Fietsvakantie De Bourgogne

5/8 dgn incl. verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Vézelay

v
8,5
K
  • Dé streek voor levensgenieters
  • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Vézelay en Abbaye de Fontenay
  • Verblijf in kleinschalige hotels inclusief ontbijt
  • Bagagetransport inbegrepen
8,5
Beoordeeld door 2 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 4 of 7 nachten verblijf in comfortabele hotels
• 4 of 7 x ontbijt
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Bagagetransport tussen de hotels
• Plaatselijke Aktiva Tours-vertegenwoordiging

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 4 of 7 x diner:
- 5-daagse reis € 109
- 8-daagse reis € 191
• Huur Batavus toerfiets:
- 5-daagse reis € 45
- 8-daagse reis € 72
• Huur Batavus E-bike:
- 5-daagse reis € 90
- 8-daagse reis € 144

Indien u gebruik wilt maken van een huurfiets graag in de boeking uw lengte opgeven in verband met de hoogte van de fietsen.

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele borg bij huurfiets
• Eventuele parkeerkosten
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursie

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours

Kaart
Accommodatie

U verblijft in sfeervolle familiehotels in of nabij de genoemde plaatsen. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad of douche en toilet. Het bagagevervoer tussen de verschillende hotels wordt voor u verzorgd. U kunt uw auto gratis parkeren in de straat bij het hotel in Saulieu. Parkeren in de garage kost ca. € 5 per dag.

Onder voorbehoud van wijzigingen maken we gebruik van de volgende hotels:

Saulieu - Hotel Le Bourgogne
Dit familiehotel ligt midden in het stadje Saulieu en beschikt o.a. over een sfeervolle ontbijtruimte, restaurant en fietsenstalling.
Montbard - Hotel l'Ecu
Dit familiehotel ligt in het centrum van het stadje Montbard en beschikt o.a. over een ruim en sfeervol restaurant en fietsenstalling.
Pontaubert - Hotel Au Soleil d'Or
Op ca. 4 km van Avallon ligt in het voorplaatsje Pontaubert dit kleinschalige, comfortabele hotel. Het hotel beschikt o.a. over een sfeervolle ontbijtruimte, restaurant en fietsenstalling.
Dagprogramma

Fietsvakantie Bourgogne

v
+1

Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. ‘Bourgondisch’ staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken en een optimistische kijk op het leven. Gecombineerd met een prachtig landschap en historische stadjes, weet u dat het u hier aan niets zal ontbreken!

Genieten van alle rust
Het vroegere hof van de hertogen van Bourgogne stond bekend om haar grote luxe en rijkdom. Toch heerst er in het noordelijk deel van de Bourgogne eerder een ingetogen sfeer en serene rust; een sfeer die ontstaat door de aanwezigheid van de vele romaanse en middeleeuwse kerkjes en het heuvelachtige landschap van bijvoorbeeld het natuurpark van de Morvan. Het reliëf is niet te extreem om te fietsen, maar pittige stijgingen komen wel voor. De huidige bewoners van het landelijke Bourgogne laten de bezoekers graag delen in hun traditionele rijkdommen. In deze streek groeien ook de druiven voor de beste wijnen van Frankrijk: Chardonnay voor de witte Chablis en Pinot Noir voor de rode Bourgogne wijnen. Deze Franse provincie staat daarnaast ook wel bekend om de overvloed aan religieuze bouwkunst zoals de basiliek van Vézelay, gewijd aan Maria Magdalena, en de grote abdij van Fontenay bij Montbard. U heeft de keuze uit een 5- en een 8-daagse reis.

Open alle items
Dag 1 - naar Saulieu
U reist op eigen gelegenheid naar Saulieu voor de eerste overnachting. U kunt uw auto gratis parkeren in de straat van het hotel. Voor parkeren in de garage betaalt u € 6 per dag. De parkeergarage is vlakbij het hotel.
Dag 2 - merengebied van de Morvan (ca. 27 of 50 km, 2 of 5 uur)
v
De eerste tocht is een lokale fietstocht door het merengebied van het regionaal natuurpark de Morvan, u kunt kiezen voor een korte of een wat langere route.
Dag 3 - Montbard (ca. 55 km, 6 uur)
v
+1
Vandaag rijdt u over een overwegend vlakke landelijke route langs het Canal de Bourgogne met haar oude bruggen en sluizen. Met een kleine omweg is een bezoek mogelijk aan het kasteel van Thil en het middeleeuwse plaatsje Flavigny, waar de anijssnoepjes nog steeds volgens een oud recept worden gemaakt.
Dag 4 - Abbaye de Fontenay (ca. 15 km, 1,5 uur) en/of Forges de Buffon (ca. 20 km, 2 uur)
v
+1
U kunt vandaag kiezen voor een lokale fietstocht naar de Abbaye de Fontenay, een grote cisterciënzerabdij met fraaie Romaanse kloostergang of een fietstocht naar de Forges de Buffon, een 18e-eeuwse ijzergieterij waar gratis stadswandelingen worden aangeboden.
Dag 5 - Pontaubert (ca. 65 km, 7 uur)
U vertrekt na het ontbijt op de fiets vanuit Montbard richting Epoisses en haar gelijknamige kasteel, het kasteel van Epoisses. Het sprookjesachtige kasteel, gelegen in een fraai park, is vrij te bezichtigen (behalve op dinsdag). U rijdt daarna verder door het dal van het riviertje Cousin naar het historische plaatsje Avallon met de Église Saint Lazare en de oude stadsmuren. Overnachting in Pontaubert, een voorstadje van Pontaubert.
Dag 6 - Vézelay (ca. 33 km, 3 uur)
v
+1
Vandaag staat een route naar het hooggelegen Vézelay op het programma. Vézelay is een bedevaartsplaats met de indrukwekkende 12e-eeuwse basiliek Sainte Madeleine. De basiliek staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 7 - Saulieu (ca. 55 km, 7 uur)
De laatste maar niet de minste route loopt van Pontaubert naar Saulieu. U fietst door een mooi, heuvelachtig landschap langs de grens van het natuurpark de Morvan, waar u zich in de middeleeuwen waant. Onderweg passeert u het authentieke dorpje Sainte Magnance.
Dag 8 - terugreis
Er is alweer een einde gekomen aan deze heerlijke fietsreis. U reist vandaag op eigen gelegenheid terug naar huis.
5-daagse reis
Kiest u voor de 5-daagse reis, dan vervallen de fietstochten op dag 2, 4 en 6.
Noot
Hierboven zijn de reizen beschreven met start- en eindpunt in Saulieu. Het is echter ook mogelijk dat uw fietsreis start en eindigt in Montbard of Pontaubert (afhankelijk van beschikbaarheid).
Fietsniveau
Fietsniveau 2,5. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie. Het landschap is glooiend tussen Saulieu en Montbard en tussen Montbard en Pontaubert. Tussen Pontaubert en Saulieu is er sprake van meer hoogteverschillen. U fietst voornamelijk over rustige weggetjes.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen