Tijdens een vakantie Swaziland ziet u een traditioneel Afrikaans land met klassieke stammen en dwaalt u door wildparken waar nog in alle vrijheid rondgetrokken kan worden. Geniet van het Mlilwane Wildlife reservaat met zijn gnoe’s en nijlpaarden. Mocht u ook de Big Five willen zien maak dan een uitstapje naar het Krugerpark in Zuid-Afrika. Met een beetje geluk en geduld treft u daar ook leeuwen, nijlpaarden en olifanten.

Vakantie Swaziland: het Mlilwane-reservaat

Ontdekt u straks tijdens een vakantie Swaziland dit kleurrijke koninkrijk dat een schat aan cultuur en wildleven omvat? In het middenwesten ligt het Mlilwane Wildlife Sanctuary, dat Swazilands oudste reservaat is en een oppervlakte heeft van 4.560 hectare. Hier leven geen grote roofdieren met als voordeel dat u onbekommerd wandelend of met de mountainbike kan rondtrekken. Of verken het prachtige park eens per paard. Een geweldige manier om gnoe’s, giraffen, nijlpaarden en impala’s te spotten. In het zuiden van het park is het Mlilwane Rest Camp waar u kunt uitrusten in Afrikaanse hutjes en een gezonde doch voedzame maaltijd van de lokale keuken genuttigd kan worden. Tijdens de ‘lodgesafari’ van Kras brengt u in de ‘bijenkorfhuisjes’ van het kamp de nacht door met de mysterieuze dierengeluiden op de achtergrond.

Vakantie Swaziland: excursie Krugerpark

Even ten noorden van Swaziland en in het noordoosten van Zuid-Afrika ligt ‘s werelds beroemdste wildpark genaamd Kruger National Park. Hier kunt u de big five zien, het illustere grote wild-vijftal van leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant. Op een gamedrive kunt u, onder begeleiding van een deskundige gids, genieten van de pracht aan wild en landschappen die dit park rijk is. En het natuurreservaat kan doorkruist worden gedurende een ‘lodgesafari’. Met een safaritruck gaat u dan op zoek naar de wilde dieren, waarbij u overnacht in de luxe lodges in de compounds van het natuurpark. Als u een fly-drive bij Kras heeft geboekt, kunt u het park ook op eigen tempo bezoeken: een onvergetelijke excursie voor de echte avonturiers.

De rijke cultuur van Swaziland

Tijdens een vakantie in Swaziland vindt u niet de westerse cultuur zoals in grote delen van Zuid-Afrika. De traditionele bevolking woont nog grotendeels in lemen hutten, terwijl een gemeenschappelijk erf regelmatig dienst doet als cultuurrijk centrum. In Mlilwane treft u traditionele gemeenschappen waar altijd wel iets te vieren is. Probeer een Swazili huwelijk bij te wonen of een kerkdienst mee te maken en ervaar de oneindige gastvrijheid van de lokale bevolking. Uiteraard worden her en der ook optredens georganiseerd voor reizigers en zijn langs wegen en dorpjes traditionele Afrikaanse kunst, kleding en aardewerk te koop. Als u niet met een souvenir thuis komt zal het niet aan de Swazi’s liggen.

Verfijn uw keuze
11 vakanties eSwatini
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
537 beoordelingen Vakantie eSwatini door reizigers van Kras