Een van de bezienswaardigheden die u tijdens een vakantie in Blois echt niet kunt overslaan, is het Château de Blois aan de oever van de Loire. Maar ook om de overweldigende natuur staat de omgeving rondom de Franse rivier de Loire bekend. Wie weet komt u tijdens een actieve vakantie in Frankrijk wel een edelhert tegen in de eikenbossen van Orléans. En het uitzicht vanaf het Belvédère des Caillettes is spectaculair!

Betoverende stedentrip Blois

Dé blikvanger tijdens een vakantie in Blois is het sprookjesachtige renaissancekasteel aan de oevers van de Franse rivier de Loire. Bewonder tijdens een bezoek aan het Château de Blois de unieke spiraalvormige trap, die zich deels buiten het kasteel bevindt. En treed in de voetsporen van Catharina de 'Medici in de slaapkamer van de koningin, met een kleurrijke betegelde vloer en verguld behang. Maar behalve het betoverend mooie kasteel kent Blois nog veel meer bezienswaardigheden. De gotische Cathédrale Saint-Louis de Blois bijvoorbeeld, rijkelijk versierd met onder andere waterspuwers en een klokkentoren met ionische en Korinthische zuilen.

Vakantie midden in de natuur

Wie tijdens een vakantie in Blois van Kras de Loire in oostelijke richting volgt, komt vanzelf in de plaats Orléans. Net buiten deze stad bevindt zich een van de grootste bossen van Frankrijk: het indrukwekkende Forêt d'Orléans. Voor misschien wel het mooiste uitzicht over de dichte eiken- en dennenbossen beklimt u tijdens een actieve vakantie in Frankrijk de uitzichttoren Belvédère des Caillettes. Vanaf hier ziet u aan alle kanten niets dan oneindige bossen! Maar ook dichter bij de grond is er in het bos van alles te zien. Wie weet komt u tussen het pluizige katoengras en de vleesetende zonnedauw wel een edelhert tegen.

Verfijn uw keuze
4 vakanties Blois
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
75 beoordelingen Vakantie Frankrijk Blois door reizigers van Kras