Fietsvakantie van Londen naar Parijs

v
9,0
K
 • Individuele fietsreis
 • Incl. ontbijt en bagagevervoer
 • Incl. overtocht per cruiseferry
 • Engelstalige fietsroutes
 • Van Big Ben tot Eiffeltoren
9.0101
9,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Fietsvakantie van Londen naar Parijs
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Accommodatie
 • Fietsinfo
 • Plaatsinfo
 • Praktische info
 • Beoordelingen

Prijzen

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 7 nachten verblijf in 2-/3-/4- sterren hotels in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 7x ontbijt
• Bagagetransport tussen de hotels
• Engelstalige routebeschrijving en routekaarten
• Ferry overtocht Newhaven- Dieppe
• Toeristenbelasting
• 7 dagen service van de plaatselijke vertegenwoordiger Girolibero
• Het beschreven fietsprogramma

Niet inbegrepen

• Vervoer
• Niet genoemde maaltijden
• Fietshuur
• Transfers en openbaar vervoer
• Reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen

reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)

bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

fietshuur € 80 per persoon (optioneel)

huur E-bike € 145 (optioneel)

Extra informatie

de reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Girolibero

reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Het routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Dagprogramma

Fietsvakantie van London naar Parijs

v

De wereldsteden London en Parijs zijn verbonden door fietspaden en rustige wegen met weinig verkeer. Vanuit de koninklijke hoofdstad London fietst u over het groene Engelse platteland naar de kust en maakt u de overtocht per ferry. U fietst door Normandië en volgt de valleien van de Seine en de Epte naar de meest romantische stad van de wereld Parijs. Bent u klaar om om de nieuwe 'groene' route te volgen die twee wereldsteden aan elkaar verbindt?

Fietsprogramma in het kort

v

Dag 1: op eigen gelegenheid naar London
Dag 2: London - Newhaven (55 km)
Dag 3: Newhaven - Dieppe (ca. 20 km)
Dag 4: Dieppe - Forges-les-Eaux (ca. 60 km)
Dag 5: Forges-les-Eaux - Gisors (ca. 65 km)
Dag 6: Gisors - Cergy (ca. 65 km)
Dag 7: Cergy - Parijs (ca. 55 km)
Dag 8: Parijs en op eigen gelegenheid huiswaarts

Dag 1 - aankomst Londen

v

U reist op eigen gelegenheid naar Londen. Wanneer u vroeg arriveert, kunt u op de fiets het centrum van London met haar vele bezienswaardigheden zoals de Big Ben en de Tower Bridge ontdekken.

Dag 2 - Londen - Newhaven (55 km)

v

U verlaat London en rijdt naar het zuiden door groene parken en rustige buurten naar Couldson. In Couldson neemt u de trein (niet inbegrepen) naar Brighton. U kunt de geliefde stad bezoeken waarna u langs de kust verder fietst naar uw overnachtingsadres in Newhaven.

Dag 3 - Newhaven - Dieppe (ca. 20 km)

v

Om 9.00 dient u klaar te staan voor de ferry die u naar Dieppe brengt. De ferry vertrekt om 10.00 en komt om 15.00 aan (incl. 1 uur tijdsverschil). In Dieppe kunt u relaxen op het strand of een korte fietstocht langs de kust maken.

Dag 4 - Dieppe - Forges-les-Eaux (ca. 60 km)

v

U verlaat de kustlijn en bereikt het groene franse platteland met haar boerderijen die verse producten aan het noorden van Frankrijk levert. Voordat u het kuuroord Forges-les-Eaux bereikt raden we u aan te stoppen in Neuchâtel om hier de bekende lokale kaas te proeven.

Dag 5 - Forges-les-Eaux - Gisors (ca. 65 km)

v

Welkom in 'Gourmandië'; het gebied met een hoge kwaliteit aan smaken en produkten zoals boter, kaas, appels, peren en smaakvol vlees. U komt hier zintuigen tekort.. U volgt de valleien van rivier de Epte naar Gisors, met het kenmerkende kasteel dat de oude Frans-Normandische grens aangeeft.

Dag 6 - Gisors - Cergy (ca. 65 km)

v

U volgt de rivier de Epte naar het pittoreske dorpje Bray-et-Lû. U bereikt het Vexin Natuurpark, Een krijtachtige vlakte met vele dorpjes in de Oise vallei. In de vallei ligt Théméricourt mat haar spectaculaire kasteel Maison du parc, absoluut een bezoek waard!

Dag 7 - Cergy - Parijs (ca. 55 km)

v

We verlaten de Oise vallei en fietsen richting de Seine. De Seine en haar groene omgeving waren een bron van inspiratie voor de vroegere impressionisten en staan dan ook afgebeeld op vele schilderijen. We volgen de Seine en bereiken de Saint-Denis kanaal en het hart van Parijs. Wanneer u de stad nog uitgebreid wilt ontdekken dan adviseren we u de ondergrondse of de trein naar het centrum te nemen, vanwaar u onder andere de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dam kunt bezoeken.

Dag 8 - naar huis

Na het ontbijt eindigt de reis en reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Fietsniveau

v

1,5 'krasje'. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.
In Frankrijk fietst gaat de route voornamelijk over fietspaden, gemarkeerde routes en door landelijk gebied. Langs de rivieren de Seine, de Marne en Epte is het gemoedelijk fietsen. Naarmate u dichter bij Engeland komt, des de pittiger de routes worden. We raden u aan het centrum van Londen per trein te bezoeken, gezien de verkeersdrukte.
In Frankrijk tot aan Gisors heeft u de mogelijkheid routes in te korten door gebruik te maken van de trein, hierna zijn er alleen nog busverbindingen tussen de plaatsen. In Engeland is het mogelijk de routes in te korten door delen met de trein af te leggen.

Parijs-Londen

De fietsroute starten in Parijs en eindigen in Londen? Bekijk hier de reis van Parijs naar Londen.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Overnachtingen

v

U overnacht in comfortabele 2-/3-sterrenhotels in of nabij de genoemde plaatsen met ten minste een douche, toilet en airconditioning.

Fietsinfo

Algemene informatie Individuele fietsvakanties

v

Bent u op zoek naar een mooie fietsvakantie, maar reist u liever met uw eigen gezelschap? Kies dan voor één van onze individuele fietsvakanties. Uiteraard regelen wij uw vakantie tot in de puntjes. Zo zijn alle hotels langs de route gereserveerd, krijgt u uitgebreide route-informatie en wordt uw bagage (waar nodig) naar uw volgende bestemming gebracht. Het enige dat u echt zelf moet doen, is op de pedalen trappen en met volle teugen van de omgeving genieten.

Open alle items

Fietsroutes en/of -kaarten

v
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal. Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u een fietskaart in het hotel. Bent u in het bezit van een GPS-systeem, en wilt u deze graag gebruiken tijdens de fietsreis? Dan bieden we de mogelijkheid om bij een aantal geselecteerde reizen GPS-tracks te ontvangen. Wanneer de mogelijkheid bestaat tot het bijboeken van tracks dan kunt u dit terugzien op het tabblad 'Data en Prijzen'. U kunt bij deze reizen tijdens het boekingsproces ' Extra GPS-tracks toevoegen' aanvinken. U ontvangt dan bij uw reispapieren vastgelegde routes (tracks) die u zelf kunt downloaden.


De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de locale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in deze brochure. Genoemde afstanden dienen als richtlijn, van plaats naar plaats. Bovendien, kunt u naar wens de fietsroutes verlengen met een extra lus in de route

Fietsreizen voor elk niveau

v
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem van ’krasjes’ ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang. De ’krasjes’ zijn dan ook bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring.

1 'krasje': gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling
2 'krasjes': gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Fietservaring is wenselijk.
3 'krasjes': stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Fietservaring is vereist.

Huurfiets of eigen fiets

v
U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. In de meeste gevallen is dit een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen zijn tegen een toeslag ook E-bike, tandem of kinderfiets beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven in de prijskolom, bij toeslagen.

Ter plaatse wordt er met locale verhuurders gewerkt. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van fietsen die u ter plaatse kunt verwachten.
Noot; Merk, kleur- en fietstype, zijn ter indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen.

Italië
Alle fietsen zijn uitgerust met 27 versnellingen, 1 zijtas, fietscomputer en kaartenstandaard. De E-bike is het van hetzelfde type met een Bionx motor onder de bagagedrager. Bekijk hier een voorbeeld van de fietsen.
Oostenrijk & Duitsland
Alle fietsen zijn uitgerust met 7 of 21 versnellingen, van de merken Schauff, Kettler of KTM (hybride & E-bike). Bekijk hier een voorbeeld van de fietsen.
Campingreizen (Frankrijk, Italië en Spanje)
Alle fietsen zijn uitgerust met 21 versnellingen. Bekijk hier een voorbeeld van de fietsen.
Spanje
Mallorca, alle city-bikes met 24 versnellingen en zijn uitgerust met pomp, fietsslot, reparatieset en een bagagetas. Bekijk hier een voorbeeld van de fietsen.
Griekenland
Corfu, city-bikes met 24 versnellingen, uitgerust met pomp en slot, fietstas en reparatiesetje.
Zakynthos toerfiets Mongoose Crossway 2011 of gelijkwaardig, met fietstas en plaksetje.
Nederland en België
Alle reizen minimaal 7 of 21 versnellingen
Portugal
Alle reizen minimaal 21 versnellingen

Aansprakelijkheid

Net als bij het gebruik van een huurauto zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. Wanneer u gebruikmaakt van een huurfiets kan het voorkomen dat de verhuurder de fiets verstrekt onder de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de huurfiets.

Veiligheid

v
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Complete aanbod fietsvakanties

Benieuwd naar ons complete aanbod? Bekijk hier al onze fietsvakanties.

Plaatsinfo

Eastbourne

Eastbourne is een gezellige badplaats met een brede boulevard en een prachtig zandstrand. Van oudsher is Eastbourne een bestemming voor de welgestelden. Het heeft dan ook een chiquere uitstraling dan andere badplaatsen aan de kust.

Londen

v
583939735_Big_Ben_bussen
551334580_Stadszicht
16116601_StPaul_Kerk_Londen
583939735_Big_Ben_bussen
551334580_Stadszicht
16116601_StPaul_Kerk_Londen
+1

Londen is de stad waar alle werelddelen elkaar ontmoeten en niet alleen op het gebied van zaken, kunst en cultuur. De vele immigranten van de overzeese gebieden hebben allemaal wel een vleugje van hun eigen cultuur meegenomen. Londen is ook de stad van de eeuwenoude tradities, de aristocratie, de dubbeldekkers en natuurlijk van de keurige Engelsman in zijn 3-delige kostuum met bolhoed en paraplu. Vaak zie je onder een zeer net pak een paar gymschoenen! In Londen wordt nu eenmaal veel gelopen en dat gaat makkelijker op gympen dan op een paar nette schoenen. De rijke en roemruchte historie van de hoofdstad van Engeland heeft haar sporen achtergelaten en u zult tijd tekortkomen om alle interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Londen heeft eigenlijk geen aanbeveling nodig, want er is voor ieder wat wils. Toch reiken wij u een aantal ideeën aan.

Big Ben
Denk je aan Londen, dan denk je aan de Big Ben. De statige klokkentoren kom je tegen op T-shirts, mokken, stickers en andere souvenirs. Maar wat is de Big Ben nu? Het is niet de toren, ook niet het uurwerk, maar de klok. Deze werd vernoemd naar de opzichter ten tijde van de installatie. De eerst klok barstte en de tweede ook. Gelukkig kon deze laatste nog gerepareerd worden. Het gevaarte weegt 13,5 ton en was tijdens de Tweede Wereldoorlog het toonbeeld van de Engelse onverzettelijkheid.

Tower Bridge
Samen met de Big Ben is de Tower Bridge het gezicht van Londen: groot en statig. De brug beeldt alles uit waar Groot-Brittannië voor staat. U kunt er bovenlangs lopen, op 45 meter hoogte. Kijkt u uit voor stuntvliegers? Zij vliegen graag onder de brug door.

Westminster Abbey
In Westminster Abbey worden al sinds 1066 de koningen en koninginnen gekroond. De enorme kerk heeft ondanks zijn grootte toch een intieme sfeer. De steen waar de koningen en koninginnen op zitten is gestolen van de Schotten. In 1950 stalen Schotse nationalisten hem terug. Scotland Yard kon de kei nog net op tijd terug naar Londen brengen voor de kroning van koningin Elisabeth.

Buckingham Palace
Buckingham Palace is het beroemde paleis van de Britse Koninklijke familie. Interessant is het bijwonen van ‘the Changing of the Guards’ (wisseling van de wacht).

Tower of Londen

De Tower, een oude gevangenis, is één van Londens grootste trekpleisters. De Tower heeft twintig torens, waarvan de witte toren met zijn 900 jaar de oudste is. De rode, de Bloody Tower, is de meest angstaanjagende, want hier werden de gevangenen bewaakt door de befaamde beef-eaters. Tegenwoordig worden de poorten beveiligd door oud-soldaten met een grote staat van dienst, als dank voor hun jarenlange inzet voor het rijk. Bij de toren lopen gekortwiekte raven rond. Men zegt, dat als zij uitsterven het gedaan is met het Britse rijk.

Winkelen
Winkelliefhebbers kunnen in Londen hun hart ophalen. U vindt er chique warenhuizen, leuke tweedehands winkeltjes en gezellige markten. De volgende straten en wijken bieden volop winkelmogelijkheden: Oxford Street, Regent Street en de chique Bondstreet met kunstgalerieën en het veilinghuis Sotheby’s, Covent Garden, Piccadilly Circus en Knightsbridge, met bekende warenhuizen als Harrods, Mark & Spencer en Selfridges. In de wijk Chelsea zijn regelmatig antiekmarkten. De meeste winkels zijn geopend van ma - za 09.00 - 17.30/18.00 uur, een aantal ook op zondag.

Eten & drinken
Restaurants zijn er in alle soorten en maten in Londen. In Soho ligt Chinatown en daar vindt u het beste dat de oriëntaalse keuken te bieden heeft. Op Piccadilly liggen alle grote fastfoodketens. In Knightsbridge en Kensington liggen de duurdere restaurants en in Covent Garden liggen de knusse eettentjes.

Musea
Ook voor cultuurliefhebbers is Londen "the place to be…", bovendien is een aantal musea geheel gratis te bezoeken! Wat dacht u van The Tate Galleries, het Museum of London en de National Gallery?

Musicals
Londen is de 'Musicalstad' bij uitstek. In de theaters van West End worden vele musicals opgevoerd waarvan de tophits op dit moment zijn: Abba’s Mamma Mia, Chicago, Phantom of The Opera, Les Miserables, The Lion King en Fame. Na afloop van de musical moet u snel naar de pub voor een pintje! Kortom: ‘London is the place for you!’.

Engeland

Lekker dichtbij en makkelijk te bereiken per boot, via de tunnel of met het vliegtuig. Groot-Brittannië heeft eeuwenlang de belegeringen van vijanden moeten doorstaan en veelal met groot succes. Ten gevolge van deze succesvolle verdedigingen, zult u in Engeland een mooie eigen cultuur ontdekken met prachtige monumenten en bezienswaardigheden.

Forges les Eaux

het rustieke plaatsje Forges les Eaux ligt tussen Picardië en Normandië en is uitstekend gelegen voor het maken van mooie uitstapjes.

Bezienswaardigheden Parijs

Parijs

v
Parijs2s

Parijs is een stad waar mensen uit alle werelddelen samenkomen om de unieke sfeer te proeven die u in geen enkele andere stad tegenkomt. U zult versteld staan van de ontelbare bezienswaardigheden die deze metropool u te bieden heeft. We geven hierna enkele tips die in ieder geval zeer de moeite waard zijn.

De Eiffeltoren

v
+2
+1

De Eiffeltoren, hét symbool van Parijs, is natuurlijk één van de bezienswaardigheden die u niet mag missen. Het gewicht van deze stalen kolos is maar liefst 7000 ton en de totale hoogte bedraagt 320 meter! De eerste etage ligt op 57 meter hoogte, de tweede op 115 meter en de derde etage op 274 meter. Op de eerste twee verdiepingen zijn restaurants. Het uitzicht vanaf het derde platform overtreft alles: heel Parijs ligt aan uw voeten.

Arc de Triomphe

v
Frankrijk.Parijs.ArcTriomphes
Parijs - Arc de Triomphe
Arc de Triomphe
Frankrijk.Parijs.ArcTriomphes
Parijs - Arc de Triomphe
Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is één van de indrukwekkendste monumenten van Parijs (en dat wil wat zeggen) en vormt het hart van de al even grootse Place Charles-de-Gaulle. Deze triomfboog aan het begin van de Champs-Elysées werd in opdracht van Napoleon neergezet, zodat zijn soldaten thuis de eer kregen die hen toekwam. De Arc is 50 meter hoog en ook hier bovenop is een uitzichtpunt waarvan u een goed idee krijgt van dit deel van deze immense stad. Onder de boog brandt de Eeuwige Vlam, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Sacré Coeur

v
Parijs.Sacre-Coeur1s
Frankrijk.Parijs.SacreCoeurs
Parijs.Sacres
Parijs.Sacre-Coeur1s
Frankrijk.Parijs.SacreCoeurs
Parijs.Sacres
+1

De Sacré Coeur is een prachtige basiliek die met zijn blanke koepels de heuvel Montmartre bekroont. Dit bouwwerk maakt indruk door zijn schitterende ligging en zijn enorme afmetingen (100 meter lang en 50 meter breed). Het uitzicht op Parijs vanaf het voorplein is werkelijk fascinerend.

Notre Dame

v
Parijs.NotreDames
Frankrijk.Parijs.NotreDames
Parijs.NotreDames
Frankrijk.Parijs.NotreDames

In 1163 werd begonnen met de bouw van de kerk zelf, op een plaats waar eerst een Romeinse tempel gestaan had. De kathedraal was na zijn voltooiing wel meteen de belangrijkste kerk van de stad en is dat tot nu toe gebleven. Zo kroonde Napoleon zichzelf onder meer hier met uitgebreide ceremoniële pracht en praal in aanwezigheid van paus Pius VII tot Keizer van Frankrijk.

Place de la Concorde & het Louvre

v

Het Place de la Concorde (dat “plein van de eenheid” betekent) was bedoeld om een beeld van de koning te paard goed uit te laten komen, maar werd tijdens de revolutie al snel omgedoopt tot het plein waar de openbare executies te zien waren. De laatste koning en zijn vrouw Marie Antoinette werden hier dan ook met de guillotine onthoofd. Op het plein vind je ook de Obelisk van Luxor, die maar liefst 3200 jaar oud is!! Het Louvre is eveneens aan Place de la Concorde gelegen.

Het museum is gevestigd in een oud fort uit 1190, dat in de loop der eeuwen uitgebouwd werd tot een prachtig paleis aan de kades van de Seine. Tot de collectie hoort de altijd glimlachende "Mona Lisa" van Da Vinci en het ruim 2000 jaar oude standbeeld van Venus van Milo.

Hôtel des Invalides

v
Parijs - Hotel des Invalides
Parijs - Hotel des Invalides

De vergulde koepel van de Dom die bij dit voormalige militaire rustoord hoort kent u ongetwijfeld van de vele foto’s die ooit van Parijs gemaakt zijn. Oorspronkelijk wilde Koning Lodewijk de 14e, die ook Versailles liet bouwen, van de Dom zijn privé-kapel maken en hier alle koninklijke graven inrichten. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, al is de belangrijkste attractie van deze kerk wel een graftombe: die van Napoleon.

Musea, parken en boottochten

v

Parijs herbergt ook talloze indrukwekkende musea, zoals het Louvre, het Picassomuseum, Centre Pompidou en Musée d’Orsay… stuk voor stuk prachtige musea waar de liefhebbers heel wat prettige uren door kunnen brengen!

Maar ook de parken, waaronder de Jardin des Tuilleries en Jardin du Luxembourg, de mooie boulevards, de pleinen en de bruggen, zoals de Place de la Concorde, Place du Tertre en de stijlvolle Pont Neuf zijn natuurlijk meer dan de moeite waard. Ook een boottochtje op de Seine is een leuke manier om Parijs te zien.

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Champs-Elysées, de beroemdste boulevard van Parijs. De enorme breedte en de afsluiting door de Arc de Triomphe geven aan de boulevard een indrukwekkend perspectief.

Er bevinden zich vele luxueuze winkels, terrasjes en restaurants. Parijs met zijn kunstenaars op Montmartre, zijn vele monumenten, zijn historische gebouwen en vele luxueuze winkels is een echte aanrader!

De omgeving van Parijs

v
Versailles
Versailles
Versailles

Op ca. 20 km afstand vindt u het Paleis van Versailles, het paleis van Zonnekoning Lodewijk XIV. Versailles is één van de beroemdste bouwwerken van de wereld en bevat één van de volledigste verzamelingen van de Franse kunst. Het gebouw is het best te bewonderen vanuit de grote en weids aangelegde tuinen aan de achterzijde. Hiervandaan heeft u bijna een panoramazicht op het kasteel. Het paleis is ook te bezichtigen onder begeleiding van een gids. Als u eenmaal binnen bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de spiegelzaal en de staatsievertrekken van de koning en koningin, dit zijn niet voor niets de drukst bezochte delen van het immense paleis.
Let op: op maandag is het paleis gesloten! U kunt dan alleen de tuinen bezichtigen!

Frankrijk

v
+9
+8

‘Bienvenue’ in één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders! Daar zijn honderden redenen voor, die natuurlijk onmogelijk allemaal genoemd kunnen worden. Maar laten we tóch proberen u in het kort de charme van Frankrijk te schetsen. De talloze kastelen van de Loire, de stranden en mondaine badplaatsen van de Côte d’Azur, de imposante bergen van de Alpen en de Pyreneeën en het romantische Parijs… zomaar wat hoogtepunten! De paarse lavendelvelden en Provençaalse dorpjes waar u op de kleurrijke weekmarkten een idee krijgt van de goede smaak van de Fransen en de ‘couleur locale’ in u op kunt nemen! De vulkanen van de Auvergne, het gastronomische Bourgondië, de lieflijke Elzas met haar witte wijnen en vakwerkhuizen, Normandië met haar bevrijdingsstranden en karakteristieke havenstadjes… Frankrijk mag absoluut trots zijn!

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
Jan 2 17 54
Feb 3 14 46
Mrt 11° 4 16 54
Apr 14° 6 15 47
Mei 18° 7 15 63
Jun 22° 11° 7 13 58
Jul 24° 13° 8 11 54
Aug 24° 13° 7 12 52
Sep 21° 11° 6 12 54
Okt 16° 4 14 56
Nov 10° 3 15 56
Dec 2 16 56
Bron: Weeronline

Beoordelingen