Autorondreis Veelzijdig Zuid-Engeland

Ontdek het veelzijdige zuiden van Engeland en geniet van de indrukwekkende grillige kustlijn

1_Brighton_Pier_Sussex_Engeland
266387357_Eastbourne
shutterstock_165466805
030_031_39478_MagischLonden_BUZ_2019
v
1_Brighton_Pier_Sussex_Engeland
266387357_Eastbourne
shutterstock_165466805
030_031_39478_MagischLonden_BUZ_2019
7,0
K
  • Bezoek mysterieus Stonehenge
  • Bruisend Brighton met de bekende pier
  • Inclusief English Heritage Pass
  • De beroemde kathedraal van Canterbury
  • Trouwlocatie Harry & Meghan: Windsor Castle
7,0
Beoordeeld door 8 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Verblijf in Bed & Breakfasts of 3-sterren hotels in de omgeving van Kent, Brighton/Eastbourne, Bournemouth/Southampton, Exeter en Londen op basis van logies en ontbijtbuffet
• Inclusief 9-daagse English Heritage Pass (hiermee krijgt u korting op diverse activiteiten en entreegelden in de omgeving)
• Toeristenbelasting

Zie het tabblad Dagprogramma voor meer informatie.
Alle hotels tijdens de rondreis zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten
• Ferryovertocht vanuit Nederland
• LEZ-belasting Londen (afhankelijk van uw type voertuig)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Korting

Kinderkorting: de eventuele korting voor een kind, die bij twee volledig betalende personen op de kamer verblijft, wordt automatisch verrekend op het moment dat u de leeftijden van uw reisgezelschap selecteert. De exacte bedragen per persoon vindt u in de reisspecificatie.

Extra informatie

U kunt inchecken tussen 16.00 - 18.00. Indien dit niet mogelijk is verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de receptie van de betreffende bed&breakfast om hen te informeren over uw aankomsttijd.

Let op: in drukke periodes kan het voorkomen dat u zowel in een B&B als een hotel verblijft tijdens de reis.

LEZ-belasting LondenDe LEZ-belasting (Low Emission Zone charge) is van toepassing in het centrum en de stedelijke gebieden rondom Londen, ook wel 'Greater London' genoemd. Indien u deze reis met uw eigen auto maakt en ook van plan bent om het 'Greater London' gebied te bezoeken, raden wij u aan om vooraf aan uw vakantie uw voertuig te registreren bij de plaatselijke autoriteiten. Met deze registratie voorkomt u een boete ter plaatse en wordt gelijk duidelijk of u over uw voertuig daadwerkelijk LEZ-belasting dient te betalen. Meer informatie vindt u op: https://tfl.gov.uk/modes/driving/low-emission-zone/about-the-lez.

Kaart
Dagprogramma

Dagprogramma Veelzijdig Zuid-Engeland

v
1_Brighton_Pier_Sussex_Engeland
266387357_Eastbourne
shutterstock_165466805
030_031_39478_MagischLonden_BUZ_2019
+14
+13

In een ruime week ontdekt u het veelzijdige zuiden van Engeland. Uw reis begint in het graafschap Kent met de spierwitte krijtrotsen van Dover en de indrukwekkende kathedraal van Canterbury. Door naar de kust, via historisch Hastings en Pevensey Castle naar de omgeving van Brighton. Bezoek het bruisende Brighton en sla zeker een bezoek aan de beroemde pier niet over. Absoluut hoogtepunt is mysterieus Stonehenge, deze stenencirkel zet wetenschappers al jaren voor een groot raadsel. U sluit af in koninklijk Windsor in de omgeving van Londen.

Open alle items
1e dag - Op naar Zuid-Engeland
Vandaag staat in het teken van aankomst met uw auto in Engeland. Daarnaast kunt u vandaag een bezoek brengen aan Tunbridge Wells en/of Leeds Castle. Leeds Castle is een beroemd kasteel in de buurt van Maidstone in het Engelse graafschap Kent, waar in de omgeving de overnachting ook zal zijn. Bezoek in Tunbridge Wells het historische centrum of de bronnen waaraan dit stadje haar naam te danken heeft. De afstand vanaf Utrecht is ca. 450 km.
2e dag - Dover & Canterbury
Op deze dag rijdt u naar de White Cliffs of Dover. Deze kliffen zijn misschien wel het meest beroemd als een iconisch monument, het witte krijt is een symbool van verdediging van huizen en oorlogstijd. Maar ze hebben zoveel meer te bieden; verbluffende uitzichten, een serene wandeling, een rijkdom aan dieren in het wild en een overvloed aan geschiedenis. Laat u na het bezoek aan Dover verrassen in Canterbury, dat gekenmerkt wordt door het middeleeuwse karakter van de binnenstad en vooral door de beroemde kathedraal. De overnachting is wederom in Kent. De rijafstand vandaag is ca. 150 km.
3e dag - Hastings, Pevensey & Eastbourne
Op naar de zuidoostelijke kust van Engeland, te beginnen bij het historische Hastings waar in 1066 de beroemde slag om Hastings plaatsvond. De kust volgend richting Eastbourne kunt u onderweg Pevensey Castle bezoeken en in Eastbourne een keuze maken uit de vele kunstgalerijen. Uw reis eindigt vandaag in de omgeving van Brighton/Eastbourne, waar ook de overnachting is. De rijafstand vandaag is ca. 120 km.
4e dag - Brighton
Vandaag gaat u natuurlijk de bruisende badplaats Brighton bezoeken. Maak een wandeling door de stad en ga vooral naar de beroemde pier, waar de British Airways i360 attractie staat. Ga de lucht in om Brighton en de kust te zien zoals u ze nog nooit hebt gezien. Geniet van een adembenemend 360° uitzicht, bedacht en ontworpen door de makers van de London Eye. Hierna zijn er nog genoeg dingen te bezoeken in Brighton, zoals het waterfront van Brighton en het Cultural Quarter. Wilt u vandaag liever van de natuur genieten, bezoek dan het South Downs National Park en loop of fiets een deel van het 90 mijl lange pad South Downs Way. De overnachting is wederom in de omgeving van Brighton/Eastbourne.
5e dag - Stonehenge & Salisbury
Vanaf de kust rijdt u vandaag weer het binnenland in, op naar één van de hoogtepunten van deze reis: Stonehenge. Deze mysterieuze stenencircel is wereldberoemd en zeker de moeite van het bekijken waard. Daarna op naar Salisbury voor het historische centrum en de kathedraal. Uw reis eindigt vandaag in de omgeving van Bournemouth/Southampton waar u overnacht. In Southampton is een bezoek aan Medieval Merchant's Housen en Netley Abbey interessant. Netley Abbey is de meest complete overgebleven abdij gebouwd door de monniken in Zuid-Engeland. Bijna alle muren van de 13e-eeuwse kerk staan nog steeds, samen met veel kloostergebouwen. De rijafstand is vandaag ca. 300 km.
6e dag - Jurassic Coast & Bournemouth
Na het ontbijt rijdt u westwaarts naar het graafschap Devon. Rijd langs de ruige Jurassic Coast en bezoek Corfe Castle en Ladram Bay. U verblijft 2 nachten in de Exeter omgeving. De rijafstand is vandaag ca. 165 km.
7e dag - Dartmoor National Park
Ontdek Devon, een graafschap met als hoofdstad Exeter. Breng een bezoek aan Daws Castle, een indrukwekkend fort boven op een klif net ten westen van Watchet. En maak daarnaast natuurlijk tijd voor Dartmoor National Park. In tegenstelling tot de omgeving groeit er vooral heide, terwijl de omgeving veel groener is. Dartmoor wordt gekenmerkt door veel granieten heuveltoppen. Perfect voor een mooie wandeling. U overnacht wederom in de omgeving van Exeter. De rijafstand vandaag is ca. 240 km.
8e dag - Windsor & Londen
U zet vandaag weer koers richting het oosten, op naar wereldstad Londen. Onderweg kunt u in de omgeving van Salisbury het Old Wardour Castle bezoeken. Vanuit hier rijdt u door naar koninklijk Windsor, één van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie en trouwlocatie van Prince Harry & Meghan Markle in mei 2018. Heeft u aan het eind van de dag nog tijd over, bezoek dan het centrum van Londen waar meerdere mooie bezienswaardigheden op u wachten. De overnachting is in de omgeving van Londen. De rijafstand is vandaag ca. 350 km.
9e dag - Terug naar Nederland
Het is tijd om uw spullen te pakken en Londen te verlaten en weer terug naar huis te gaan.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Accommodaties tijdens uw autorondreis
v
+1

Tijdens deze autorondreis zult u later worden ingedeeld in accommodaties nabij de genoemde plaatsen, op basis van beschikbaarheid. U heeft de keuze uit overnachtingen in Bed & Breakfasts of 3-sterren hotels. Deze keuze kunt u aangeven in het boekingsproces. In uw reispapieren die u voor aanvang van de reis ontvangt, zult u de definitieve informatie over de accommodaties vinden.

Uw kamer is ten minste voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet.

Vanuit de hotels kunt u het beschreven dagprogramma uitstekend uitvoeren.

Voordeelkaart
English Heritage Pass

Uw reis is inclusief 9-daagse English Heritage Pass. Op vertoon van deze pas ontvangt u gratis entree bij onder andere de volgende bezienswaardigheden:

• 1066 De Slag bij Hastings, Abbey & Battlefield
• Carisbrooke Castle
• Dover Castle
• Lullingstone Roman Villa
• Medival Merchant's House
• Netley Abbey
• Donnington Castle
• en meer...

De genoemde kortingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een extra vergoeding worden gevraagd bij aankomst van de bezienswaardigheden indien er speciale evenementen zijn die niet zijn opgenomen in de normale toegangsprijs.

Plaatsinfo
Bournemouth

Bournemouth is een mooie, geliefde badplaats aan de Engelse Riviera. U vindt er een uitgebreid aanbod van winkeltjes, restaurants en pubs. En in de mooi aangelegde parken met tuinen en langs de promenade kunt u heerlijk wandelen.

Eastbourne

Eastbourne is een gezellige badplaats met een brede boulevard en een prachtig zandstrand. Van oudsher is Eastbourne een bestemming voor de welgestelden. Het heeft dan ook een chiquere uitstraling dan andere badplaatsen aan de kust.

Hastings

Hastings ligt in een mooie omgeving. Dit stadje was in de tijd van de Saksen en de Normandiërs al een havenstad. Door de verzilting nam Hastings in betekenis af en ontwikkelde zich tot een vissersstadje. Deze zusterstad van Dordrecht werd na de 18e-eeuw een aantrekkelijke badplaats. Hastings biedt u een keur aan bezienswaardigheden. U moet echter zeker een bezoek brengen aan de 300 meter lange, uit 1872 stammende, pier met haar terrassen, bars en theater.

Londen
v
583939735_Big_Ben_bussen
551334580_Stadszicht
16116601_StPaul_Kerk_Londen
583939735_Big_Ben_bussen
551334580_Stadszicht
16116601_StPaul_Kerk_Londen
+1

Londen is de stad waar alle werelddelen elkaar ontmoeten en niet alleen op het gebied van zaken, kunst en cultuur. De vele immigranten van de overzeese gebieden hebben allemaal wel een vleugje van hun eigen cultuur meegenomen. Londen is ook de stad van de eeuwenoude tradities, de aristocratie, de dubbeldekkers en natuurlijk van de keurige Engelsman in zijn 3-delige kostuum met bolhoed en paraplu. Vaak zie je onder een zeer net pak een paar gymschoenen! In Londen wordt nu eenmaal veel gelopen en dat gaat makkelijker op gympen dan op een paar nette schoenen. De rijke en roemruchte historie van de hoofdstad van Engeland heeft haar sporen achtergelaten en u zult tijd tekortkomen om alle interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Londen heeft eigenlijk geen aanbeveling nodig, want er is voor ieder wat wils. Toch reiken wij u een aantal ideeën aan.

Big Ben
Denk je aan Londen, dan denk je aan de Big Ben. De statige klokkentoren kom je tegen op T-shirts, mokken, stickers en andere souvenirs. Maar wat is de Big Ben nu? Het is niet de toren, ook niet het uurwerk, maar de klok. Deze werd vernoemd naar de opzichter ten tijde van de installatie. De eerst klok barstte en de tweede ook. Gelukkig kon deze laatste nog gerepareerd worden. Het gevaarte weegt 13,5 ton en was tijdens de Tweede Wereldoorlog het toonbeeld van de Engelse onverzettelijkheid.

Tower Bridge
Samen met de Big Ben is de Tower Bridge het gezicht van Londen: groot en statig. De brug beeldt alles uit waar Groot-Brittannië voor staat. U kunt er bovenlangs lopen, op 45 meter hoogte. Kijkt u uit voor stuntvliegers? Zij vliegen graag onder de brug door.

Westminster Abbey
In Westminster Abbey worden al sinds 1066 de koningen en koninginnen gekroond. De enorme kerk heeft ondanks zijn grootte toch een intieme sfeer. De steen waar de koningen en koninginnen op zitten is gestolen van de Schotten. In 1950 stalen Schotse nationalisten hem terug. Scotland Yard kon de kei nog net op tijd terug naar Londen brengen voor de kroning van koningin Elisabeth.

Buckingham Palace
Buckingham Palace is het beroemde paleis van de Britse Koninklijke familie. Interessant is het bijwonen van ‘the Changing of the Guards’ (wisseling van de wacht).

Tower of Londen

De Tower, een oude gevangenis, is één van Londens grootste trekpleisters. De Tower heeft twintig torens, waarvan de witte toren met zijn 900 jaar de oudste is. De rode, de Bloody Tower, is de meest angstaanjagende, want hier werden de gevangenen bewaakt door de befaamde beef-eaters. Tegenwoordig worden de poorten beveiligd door oud-soldaten met een grote staat van dienst, als dank voor hun jarenlange inzet voor het rijk. Bij de toren lopen gekortwiekte raven rond. Men zegt, dat als zij uitsterven het gedaan is met het Britse rijk.

Winkelen
Winkelliefhebbers kunnen in Londen hun hart ophalen. U vindt er chique warenhuizen, leuke tweedehands winkeltjes en gezellige markten. De volgende straten en wijken bieden volop winkelmogelijkheden: Oxford Street, Regent Street en de chique Bondstreet met kunstgalerieën en het veilinghuis Sotheby’s, Covent Garden, Piccadilly Circus en Knightsbridge, met bekende warenhuizen als Harrods, Mark & Spencer en Selfridges. In de wijk Chelsea zijn regelmatig antiekmarkten. De meeste winkels zijn geopend van ma - za 09.00 - 17.30/18.00 uur, een aantal ook op zondag.

Eten & drinken
Restaurants zijn er in alle soorten en maten in Londen. In Soho ligt Chinatown en daar vindt u het beste dat de oriëntaalse keuken te bieden heeft. Op Piccadilly liggen alle grote fastfoodketens. In Knightsbridge en Kensington liggen de duurdere restaurants en in Covent Garden liggen de knusse eettentjes.

Musea
Ook voor cultuurliefhebbers is Londen "the place to be…", bovendien is een aantal musea geheel gratis te bezoeken! Wat dacht u van The Tate Galleries, het Museum of London en de National Gallery?

Musicals
Londen is de 'Musicalstad' bij uitstek. In de theaters van West End worden vele musicals opgevoerd waarvan de tophits op dit moment zijn: Abba’s Mamma Mia, Chicago, Phantom of The Opera, Les Miserables, The Lion King en Fame. Na afloop van de musical moet u snel naar de pub voor een pintje! Kortom: ‘London is the place for you!’.

Cotswolds

Ga op reis naar het hart van Engeland, de streek Cotswolds. Hier is alles anders! De Engelsen zelf zeggen dat de tijd hier 300 jaar heeft stilgestaan. Typerend voor deze streek zijn de charmante stadjes met honingkleurige cottages en tearooms, waarvan Shakespeares geboorteplaats Stratford-upon-Avond er één is. Eigenlijk valt de streek niet te beschrijven zo mooi!

Devon

Reis eens naar het schitterende zuidwesten van Engeland en bezoek de prachtige streek Devon. Een eindeloos lijkende kuststreek die dankzij haar aangename klimaat en uitbundige tuinen bijna mediterraans aandoet. Verscholen tussen baaien en grillige rotskusten liggen typische havenstadjes, waar viskraampjes en kleurige vissersbootjes de havens sieren.

Kent
v

Kent wordt ook wel 'De Tuin van Engeland' genoemd door het mooie vlakke groene landschap, ideaal voor sportieve tochten en om lekker tot rust te komen. Ook beschikt Kent over een mooie kust en historische kastelen en kerken. En mochten dat nog niet genoeg redenen zijn dan is de reisafstand ook een pluspunt, Kent is namelijk het eerste graafschap van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover.

Engeland

Lekker dichtbij en makkelijk te bereiken per boot, via de tunnel of met het vliegtuig. Groot-Brittannië heeft eeuwenlang de belegeringen van vijanden moeten doorstaan en veelal met groot succes. Ten gevolge van deze succesvolle verdedigingen, zult u in Engeland een mooie eigen cultuur ontdekken met prachtige monumenten en bezienswaardigheden.

Groot-Brittannië

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland vormen samen het Verenigd Koninkrijk, stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard. Of u nu een wandelvakantie zoekt of een citytrip, hier vindt u het allemaal. Groot-Brittanië bezit behalve schitterende kustlijnen met lieflijke vissersdorpjes, groene heuvellandschappen en sprookjesachtige kastelen en paleizen ook prachtige moderne steden met een rijke historie zoals Edinburgh en London. Groot-Brittanië is tevens het land van de vele pubs, de deftige High Tea's, de paardenraces en de crickettoernooien. Kortom, er valt in het Verenigd Koninkrijk genoeg te ontdekken!

Beoordelingen