Normandië -

Ontdek de prachtige kustlijn en authentieke vissersdorpjes van Normandië

v
8,1
K
  • Verblijf in 19e-eeuws koetshuis
  • Authentiek Frans hotel
  • Hotel in hartje Fecamp
  • Strand om de hoek: ca. 300 m van zee
  • Bezoek de invasiestranden of Rouen en Honfleur
8,1
Beoordeeld door 14 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Verblijf in Hotel Normandy op basis van logies, ontbijt en 3-gangendiner
• Een fles Cider bij uitcheck (min. verblijf van 5 nachten)
• Inclusief tour door de kaasfabriek Cheese Dairy Graindorge en bezoek aan het museum (hier ziet u het proces van kaas maken en kunt u kazen proeven)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting ca. € 0,60 per persoon per nacht (vanaf 13 jaar)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Belangrijke informatie omtrent restaurant

Het restaurant is op zondag gesloten (m.u.v. Pasen). Ook op paasmaandag is het restaurant gesloten. Bij halfpension krijgt u een lunch i.p.v. diner (bij gesloten restaurant)

Accommodatie

Hotel Normandy

v

Het 2-sterrenhotel Normandy ligt in het centrum van het vissersdorpje Fecamp dichtbij de have. Hotel Normandy en straalt de grandeur van de vroegere tijden uit. Het hotel is gevestigd in een 19e-eeuws koetshuis en staat bekend om heerlijke keuken en ideale prijs-kwaliteitsverhouding. Het hotel ligt centraal in Fecamp en het indrukwekkende 'Palais de la Bénédictine ligt op nog geen 10 minuten lopen. In dit prachtige gebouw wordt de bekende likeur Bénédictine gemaakt. De afstand vanaf Utrecht is ca. 550 km.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een receptie, bar, en (ontbijt)restaurant.
Kamers

Hieronder vindt u de verschillende kamertypes van Hotel Normandy.

2-persoonskamer (max. 2 volwassenen)
Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, wifi (gratis) en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
3-persoonskamer (max. 3 volwassenen)
Uw kamer beschikt over dezelfde faciliteiten als de 2-persoonskamer, maar beschikt voer een extra slaapplek. De kamer en is voorzien van een telefoon, televisie, wifi (gratis) en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
1 of 2-persoonskamer (max. 1 volwassenen en 1 kind tot 14 jaar)
Uw kamer is kleiner en beschikt over 1 bed. Verder beschikt deze kamer over dezelfde faciliteiten als de 2-persoonskamer: telefoon, televisie, wifi (gratis) en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
Extra informatie
• Parkeerplaats aanwezig (o.b.v. beschikbaarheid)
• Privé parkeerplaats (ca. € 8,- per dag)
Deze accommodatie heeft beperkt babybedjes beschikbaar, helaas kunnen wij daarom geen babybedjes voor u reserveren
• Huisdieren toegestaan (ca € 5 per dag, bij boeking opgeven, niet toegestaan in het restaurant)
• Het hotel beschikt deels over rookvrije kamers
• Elektrisch oplaadpunt
• Wifi in de kamers (gratis)
• Het hotel beschikt niet over een lift
• Het hotel beschikt over mindervalidenkamers
• Het hotel is niet rolstoelvriendelijk
• Restaurant op zondagen en feestdagen gesloten (m.u.v. paaszondag)
• Bij halfpension krijgt u een lunch i.p.v. diner (bij gesloten restaurant)
• Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur tot 22.00 uur en uitchecken tot 11.00 uur
Het Museum
Cheese Dairy Grandiorge
v

Tijdens een bezoek aan de Cheese Dairy ziet u het proces van kaas maken. Ook is het mogelijk om kazen te proeven en uiteraard is er een winkeltje. U hoeft niet van tevoren te reserveren. De Dairy is 6 dagen per week geopend (niet op zondag) en ze adviseren om ’s ochtends een bezoek te brengen aan de kaasmakerij. Een tour duurt ca. 1 tot 1,5 uur.
Om alvast in de stemming te komen hieronder wat feiten over de familie Grandorge en de productie (geschreven door henzelf).

1910 : De kaasfabriek wordt begonnen door Eugène Graindorge die boer was en witte kaas maakte van de melk van zijn normandische koeien.
1920 : Eugène wordt meester in het rijpen van de kaas en verhuisd naar de boerderij van de « Perrelle » in Livarot, waar hij de kazen van de boeren uit de omgeving rijpt, zout en verkoopt.
1950 : met zijn zoon Bernard verbouwen ze dit familiale atelier om tot een ambachtelijke kaasfabriek. De kaas wordt meer en meer bekend op de Parijze tafels en de fabriek wordt steeds groter.
1976 : Thierry Graindorge komt op de fabriek werken en nu worden er de 4 AOP kazen van de Normandië geproduceerd. De kaasfabriek past zich aan aan de vraag van de markt, maar blijft trouw aan zijn principes.
Tegenwoordig produceren wij de 4 AOP kazen van de Normandië, te weten : Livarot, Pont l'Evêque, Camembert de Normandie en Neufchatel.

De boerderijen die de melk aanleveren:
De eerste is de boerderij van de « Tuilerie » bij Jacqueline, Michel en Mathieu JULIEN, hier kunt u het melken zien om 6h30. Het is een traditionele manier van machinaal melken. Ze maken de uiers van de koeien goed schoon en trekken dan met de hand de eerste straal melk eruit (worpelen) om alle onzuiverheden uit de spenen te verwijderen. Daarna wordt de machine aangelegd die de rest van het werk doet. De melk gaat via buizen rechtreeks naar een gekoelde tank ; de melk komt niet in contact met de lucht.

Hierna ziet u de boerderij « de la Croix Blanche » van Régis en Marie- Christine Liard. Zij hebben geinvesteerd in een melkrobot. Het voordeel hiervan is dat de koeien niet meer op vaste tijden gemolken hoeven te worden. De koeien worden wel steeds elke dag minstens 2 keer gemolken en Marie-Christine en Régis hebben ook 2 keer per dag werk aan hun melkkoeien, maar niet meer op vaste tijden. Deze machines voldoen ook aan de eisen die gesteld worden aan een melk voor AOP kazen, de uiers worden gewassen en de machine wordt tussen elke 2 koeien ook gewassen.

De melktanks:
Hier ziet u de grote tanks die gebruikt worden om de melk in op te slaan en te laten rijpen, voordat het gebruikt wordt voor de kaasproductie.

Het laboratorium:
De melk wordt altijd eerst gecontroleerd, zodra het bij de fabriek aankomt. Dit laboratorium kunt u niet zien tijdens deze rondleiding. In het laboratorium dat u hier ziet worden de gehaltes van zout, zuurgraad, water, vet en proteïne getest.
Gedurende het hele proces van het maken van de kaas worden de kazen steeds weer getest (vooral op het zoutgehalte) totdat ze ingepakt worden.

De productiehal van de kaas:
Na de analyses en voordat het naar de lopende band gestuurd wordt om kaas te worden, wordt de melk voorbereid : eerst wordt het ontroomd om het vetgehalte te laten dalen. Naar gelang de producten die gemaakt worden van de melk wordt de melk rauw gebruikt (lait cru) gethermiseerd (verwarmd tot een temperatuur die lager is dan bij de pasteurisatie ) of gepasteuriseerd.

Daarna worden de melkzuurbacteriën toegevoegd en blijft de melk van 15 tot 50 uur rijpen in de grote tanks.Een laatste test en dan is de melk klaar voor de productie.

De gestremde melk wordt in kleine blokjes gesneden, om zoveel mogelijk vocht (serum) uit de melk te halen. De gestremde melk wordt met de hand over de verschillende vormen verdeeld en daarna door een machine nog een paar keer gedraaid.
Deze kazen blijven nog 48 uur uitlekken in een speciale zaal, met hoge temperatuur. Ook hier worden de kazen nog een paar keer gedraaid.

Museum:
Hier vindt u nog wat voorwerpen die vroeger gebruikt werden op de boerderij om te melken en om boter en kaas te maken.

De rijpingskamer:
Voordat de kazen in de rijpingskamer komen, worden ze uit de vormen gehaald en gezouten. Dit zouten geeft smaak aan de kaas en zorgt dat ze langer goed blijft.
De kazen blijven van 4 tot 6 weken in deze rijpingskamer. De kazen worden gewassen. Ongeveer 3 keer voor een Livarotkaas en 1 keer voor een Pont-l'Evêque, deze behandeling zorgt voor de goede smaak van de kaas en geeft een mooie oranje kleur aan de Livarotkaas.

Het inpakken:
De verpakking zorgt voor de bescherming van de kaas, de kaas wordt in een speciaal papier gewikkeld. Dit papier laat de kaas ademen en het rijpingsproces gaat dus gewoon verder.
De kaas wordt daarna in een doosje van populierenhout gedaan.

Het binden:
De eigenschap van de Livarot kaas is dat hij met 5 strookjes riet omringd wordt. Deze helpen mee om de kaas mooi rond te maken. Dit riet wordt met de hand aangelegd en het riet wordt naast de kaasfabriek in de poelen gekweekt. De gepasteuriseerde Livarot wordt met strookjes van papier omringd.

In onze winkel kunt u 2 verschillende series kaas proeven en kopen:
De serie Graindorge , kaas gemaakt van gepasteuriseerde melk (behalve de camembert de Normandie die altijd met rauwe melk gemaakt wordt) deze kazen worden ook verkocht in de supermarkt.
De serie Père Eugène , kaas van rauwe melk . Deze kazen worden alleen verkocht in kaaswinkels.

Wij danken u voor uw bezoek en eet smakelijk!!

Uitstapjes
Honfleur
v
Honfleur
Honfleur
Honfleur

U kunt een bezoek brengen aan Honfleur, een schilderachtige en sfeervolle havenstad met smalle steegjes, historische huizen en de St. Catherine Kerk, de grootste, geheel houten kerk in Frankrijk. Op een terrasje bij de haven is het bij mooi weer heerlijk vertoeven. Blijft u de kust volgen, dan komt u bij de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog, waar in feite de oorlog beslist werd. In diverse musea komt het verloop van deze bloedstollende dagen en de aanloop ernaartoe uitgebreid aan bod.

Rouen
v

In Rouen, de oude hoofdstad van Normandië, waant u zich in de Middeleeuwen... oude kerken, leuke pleinen en natuurlijk de wereldberoemde Grote Klok. Rouen is bovenal een stad van verhalen, waarvan u de sfeer nog prima terug kunt proeven in de leuke straatjes. Zo begon de eeuwenoude stad als een eenvoudige Keltische handelspost, vestigden de Romeinen er een garizoen en kwamen de woeste Vikingen via de Seine binnenvaren om er een kolonie te stichten. De stad heeft misschien wel de beroemdste brandstapel ter wereld op haar marktplein gehad: in 1431 vond de legendarische Jeanne d'Arc hier haar einde nadat ze ter dood was veroordeeld. Bovendien is Rouen een uitstekende uitvalsbasis om het trotse Normandië te gaan verkennen: de slingerende Seine, de kalksteenrotsen aan de kust, Honfleur en de Bloemenkust of misschien de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog!?

Plaatsinfo
Fécamp

Fécamp ligt aan de Côte d'Albâtre en is aantrekkelijk vanwege zijn authentieke karakter en natuurlijke charme . Wat u echt niet mag missen zijn onder andere de abdijkerk van Sainte-Trinité, het paleis van de Hertogen van Normandië en de rijke collectie van het museum over Newfoundland. Dat geldt zeker ook voor het indrukwekkende Palais Bénédictine, een distilleerderij en museum in één. U hoeft alleen maar af te gaan op de geur van planten en kruiden: deze worden gebruikt voor het brouwen van de beroemde likeur. Maak zeker ook een omweg naar Yport, een paar kilometer van Fécamp. Dat is een klein vissersdorp gelegen in een ‘hangend dal’. Yport is al een officiële badplaats sinds 1929 en er zijn hier heel wat beroemde badgasten geweest, zoals Dieterle, Maupassant, Gide, Laurens en Boudin . De architectuur uit die dagen is goed bewaard gebleven in Fécamp, Yport en Vattetot-sur-Mer. De stijl is een combinatie van art nouveau en neonormandisch en is te herkennen aan gebouwen met enorme afmetingen en veel glas.

Normandië
v

De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog is een belangrijke reden voor veel toeristen om Normandië te bezoeken. Zo vindt men hier naast oorlogsmusea en begraafplaatsen, de invasiestranden waar Amerikaanse en Britse troepen op D-Day de strijd aangingen met de Duitsers. Normandië heeft echter nog veel meer te bieden, zoals de schilderachtige plaatsen Rouen en Honfleur, het schiereiland Mont Saint-Michel en de spectaculaire Normandië brug. Proeft u wanneer u hier bent ook zeker een plateau met zeevruchten: de Fruits de Mer. Ga op ontdekkingsreis door een van de grootste historische regio’s van Frankrijk.

Frankrijk
v
+9
+8

‘Bienvenue’ in één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders! Daar zijn honderden redenen voor, die natuurlijk onmogelijk allemaal genoemd kunnen worden. Maar laten we tóch proberen u in het kort de charme van Frankrijk te schetsen. De talloze kastelen van de Loire, de stranden en mondaine badplaatsen van de Côte d’Azur, de imposante bergen van de Alpen en de Pyreneeën en het romantische Parijs… zomaar wat hoogtepunten! De paarse lavendelvelden en Provençaalse dorpjes waar u op de kleurrijke weekmarkten een idee krijgt van de goede smaak van de Fransen en de ‘couleur locale’ in u op kunt nemen! De vulkanen van de Auvergne, het gastronomische Bourgondië, de lieflijke Elzas met haar witte wijnen en vakwerkhuizen, Normandië met haar bevrijdingsstranden en karakteristieke havenstadjes… Frankrijk mag absoluut trots zijn!

Beoordelingen