Reis met Kras naar het 'Venetië van de Provence': Martigues. Deze kustplaats in Bouches-du-Rhône doet zijn bijnaam eer aan met prachtige kanalen, dokken en bruggen. Kleurrijke gebouwen en idyllische kerkjes maken het plaatje compleet. Breng tijden een vakantie Martigues ook een bezoek aan een van de mooiste kustplaatsen van Frankrijk: Marseille. Of kiest u voor een begeleide hike door het natuurgebied Camargue?

Martigues: het 'Venetië van de Provence'

In het zuidelijk gelegen Franse departement Bouches-du-Rhône ligt Martigues. Deze kustplaats aan de Middellandse Zee wordt ook wel het 'Venetië van de Provence' genoemd. Tijdens een vakantie Martigues zult u al snel begrijpen waaraan het deze bijnaam verdiend heeft. Vanuit het comfortabele hotel van Kras in het oude centrum van Martigues staat u zo in een decor van prachtige kanalen, dokken en bruggen. De kleurrijke oude gebouwen maken het 'Venetiaanse' plaatje compleet. Her en der komt u tijdens een vakantie Martigues een idyllisch kerkje tegen zoals de Église Sainte Marie-Madeleine. Met zijn rijkversierde deuren en gevel trekt het gebouw vast uw aandacht. Wandel tijdens een vakantie ook over gezellige pleinen zoals Place de la Libération waarop een fontein water spuwt. Hier vindt u ook verschillende terrasjes waar het fijn proosten is met een roséwijntje uit de Provence.

Er is veel te doen in de omgeving van Martigues

Een vakantie Martigues is ook de perfecte gelegenheid om een uitstapje te maken naar Marseille. Deze prachtige kuststad ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Martigues. Een absoluut hoogtepunt van Marseille is de Notre Dam de la Garde. Deze basiliek is gelegen op een heuvel waardoor u een weids uitzicht hebt over de stad en zijn omgeving. De neo-byzantijnse is rijkversierd en op de hoge klokkentoren prijkt het gouden beeld van Maria met kind. Wilt u tijdens een vakantie Martigues liever even ontsnappen aan de drukte van de stad? Maak dan een begeleide hike door het natuurreservaat Camargue. In een landschap van lagunen, meren, bosgebieden en moeraslanden bewonder u wilde dieren als Camargue paarden, stieren en flamingo's. Een bijzonder ervaring tijdens een vakantie Martigues!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Martigues
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.