Een charmante badplaats met de uitstraling van een Europese zeehaven; dat is Le Havre. Deze fascinerende stad ligt in het noordoosten van Frankrijk. Bewonder tijdens een vakantie Le Havre de moderne L'église Saint-Joseph en bezoek het Musee des Beaux Arts Andre Malraux. Ervaar ook de historische kant van Le Havre tijdens een cruise met een bezoek aan de romantische Prieuré Graville. Een Frans wijntje sluit hier perfect op aan!

Le Havre: charmante zeehaven aan de Seine

In het noordoosten van Frankrijk ligt de grootste havenstad van Normandië: Le Havre. Tijdens een vakantie Le Havre ervaart u dat de stad de charme van een badplaats heeft en tegelijkertijd de uitstraling van een Europese zeehaven. Laat u tijdens een zeecruise West-Europa per luxe cruiseschip meevoeren naar deze fascinerende stad aan de Seine. Hier domineert de toren van L'église Saint-Joseph de skyline van de stad. Deze rooms-katholieke kerk werd rond 1945 gebouwd en bewijst dat ook moderne kerken een diepe indruk kunnen maken. De centrale toren doet aan een lantaarn denken en het neogotische interieur versterkt de bijzondere architectuur. Breng tijdens een vakantie Le Havre ook een bezoek aan Musée des Beaux Arts Andre Malraux. Dit moderne gebouw hangt vol impressionistische kunstwerken van kustenaars als Gilles en Boudin.

Historie en natuurschoon in Le Havre

Hoewel Le Havre grotendeels beschikt over moderne architectuur ervaart u ook de historische charme van de stad. Aan de Seine ligt de Prieuré van Graville gebouwd in de 10e tot 13e eeuw. De romantische kloostergebouwen en de Sainte Honorine kerk nemen u terug in de tijd. Hier vindt u ook een museum waar edelstenen, religieuze beeldhouwkunst en maquettes uit de 19e eeuw te bewonderen zijn. Voor een vleugje natuur tijdens een vakantie Le Havre is de priorij ook de aangewezen plek. De tuinen en terrassen zijn prachtig aangelegd in de Franse stijl. In Le Havre vindt u ook meer dan voldoende natuur. Het wordt niet voor niets en van de groenste steden van Frankrijk genoemd! Dwaal tijdens een vakantie Le Havre door Parc de Rouelles en de Japanse tuinen. Sluit de dag af met een heerlijk Frans wijntje op een van de terrasjes.

Verfijn uw keuze
6 vakanties Le Havre
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Cruise van Italië naar Nederland
Cruise van Italië naar Nederland
per Costa Fortuna
  • Inclusief vliegreis naar Milaan en transfer naar de haven
  • Cruise vanuit Savona
  • o.a. Marseille, Barcelona, Lissabon en Vigo
  • 11 dagen
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum28-04-2020
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf959
LG
8,5
2 beoordelingen Vakantie Frankrijk Le Havre door reizigers van Kras