Eguisheim is niet voor niets verkozen tot een van de ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. De historische vakwerkhuizen zijn gebouwd in cirkels rondom het middeleeuwse Château Sain-Leon. De kleurige bloembakken maken het plaatje compleet. Proef tijdens een vakantie Eguisheim de beroemde Elzaswijn in een van de wijnmakerijen nabij het kasteel. Trek ook het glooiende heuvellandschap van de Elzas in of maak een excursie naar het culturele Colmar.

Elzaswijn proeven in Eguisheim

In het hart van de Elzas ligt een van de 'mooiste dorpen van Frankrijk': Eguisheim. Het oude centrum bevat prachtige vakwerkhuizen en heeft kleurrijke bloembakken in overvloed. De smalle straatjes en gezellige pleinen leiden allemaal naar Château Saint-Léon waaromheen Eguisheim gebouwd is. Breng tijdens een vakantie Eguisheim een bezoek aan dit historische kasteel uit de 13e eeuw. De terracottakleurige muren geven het een warme uitstraling en binnen wordt u verwelkomd met rijkversierde ramen en plafonds. Het kasteel wordt omringd door diverse wijnmakerijen en wijngaarden. Tijdens een vakantie Eguisheim hoeft u dus niet ver te reizen om een glaasje van de beroemde Elzaswijn te proeven!

Ontdekkingstocht omgeving Eguisheim

Na een heerlijk ontbijtbuffet in het comfortabele hotel van Kras aan de rand van Eguisheim hebt u genoeg energie om de omgeving te verkennen. Trek tijdens uw vakantie Eguisheim met de auto het groene heuvellandschap in met pittoreske kanalen en dichte bossen. Op nog geen 20 kilometer van het dorp ligt het Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges. Hier wandelt u door een landschap vol kleurrijke bloemen, springende berggeiten en indrukwekkende gletsjers. Of kiest u voor een cultureel uitstapje naar Colmar? Deze derde stad van de Elzas is een decor van 16e en 17e eeuwse huizen en historische pleinen. Breng tijdens een vakantie Eguisheim zeker een bezoek aan de dominicanenkerk Saint-Martin, hier in Colmar. In de kerk zelf neemt het 15e eeuwse schilderij van de Madonna met Kind een prominente plek in. Het is een werk van Martin Schongauer, waarvan in het Musée Unterlinden meer werk te vinden is.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Eguisheim
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

6,5
4 beoordelingen Vakantie Frankrijk Eguisheim door reizigers van Kras