Indrukwekkende kathedralen, authentieke wijken en een bruisende haven vormen het decor in Marseille. Deze oudste stad van Frankrijk vormt voor cultuurliefhebbers een heus openluchtmuseum. Tijdens een vakantie Marseille kunt u de stad aandoen tijdens een cruise over de Middellandse Zee. Proef van de beroemde bouillabaisse in Le Vieux Port en bewonder de indrukwekkende Notre Dame de la Garde basiliek die boven de stad uittorent.

Per cruiseschip naar Marseille

Tijdens een vakantie Marseille reist u af naar de oudste stad van Frankrijk. Dankzij de vele kathedralen, schilderachtige wijken en de bruisende haven kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Bij Kras kunt u Marseille aandoen tijdens een cruise door het Middellandse Zee gebied. Het luxe schip legt aan in Le Vieux Port waar twee forten uit de Middeleeuwen over de haven waken. Fort Saint-Nicolas is niet open voor publiek, maar in het Fort Saint-Jean kunt u oude kanonnen bekijken. In de haven van Marseille bevinden zich ook vele visrestaurants waar u van bouillabaisse kunt proeven. Deze vissoep komt uit Marseille en de ingrediënten zijn die ochtend vers binnengebracht aan de Quai des Belges kade. Dat is nog eens een smakelijke vakantie in Frankrijk.

De culturele bezienswaardigheden van Marseille

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Marseille staat op een heuvel naast de haven. De Notre Dame de la Garde torent dankzij de 60 meter hoge klokkentoren hoog boven de stad uit. Geen wonder dat de inwoners van Marseille deze neo-byzantijnse kerk zien als beschermster van de stad. Tijdens een vakantie Marseille kunt u vanuit het cruiseschip zo naar deze indrukwekkende basiliek wandelen. Bovenop de toren blinkt een gouden standbeeld van Maria die Jezus in haar armen houdt. Binnenin kunt u marmeren pilaren en gouden plafondschilderingen bekijken. Indrukwekkend pilaren zijn ook te vinden in de Basilique le Sacré-Coeur. Deze witte Romeins-Byzantijnse kerk vormt een opvallend plaatjeen is een lust voor het oog dankzij de hoge glas-in-lood ramen.

Sfeervol Marseille in Quartier de l'Estaque

Als u het authentieke Marseille wilt bekijken dan moet u in de wijk Quartier de l'Estaque zijn. Smalle steegjes, authentieke huizen en verborgen pleintjes vormen het decor in deze volkswijk. De vele kunstenaars en straatschilders maken het plaatje compleet. U kunt tijdens een vakantie Marseille op uw gemak door de geplaveide straatje struinen en uw portret laten vastleggen door een van de kunstenaars. Zoek ook eens een terrasje op waar u van Chichi freggi kunt proeven. Deze met suiker bestrooide donut vindt zijn oorsprong in Quartier de l'Estaque.

Verfijn uw keuze
10 vakanties Marseille
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

All Inclusive cruise van Miami naar Italië
All Inclusive cruise van Miami naar Italië
per MSC Divina
  • Inclusief vliegreis, transfers & hotelnacht in Miami
  • Nu met gratis Easy drankenpakket t.w.v. € 522 p.p.
  • Twee volle dagen in The Big Apple, New York
  • 20 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-03-2020
Reisduur20 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1839
LG
7,4
38 beoordelingen Vakantie Frankrijk Marseille door reizigers van Kras