 uur / vertrek 19.00 uur
Dag 7 t/m 11: op zee
Dag 12: Funchal (Madeira): aankomst 10.00 uur / vertrek 20.00 uur
Dag 13: op zee
Dag 14: Lissabon: aankomst 07.00 uur / vertrek 17.00 uur
Dag 15: Vigo: aankomst 10.30 uur / vertrek 16.00 uur
Dag 16: op zee
Dag 17: Le Havre (Frankrijk): aankomst 10.00 uur / vertrek 22.00 uur
Dag 18: Dover: aankomst 09.00 uur / vertrek 18.00 uur
Dag 19: Amsterdam: aankomst 09.00 uur
* vaarprogramma en -tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1 - Amsterdam - Miami

v
usa.miamis

We vliegen vanaf Amsterdam naar Miami (met overstap). Aansluitend volgt de transfer naar het Best Western Atlantic Resort in Miami South Beach (of gelijkwaardig). Dit hotel is gelegen op een absolute toplocatie, nabij het strand en alle attracties van Miami South Beach. Het hotel is o.a. voorzien restaurant, cocktaillounge, verwarmd buitenzwembad en fitnesscenter. Miami is Florida’s meest bruisende stad met een heerlijk strand en tal van levendige wijken, zoals het Cubaanse Little Havana, Coconut Grove, trefpunt voor kunstenaars en artiesten en vol gezellige terrasjes en boetiekjes, Coral Cables met haar Spaanse boulevards en de meest beroemde wijk South Beach, beter bekend als SoBe. De pastelkleurige Art Deco huizen geven dit stukje Miami een uniek karakter.

Dag 2 - Fort Lauderdale

Vandaag gaat onze cruise van start! Vanuit het hotel brengt de transferbus u naar de haven van Port Everglades, waar het MSC Lirica op ons ligt te wachten. Rond 19.00 uur gooien we de trossen los.

Dag 3 - Op zee

Een dag op zee. Ontdek alle faciliteiten van het MSC Lirica!

Dag 4 & 5 - Puerto Rico

v
strand.2mensjess

Het tropische paradijs Puerto Rico biedt u stranden, regenwoud en vele koloniale stadjes! In de historische stad San Juan, met veel Amerikaanse invloeden, kunt u de schitterende botanische tuinen van Rio Piedras bezoeken, of een van de vele galeries en musea, vooral gericht op de Indiaanse kunst. Het nationale monument, San Felipe del Morro, een voormalig fort dat diende als bescherming tegen onder andere de Nederlandse kolonisten, is ook zeker een bezoekje waard.

Dag 6 - Martinique

v

Welkom in een stukje Frankrijk in de tropen! Martinique is een overzees Frans departement en heeft u, naast prachtige stranden, veel te bieden dat een bezoek waard is. Wat dacht u van de hoofdstad Saint-Pierre, dat vroeger ‘Parijs van West-Indië’ werd genoemd, het park La Savane, de botanische tuin Les Ombrages gesitueerd op een locatie van een vroegere rumstokerij, of het Musée de la Pagerie, een museum dat een eerbetoon is aan het leven van keizerin Josephine, de vrouw van Napoleon.

Dag 7 t/m 11 - Op zee

Heerlijk ontspannen dagen aan boord. Geniet van de vele luxe faciliteiten!

Dag 12 - Funchal (Madeira)

v
Camara.de.lobos.madeiras

Het prachtige zonzekere en subtropische eiland Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Europa. Het milde klimaat zorgt voor een weelderige natuur met de mooiste bloemen en planten. Niet voor niets wordt Madeira het bloemeneiland genoemd! Funchal is de levendige hoofdstad van dit prachtige eiland. In het gezellige centrum kunt u heerlijk slenteren door oude smalle straatjes, rondneuzen in talloze winkeltjes of op de bloemenmarkt en heen en weer slenteren over de boulevard. Aan knusse eettentjes en restaurants geen gebrek.

Dag 13 - Op zee

Op weg naar het Europese vasteland!

Dag 14 - Lissabon

v
Portugal.Belem.Lissabons

Het volgende hoogtepunt: Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag. Van 7.00 uur tot 17.00 uur heeft u alle gelegenheid om de stad te verkennen. Deze hoofdstad van Portugal bestaat uit 5 stadswijken. Het gezellige centrum wordt gevormd door de 17e-eeuwse wijk rond de Rossio. Ten oosten van het monumentale plein Praça do Comércio liggen de middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria. Deze worden gedomineerd door het imposante S. Jorge-kasteel, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Lissabon en de Taag. Het straatbeeld van deze wijken wordt gekenmerkt door kleine trammetjes en intieme restaurantjes. Naar het westen liggen de wijken Bairro Alto en Madragoa, met hun unieke straatjes. En in het uiterste westen vindt u het monumentale gebied van Belém met de Torre de Belém, het Jerónimos-klooster en het cultureel centrum van Belém. U kunt vandaag kiezen uit diverse facultatieve excursies, waaronder een combinatiebezoek Lissabon/Sintra en Cascais, een stadstour door Lissabon, een tour door de stad per tram en bus en een bezoek aan het middeleeuwse Obidos. Sintra is prachtig gelegen op de noordelijke hellingen van de Serra. In het centrum staat het indrukwekkende Palácio Nacional en nog vele andere paleizen en tuinen. Het centrum bestaat uit drie delen, die met elkaar zijn verbonden door een doolfhof van kronkelstraatjes. De mondaine badplaats Cascais is zeker een bezoekje waard. Deze vermaarde plaats heeft een belangrijke verzameling erfgoed. Daarnaast bezit het plaatsje ook nog vele kerken, kapellen en een citadel met een fort. Obidos tot slot staat bekend als één van de mooiste laat-middeleeuwse stadjes van Europa. Het plaatsje wordt geheel door kasteelmuren omringd en bezit on der meer 17e-eeuwse stadspoorten, kapellen en een kasteel.

Dag 15 - Vigo (Spanje)

v
4382692_SantiagoDe Compostellas

We bereiken de Spaanse stad Vigo, gelegen aan de grillige noordwestkust van het Iberische Schiereiland. De stad staat ook beschreven in onze geschiedenisboeken, want in 1702 veroverden wij hier samen met de Engelsen de Spaanse Zilvervloot. Het was weliswaar niet die van Piet Hein, maar de buit was nog altijd om over naar huis te schrijven. De rijke stad dankte veel van haar voorspoed aan de levendige handel met de Amerikaanse koloniën, die voornamelijk in Spaanse handen waren. Tegenwoordig vindt u in de handels- en voormalige oorlogshaven de grootste sardientjesvloot van Europa. De stad is tegen een heuvel gebouwd en naast kronkelige straatjes is de stad trotse bezitter van maar liefst 2 kastelen. Tot de facultatieve excursies behoren vandaag Vigo in combinatie met Bayonne tot de mogelijkheid of kiest u voor Santiago de Compostela? In de middeleeuwen was Santiago na Jeruzalem en Rome de belangrijkste christelijke pelgrimsplaats. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad behoren het majestueuze plein Praza do Obradoiro (het eerste doel van de pelgrims), de indrukwekkende kathedraal, de barokke kerk van het klooster Convento de San Martiño Pinario en het 9e-eeuwse klooster Convento de San Paio de Antealtares. In de middag varen we weer verder richting Frankrijk.

Dag 16 - Op zee

Heerlijk cruisen naar het Franse Normandië.

Dag 17 - Le Havre (Frankrijk)

v
Honfleur
Honfleur
Honfleur

We hebben de kapen van Bretagne en Normandië gerond en naderen Le Havre, daar waar de Seine de zee instroomt. De machtige hangbrug is reeds van verre te zien. Vanuit Le Havre kunt u facultatief naar het mooie Honfleur of naar Etretat. Honfleur is een werkelijk schilderachtig en sfeervol havenstadje met smalle steegjes, historische huizen en de St. Catherine Kerk, de grootste, geheel houten kerk in Frankrijk. Op een terrasje aan de haven is het bij mooi weer heerlijk vertoeven. De excursie naar Etretat brengt u naar de stoere rotskust, waar de imposante kliffen een verbluffend uitzicht opleveren. Beroemd is de Falaise d’Aval, de rots waarbij het lijkt alsof een olifant z’n slurf in het water steekt. Bij beide excursies maakt u eerst een korte rondrit door Le Havre zelf.

Dag 18 - Dover (Engeland)

v
Londen.BigBens

Vanuit Dover kunt u kiezen voor een facultatieve tour naar Londen. Een stadstour per bus laat u kennismaken met highlights als The House of Parliament, Trafalgar Square, Buckingham Palace en St. Paul’s (inclusief lunchbox). U kunt ook een combinatiebezoek brengen aan Sandwich en Canterbury. Het historische Sandwich, gelegen nabij Dover, behoorde vroeger tot de ‘Cinq-Ports’, de vijf beroemdste havens. Bezienswaardig zijn onder meer de Guildhall, de Barbican en de Fisher-Gate. Vervolgens gaat deze facultatieve tour door naar Canterbury, met een prachtig oud centrum . Hier vindt u de beroemde kathedraal, de voornaamste kerk van Engeland. Wist u dat een deel van de stad op de UNESCO wereldlijst van erfgoederen staat? Niet verwonderlijk, want de bijzonder fraaie stad is een aangename mix van architectuur, geschiedenis, kunst en cultuur, musea, allerhande winkels en goede pubs en restaurants.

Dag 19 - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Ontscheping na ontbijt.

Noot

Informatie omtrent de excursies onder voorbehoud van wijzigingen. Meer informatie en prijzen zijn aan boord te verkrijgen. Boekingen kunnen alleen aan boord worden gemaakt. U kunt geen excursies voor de cruise via Kras reserveren.

Uw schip

MSC Cruises

v

MSC is een Italiaanse rederij met veel vaste en vooral tevreden gasten. De schepen van MSC zijn milieuvriendelijk, kindvriendelijk, comfortabel en elegant. Stap aan boord van een willekeurig schip en u voelt direct de Italiaanse sfeer. Ontdek de beste cappuccino en geniet van overheerlijk Italiaans ijs. De rederij is trots op haar Italiaanse afkomst! Uitstekende keuken, vriendelijk personeel, spectaculair entertainment (bijv. Formule 1 simulator, 4D bioscoop of tienerdiscotheek), wellness en ontspanning… beleef het zelf! Voor de kinderen en de jeugd is het vermaak altijd veelzijdig, want voor MSC horen zij erbij en gezinnen zijn graag geziene gasten aan boord. De schepen bieden al het comfort van een groot luxe hotel, echter met één verschil… uw MSC cruiseschip brengt u elke dag naar een andere interessante bestemming! Aan boord van alle schepen van MSC leeft en ademt de romantische geest. Elke variatie op het thema is een kunstwerk op zich, waar u exclusief van kunt genieten. Speciaal voor de Nederlandse gasten is er op alle afvaarten vanuit Nederland, Nederlandstalig personeel aanwezig. Gemak dient de mens!

MSC steunt UNICEF

Op dit moment is MSC de marktleider op het gebied van cruisereizen in Brazilië. Daarom gaat MSC de lokale bevolking steunen door een samenwerking aan te gaan met UNICEF. MSC steunt een programma om kinderen uit kwetsbare leefgemeenschappen in Rio de Janeiro en São Paulo te helpen een gelijkwaardige kans te krijgen om een kwalitatief goede opleiding te volgen. Voor elke cruisepassagier ligt een informatiebrochure klaar in de hut. Er wordt ook om een kleine donatie gevraagd (vanzelfsprekend bent u tot niets verplicht).

Uw schip: MSC Lirica****

v
+5
+4

Aan boord van het prachtige schip MSC Lirica vindt u de typische Italiaanse gastvrijheid terug die zo kenmerkend is voor MSC Cruises. De warmte en elegantie die dit comfortabele schip uitstraalt roept direct het beeld op van een zonnige vakantie. Naast de vele, luxe faciliteiten, zoals zwembaden, sauna en whirlpools, mag natuurlijk de mediterrane, Italiaanse keuken niet ontbreken. Begin november 2015 is het MSC Lirica van de werf gekomen na een grootscheepse renovatie waarbij alle hutten en faciliteiten een facelift hebben gekregen. De vernieuwde MSC Lirica tilt comfort naar een nieuw niveau. De restyling geeft een boost aan het entertainment aan boord, biedt technologische vooruitgang en betekent een uitbreiding van bijna 200 nieuwe hutten. De MSC Lirica biedt nu meer balkonhutten, ruimere publieke ruimtes en flexibele dinermogelijkheden zoals een buffet dat 20 uur per dag geopend is. Daarnaast is ze voorzien van een Spray Park – een dekgedeelte met interactieve glijbanen en waterspeelmogelijkheden voor alle leeftijden. De kinderruimtes zijn opnieuw ontworpen, ook is er voor alle leeftijden een kinderclub. Om nog meer mogelijkheden tot ontspanning te bieden is de MSC Aurea Spa uitgebreid met meer ruimte voor massages. Ook is elke hut opnieuw ontworpen, gerenoveerd en gestoffeerd. Kortom, het hele schip voelt gloednieuw en biedt een compleet verzorgde en super-de-luxe cruise met aan boord alles om uw vakantie tot een succes te maken!

Specificaties

bouwjaar: 2003 • renovatie: november 2015• lengte: 275 m • breedte: 28,8 m • tonnage: 59.058 • snelheid: 21 knopen • aantal passagiers: 2680 • bemanningsleden: 850 • nationaliteit bemanning: internationaal • passagiersdekken: 9 • liften: 9 • stabilisatoren: 2 • voltage: 110/220 volt • land van registratie: Panama.

Faciliteiten

v
+3
+2

Bars & restaurants: aan boord van het MSC Lirica**** zijn 4 verschillende restaurants te vinden, waar een bijzonder gastronomische selectie van hoogwaardige producten wordt geserveerd. Per restaurant is het variërend van buffet of een à la carte menu, of, voor meer flexibiliteit, is het verbeterde buffet 20 uur per dag geopend. Op het schip zijn maar liefst 10 bars aanwezig, o.a. een pianobar en een Engelse pub, waar u gezellig wat kunt drinken.

Entertainment: kinderclub • een gamehal • discotheek • theater • casino • bibliotheek • card room • fotogalerij • winkels • tax free winkels • een juwelier • internetpunt

Sporten: zwembaden • Spray Park – een dekgedeelte met interactieve glijbanen en waterspeelmogelijkheden voor alle leeftijden • shuffleboard • minigolf • Power Walking Track • fitnesscentrum

Spa & ontspanning: • 2 whirlpools • zonnebank • schoonheidssalon • MSC Aurea Spa • kapsalon

Overig: doktersdienst • 24 uur per dag roomservice • WiFi-GSM internetverbinding • kids-free zone • excursiebureau
• u heeft aan boord de mogelijkheid om WiFi internet te kopen. De kosten hiervan zijn ongeveer:
- 1 uur = €10
- 100 minuten = € 15
- 500 minuten = € 50
- 24 uur = € 120
*de prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hutten

Het MSC Lirica beschikt over 974 hutten waarvan: • 346 binnenhutten • 400 buitenhutten met zeezicht • 2 familiehutten • 226 balkonsuites. Hiervan zijn 5 hutten toegankelijk voor mindervalide passagiers.

Alle hutten beschikken over twee eenpersoonsbedden die kunnen worden omgevormd tot een tweepersoonsbed, airconditioning, kastruimte, badkamer met douche, toilet en föhn, TV, radio, telefoon, internetmogelijkheden voor eigen laptop (tegen betaling) minibar en een kluisje.

Binnenhut

v
binnenhut-1s

De binnenhutten hebben een vloeroppervlak van ca. 13m².

Categorie 1: gelegen op dek 7
Categorie 2: gelegen op dek 7
Categorie 3: gelegen op dek 8
Categorie 4: gelegen op dek 9
Categorie 5: gelegen op dek 10

Buitenhut

v
buitenhut-1s
Buitenhut-2s
buitenhut-1s
Buitenhut-2s

De buitenhutten hebben een vloeroppervlakte van ca. 13m2 en beschikken over een raam.

Categorie 6: gelegen op dek 7, 8, 9 en 10 (mogelijk belemmerd zicht)
Categorie 7: gelegen op dek 7
Categorie 8: gelegen op dek 8
Categorie 9: gelegen op dek 9
Categorie 10: gelegen op dek 9 en 10

Balkonsuite

v
SUITEs

De suites hebben een vloeroppervlak van ca. 27m² en beschikken naast de standaard faciliteiten over een balkon en een badkamer met bad.

Categorie 11: gelegen op dek 10 en 12

Noot

• Hutten voor mindervaliden en hutten met 3e en 4e bed zijn op aanvraag te boeken.

Extra info

MSC Cruises Algemene Informatie

Open alle items

Baby

v
111_bimba_HR_s
32_piscine_HR_s
33_piscine_HR_s
111_bimba_HR_s
32_piscine_HR_s
33_piscine_HR_s
Baby's zijn toegestaan aan boord, echter de rederij raadt een minimum leeftijd aan van ca. 3 maanden. Dit i.v.m. voorzieningen aan boord. Babybedjes zijn altijd op aanvraag.

De schepen van MSC Cruises lenen zich uitste­kend voor gezinnen. Er zijn speciale kinderspeelruimtes en vele specifieke kin­der­activiteiten. Ook is er een kinderprogramma:
• Mini Club voor kinderen van 3 tot 6 jaar, deze is ook beschikbaar tijdens de excursies.
• Junior Club voor kinderen van 7 tot 11 jaar.
• Young Club voor kinderen van 12 tot 14 jaar.
• Teenagers Club voor kinderen van 15 tot 17 jaar.

Alle entertainmentactiviteiten, zowel voor jonge gasten als volwassenen, worden in alle aan boord gesproken talen aangeboden. De miniclub blijft in alle aanleghavens open om activiteiten en vermaak onder toezicht te bieden voor kinderen van 3 jaar en ouder wier ouders of voogden op een MSC-excursie gaan.

Bagage

Voor de cruise wordt u geadviseerd om bagage te beperken tot maximaal 2 koffers per persoon (maximaal 90x75x43 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk), en twee stuks handbagage per persoon ( maximaal 56x45x25 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk). Voor een eventuele vliegreis gelden er wellicht andere instructies. U dient zich hierbij te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 8 kilo. Echter bevelen wij alle gasten wél aan hun bagage te beperken tot één ingecheckte koffer per persoon die niet groter is dan 75x50x29cm, en één stuk handbagage die niet groter is dan 55x35x25cm. Bagage dient in de hut te worden gehouden. Vergeet niet uw bagagelabels, die benodigd zijn voor inscheping, mee te nemen in uw handbagage en ze te bevestigen wanneer u bij de inschepingshaven arriveert. Wij raden alle passagiers aan geneesmiddelen, belangrijke documenten en dergelijke persoonlijke bezittingen in hun handbagage te houden. Kinderwagens en rolstoelen zijn altijd toegestaan aan boord, maar dienen te worden aangevraagd bij boeking zowel voor de cruise als voor de eventuele vliegreis.
MSC Cruises is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van of schade aan uw eigendommen.

Excursies

Het volledige programma van de excursies aan land is aan boord te verkrijgen. De excursies die tijdens de cruise zijn gepland, zijn facultatief en tegen betaling. De excursies worden aangerekend op uw lopende cruiserekening en de uiteindelijke betaling moet contant of met creditcard worden voldaan. De route en prijs van de excursie kan zonder voorafgaande kennisgeving door MSC Cruises worden gewijzigd in het geval van prijsveranderingen en onvoorziene gebeurtenissen. Voor een compleet overzicht van de te boeken excursies aan boord zie www.msccruises.nl .

Let op: Informatie m.b.t. excursies onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Dit kan tot 7 dagen voor vertrek. Betalingen van deze excursies geschieden rechtstreeks aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.
Het kan voorkomen dat, i.v.m. de aankomst en vertrektijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en de laatste dag.

Dineren

Dineren kan de hoofdrestaurants van het schip, specialiteitenrestaurants of in het buffetrestaurant. Het uitgebreide buffetrestaurant is 20 uur per dag geopend voor ontbijt, lunch, middagssnacks, diner en middernachtsnacks. Ook zijn er speciale kids selecties beschikbaar voor ontbijt, lunch en het diner in de hoofdrestaurants. Dinertijden in de hoofdrestaurants zijn gebaseerd op de route en geografische ligging van het schip.
Op dagen dat het schip aan wal ligt, kunnen de openingstijden van de restaurants afwijken. Dit houdt verband met het tijdstip van de excursies. Speciale dieetwensen moeten ruim voor de afvaartdatum worden doorgeven. U bespreekt dit de eerste dag met uw hoofdober.

Fooien

Tijdens uw cruise biedt het personeel van MSC u overal op het schip een uitstekende service. Zij worden achter de schermen ondersteund door evenzoveel medewerkers en bemanningsleden, die hun uiterste best doen om uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. Voor uw gemak zal MSC Cruises automatisch een dagelijkse hotelservicebijdrage aan uw cruiserekening toevoegen, afhankelijk van uw route en het aantal dagen waarop de diensten daadwerkelijk zijn geleverd. De hotelservicebijdrage is bedoeld om de MSC gasten te garanderen dat de diensten aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen. De hieronder aangegeven dagelijkse bedragen zijn met inachtneming hiervan berekend en kunnen niet gewijzigd worden. Mocht u echter, in het onwaarschijnlijke geval dat u niet tevreden bent over de service, bezwaar willen maken tegen een of meerdere bedragen van de hotelservicebijdrage, dan kunt u zich wenden tot de Guest Relations Manager aan boord. Een indicatie van de fooien wordt bij prijzen getoond.
MSC adviseert om geen fooien te geven aan individuele medewerkers

Geldzaken & betalingen aan boord

U ontvangt bij aankomst een Cruisekaart in uw hut. Deze dient u te activeren voor aankopen aan boord met het registeren van uw credit / debitkaart of pinpas. Dit kunt u zelfstandig doen tot 11:00 uur de volgende dag bij de Cruise Card Activation Points op het schip. Houdt u er rekening mee dat u wordt gevraagd om uw pincode in te voeren. Het uiteindelijke afrekenen van via finale boordrekening kan via creditcard, pinpas of debitkaart of contant geld.
Start de cruise vanuit Noord-Europa, de Middellandse Zee of het Midden-Oosten, dan betaalt men aan boord met de Euro. Start de cruise in de Caraïben, Zuid-Amerika of Zuid-Afrika dan betaalt men met de Amerikaanse Dollar.

Gezondheid

Alle schepen zijn voorzien van een medisch centrum, dat onder toezicht staat van een arts en medisch personeel. De scheepsarts is geen specialist en het medisch centrum van het schip is niet hetzelfde ingericht als een hospitaal aan land. De uitrusting en geneesmiddelen aan boord zijn erop gericht eerste zorg te verstrekken, in overeenstemming met de regelgeving van het land onder wiens vlag het schip vaart. De cruisemaatschappij, noch de arts, zijn verantwoordelijk ten opzichte van de passagier indien er eventueel niets gedaan kan worden aan een medisch probleem. De kosten voor de medische zorgen worden aan boord verrekend. Wij adviseren u bij het betrekken van uw hut elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. U kunt het beste de handdouche op de vloer leggen en op de heetste stand openzetten. In stilstaand water van ca. 25-50 graden Celsius kan zich nl. de legionella bacterie ontwikkelen.

Handdoeken

Handdoeken service is bij uw reissom inbegrepen.

In- en ontscheping

De inscheping start ongeveer 3 uur voor het tijdstip van vertrek en sluit anderhalf uur voor vertrek, bij Amerikaanse havens sluit de check-in twee uur voor vertrek. Bij inscheping krijgt u uw kofferlabel, die u dient te plakken. Deze bagage wordt dan afgegeven en wordt vervolgens rechtstreeks naar uw hut gebracht. Nadat u hebt ingecheckt bij de Check-in en uw bagage gecontroleerd is mag u aan boord.
Het is ook mogelijk om thuis online in te checken. Online check-in is mogelijk tot 24 uur voor afvaart. Kijk voor meer informatie op www.mscwebcheckin.com en kies voor Nederlands. Daarna kunt u inchecken met uw reserveringsnummer van MSC Cruises dat op de papieren staat vermeldt welke zij per email versturen. De instructies en de uurregeling voor de ontscheping worden op de dag zelf meegedeeld.

Kleding

Zorg ervoor dat u de juiste kleding inpakt voor de verschillende activiteiten die u zult ondernemen tijdens uw cruise, zoals feesten, diners, sport en excursies. Voor het dagelijkse leven aan boord wordt vrije tijdskleding aanbevolen. Voor informele avonden raadt MSC zomerse jurken voor vrouwen en een overhemd/shirt met pantalon voor mannen. Voor de gala-avonden is de dresscode formeler. Jasje met das voor de heren en een cocktailjurk of feestelijke outfit voor vrouwen. Ook worden er aan boord verschillende themafeesten georganiseerd, zoals een Italiaanse avond, Flower Power of White party. Ook wordt het aangeraden om een tui of sjaal mee te nemen aan boord, in geval van veranderingen van temperatuur aan boord tussen de van airconditioning voorziene ruimtes van het schip en buitengebieden. Tijdens het diner zijn korte broeken niet toegestaan.
Voor excursies waarbij een bezoek wordt gebracht aan religieuze plaatsen, raden we ‘geschikte’ kleding aan (geen broeken, bermuda’s, shirts zonder mouwen, enz.)

Kluis

Kluisjes zijn aanwezig in alle hutten. MSC Cruises is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van geld of waardevolle spullen in uw hut of bagage.

Kraanwater

Kraanwater aan boord is gezuiverd en gechloreerd. Wij raden u aan dit water niet te drinken. U kunt aan boord flesjes water kopen. Het ijswater wat bij het diner eventueel geserveerd wordt, kunt u uiteraard wel drinken.

Receptie aan boord

Reisdocumenten

U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U hebt voor alle cruises binnen Europa een geldig paspoort of geldige identiteitskaart nodig. Het reisdocument moet tot minimaal zes maanden na terugkomst geldig zijn. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort of ID-kaart nodig en mogen niet bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Voor cruises buiten Europa is een geldig paspoort vereist en indien van toepassing een visum (zie tabblad visuminformatie). Voor de Verenigde Staten geldt dat iedereen persoonlijk in het bezit dient te zijn van een digitaal leesbaar paspoort. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: de visumafdeling van Kras (tel. 0900-9697).

Roken

Aan boord van de schepen van MSC Cruises vindt u rokers- en niet-rokers gedeelten. Het is verboden te roken in het medisch centrum, kinderopvangruimtes, hallen, liftfoyers, openbare toiletten, het theater, in de liften, buffetten en in het restaurant. Roken is alleen mogelijk in de speciale, daartoe aangewezen, rookgebieden/ locaties.
Door het bewezen risico op brand, is roken (met inbegrip van elektronische sigaretten) nooit toegestaan in de hutten of op de balkons van de hutten. Als er bewijs van roken wordt gevonden, worden er speciale schoonmaakkosten van ca. € 70 in rekening gebracht aan de passagier en kan er additioneel een boete worden opgelegd. Het is ten strengste verboden om sigaretten/rookgerei overboord te gooien.

Rolstoel of scootmobiel

De schepen van MSC Cruises zijn rolstoeltoegankelijk, mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de nodige bijstand kan verlenen. Houd er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in de havens waar het cruiseschip niet direct aan de kade ligt. Niet iedere hut is rolstoeltoegankelijk, indien u voornemens bent een rolstoel tijdens de cruise te gebruiken, dient u een rolstoeltoegankelijke hut te boeken. Bij boeking wordt gewenst zoveel mogelijk informatie door te geven betreffende uw handicap. Indien u in het bezit bent van een gemotoriseerde rolstoel dient u dit bij uw boeking door te geven, inclusief de afmetingen.

Taal

De aankondigingen aan boord van de MSC Cruises worden meestal in het Engels gedaan en vaak nog in drie an­de­re internationale talen herhaald. Ook door het bedienende personeel zult u veelal in het Engels te woord worden gestaan. Na Engels zijn de meest gebruikte talen aan boord Italiaans, Spaans, Portugees, Duits en Frans. Het treffen van Nederlands per­soneel is een toevalligheid en zeker geen van­zelfspre­kend­heid.

Telefoon / internet

Telefoneren is mogelijk op de schepen. Houdt u rekening met slechte bereikbaarheid (i.v.m. beperkte capaciteit communicatiesatellieten) en hoge kosten.

Aan boord van alle MSC schepen vindt u een internetcafé waar u (tegen betaling) gebruik kunt maken van een computer met internet. Bovendien zijn tegenwoordig alle schepen voorzien van een draadloze WiFi verbinding. Hiervoor kunt u, zeer voordelige, pakketten afsluiten. Er is keuze uit de volgende pakketten:
- Social pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) met een ongelimiteerd aantal MBs (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen).
- Surfer pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen) + e-mail en web-browsing tot 200MB per dag.
- Streamer pakket: Volledige internettoegang inclusief audio en video.

Televisie

Elke hut is voorzien van een satelliet televisie.

Valuta

Voor de cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa, evenals Oceaancruises, Franse Antillen vertrekkend vanuit Europa, is de valuta de euro (€). Voor de cruises in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en Zuid-Afrika is de valuta de Amerikaanse dollar ($).

Verboden producten

Op de schepen van MSC Cruises zijn een aantal producten verboden:
- Strijkijzers, waterkokers en stijltangen;
- Scherpe voorwerpen, vuurwapens, munitie, wapens van welke aard dan ook;
- Explosieve stoffen/goederen van een gevaarlijke aard;
- (Huis-)dieren (met uitzondering van geleide dieren);
- Ook behoudt MSC zich het recht voor om drank in de bagage in beslag te nemen.

Indien de rederij van mening is dat u gevaarlijke of illegale voorwerpen tracht mee te nemen, heeft de rederij het recht u de toegang tot het schip te ontzeggen. Indien de rederij, de kapitein of andere bevoegden van mening zijn dat er zich gevaarlijke of illegale voorwerpen in uw hut bevinden, heeft de kapitein of een door hem aangewezen personeelslid het recht uw hut te doorzoeken en het/de desbetreffende voorwerp(en) in beslag te nemen. Ook heeft men het recht u dringend te verzoeken van boord te gaan.

Verzorging

U verblijft op basis van volpension. Alle maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en diner) zijn inbegrepen. Dit kunt u nuttigen in de hoofdrestaurants van het schip of in het buffetrestaurant.

Voltage

Het voltage aan boord van alle schepen is 110/220 V. U kunt bij het informatiekantoor om adapters vragen. Let op: warmte generende apparaten (zoals waterkokers, flessenwarmers voor baby's, elektrische dekens etc.) zijn niet toegestaan aan boord.

Wasserij

MSC Cruises maakt gebruik van wasserette-pakketten. Tegen betaling kunt u van deze service gebruik maken wanneer u maar wilt voor maximaal 20 items per hut per cruise. Verzamel uw kleding voor 9 uur ’s morgens, behalve op de laatste dag van uw cruise en uw kleding zal fris gewassen dezelfde dag voor 17 uur naar uw hut gebracht worden.

Zwangerschap

Het wordt zwangere vrouwen aangeraden een arts te raadplegen voor zij een reis ondernemen, dit ongeacht het stadium waarin de zwangerschap zich bevindt. Vrouwen die op de einddatum van de cruise 24 weken of langer zwanger zijn worden niet geaccepteerd door de cruiserederij. Vrouwen die tot 23 weken zwanger zijn op het moment van inscheping moeten een medische verklaring overhandigen waaruit blijkt dat zij in staat zijn om te reizen. Zwangere vrouwen worden aanbevolen om bij elk stadium van hun zwangerschap medisch advies te zoeken voordat men gaat reizen.

Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.