Steile rotswanden, indrukwekkende rotsformaties en de turqoise Verdon rivier die zich een weg baant door dit adembenemende landschap vormen samen de Gorges du Verdon. Deze 'Grand Canyon van Europa' ligt in het zuiden van Frankrijk en is geliefd bij kajakkers, mountainbikers en wandelaars. Tijdens een vakantie Gorges du Verdon kunt u de kajakkers over het woeste water zien manoeuvreren. Of rustig uitkijken op het Lac de Sainte-Croix.

De indrukwekkende plaatjes van de Gorges du Verdon

Een van de meest indrukwekkende plekken van Moeder Natuur in Europa is de Gorges du Verdon. Deze kloof in het zuiden van Frankrijk dankt zijn gezicht aan de turquoise Verdon-rivier die zich een weg baant langs steile bergwanden en imposante rotsformaties. De bijnaam 'Grand Canyon van Europa' is meer dan terecht. Dit adembenemende fenomeen is geliefd bij actievelingen die al wandelend, fietsend of kajakkend de kloof komen bewonderen. Bij Kras kunt u tijdens een busreis langs de Côte d'Azur op excursie naar de Gorges du Verdon. Huur in het dorpje Moustiers St. Marie een kano om de kloof van binnenuit de bekijken. Of wandel tijdens een vakantie Gorges du Verdon over de 'Sentier de L'Imbut' wandelroute, om de kajakkers over het woeste water en langs de rotsen te zien manoeuvreren.

Reis naar het Lac de Sainte-Croix

Tijdens een vakantie Gorges du Verdon brengt u per bus een bezoek aan Aiguines. Dit sfeervolle stadje kent smalle steegjes, stenen huizen en vergezichten over het Lac de Sainte-Croix. Aiguines ligt dan ook op grote hoogte tegen een bergwand aangebouwd. Het stuwmeer van Sainte-Croix wordt gezien als toegangspoort naar de Gorges du Verdon. De gelijknamige rivier stroomt immers in dit diepblauw gekleurde meer. Vooral bij het Kasteel van Aiguines is het uitzicht op het meer en de kloof onvergetelijk. Bijkomen van een wandeling rondom het Lac de Sainte-Croix doet u in het sfeervolle centrum van Aiguines. Wijnbarren en schaduwrijke terrasjes waar de kaasplankjes geliefd zijn, vormen het vakantiedecor.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Gorges du Verdon
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot strand
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
4 beoordelingen Vakantie Frankrijk Gorges du Verdon door reizigers van Kras