Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Busreis Côte d'Azur & Route Napoleon

088-34--F--Provence--Avignon_s
Nice-havens
v
Brug over de Rhône in Avignon - Frankrijk
088-34--F--Provence--Avignon_s
Nice-havens
I
Weergave van locatie Busreis Côte d'Azur & Route Napoleon op landkaart
Busreis Côte d'Azur & Route Napoleon
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Accommodatie
  • Dagprogramma
  • Opstapplaats
  • Plaatsinfo
  • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

  • -
  • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Ervaren chauffeur/reisleider
• 3 tussenovernachtingen op de heen-/terugreis in Frankrijk
• 6 nachten verblijf in Hotel Artemis in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 9 x ontbijt en diner
• Het beschreven excursieprogramma
• Afscheidskoffietafel

Niet inbegrepen

• Niet genoemde maaltijden
• Entreegelden
• Verplichte stadsgidsen
• Eventuele optionele excursies
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen

reserveringskosten € 17,50 per boeking (verplicht)

bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

overnachting op het wisselpunt in Asten voorafgaand aan uw reis, inclusief ontbijtbuffet en parkeren gedurende uw gehele reis (optioneel):
• 2-persoonskamer € 25 p.p.
• 1-persoonskamer € 45 p.p.
NB: indien u kiest voor deze overnachting, dient u bij boeking 'Asten' als opstapplaats te kiezen en de overnachting bij stap 3 in de boeking als extra aan te vinken.

Extra informatie

op- en uitstapschema: A (kijk voor meer informatie op het tabblad 'Uw busreis')

reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 28
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Weergave van locatie Busreis Côte d'Azur & Route Napoleon op landkaartWeergave van locatie Busreis Côte d'Azur & Route Napoleon op landkaart

Accommodatie

Hotel Artemis

Ligging

Het 3-sterren Hotel Artemis ligt in het centrum van Beaulieu-sur-Mer, op ca. 300 m van het strand.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, restaurant, terras en spelletjesruimte. Achter het hotel bevindt zich een zwembad, waar u als gast van Artemis gratis gebruik van kunt maken.

Kamer

De nette kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, radio en badkamer met bad en toilet. Een deel van de kamers is tevens voorzien van een balkon.

Dagprogramma

Dag 1 - heenreis

v

Via diverse opstapplaatsen en het wisselpunt in Asten rijden we naar Frankrijk. We dineren en overnachten in de omgeving van Dijon.

Dag 2 - Avignon - Beaulieu-sur-Mer

v
Brug over de Rhône in Avignon - Frankrijk
088-34--F--Provence--Avignon_s
Brug over de Rhône in Avignon - Frankrijk

Op weg naar ons hotel in Beauleu-sur-Mer maken we een stop in Avignon. Het immense en prachtige Palais des Papes mogen we hierbij zeker niet overslaan. Het fantastische paleis lijkt meer op een burcht dan een paleis en werd door de Kerkelijke Vaders niet alleen als zetel van de kerk gebruikt, het moest bovenal macht uitstralen. Naast het paleis bezit de stad natuurlijk de beroemde halve brug; de Pont d’Avignon (Pont Bénézet). Deze brug is na een overstroming voor de helft weggeslagen en is nooit meer in oude staat hersteld.

Dag 3 - St. Paul de Vence

v

Vanochtend doen we het lekker rustig aan met een vrije ochtend. In de middag maken we een eerste excursie langs de Côte d’Azur. Op het programma staat St. Paul de Vence. Dit nog geheel ommuurde kunstenaarsdorpje heeft een bijzonder gezellig centrum met vele ateliertjes en galerijtjes.

Dag 4 - Grasse - Antibes

v

In de heuvels, met uitzicht op de Middellandse Zee en omringd door velden met geurige lavendel, mimosa, jasmijn en rozen, ligt Grasse, het mondiale centrum van de parfumindustrie. De 18e- en 19e-eeuwse parfumhuizen zijn nog volop in bedrijf. In Grasse kunt u alles te weten komen over de productie van parfum en uiteraard kunt u hier ook een lekker geurtje kopen! Aansluitend brengen we een bezoek aan Antibes. Het oude stadsgedeelte staat bekend om zijn nauwe schilderachtige straatjes. Vooral het gezellige marktpleintje is een bezoek waard. Dat geldt ook voor de jachthaven, de oude kathedraal en het zeer interessante Musée Picasso in het Château Grimaldi. Als een echte badplaats beschikt Antibes ook over een eigen strand en een mooie zeepromenade.

Dag 5 - Fréjus - Cannes

v

Door het Esterelgebergte rijden we naar de levendige badplaats Fréjus. Een prachtige tocht, want deze schitterende kuststreek kenmerkt zich door rode rotsen, schitterende vergezichten en inhammen met baaien. Vervolgens rijden we over de Corniche d’Or (de Gouden Weg) naar Cannes. Deze plaats is uitgegroeid van een vissersdorpje tot een mondaine badplaats met een fraaie jachthaven, luxe winkelstraten, prachtige stranden en veel gezelligheid. Aan de Boulevard de la Croisette staat het ‘kijken en bekeken worden’ centraal.

Dag 6 - vrije dag

Vrije dag in Beaulieu-sur-Mer. U kunt kiezen voor een ontspannen dag aan het strand, maar waarom neemt u niet de lijndienstbus naar Monaco?

Dag 7 - Nice

v
Nice-havens

In Nice schijnt de zon bijna altijd, de bloemen bloeien prachtig en de diepblauwe zee is vanuit het grootste gedeelte van de stad te bewonderen. Nice heeft een prachtige compacte "oude stad", met kleine straatjes en hoge huizen, waar u zich in vergeten tijden waant en een moderne "nieuwe stad" met grote, brede lanen, pleinen en enorme huizen geflankeerd door platanen. Twee fraaie gezichten! We bezoeken onder andere de Russische kerk en flaneren over de Promenade des Anglais.

Dag 8 - Route Napoleon - Grand Canyon du Verdon

v

Vandaag beginnen we langzaamaan aan de terugreis. We volgen hierbij de Route Napoleon. Deze toeristische route bestaat sinds 1932 en loopt onder meer via Grasse, Digne en Cap richting Parijs. De route dankt haar naam aan de weg die Napoleon Bonaparte aflegde na zijn ontsnapping van Elba om zijn keizertitel te heroveren. Eenmaal aan land in Cannes reisde hij via de vallei van Durance naar de Franse hoofdstad, om zo eventueel verzet van koningsgezinde dorpen in de Rhônevallei te vermijden. Reisde hij eerst met een aantal vertrouwelingen, tijdens de reis groeide de groep elke dag zodat hij na zes dagen als een volksheld in Parijs aankwam. Onderweg naar ons overnachtingshotel in Gap maken we nog een stop bij de Grand Canyon du Verdon. Dit schitterende natuurfenomeen is vergelijkbaar met de Amerikaanse Grand Canyon. De rivier de Verdon heeft hier gedurende miljoenen jaren een diepe kloof uitgeslepen. Van grote hoogte kunt u de prachtige kronkelige rivier bekijken.

Dag 9 - Route Napoleon

v

Ook vandaag volgen we de Route de Napoleon. Dit keer richting Dijon, waar we de nacht doorbrengen. Op onze route ligt Grenoble. Deze hoofdstad van de Alpen en Dauphiné ligt midden tussen de bergen met uitzicht op drie bergmassieven. Tegenwoordig is Grenoble een groeikern met hoogwaardige technologieën. Deze hartelijke en fascinerende stad is zeker de moeite waard!

Dag 10 - terugreis naar Nederland

Helaas, ook aan deze reis komt een einde! Eenmaal aangekomen op het wisselpunt in Asten sluiten we af met een afscheidskoffietafel, waarna u terug naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Opstapplaats

Opstapschema en algemene businformatie 2011

Open alle items

Opstapschema's

Over het algemeen kunt u kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u meestal naar een centraal vertrekpunt gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke vakantiebestemming vertrekt. Op het tabblad 'Data & Prijzen' staat onder het kopje 'Informatie' het schema vermeld, dat op de betreffende reis van toepassing is. Afhankelijk van de reis waarvoor u geboekt heeft, kunt u kiezen uit de volgende op- en/of uitstapschema’s:
Schema A
Schema D
Schema E
Schema F
Schema G

Het centrale wisselpunt in Asten

Voor alle busreizen met opstapschema A maakt Kras gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt
inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel (zie inclusief op het tabblad 'Data & Prijzen'). Uiteraard is op het wisselpunt een Krasvertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.

NIEUW! Overnachten op het wisselpunt

v
Nobis entrees
Brasserie Nobiss
Recepties
Nobis entrees
+8
+7
Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in het Best Western Hotel Nobis in Asten, het wisselpunt van Kras. Geen files en stress, maar lekker op uw gemak opstaan en ontbijten. Zo wilt u uw vakantie toch beginnen? Bovendien kunt u uw auto GRATIS parkeren bij dit hotel gedurende uw gehele reis.

Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar, terras, groot fitnesscomplex, groot binnenzwembad, sauna en solarium. De hotelkamers zijn voorzien van telefoon, televisie, airconditioning (ca. € 10) en badkamer met bad, douche, toilet en föhn.

2-persoonskamer: € 25 per persoon per nacht inclusief ontbijtbuffet
1-persoonskamer: € 45 per persoon per nacht inclusief ontbijtbuffet

Noot: indien u kiest voor deze overnachting, dient u bij boeking 'Asten' als op-/uitstapplaats te kiezen.

Parkeren op het wisselpunt Asten

v
Er is beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Best Western Hotel Nobis in Asten. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 10).

Chauffeur/reisleider en Kras-reisleiding

Bij het merendeel van onze reizen is de chauffeur tevens uw reisleider. Bij een aantal reizen zijn de diensten van een deskundige Krasreisleid(st)er inbegrepen. Ook wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van plaatselijke gidsen en vertegenwoordigers. In de prijskolom staat precies aangegeven welke reisleiding is inbegrepen. In enkele steden bij bepaalde bezienswaardigheden is een officiële stadsgids verplicht. De kosten van de gids zullen hoofdelijk over de deelnemers worden verdeeld. Deelname aan de excursies staat vrij. In uw reispapieren staat vermeld waar en wanneer u uw reisleiding ontmoet; dit kan bijvoorbeeld op de luchthaven in het buitenland zijn.

Met een veilig gevoel op reis!

v
keurmerk touringcarbedrijf
Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-reisorganisaties, dus ook Kras, werken uitsluitend met vervoerders, die zijn erkend met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze touringcarbedrijven houden zich strikt aan strenge veiligheidseisen. En dat betekent voor u als reiziger de beste garantie voor een aangename en ongestoorde busreis.

Roken in de touringcar

Roken is in de touringcar niet toegestaan.

Geen vaste plaatsen in de bus

In de bus kennen we geen vaste plaatsen. Het is gebruikelijk dat er iedere dag van zitplaats wordt gewisseld volgens een door onze chauffeur/reisleider bepaald schema. Alleen met een goede medewerking van alle passagiers kan dit soepel verlopen. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) vóórin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage

v
Name-red-(2)
De bagageruimte in een touringcar is beperkt. Bij busrondreizen geldt daarom dat u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg mag meenemen, evenals 1 stuk handbagage. Het meenemen van een opvouwbare rolstoel is uitsluitend op aanvraag mogelijk. Het meenemen van een elektrische rolstoel of scootmobiel is niet toegestaan. Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen. Het meenemen van extra bagage is zonder voorafgaande toestemming niet mogelijk. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

Wanneer is uw bagage verzekerd?

Bagage, die zich gedurende de nacht in de onbeheerde bus bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage ’s nachts uit de bus te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden.

Europese rijtijdenwet

Per april 2007 is de Europese rijtijdenwet aanzienlijk gewijzigd. Ook de door Kras georganiseerde busreizen vallen onder deze aangepaste wet. Hierin is bepaald dat bij alle busreizen vanaf 7 tot 13 dagen de touringcar minimaal 24 uur aaneensluitend stil dient te staan.

Plaatsinfo

Beaulieu-sur-Mer

Tussen de bekende badplaats Nice en het Vorstendom Monaco vindt u Beaulieu-sur-Mer. De naam van deze typische Franse badplaats betekent letterlijk 'mooie plaats aan zee'. En daar is niets aan gelogen, want het langgerekte zandstrand met palmbomen, het heerlijke klimaat, de weelderige parken, de rijk versierde villa's, het casino en de exclusieve boetiekjes vormen een schitterend vakantiedecor. Niet voor niets is Beaulieu-sur-Mer één van de populairste plaatsen aan de Côte d'Azur!

Frankrijk

v
+9
+8

‘Bienvenue’ in één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders! Daar zijn honderden redenen voor, die natuurlijk onmogelijk allemaal genoemd kunnen worden. Maar laten we tóch proberen u in het kort de charme van Frankrijk te schetsen. De talloze kastelen van de Loire, de stranden en mondaine badplaatsen van de Côte d’Azur, de imposante bergen van de Alpen en de Pyreneeën en het romantische Parijs… zomaar wat hoogtepunten! De paarse lavendelvelden en Provençaalse dorpjes waar u op de kleurrijke weekmarkten een idee krijgt van de goede smaak van de Fransen en de ‘couleur locale’ in u op kunt nemen! De vulkanen van de Auvergne, het gastronomische Bourgondië, de lieflijke Elzas met haar witte wijnen en vakwerkhuizen, Normandië met haar bevrijdingsstranden en karakteristieke havenstadjes… Frankrijk mag absoluut trots zijn!

Praktische info

Belangrijke informatie Frankrijk

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: République française
Oppervlakte: 543.965 km² (ca. 13x Nederland)
Ligging: grenzend aan België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië en Spanje
Hoofdstad: Parijs
Inwoners: ca. 58 miljoen
Taal: Frans
Staatsvorm: Semi-presidentiële republiek Valuta: euro
Tijdverschil: niet van toepassing
Voltage: 220 Volt

Grensdocumenten/visum

Voor Frankrijk heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige identiteitskaart nodig.

Hotels in Frankrijk kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).


LET OP: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Frankrijk noodzakelijk is/zijn!

Noot: u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Telefoon/internet

Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten.
De meeste hotels in Frankrijk beschikken over internetfaciliteiten (veelal tegen betaling).

Bevolking/cultuur

Ca. 1/5 deel van de Franse bevolking woont in de hoofdstad Parijs. Daarnaast wonen er veel mensen in grote steden als Lille, Nancy, Strasbourg, Marseille, Bordeaux, Toulouse en Lyon. Corsica is dunbevolkt met slechts ca. 240.000 inwoners. De bevolking in Frankrijk is voor ca. 80% rooms-katholiek en voor 4,5% islamitisch. Daarnaast is er nog een klein percentage protestanten, joden en Armeens-christelijken.

Klimaat

Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. De zee en de bergen in Frankrijk beïnvloeden het klimaat. In het noordwesten van Frankrijk ligt de Atlantische Oceaan en deze beïnvloedt dan ook het klimaat daar. De Atlantische Oceaan zorgt in het noordwesten voor regen en zachte winters. Het oosten van Frankrijk wordt gekenmerkt door warme zomers en zachte winters. In het zuiden zorgt de Middellandse Zee voor zachte winters. De zomers zijn hier warm. Voor Corsica zijn de maanden mei tot en met augustus de beste tijd om te gaan, buiten deze maanden loopt u de kans dat vele gebouwen gesloten zijn en dat het weer tegen zit. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl.

Eten en drinken

De Franse keuken staat over het algemeen goed aangeschreven. Supermarkten en lokale markten bieden ook een ruim aanbod producten van goede kwaliteit. Elke regio heeft haar eigen specialiteiten, denk aan kreeft in Normandië en vissoep (bouillabaisse) aan de Middellandse Zee. De wijnen van Frankrijk behoren tot de topklasse. Bekend zijn onder meer de wijnen van de streken Bordeaux, Bourgondië, Champagne, de Val de Loire en de Provence.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor reisbestemmingen, verwijzen wij naar Reisprik of uw eigen huisarts.
Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Mobiliteit
Wilt u een (groeps)rondreis Frankrijk boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Indien u een busreis boekt met tussenovernachting in Frankrijk kan het voorkomen dat er geen lift is in het overnachtingshotel. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

De munteenheid in Frankrijk is de euro. Creditcards worden over het algemeen overal geaccepteerd. Geld pinnen is overal mogelijk.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs lunch v.a. ca. EUR 6, diner v.a. c.a. EUR 12
- indicatieprijs kop koffie v.a. ca. EUR 2, glas bier v.a. ca. EUR 2,50, glas wijn v.a. EUR 3
Het prijsniveau is sterk afhankelijk van waar u zich precies bevindt. Bij toeristische trekpleisters, zoals bijvoorbeeld in de mondaine badplaatsen aan de Franse Côte d'Azur, ligt het prijsniveau hoger.