In de middeleeuwse stad Caen struint u van het ene romantische plaatje in het andere. Caen ligt in de Franse regio Normandië en werd door Willem de Veroveraar gesticht. Het kasteel dat zijn naam draagt is indrukwekkend. Maar ook de Abbaye aux Hommes met de spitse torens is een heus sprookjeskasteel. De geplaveide straatjes en vakwerkhuizen maken het decor compleet. Tijdens een vakantie Caen kunt u ook de historische D-Day stranden bezoeken.

Op ontdekking in de romantische stad Caen

Stap tijdens een vakantie Caen een middeleeuws prentenboek binnen en ontdek de historische parels. Deze Franse stad ligt in de historische regio Normandië en werd in de middeleeuwen gesticht door Willem de Veroveraar. Vooral het kasteel dat zijn naam draagt is indrukwekkend. Vanuit de ronde bastions van dit kasteel kunt u uitkijken over Caen. Grote kans dat u de spitse torens van het Abbaye aux Hommes in de verte ziet. Deze Romaanse abdij is gebouwd om de liefde tussen Willem de Veroveraar en zijn Mathilde te vieren. Abbaye aux Hommes is dan ook een gebouw dat niet zou misstaan in een sprookjesboek. Vergeet tijdens een vakantie Caen het schilderachtige centrum niet. Vakwerkhuizen, klinkerstraatjes en sfeervolle terrassen dragen bij aan het romantische decor van de stad.

Een tocht langs de D-Day stranden in Normandië

Bij Normandië zal men al snel aan de beroemde invasiestranden denken. Deze D-Day stranden vormen een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Normandië omdat er historische overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog te vinden zijn. Tijdens een vakantie Caen kunt u met Nederlandstalige reisleiding een fietstocht maken langs de stranden en Le Grand Bunker bij Sword Beach bezoeken. Of zet tijdens de fietsvakantie koers naar Omaha Beach waar in de duinen de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats te vinden is. Wilt u meer weten over de geschiedenis van de invasiestranden? Dan moet u bij het filmmuseum in Arromanches zijn. Na zo'n onvergetelijke dag kunt u in het hotel aanschuiven bij het diner en proeven van een typisch Franse fruits de mer. 

Verfijn uw keuze
2 Actieve vakanties Caen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Fietsvakantie Normandië & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Normandië & Mont St.-Michel
  • Onbezorgd op vakantie: alles is voor je geregeld
  • Fietsroutes langs de invasiestranden en naar Mont St.-Michel
  • 1944-2019:75 jaar na D-Day
  • 7 dagen
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-07-2020
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf669
I
8,2erg goed71 beoordelingenKaart
Bekijk reis
8,3
451 beoordelingen Vakantie Frankrijk Caen door reizigers van Kras