In de Franse stad Rouen treed u de middeleeuwen binnen. De historische stad in het hart van Normandië telt kleurrijke vakwerkhuizen, rijk versierde bezienswaardigheden en geplaveide straatjes. Vooral de Grote Klok gebouwd in een renaissance-boog en de gotische kathedraal zijn indrukwekkend. Maar tijdens een vakantie Rouen kunt u ook de auto instappen en de invasiestranden en kalkstenen kliffen bekijken.

Het middeleeuwse stadsgezicht van Rouen

Tussen de historische invasiestranden en de kalkstenen kliffen van Normandië ligt de Franse stad Rouen.  Cultuurliefhebbers zullen ogen tekort komen in deze oude hoofdstad van Normandië. Vakwerkhuizen, geplaveide straatjes die rechtstreeks uit de middeleeuwen komen en bruisende pleinen zorgen voor een romantisch stadsgezicht. Tijdens een vakantie Rouen kunt u niet om de Grote Klok heen. Het middeleeuwse astronomische uurwerk Gros-Horloge is gebouwd in een renaissance-boog. Via deze rijk versierde poort wandelt u naar de gotische kathedraal van Rouen. En naar het marktplein. De plek waar Jeanne d'Arc op de brandstapel terecht kwam. Tegenwoordig staan er gelukkig gezellige terrasjes.

De indrukwekkende kustlijn van Normandië

Tijdens een vakantie Rouen kunt u bij Kras verblijven in een hotel aan de rand van de stad. Maar ook een rondreis door Normandië behoort tot de mogelijkheden. Stap uw eigen, vertrouwde auto in en zet koers naar de invasiestranden. De militaire begraafplaats bij Omaha Beach is indrukwekkend. Terwijl bij Gold Beach de Arromanches 360 bioscoop een bezoek waard is. In deze bewegende bioscoop wordt de Slag om Normandië zo in beeld gebracht dat het lijkt alsof u er bij was. Vanuit Rouen kunt u ook een tocht maken langs de kust van de Calvados. De hoge, witte krijtrotsen en rustgevende duinen tussen Luc-sur-Mer en Trouville zorgen voor schilderachtige vakantiefoto's.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Rouen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
31 beoordelingen Vakantie Frankrijk Rouen door reizigers van Kras