Wie graag kastelen bezoekt kan raakt tijdens een vakantie in Chambord niet uitgekeken. Het sprookjesachtige kasteel van Chambord beschikt namelijk over niet minder dan 440 vertrekken en is dan ook een van de grootste en meest beroemde bezienswaardigheden aan de Franse rivier de Loire. Ook het middeleeuwse centrum van Blois is spectaculair. Heeft u nog tijd over? Ga dan op zoek naar edelherten in de dichte eikenbossen van het woud van Orléans.

Imposant Château Chambord

Hét hoogtepunt tijdens een vakantie in Chambord is ongetwijfeld het indrukwekkende kasteel van Chambord. Dat dit Château Chambord is niet voor niets een van de meest beroemde kastelen aan de Franse rivier de Loire is, ziet u meteen bij aankomst. Het enorme bouwwerk, omringd door een 32 kilometer lange muur, beschikt over maar liefst 440 verschillende vertrekken. Om ook de 365 betoverend mooie torentjes niet te vergeten, waardoor u zich tijdens een vakantie in Chambord in een heus sprookje waant. Ook aan de binnenkant zit het 16e-eeuwse jachtkasteel vol bijzondere bezienswaardigheden. De dubbele wenteltrap midden in het kasteel is ronduit spectaculair. Om de collectie middeleeuwse wandtapijten niet te vergeten. Maar ook de enorme baroktuinen in het omliggende park zijn een wandeling tijdens een vakantie aan de Loire meer dan waard.

Actieve fietsvakantie in Frankrijk

De omgeving van Chambord staat bekend om de vele kastelen. En om de ongerepte natuur, waar u tijdens een vakantie in Chambord natuurlijk ook kennis mee kunt maken. Breng tijdens een actieve fietsvakantie in Frankrijk van Kras een bezoek aan het woud van Orléans: een van de grootste bossen van Frankrijk. Fiets of wandel door dichte dennen- en eikenbossen, langs imposante mammoetbomen en kabbelende beekjes. En wie weet komt u onderweg wel een edelhert, slangenarend of salamander tegen.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Chambord
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
79 beoordelingen Vakantie Frankrijk Chambord door reizigers van Kras