Busreis Côte d'Azur & Route Napoleon

088-34--F--Provence--Avignon_s
Nice-havens
v
Brug over de Rhône in Avignon - Frankrijk
088-34--F--Provence--Avignon_s
Nice-havens
I
  Busreis Côte d'Azur & Route Napoleon
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Accommodatie
  • Dagprogramma
  • Opstapplaats
  • Plaatsinfo
  • Praktische info

  Prijzen

  x
  • -
  • +
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • Reis per Comfort Class touringcar
  • Ervaren chauffeur/reisleider
  • 3 tussenovernachtingen op de heen-/terugreis in Frankrijk
  • 6 nachten verblijf in Hotel Artemis in een kamer zoals beschreven
  • Hotelverzorging op basis van 9 x ontbijt en diner
  • Het beschreven excursieprogramma
  • Afscheidskoffietafel

  Niet inbegrepen

  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden
  • Verplichte stadsgidsen
  • Eventuele optionele excursies
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Toeslagen

  reserveringskosten € 17,50 per boeking (verplicht)

  bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

  overnachting op het wisselpunt in Asten voorafgaand aan uw reis, inclusief ontbijtbuffet en parkeren gedurende uw gehele reis (optioneel):
  • 2-persoonskamer € 25 p.p.
  • 1-persoonskamer € 45 p.p.
  NB: indien u kiest voor deze overnachting, dient u bij boeking 'Asten' als opstapplaats te kiezen en de overnachting bij stap 3 in de boeking als extra aan te vinken.

  Extra informatie

  op- en uitstapschema: A (kijk voor meer informatie op het tabblad 'Uw busreis')

  reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

  Groepsgrootte en annuleringstermijn

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 28
  Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
  Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

  Accommodatie

  Hotel Artemis

  Ligging

  Het 3-sterren Hotel Artemis ligt in het centrum van Beaulieu-sur-Mer, op ca. 300 m van het strand.

  Faciliteiten

  Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, restaurant, terras en spelletjesruimte. Achter het hotel bevindt zich een zwembad, waar u als gast van Artemis gratis gebruik van kunt maken.

  Kamer

  De nette kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, radio en badkamer met bad en toilet. Een deel van de kamers is tevens voorzien van een balkon.

  Dagprogramma

  Dag 1 - heenreis

  v

  Via diverse opstapplaatsen en het wisselpunt in Asten rijden we naar Frankrijk. We dineren en overnachten in de omgeving van Dijon.

  Dag 2 - Avignon - Beaulieu-sur-Mer

  v
  Brug over de Rhône in Avignon - Frankrijk
  088-34--F--Provence--Avignon_s
  Brug over de Rhône in Avignon - Frankrijk

  Op weg naar ons hotel in Beauleu-sur-Mer maken we een stop in Avignon. Het immense en prachtige Palais des Papes mogen we hierbij zeker niet overslaan. Het fantastische paleis lijkt meer op een burcht dan een paleis en werd door de Kerkelijke Vaders niet alleen als zetel van de kerk gebruikt, het moest bovenal macht uitstralen. Naast het paleis bezit de stad natuurlijk de beroemde halve brug; de Pont d’Avignon (Pont Bénézet). Deze brug is na een overstroming voor de helft weggeslagen en is nooit meer in oude staat hersteld.

  Dag 3 - St. Paul de Vence

  v

  Vanochtend doen we het lekker rustig aan met een vrije ochtend. In de middag maken we een eerste excursie langs de Côte d’Azur. Op het programma staat St. Paul de Vence. Dit nog geheel ommuurde kunstenaarsdorpje heeft een bijzonder gezellig centrum met vele ateliertjes en galerijtjes.

  Dag 4 - Grasse - Antibes

  v

  In de heuvels, met uitzicht op de Middellandse Zee en omringd door velden met geurige lavendel, mimosa, jasmijn en rozen, ligt Grasse, het mondiale centrum van de parfumindustrie. De 18e- en 19e-eeuwse parfumhuizen zijn nog volop in bedrijf. In Grasse kunt u alles te weten komen over de productie van parfum en uiteraard kunt u hier ook een lekker geurtje kopen! Aansluitend brengen we een bezoek aan Antibes. Het oude stadsgedeelte staat bekend om zijn nauwe schilderachtige straatjes. Vooral het gezellige marktpleintje is een bezoek waard. Dat geldt ook voor de jachthaven, de oude kathedraal en het zeer interessante Musée Picasso in het Château Grimaldi. Als een echte badplaats beschikt Antibes ook over een eigen strand en een mooie zeepromenade.

  Dag 5 - Fréjus - Cannes

  v

  Door het Esterelgebergte rijden we naar de levendige badplaats Fréjus. Een prachtige tocht, want deze schitterende kuststreek kenmerkt zich door rode rotsen, schitterende vergezichten en inhammen met baaien. Vervolgens rijden we over de Corniche d’Or (de Gouden Weg) naar Cannes. Deze plaats is uitgegroeid van een vissersdorpje tot een mondaine badplaats met een fraaie jachthaven, luxe winkelstraten, prachtige stranden en veel gezelligheid. Aan de Boulevard de la Croisette staat het ‘kijken en bekeken worden’ centraal.

  Dag 6 - vrije dag

  Vrije dag in Beaulieu-sur-Mer. U kunt kiezen voor een ontspannen dag aan het strand, maar waarom neemt u niet de lijndienstbus naar Monaco?

  Dag 7 - Nice

  v
  Nice-havens

  In Nice schijnt de zon bijna altijd, de bloemen bloeien prachtig en de diepblauwe zee is vanuit het grootste gedeelte van de stad te bewonderen. Nice heeft een prachtige compacte "oude stad", met kleine straatjes en hoge huizen, waar u zich in vergeten tijden waant en een moderne "nieuwe stad" met grote, brede lanen, pleinen en enorme huizen geflankeerd door platanen. Twee fraaie gezichten! We bezoeken onder andere de Russische kerk en flaneren over de Promenade des Anglais.

  Dag 8 - Route Napoleon - Grand Canyon du Verdon

  v

  Vandaag beginnen we langzaamaan aan de terugreis. We volgen hierbij de Route Napoleon. Deze toeristische route bestaat sinds 1932 en loopt onder meer via Grasse, Digne en Cap richting Parijs. De route dankt haar naam aan de weg die Napoleon Bonaparte aflegde na zijn ontsnapping van Elba om zijn keizertitel te heroveren. Eenmaal aan land in Cannes reisde hij via de vallei van Durance naar de Franse hoofdstad, om zo eventueel verzet van koningsgezinde dorpen in de Rhônevallei te vermijden. Reisde hij eerst met een aantal vertrouwelingen, tijdens de reis groeide de groep elke dag zodat hij na zes dagen als een volksheld in Parijs aankwam. Onderweg naar ons overnachtingshotel in Gap maken we nog een stop bij de Grand Canyon du Verdon. Dit schitterende natuurfenomeen is vergelijkbaar met de Amerikaanse Grand Canyon. De rivier de Verdon heeft hier gedurende miljoenen jaren een diepe kloof uitgeslepen. Van grote hoogte kunt u de prachtige kronkelige rivier bekijken.

  Dag 9 - Route Napoleon

  v

  Ook vandaag volgen we de Route de Napoleon. Dit keer richting Dijon, waar we de nacht doorbrengen. Op onze route ligt Grenoble. Deze hoofdstad van de Alpen en Dauphiné ligt midden tussen de bergen met uitzicht op drie bergmassieven. Tegenwoordig is Grenoble een groeikern met hoogwaardige technologieën. Deze hartelijke en fascinerende stad is zeker de moeite waard!

  Dag 10 - terugreis naar Nederland

  Helaas, ook aan deze reis komt een einde! Eenmaal aangekomen op het wisselpunt in Asten sluiten we af met een afscheidskoffietafel, waarna u terug naar uw opstapplaats wordt gebracht.

  Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Opstapplaats

  Opstapschema en algemene businformatie 2011

  Open alle items

  Opstapschema's

  Over het algemeen kunt u kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u meestal naar een centraal vertrekpunt gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke vakantiebestemming vertrekt. Op het tabblad 'Data & Prijzen' staat onder het kopje 'Informatie' het schema vermeld, dat op de betreffende reis van toepassing is. Afhankelijk van de reis waarvoor u geboekt heeft, kunt u kiezen uit de volgende op- en/of uitstapschema’s:
  Schema A
  Schema D
  Schema E
  Schema F
  Schema G

  Het centrale wisselpunt in Asten

  Voor alle busreizen met opstapschema A maakt Kras gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt
  inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel (zie inclusief op het tabblad 'Data & Prijzen'). Uiteraard is op het wisselpunt een Krasvertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.

  NIEUW! Overnachten op het wisselpunt

  v
  Nobis entrees
  Brasserie Nobiss
  Recepties
  Nobis entrees
  +8
  +7
  Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in het Best Western Hotel Nobis in Asten, het wisselpunt van Kras. Geen files en stress, maar lekker op uw gemak opstaan en ontbijten. Zo wilt u uw vakantie toch beginnen? Bovendien kunt u uw auto GRATIS parkeren bij dit hotel gedurende uw gehele reis.

  Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar, terras, groot fitnesscomplex, groot binnenzwembad, sauna en solarium. De hotelkamers zijn voorzien van telefoon, televisie, airconditioning (ca. € 10) en badkamer met bad, douche, toilet en föhn.

  2-persoonskamer: € 25 per persoon per nacht inclusief ontbijtbuffet
  1-persoonskamer: € 45 per persoon per nacht inclusief ontbijtbuffet

  Noot: indien u kiest voor deze overnachting, dient u bij boeking 'Asten' als op-/uitstapplaats te kiezen.

  Parkeren op het wisselpunt Asten

  v
  Er is beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Best Western Hotel Nobis in Asten. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 10).

  Chauffeur/reisleider en Kras-reisleiding

  Bij het merendeel van onze reizen is de chauffeur tevens uw reisleider. Bij een aantal reizen zijn de diensten van een deskundige Krasreisleid(st)er inbegrepen. Ook wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van plaatselijke gidsen en vertegenwoordigers. In de prijskolom staat precies aangegeven welke reisleiding is inbegrepen. In enkele steden bij bepaalde bezienswaardigheden is een officiële stadsgids verplicht. De kosten van de gids zullen hoofdelijk over de deelnemers worden verdeeld. Deelname aan de excursies staat vrij. In uw reispapieren staat vermeld waar en wanneer u uw reisleiding ontmoet; dit kan bijvoorbeeld op de luchthaven in het buitenland zijn.

  Met een veilig gevoel op reis!

  v
  keurmerk touringcarbedrijf
  Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-reisorganisaties, dus ook Kras, werken uitsluitend met vervoerders, die zijn erkend met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze touringcarbedrijven houden zich strikt aan strenge veiligheidseisen. En dat betekent voor u als reiziger de beste garantie voor een aangename en ongestoorde busreis.

  Roken in de touringcar

  Roken is in de touringcar niet toegestaan.

  Geen vaste plaatsen in de bus

  In de bus kennen we geen vaste plaatsen. Het is gebruikelijk dat er iedere dag van zitplaats wordt gewisseld volgens een door onze chauffeur/reisleider bepaald schema. Alleen met een goede medewerking van alle passagiers kan dit soepel verlopen. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) vóórin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

  Reisbagage

  v
  Name-red-(2)
  De bagageruimte in een touringcar is beperkt. Bij busrondreizen geldt daarom dat u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg mag meenemen, evenals 1 stuk handbagage. Het meenemen van een opvouwbare rolstoel is uitsluitend op aanvraag mogelijk. Het meenemen van een elektrische rolstoel of scootmobiel is niet toegestaan. Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen. Het meenemen van extra bagage is zonder voorafgaande toestemming niet mogelijk. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

  Wanneer is uw bagage verzekerd?

  Bagage, die zich gedurende de nacht in de onbeheerde bus bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage ’s nachts uit de bus te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden.

  Europese rijtijdenwet

  Per april 2007 is de Europese rijtijdenwet aanzienlijk gewijzigd. Ook de door Kras georganiseerde busreizen vallen onder deze aangepaste wet. Hierin is bepaald dat bij alle busreizen vanaf 7 tot 13 dagen de touringcar minimaal 24 uur aaneensluitend stil dient te staan.

  Plaatsinfo

  Beaulieu-sur-Mer

  Tussen de bekende badplaats Nice en het Vorstendom Monaco vindt u Beaulieu-sur-Mer. De naam van deze typische Franse badplaats betekent letterlijk 'mooie plaats aan zee'. En daar is niets aan gelogen, want het langgerekte zandstrand met palmbomen, het heerlijke klimaat, de weelderige parken, de rijk versierde villa's, het casino en de exclusieve boetiekjes vormen een schitterend vakantiedecor. Niet voor niets is Beaulieu-sur-Mer één van de populairste plaatsen aan de Côte d'Azur!

  Frankrijk

  v
  +9
  +8

  ‘Bienvenue’ in één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders! Daar zijn honderden redenen voor, die natuurlijk onmogelijk allemaal genoemd kunnen worden. Maar laten we tóch proberen u in het kort de charme van Frankrijk te schetsen. De talloze kastelen van de Loire, de stranden en mondaine badplaatsen van de Côte d’Azur, de imposante bergen van de Alpen en de Pyreneeën en het romantische Parijs… zomaar wat hoogtepunten! De paarse lavendelvelden en Provençaalse dorpjes waar u op de kleurrijke weekmarkten een idee krijgt van de goede smaak van de Fransen en de ‘couleur locale’ in u op kunt nemen! De vulkanen van de Auvergne, het gastronomische Bourgondië, de lieflijke Elzas met haar witte wijnen en vakwerkhuizen, Normandië met haar bevrijdingsstranden en karakteristieke havenstadjes… Frankrijk mag absoluut trots zijn!