Normandië -

Inter-Hotel de France

De D-Day stranden én historisch Caen vlakbij: genieten in Normandië

reception_01
v
reception_01
Vanaf64per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum30-09-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
9,0
K
 • Hotel nabij het centrum van Caen
 • Nabij de D-Day stranden
 • Inclusief 1+1 ticket voor het Airborne Museum
 • Ideaal voor cultuurliefhebbers
 • Eenvoudig maar comfortabel hotel
 • 2 - 22 dagen
  K
 • Bewaren
9.0106
"Prachtig en een moment van bezinning"
L VAN HERPEN - juni 2019
9,0
Beoordeeld door 6 reizigers van Kras
Weergave van locatie Inter-Hotel de France op landkaart
Inter-Hotel de France
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Verblijf in Inter-Hotel de France op basis van logies en ontbijtbuffet
• 1+1 ticket voor het Airborne Museum (u koopt 1 ticket ter plaatse en u krijgt van ons een voucher zodat u daar het tweede ticket gratis bij krijgt)
• Inclusief tour door de kaasfabriek Cheese Dairy Graindorge en bezoek aan het museum (hier ziet u het proces van kaas maken en kunt u kazen proeven)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting € 0,80 per persoon per nacht

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Korting

Kinderkorting: de eventuele korting voor een kind, die bij twee volledig betalende personen op de kamer verblijft, wordt automatisch verrekend op het moment dat u de leeftijden van uw reisgezelschap selecteert. De exacte bedragen per persoon vindt u in de reisspecificatie.

Kaart

Weergave van locatie Inter-Hotel de France op landkaartWeergave van locatie Inter-Hotel de France op landkaart

Accommodatie

Inter-Hotel de France

v
reception_01
+2
+1

Dit comfortabele hotel is ideaal gelegen om Caen en omgeving te verkennen. Het hotel ligt op ca. 200 m van het treinstation en op loopafstand van het historische centrum van Caen. Het strand van de Noordzee bevindt zich op ca. 20 km. Aan deze kust bevinden zich ook de beroemde D-Day stranden. De afstand vanaf Utrecht is ca. 640 km.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant en bar.

Kamers

Hieronder vindt u de verschillende kamertypes van Inter-Hotel de France.

2-persoonskamer (max. 2 volwassenen)

Uw gerenoveerde kamer is voorzien van airconditioning, telefoon, satelliettelevisie, wifi (gratis) en badkamer met bad/douche, toilet en föhn. Uw kamer heeft een grootte van ca. 11 m ² en is voorzien van een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden.

2 of 3-persoonskamer (max. 3 volwassenen)

Uw kamer is voorzien van dezelfde faciliteiten als de 2-persoonskamer: airconditioning, telefoon, satelliettelevisie, wifi (gratis) en badkamer met bad/douche, toilet en föhn. Uw kamer heeft een grootte van ca. 13 m ² en is voorzien van een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden.

1-persoonskamer (max. 1 volwassene)

Uw kamer is voorzien van dezelfde faciliteiten als de 2-persoonskamer: airconditioning, telefoon, televisie, wifi (gratis) en badkamer met bad/douche, toilet en föhn.Uw kamer heeft een grootte van ca. 11 m ² en beschikt over een 1-persoonsbed.

Extra informatie

• Parkeergelegenheid aanwezig (gratis, op basis van beschikbaarheid)
• Huisdieren toegestaan (ca. € 8 per dag)
• Deze accommodatie heeft beperkt babybedjes beschikbaar, helaas kunnen wij daarom geen babybedje voor u reserveren.
• Het hotel is rookvrij
• Wifi in het hotel (gratis)
• Het hotel beschikt over een lift
• Het hotel beschikt over mindervalidekamers (op aanvraag)
• Het hotel is rolstoelvriendelijk
• Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur en uitchecken tot 10.00 uur

Liberation Tour

Airborne Museum

v
+5
+4

Het Airborne Museum ligt in het centrum van Sainte-Mère-Eglise in Normandië in het departement Manche. Het museum bevindt zich op een paar minuten Utah Beach en een paar kilometer van de Pointe du Hoc en de Invasiestranden van Omaha Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach. Het museum neemt u mee in de wereld van D-Day.

Openingstijden:
• Mei t/m oktober 09:00 - 19:00
• September 09:30 - 18:30
• Oktober t/m maart 10:00 - 18:30
• In december en januari is het museum gesloten, behalve tijdens de kerstvakantie

Het Museum

Cheese Dairy Grandiorge

v

Tijdens een bezoek aan de Cheese Dairy ziet u het proces van kaas maken. Ook is het mogelijk om kazen te proeven en uiteraard is er een winkeltje. U hoeft niet van tevoren te reserveren. De Dairy is 6 dagen per week geopend (niet op zondag) en ze adviseren om ’s ochtends een bezoek te brengen aan de kaasmakerij. Een tour duurt ca. 1 tot 1,5 uur.
Om alvast in de stemming te komen hieronder wat feiten over de familie Grandorge en de productie (geschreven door henzelf).

1910 : De kaasfabriek wordt begonnen door Eugène Graindorge die boer was en witte kaas maakte van de melk van zijn normandische koeien.
1920 : Eugène wordt meester in het rijpen van de kaas en verhuisd naar de boerderij van de « Perrelle » in Livarot, waar hij de kazen van de boeren uit de omgeving rijpt, zout en verkoopt.
1950 : met zijn zoon Bernard verbouwen ze dit familiale atelier om tot een ambachtelijke kaasfabriek. De kaas wordt meer en meer bekend op de Parijze tafels en de fabriek wordt steeds groter.
1976 : Thierry Graindorge komt op de fabriek werken en nu worden er de 4 AOP kazen van de Normandië geproduceerd. De kaasfabriek past zich aan aan de vraag van de markt, maar blijft trouw aan zijn principes.
Tegenwoordig produceren wij de 4 AOP kazen van de Normandië, te weten : Livarot, Pont l'Evêque, Camembert de Normandie en Neufchatel.

De boerderijen die de melk aanleveren:
De eerste is de boerderij van de « Tuilerie » bij Jacqueline, Michel en Mathieu JULIEN, hier kunt u het melken zien om 6h30. Het is een traditionele manier van machinaal melken. Ze maken de uiers van de koeien goed schoon en trekken dan met de hand de eerste straal melk eruit (worpelen) om alle onzuiverheden uit de spenen te verwijderen. Daarna wordt de machine aangelegd die de rest van het werk doet. De melk gaat via buizen rechtreeks naar een gekoelde tank ; de melk komt niet in contact met de lucht.

Hierna ziet u de boerderij « de la Croix Blanche » van Régis en Marie- Christine Liard. Zij hebben geinvesteerd in een melkrobot. Het voordeel hiervan is dat de koeien niet meer op vaste tijden gemolken hoeven te worden. De koeien worden wel steeds elke dag minstens 2 keer gemolken en Marie-Christine en Régis hebben ook 2 keer per dag werk aan hun melkkoeien, maar niet meer op vaste tijden. Deze machines voldoen ook aan de eisen die gesteld worden aan een melk voor AOP kazen, de uiers worden gewassen en de machine wordt tussen elke 2 koeien ook gewassen.

De melktanks:
Hier ziet u de grote tanks die gebruikt worden om de melk in op te slaan en te laten rijpen, voordat het gebruikt wordt voor de kaasproductie.

Het laboratorium:
De melk wordt altijd eerst gecontroleerd, zodra het bij de fabriek aankomt. Dit laboratorium kunt u niet zien tijdens deze rondleiding. In het laboratorium dat u hier ziet worden de gehaltes van zout, zuurgraad, water, vet en proteïne getest.
Gedurende het hele proces van het maken van de kaas worden de kazen steeds weer getest (vooral op het zoutgehalte) totdat ze ingepakt worden.

De productiehal van de kaas:
Na de analyses en voordat het naar de lopende band gestuurd wordt om kaas te worden, wordt de melk voorbereid : eerst wordt het ontroomd om het vetgehalte te laten dalen. Naar gelang de producten die gemaakt worden van de melk wordt de melk rauw gebruikt (lait cru) gethermiseerd (verwarmd tot een temperatuur die lager is dan bij de pasteurisatie ) of gepasteuriseerd.

Daarna worden de melkzuurbacteriën toegevoegd en blijft de melk van 15 tot 50 uur rijpen in de grote tanks.Een laatste test en dan is de melk klaar voor de productie.

De gestremde melk wordt in kleine blokjes gesneden, om zoveel mogelijk vocht (serum) uit de melk te halen. De gestremde melk wordt met de hand over de verschillende vormen verdeeld en daarna door een machine nog een paar keer gedraaid.
Deze kazen blijven nog 48 uur uitlekken in een speciale zaal, met hoge temperatuur. Ook hier worden de kazen nog een paar keer gedraaid.

Museum:
Hier vindt u nog wat voorwerpen die vroeger gebruikt werden op de boerderij om te melken en om boter en kaas te maken.

De rijpingskamer:
Voordat de kazen in de rijpingskamer komen, worden ze uit de vormen gehaald en gezouten. Dit zouten geeft smaak aan de kaas en zorgt dat ze langer goed blijft.
De kazen blijven van 4 tot 6 weken in deze rijpingskamer. De kazen worden gewassen. Ongeveer 3 keer voor een Livarotkaas en 1 keer voor een Pont-l'Evêque, deze behandeling zorgt voor de goede smaak van de kaas en geeft een mooie oranje kleur aan de Livarotkaas.

Het inpakken:
De verpakking zorgt voor de bescherming van de kaas, de kaas wordt in een speciaal papier gewikkeld. Dit papier laat de kaas ademen en het rijpingsproces gaat dus gewoon verder.
De kaas wordt daarna in een doosje van populierenhout gedaan.

Het binden:
De eigenschap van de Livarot kaas is dat hij met 5 strookjes riet omringd wordt. Deze helpen mee om de kaas mooi rond te maken. Dit riet wordt met de hand aangelegd en het riet wordt naast de kaasfabriek in de poelen gekweekt. De gepasteuriseerde Livarot wordt met strookjes van papier omringd.

In onze winkel kunt u 2 verschillende series kaas proeven en kopen:
De serie Graindorge , kaas gemaakt van gepasteuriseerde melk (behalve de camembert de Normandie die altijd met rauwe melk gemaakt wordt) deze kazen worden ook verkocht in de supermarkt.
De serie Père Eugène , kaas van rauwe melk . Deze kazen worden alleen verkocht in kaaswinkels.

Wij danken u voor uw bezoek en eet smakelijk!!

Uitstapjes

Bayeux

v
kerk2bayeux.jpg_s

Het leuke Bayeux was de eerste stad die na D-Day bevrijd werd. De stad is echter nog veel bekender dankzij het 70 m lange tapijt van Bayeux, een eeuwenoud geborduurd tapijt over de Slag bij Hastings, dat als een waar stripverhaal verteld wordt.

D-Day stranden

v

Sword Beach, Juno Beach, Omaha Beach en Utah Beach

De namen van de stranden waren de codenamen voor de vijf landingszones op het strand in Normandië, als onderdeel van de invasie in Europa die het einde van de Duitse bezetting inluidde. De landingen waren een groot succes echter werd meer dan 50% van de Amerikaanse manschappen uitgeschakeld bij de eerste landingsgolf. De stranden zijn gelegen tussen Poupeville en La Madeleine aan de oostkust van het schiereiland Cotentin. De plekken hebben een indrukwekkende historie en zijn goed begaanbaar voor een rustige wandeling.

Honfleur

v
Honfleur
Honfleur
Honfleur

U kunt een bezoek brengen aan Honfleur, een schilderachtige en sfeervolle havenstad met smalle steegjes, historische huizen en de St. Catherine Kerk, de grootste, geheel houten kerk in Frankrijk. Op een terrasje bij de haven is het bij mooi weer heerlijk vertoeven. Blijft u de kust volgen, dan komt u bij de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog, waar in feite de oorlog beslist werd. In diverse musea komt het verloop van deze bloedstollende dagen en de aanloop ernaartoe uitgebreid aan bod.

Lisieux

v

Lisieux ligt aan de rivier de Touques in het Franse departement Calvados, in de regio Basse-Normandie. De stad is een katholiek bedevaartsoord voor de heilige Theresia van Lisieux. Het was vroeger bekend vanwege het stadsbeeld met gotische en renaissancehuizen in vakwerk, maar tijdens het bombardement in 1944 werd een groot deel van de oude stad verwoest. Alleen de kathedraal Saint-Pierre bleef gespaard. Deze kathedraal is een bezoek ook meer dan waard. Ook de aan Theresia gewijde basiliek, die aan de rand van de stad staat, is de moeite waard. Bekijk ook het Diorama, een Wax museum en het Museum voor Kunst en Geschiedenis. U kunt ook een audio-begeleide rondleiding door de stad doen. Op deze manier kunt u de stad in eigen tempo ontdekken.

Mont St. Michel

v

Dit schiereiland voor de kust bij de monding van de rivier de Couesnon wordt gekenmerkt door de betoverende abdij. Deze abdij deed onder meer dienst als benedictijnenklooster dat in de 12e en 13e eeuw grote invloed kende en veel bedevaartgangers trok. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water en kon er niemand naar toe of vanaf. Tegenwoordig loopt er een smalle verhoogde weg naar het eiland. Het schiereiland is alleen toegankelijk voor voetgangers. In 1979 werd de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO.

Plaatsinfo

Caen

v

Caen beschikt over het kasteel van Willem de Veroveraar en ook bevindt zich hier het prachtige en indrukwekkende Mémorial de Caen Museum. Dit museum geeft u een indringend beeld van de gebeurtenissen in de oorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd driekwart van Caen vernield. Bezienswaardig in de stad is de Eglise St-Pierre. De klokkentoren werd in 1944 vernield, maar is nu gerestaureerd. Tevens zijn er enkele abdijen die de moeite van het bekijken waard zijn. Het is een prima uitvalsbasis voor een verkenning van Normandië, met onder meer de invasiestranden en Mont.-St.-Michel binnen handbereik!

Normandië

v

De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog is een belangrijke reden voor veel toeristen om Normandië te bezoeken. Zo vindt men hier naast oorlogsmusea en begraafplaatsen, de invasiestranden waar Amerikaanse en Britse troepen op D-Day de strijd aangingen met de Duitsers. Normandië heeft echter nog veel meer te bieden, zoals de schilderachtige plaatsen Rouen en Honfleur, het schiereiland Mont Saint-Michel en de spectaculaire Normandië brug. Proeft u wanneer u hier bent ook zeker een plateau met zeevruchten: de Fruits de Mer. Ga op ontdekkingsreis door een van de grootste historische regio’s van Frankrijk.

Frankrijk

v
+9
+8

‘Bienvenue’ in één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders! Daar zijn honderden redenen voor, die natuurlijk onmogelijk allemaal genoemd kunnen worden. Maar laten we tóch proberen u in het kort de charme van Frankrijk te schetsen. De talloze kastelen van de Loire, de stranden en mondaine badplaatsen van de Côte d’Azur, de imposante bergen van de Alpen en de Pyreneeën en het romantische Parijs… zomaar wat hoogtepunten! De paarse lavendelvelden en Provençaalse dorpjes waar u op de kleurrijke weekmarkten een idee krijgt van de goede smaak van de Fransen en de ‘couleur locale’ in u op kunt nemen! De vulkanen van de Auvergne, het gastronomische Bourgondië, de lieflijke Elzas met haar witte wijnen en vakwerkhuizen, Normandië met haar bevrijdingsstranden en karakteristieke havenstadjes… Frankrijk mag absoluut trots zijn!

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Autorondreis Normandië
Autorondreis Normandië
 • Ontdek het prachtige Normandië
 • Verblijf in comfortabele hotels
 • Breng een bezoek aan de invasiestranden
 • 5 of 7 of 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum28-09-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf209
7,5
Bekijk reis
Normandië – Hotel Mercure Omaha Beach
Normandië – Hotel Mercure Omaha Beach
 • Ultieme plek om tot rust te komen
 • Omaha Beach ligt bijna om de hoek
 • Golfen met uitzicht op zee
 • 2 - 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf65
8,9
Bekijk reis
Normandië - Hôtel Le Pavillon de Rouen (hotel)
Normandië - Hôtel Le Pavillon de Rouen (hotel)
 • Comfortabel hotel nabij Rouen
 • Extra fijn: inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
 • Ontdek Normandië en de invasiestranden
 • 2 - 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-11-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf54
7,7
Bekijk reis
Normandië - Hotel Mercure Cabourg Hippodrome
Normandië - Hotel Mercure Cabourg Hippodrome
 • Welkom in een stijlvol en modern hotel
 • Zicht op de paardenrenbaan Hippodrome
 • Inclusief 1+1 ticket voor het Airborne Museum
 • 2 - 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum26-09-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf63
10
Bekijk reis