Single Reis Wandelen in Kent

5- of 7-daagse wandelvakantie Engeland voor singles met wandelroutes door glooiende weiden en fraaie loofbossen

98089763_Kerk_Canterbury_S
v
98089763_Kerk_Canterbury_S
8,4
IY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 8

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Nederlandse reisbegeleider
  • Afwisselende wandeltochten
  • Verblijf middeleeuws klooster
  • Wandelen over North Downs Way
8.41029
8,4
Beoordeeld door 29 reizigers van Kras
Single Reis Wandelen in Kent
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Vervoer Breda Centraal Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries
• 4 of 6 nachten verblijf in het gastenverblijf van een omgebouwd middeleeuws klooster, Aylesford Priory , in een 1-persoonskamer zoals beschreven
• 4 of 6 x ontbijt
• Transfers per minibus
• Reisleider (let op: geen begeleide wandelingen)
• Nederlandse routebeschrijving
• Het beschreven wandelprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• Vervoer naar en van NS Station Breda

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering is in handen van Aktiva Tours
• Wandelniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 8
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Accommodatie

The Friars Aylesford

v

Het kloostercomplex Aylesford Priory ligt even buiten Aylesford, aan de rivier de Medway. Het gebouw wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren.

Faciliteiten
Ons sympathieke verblijfsadres is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf van een gemoderniseerd middeleeuws klooster! De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. U bent van harte welkom om een van de dagelijkse diensten van de paters-karmelieten mee te maken. Uiteraard is dat beslist geen must. Het ontbijt nuttigen we in het zogenoemde restaurant Pilgrims Hall. Desgewenst kunt u hier ook de avondmaaltijd gebruiken (ca. 8 Britse Pond = ca. € 10,50), maar op 500 m afstand zijn ook enkele pubs met smakelijk barfood. Verder is er een tearoom, pottery en rosarium.
Kamer
Iedereen krijgt de beschikking over een eigen kamer. Uw kamer ligt in het gastenverblijf, The Friars geheten. Sanitair is voor algemeen gebruik, maar is ruimschoots aanwezig.
Dagprogramma

Wandelen in de tuin van Engeland, Kent!

v
+1

Kent staat vooral bekend om de vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Dit gebied wordt ook wel de tuin van Engeland genoemd. Ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Tijdens deze reis lopen we een flink deel van het lange afstandswandelpad de North Downs Way. De routes voeren vaak door typisch Engels heuvellandschap, langs glooiende weiden en akkers begrensd door muurtjes en door fraaie loofbossen en mooie uitzichten over de weidse omgeving.

Noot: bij de 5-daagse reis vervallen dag 2 en 4 van het programma zoals hieronder beschreven.

Open alle items
Dag 1 - heenreis
Rond ca. 10.00 uur vertrekken we per minibus vanuit Breda naar Calais voor de overtocht naar Dover. Na aankomst in Dover rijden we verder naar Aylesford, waar we rond 17.30 uur zullen arriveren. Na het inchecken ontvangt u informatie over de reis en de routes van de reisleider. Afstand ca. 375 km.
Dag 2 - Otford - Holly Hill (ca. 18 km/6 uur)
v
+1
We beginnen deze reis met een wandeling van Otford naar Holly Hill. Deze inlooproute met twee keer een klim, gaat afwisselend door open landschap en bossen. De route is naar keuze te verkorten of te verlengen.
Dag 3 - Medway Bridge - Hollingbourne (ca. 18 km/5,5 uur)
v
+1
Vandaag staat een eerste traject van de North Downs Way op het programma. We wandelen van Medway Bridge naar Hollingbourne. Ook vandaag is het mogelijk om de route te verlengen of te verkorten. Deze tocht is in het begin vlak, maar later zijn er enkele hoogteverschillen, waardoor we een geweldig uitzicht hebben over de Medway Valley, langs de 'standing Stone Kits Coty House'.
Dag 4 - vrije dag - tip: Rochester
Een dag ter vrije besteding. Tip: neem de trein (ca. 5 pond = ca. € 6 p.p. retour) voor een bezoek aan de stad Rochester aan de River Medway. Het is een vriendelijk en historisch havenstadje, dat al door Charles Dickens beschreven is in zijn 'Seven Poor Travellers'. Bezienswaardig zijn o.a. het Rochester Castle, de Kathedraal, Guildhall Museum en Watts Charity, en het museum dat ook PoorTravellers heet.
Dag 5 - Hollingbourne - Boughton Lees (ca. 18 km/6 uur)
Nog een deel van de North Downs Way! We wandelen vandaag van Hollingbourne naar Boughton Lees. Deze route gaat via Charing en is tevens een deel van de Pelgrims Way, de historische route die door Pelgrims uit Winchester (Hampshire) genomen zou zijn naar het heiligdom van Thomas Becket in Canterbury. Ook deze wandeling is naar keuze te verlengen of verkorten. We wandelen grotendeels door stil glooiend open terrein.
Dag 6 - Boughton Lees - Canterbury (ca. 19 km/7 uur)
v
98089763_Kerk_Canterbury_S
98089763_Kerk_Canterbury_S
+1
Ten oosten van Boughton Lees wordt de North Downs Way verdeeld in twee paden, de zuidelijke route via Wye en de noordelijke route via Canterbury. Wij kiezen voor het laatste en gaan via Chilham, een dorp dat wereldwijd bekend staat om haar schoonheid en de 15e eeuwse pub. Vervolgens lopen we via Chartham naar het mooie middeleeuwse Canterbury, de zetel van de aartsbisschop, met de indrukwekkende Noormannen kathedraal. Deze sfeervolle en gezellige studentenstad heeft heel veel te bieden. Mooie oude panden, leuke winkeltjes en tal van pubs en restaurants.
Dag 7 - terugreis
Om ca. 9.00 uur laten we Aylesford achter ons en gaan per minibus en veerboot naar ons eindpunt Breda Station NS, waar we rond 17.30 uur arriveren.
Goed om te weten
Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wilt u zich goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.
Wandelniveau
Wandelniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereizen
Algemene informatie Single Reizen
v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?
KRAS Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of je nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor je. Wist je trouwens dat je in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet je voordat je boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan je gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk ben je geheel vrij om zelf of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.
Een kamer voor jou alleen!
Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat je op je vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot je beschikking hebt. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijf je in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat je samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijf je liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan jou.
Wandelen
Algemene informatie wandelreizen
v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Groepswandelreizen
Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.
Individuele wandelreizen
Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.
Nordic Walking reizen
Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.
Winterwandelreizen
Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.
Wandelreizen voor elk niveau
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.
Wandelroutes
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.
Routeboeken en kaarten
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.
Veiligheid
Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Ontmoet
Ontmoet
v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen