Single Reis Wandelen Kent Downs & Stour Valley

7-daagse wandelvakantie Engeland voor singles met wandelroutes door een schitterend gebied van heuvels en rivieren

Canterbury
15667204_Huisje_Sandwich_S
v
Canterbury
15667204_Huisje_Sandwich_S
7,9
I
  • Nederlandse routebeschrijving
  • Wandelen in kleine groepjes
  • Nederlandse reisbegeleider
  • 1-persoonskamer inbegrepen
  • Verblijf op University of Kent
7.91011
7,9
Beoordeeld door 11 reizigers van Kras
Single Reis Wandelen Kent Downs & Stour Valley
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vervoer Breda Centraal Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries
• 6 nachten verblijf in de University of Kent in een 1-persoonscollegekamer met douche en toilet
• 6 x ontbijt en diner
• Transfers per minibus
• Reisleider (let op: geen begeleide wandelingen)
• Nederlandse routebeschrijving
• Het beschreven wandelprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse.

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering is in handen van Aktiva Tours
• Wandelniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 8
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Accommodatie

University of Kent

v

Het universiteitscomplex met campus ligt aan de rand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per fiets 20 minuten, per bus of openbaar vervoer ca. 10 minuten).

Faciliteiten

Het complex beschikt over een eetzaal, café-brasserie, supermarkt (geopend van 08.00-22.00 uur), bibliotheek, sportschool, theater en bioscoop.

Kamertypes

Hieronder vindt u de verschillende kamertypes van University of Kent.

1-persoonskamer zonder douche en toilet

Uw ruime functioneel ingerichte kamer is voorzien van bed, bureau, stoel, kastruimte en gratis gebruik van wifi. Sanitaire voorzieningen zoals douche en toilet zijn voor algemeen gebruik. Kitchenette met koelkast etc. voor algemeen gebruik (ca. 8 kamers samen).

1-persoonskamer met douche en toilet

Uw kamer is voorzien van eigen douche en toilet. Verder is deze kamer qua facilteiten gelijk aan de 1-persoonskamer zonder douche en toilet.

Dagprogramma

Kent Downs & Stour Valley

v
+1

Met een 'down' in het Zuid-Engelse landschap wordt letterlijk een duin bedoeld: een niet te hoog heuveltje, met weinig bomen maar juist meer lage plantengroei. Kent is een gebied van heuvels en rivieren, weiden en akkers, die als een patchwork het landschap laten variëren. Kastelen, landhuizen, parken en tuinen, oude stadjes en dorpjes completeren het fraaie beeld. Deze wandelreis volgt de rivier de Stour vanaf de bron bij Ashford tot de monding in de Strait of Dover. Overigens door een 'Area of Outstanding Natural Beauty', een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege zijn buitengewone natuurlijke schoonheid.

Open alle items

Dag 1 - heenreis

Rond ca. 10.00 uur vertrekken we per minibus vanuit Breda naar Calais voor de overtocht naar Dover. Rond 17.00 uur arriveren we in Canterbury. Na het inchecken heet de reisleider u welkom en ontvangt u informatie over de reis en de wandelroutes. Vanavond kunt u alvast met wat reisgenoten de campus verkennen.

Dag 2 - Ashford - Godmersham (ca. 17 km/5,5 uur)

v
+1
We starten in Ashford waar de East Stour en Great Stour samenvloeien bij de oude watermolen bij East Mill. We vervolgen onze route via Wye, volgens de Sunday Times (2013) 'the nr. 3 best place to live in the UK'. Verder via Crundale met de hoge Crundale Down naar Goldmersham.

Dag 3 - Godmersham - Canterbury (ca. 18 km/6 uur)

v
+2
+1
De wandeling van vandaag brengt ons eerst naar Chilham, met een authentiek plein waaraan het oude Chilham Castle staat en de 16e-eeuwse pub White Horse. In dit pittoreske dorp zijn meerdere films en televisieseries opgenomen, waaronder de film 'A Canterbury Tale' en Agatha Christie's 'Miss Marple'. We wandelen weer verder en volgen de route terug naar Canterbury.

Dag 4 - vrije dag

v
Canterbury
Canterbury
+1
Geniet van het middeleeuwse Canterbury. Slenter door de hobbelige straatjes met de oude vakwerkhuizen en geniet van de sfeer. Bezoek zeker de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ. Wilt u Canterbury eens vanaf de andere kant bekijken, dan is een tochtje over de rivier een absolute aanrader. In een kleine roeiboot maakt u een tour, terwijl de stuurman, meestal een student, u het een en ander vertelt over Canterbury. Lekker winkelen en daarna mensen kijken op een terrasje kan natuurlijk ook! In de omgeving zijn ook andere plaatsen een bezoek waard, zoals de stad Ashford (20 km) met de Saint Mary's Church, de kustplaatsjes Whitstable en Herne Bay met zijn markante vuur-/klokkentoren aan de monding van de Thames of Londen (80 km per trein).

Dag 5 - Canterbury - Upstreet (ca. 16 km/5 uur)

We wandelen vandaag van Canterbury naar Upstreet via Fordwich met de prachtige The George & Dragon Pub.

Dag 6 - Upstreet - Sandwich (ca.17 km/5,5 uur)

v
15667204_Huisje_Sandwich_S
15667204_Huisje_Sandwich_S
+1
Wandeling van Upstreet naar Sandwich aan de Strait of Dover via East Stourmouth aan de
monding van de Stour. Sandwich (afgeleid van het Nederlands: Zandwijds) heeft een middeleeuws centrum met drie kerken, waaronder de Saint Peter's Church die opvalt door zijn sterk Nederlands lijkende vierkante toren.

Dag 7 - terugreis

Na het ontbijt nemen we rond 9.00 uur afscheid van Canterbury en rijden we per minibus naar Dover voor de overtocht. Rond 17.00 uur arriveren we in Breda.

Goed om te weten

Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wilt u zich goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.

Wandelniveau

Wandelniveau 1. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen