Dankzij de historische stranden en indrukwekkende bezienswaardigheden zitten cultuurliefhebbers goed tijdens een vakantie Normandië. Deze regio in het noordwesten van Frankrijk staat bekend om de invasiestranden als Omaha Beach. Bij dit D-Day strand kunt u de Amerikaanse begraafplaats met zijn witte kruizen bezoeken. U kunt ook koers zetten naar het eiland Mont Saint-Michel en hier een van de sterkste getijden van Europa waarnemen.

Historische grond op de invasiestranden van Normandië

Als er een regio is in Frankrijk die geschiedenis ademt dan is het Normandië wel. Deze streek langs Het Kanaal staat bekend om de invasiestranden, ook wel de D-Day stranden genoemd. Het was op deze brede stranden dat de Amerikanen landen om ons te bevrijden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een vakantie Normandië kunt u op excursie naar Omaha Beach en Utah Beach bezoeken en historische grond betreden. Vooral Omaha Beach is dankzij de Amerikaanse begraafplaats erg indrukwekkend. De 9.387 witte kruizen zijn allemaal gericht op het westen, richting het thuisland van de militairen die hier begraven liggen. Een indrukwekkende plek. In het nabijgelegen museum in Colleville-sur-Mer kunt u oude foto's bekijken en verhalen lezen. Maar ook de tanks, kanonnen en naamplaatjes zult u niet snel vergeten.

Het getij bekijken bij de Mont Saint-Michel

Een van de meest bekende en mooiste bezienswaardigheden in Normandië is 'Le Mont Saint-Michel'. Dit rotsachtige eilandje is volgebouwd met romaanse en gotische kloosters en kerken. De middeleeuwse abdijkerk met zijn spitse toren torent boven alles uit. En de vestingwallen en geplaveide straatjes complementeren het plaatje. Maar Mont Saint-Michel is ook bekend vanwege het sterke getij. Bij vloed stroomt de baai vol met het water van de Atlantische Oceaan en verdwijnt het wandelpad onder water. Bij eb valt de stenen wandelweg weer droog en kunt u van en naar het eiland wandelen. Tijdens een vakantie Normandië kunt u met Kras een rondreis maken en de Mont Saint-Michel en het getij bewonderen. In de avonduren worden de gebouwen op het eiland verlicht en lijkt het net alsof u voor een sprookjeskasteel staat.

Het schilderachtige Rouen

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Normandië ook kiezen voor een hotel in Rouen. Deze historische stad wordt versierd met vakwerkhuizen met houten gevels, gotische kerken en kronkelige straatjes. En wist u dat Rouen de stad was waar Jeanne d'Arc in de middeleeuwen op de brandstapel belande? Dat vond plaats op het Place du vieux Marché. Een plein in het centrum van Rouen waar tegenwoordig kleurrijke huizen en gezellige terrassen te vinden zijn. Maar Rouen is ook de stad waar Monet inspiratie vond voor zijn schilderijen. Misschien komt de Cathédrale Notre-Dame de Rouen u wel bekend voor. Deze gotische kathedraal met de spitse, gietijzeren toren is zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in Rouen. Al is het alleen al om de versieringen in de façades te bekijken.

Verfijn uw keuze
21 vakanties Normandië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Normandië - Inter-Hotel Eden
Normandië - Inter-Hotel Eden
  • Hotel nabij het historische centrum van Rouen
  • Omgeven door weelderige bossen en natuur
  • Ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers
  • 2 - 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-09-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf59
K
8,2
114 beoordelingen Vakantie Frankrijk Normandië door reizigers van Kras